Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ultima Online Forever

nbl_silencer

Öne çıkan mesajlar

Turkiye'ye UO yu SNN getirdi bunu kimse inkar etmesin edemezde. ilk 2 ay icinde acilan acc acildi sonrasinda bu oyunu gorupte oynamak isteyen bir kitle olustu ancak Acc alımı olmadıgından oynamayamadılar ve NBL acildi SNN nin kaymagını yedi.

SNN de zamanında tek serverda 500+ player vardi. Bugune kadar acılmıs hic bir shardda 500+ player olmadi

Speed cok guzel önlenir eger 55i+ kullanmaya devam edersen saglam bir connector le kus bile ucurtmazsin serverinda 1.0 kullanırsan Client 4.0 uzeri butun clientlarda speed calismiyor connector e felan gerek yok OSI bitirmiş olayi zaten.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on.
Tysre Freewave - Eclipse FrF - Master BH -

Sosyal ağlarda paylaş

said:
kayip_cocuk, 09 Ağustos 2004 16:58 tarihinde demiş ki:
Türkiyede Uo ve kalite yan yana bile konmıyacak kelimeler..

Türkiye'de çok kaliteli insanlar çok kaliteli işler becererek çok kaliteli sunucular açıyorlar. UO ile kalite yanyana kullanamıyorsanız bu sizin eksikliğinizden kaynaklanır. UO'dan veya bu oyuna gönül verenlerden kaynaklanan bir sorun yok ortada.

Dünya üzerindeki sunucularda üretilmiş olan custom scriptler arasında heralde Türkiye en fazla custom scripte sahip ülkelerden bir tanesidir. Böyledir çünkü kateli kişiler, UO ya gönül vermiş kişisel, başka oyunlarda aradıklarını bulamadıkları için hala da bu oyun için çalışmaya devam etmektedirler.

Daha proje aşamasında olan o kadar kaliteli düşünceler ve sistemler varki eskiden korkum olan "günümüzün gençliği sadece 3D grafikten ve special effects den etkilenir" düşüncesinin yersiz olduğunu görüyorum. Bunu söyleyecek bir posizyonda olmamın sebebi her hangi bir yerde admin olmam değil. Pek çok defa kullanıcı toplantılarına katılmam. Bir tanesi Ankara'da iki tanesi İstanbul'da olmak üzere kullanıcılarla yanyana oturup konuştuk. 20 kişiden az gelmediler ve Ankara'dakinde de en az 60 - 70 kişi vardı. Bu insanların yüzüne baktıktan sonra UO'da kalanlar kalitesiz bireylerdir sözüne sessiz kalmam bir yüzsüzlük olur. Çünkü değiller.

2Jonq: SNN 500 kişiyi online oynattığında adım dahi atamıyorduk. NBL da 630 kişi her gün lagsiz oyun oynuyor. Bireysel olarak yaptığınız işleri gerçekten destekleyen ve asla kişisel bir tartışma içine girmek istemeyen bir kişi olsam da bunu söylemeden edemeyeceğim.

SNN'e gelince, Türkiye'ye sadece UO yu değil pek çok oyunu tanıtan kurumdur. Community olmanın temel taşlarını atmış olan kurumdur. UO sunucuları kapandığında üzüldüğüm kurumdur. Bir kişinin kaprisleri yüzünden kapatıldığında da sinirlendiğim bir kurumdur. SNN'in yanlışları olmadı mı oldu. Nebula'nın olmadı mı oldu. OSI nin olmadı mı ? Gözümüzün önünde oluyor. Bunları kabul ederek kendi yolumuzda ilerliyoruz. Hatalar yapılır, hatalar değerlendirilir. Kaymağını yemek ile hataları değerlendirmek, düşman ile rakip arasındaki fark gibi bence. Her hangi bir art niyet gördüğüm için değil ama gene bence değiştirilmesi gerektiğine inandığım için söylüyorum.

Speed ve injection tarzı konularda da sana katılıyorum. Artık bunlar geçmişte kaldı. Bunun aksini idda edenler de diledikleri zaman özel mesaj atarak deneyebilirler.

[signature][hline]Silencer | Nebula | Resimler
Don't cheat be pro

[Bu mesaj nbl_silencer tarafından 10 Ağustos 2004 00:55 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj nbl_silencer tarafından 10 Ağustos 2004 01:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

NBl 2 server acip 600-700 kisi oynatiyor ancak Snn tek serverda 500 kusur kisi oynattı ha lag yokmuydu vardi da abarttıgın kadar degildi biz 60 kisi bucs basıyorduk kosa kosa ( neydi o gunler :) ) 54x in default ellenmemis scp leriyle acinca 500 kisi oynanabiliyormus en azından onu gorduk :)

Kaymak olayi yanlıs anlasılmasın yanlıs deyim kullandım sanırım..
SNN acik ve tek iken sahip oldugu oyuncu kitlesi ( ki yine cafelerde oynayan bir cogunluk vardi ) sayesinde UO yeterince tanındı. Hergun bu oyunu goren birileri bende oynamak istiyorum dusuncesine kapıldı ancak SNN de acc alımı yoktu. NBL acilinca bekleyen kesim oraya hucum etti bizde ettik ama 1 hafta sora biraktik :) Yani kaymaktan kastım buydu yanlıs ifadeler kullandıysam sorry.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on.
Tysre Freewave - Eclipse FrF - Master BH -

Sosyal ağlarda paylaş

zaten Türkiyedeki oyuncu aşşağılama anlamında değil ama çoğunluk kalitesiz oyuncu.Bunun bir çok sebebi var sunucuların bedava olması,insanların sanal ortamda birbirlerine karşı saygısız olması,hakaretler vs. bunların tek sebebide bedava sunum yapan sunuculardır.[signature][hline]|ugh! büyük beyaz zenci apache|
have no fear,vlad is here! -vlad
Hakan yarinki maçta forma giymeyecek.Çiplak oynayacak-Cmylmz
allah allah deyip geçer genç osman..
Sosyal ağlarda paylaş

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
nasıl yani koskoca nebula 2 sene sonra bitecekmi :)
o kadar kolaymı :-p
bence nebula ilk açıldıgı günden beri iyi giden bir community başka tip oyunlarada girişimde bulunmalı..[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet Açıldı!

