Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İcralık araba satın almak?

Leadman

Öne çıkan mesajlar

ginaly said:

mahoolmez said:

ginaly said:

mafyadan daha mafya olanlar icra memurlarıdır.

çok kalbimi kırdın şimdi (:P)

hacizden önce ve sonra bütün avukatlara yemek ısmarlatıyosunuz zoraki (:

maho adanadasın sanırım.araç satısı falanda yapıyorsanız ben ılgılenıcem bıraz bilgi almam lazım once tabi
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
mahoolmez said:

icra memuruyum; mafya falan göremedim daha satışlarda. Öncedenmiş onlar.

bu uyap sistemi nasıl işliyor? 1 tane kestirdim gözüme, sisteme kaydoldum. teklif vermedim henüz, yediemin olarak mal sahibine teslim etmişler, mekanından alınacak yani ürünler.

teklif verenleri görebiliyorum sanırım, son 5 yüksek teklif diyor arayüzde. aklıma takılan ihale günü bildiğin 5 dakika. atıyorum 14.00 te başlıyor 14.05 te bitiyor, kimse gidip fiziksel olarak teklif veriyor mu, yoksa herşey internet üzerinden mi halloluyor?

bir de malları aldım diyelim, devlet mi gidip bir yere taşıyacak ve ben ordan alacağım, yoksa direkt kendim mal sahibiyle mi anlaşıyorum?

baya sordum, buralardasındır umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

o konuda sıkıntı yok, kimin malı olduğunu ve ne olduğunu biliyorum. ilan fotoğrafsız, benden başka giren olacağını da sanmıyorum. ama bu teknik detaylar ilgili hiçbir fikrim yok.

internet ihalesi kapanıyor, sonra ihale saatinden ihale alanında 5 dk da ne oluyor anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Normal prosedürde ; ihale malın takdir edilen değerinin %50 sinden açılır , arttıran olmaz alacaklıda alacağına mahsuben almazsa satış düşer.Giren olursa bildiğin açık arttırma usulü işte 5dk içinde en yüksek fiyatı verene satılır.Sen internetten teklif verdiysen ihalenin başka senden yüksek internet teklifi veren yoksa o bedel üzerinden açılması lazım , yine arttıran olmazsa sana satılması gerekir ama normalde 3.kişiler ihalelere girebilmek için malın değerinin belirli bir yüzdesiyle teminat yatırırlar bu internetten teklif verenlerde nasıl oluyor görmedim.

Satış saatinden birkaç saat sonra icra dairesini ara kime ihale edildiğini , bedelini sor.Sendeyse sana bir süre verecekler o süre içerisinde bedeli yatırcaksın icra hesabına , kesinleşme süresini bekliyceksin , sonra kdv vs yatırıcaksın sonra malı teslim edecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

kişisel olarak kimlik bilgileriyle herkes uyap / esati üzerinden, hesap oluşturup, teminatı yatırıp, teklif verebiliyor. vakıfbank hesabını zorunlu tutuyorlar. teminat aşağı yukarı %20 sine denk geliyor, açılış fiyatı da %50 %60 gibi.

alacağım ürünleri, mahkemelik olmam da, işin fiziki kısmıyla internet kısmını nasıl ayırdıkları muamma.
ben internet üzerinden teklifleri takip edebiliyorken, ihale günü, ihale alanında birinin benim üstüme teklif verip vermeyeceğini öğrenemiyorum mesala.

şöyle bir arayüz var ;

anladığım kadarıyla, ihale saatinde adreste olmam gerekiyor, kesin alabilmek için.

peki ürün bana kaldı diyelim ihale saatinde, direkt ben kendim mi alıyorum ürünü mal sahibinden?

Sosyal ağlarda paylaş

Argoel said:

bildiğim kadarı ile ürün zaten devletin deposunda rehin tutuluyor. Sen ürün sahibi ile muhatab olmuyorsun, devletten teslim alıyorsun.

ürünler, mal sahibine bırakılmış. yediemin olarak, mal sahibi gözüküyor, onun ev/iş alanında bulunuyor. depoda.
Sosyal ağlarda paylaş

Bezerye said:

Bezerye said:

Sendeyse sana bir süre verecekler o süre içerisinde bedeli yatırcaksın icra hesabına , kesinleşme süresini bekleyeceksin (7 gün) , sonra kdv vs yatırıcaksın sonra malı teslim edecekler(icradan memurlarla malın muhafaza edildiği yere giderek).

anladım. icra saatinde ne oluyor peki, 5 dakikalık bir süre belirtilmiş, temsili birşeyler mi yapılıyor, orda olmam gerekli mi dersin?
Sosyal ağlarda paylaş

İhale saatinde satış ilanı okunur ,açık arttırmaya geçilir, gerisi klasik açık arttırma işte süre bitiminde en yüksek teklifi veren alıyor.
Şurayı bir oku istersen.Benim katıldıklarımda hiç internetten teklif veren yoktu ama linkte yazanlar ve genel hükümlerden anladığım kadarıyla gelme zorunluluğun yok.Fakat senin teklifinin üzerine çıkan olursa ihale anında haberin olmaz o yüzden garanti olsun, adamın birisi 1 lira üstüne çıkıp malı almasın diyorsan bence git.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...