Zuu Zuu
Sosyal ağlarda paylaş

Yav ultimayi biraksam felan diyordum gene gaza getirdiniz beni zaten gayet guzel karakterlerim var quann'da simdi bi de gaza geldim lan beni batiracak misiniz kardesim yavas yavas OSS ye alismam lazim huaarn.[signature][hline]Get Up, Stand Up, stand up for your right Get Up, Stand Up, don't give up the fight
[Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Cd- kafası karışıkken bir şeyler demeye çalışmış:
Yok asabah sabah kafamız sazten uçmuş o açıdan şey var bi de yani ben saşmalıyorum gene

Sosyal ağlarda paylaş

ben demiştim konu tadinda kalsin kitliyelim diye bakin mahvoluyor güselim konu yavaş yavaş :([signature][hline]Cesaret olmazsa diğer bütün erdemler çürüyen birer erdem müsveddeleri
olarak kalırlar. Aşk, cesaret gerektirir, çünkü kırılmaktan korkmayı bırakarak, gerçekten aşık olursunuz. Sevgi, cesaret gerektirir, çünkü sevgi tümüyle bir karşılıksız verme eylemidir. Dürüstlük, cesaret gerektirir, çünkü doğruluğuna inandığınız şeyler adına risk alırsınız. Bilgi, cesaret gerektirir, çünkü her bir öğrenme eylemi, bilgisizliğinizi kabul etme cesaretinden kaynaklanir.
Sosyal ağlarda paylaş

silencer sen yanlış anladın kimse hala uo oynayan maldır demedi
tamam kabul ediyorum çok kaliteli oyuncular var hala ama eskiden 100 tane iyi oyuncu varsa(iyi derken iyi pvp yapan değil oyunu hakkını vererek oynayan) artık 10-15 tane kaldı.Neden?
çünkü iyi oyuncular Counter strike akımı,14 yaşın altı,craftsman adamı "gel lan dışarı" şeklinde tehtid eden,işine gelmeyen bir durum olunca adres isteyen,kelimelere büyük harfle başlayıp saygılı olunca RP yaptığını sanan -çoğu rp nin ne demek olduğunu bilmiyor- velet diyebileceğimiz kıro tayfası yüzünden oyunu bıraktı.
Bize nebulayı savunmana gerek yok.
şu anda uo oynayacak olsam en son seçeceğim shard.Bunun tek sebebi yukarda söylediğim tayfa.Sadece sizin emeklerinize yazık diyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

efenim olaya el atıyorum susun :D

şimdi kimse kimseyi yada kendisini kandırmasın bence.

Silencer uzun süre nebula da oynadım quann dahi yokken yani yorum yapmak için yeterince çok şey gördüm. yeni projeler falan var diyorsun "ciddi projeler" aman kalsın hiç başlamasınlar derim. eğer osi değilse tabi.

benim yorumum nebula tek katlı harap bir gecekondunun üstüne hep kaçak kat çıkmaya çalıştı ve bu yüzden hiçbir zaman sorunsuz hizmet veremedi. tabi sorun heryerde
olur ancak nebula da insanlar hep isyan hep şikayet senelerdir paraları ve zamanları(benim de bizaman dahil) boşa aktı. belki iyi niyetlisin ama olmadı işte başarılamadı.
bunu herkes kabul etsin free shardlar bu işi beceremedi eline yüzüne bulaştırdı.
belki hiçbir oyun bugüne kadar bu kadar yozlaştırılmadı batırılmadı ve batırılamayacak.

şimdi hemen diyecek bazıları uo nebula mı tabiki hayır ama herkes şunu da kabul etsin ki uo nun özellikle bizim ülkede tutulmasının sebebi hatta dünyada, free shardlar
kısaca beleş olması bir de ilk olması. evet yine kimse kendisini kandırmasın en büyük sebep budur yani beleş olması.

bir de artık daoc vs. bu oyunlarla uo yu karşılaştırmayın lütfen. bazıları diyor 3d den ziyade oyunun bana verdiği zevk önemli. evet bir yere kadar haklı olabilirsin ama ben daoc da acemiyken yolumu kaybedip stonehenge den dönmeye çalışırken
duyduğum korkuyu hiçbir oyunda hissetmedim burda 3d nin farkı ortaya çıkıyor. 6-7 ay oynadım inanabiliyor musunuz bir kez dahi küfür veya kötü bir harekete maruz kalmadım 1 silver para dahi kaybım olmadı 1 dk dahi geri alınma yaşamadım.
zaten teknik yönleri destek teknoloji falan hiç o konulara girmiyim.

bunları niye anlattım burda hala uo ile nebulayı özdeşleştirme hatta nebulaya efsane diyenler olmuş yazık bu insanlar hayatlarında hiç mi düzgün işleyen bir olay görmemişler. dediğim gibi senelerdir aynı, bakın forumlara yıllardır insanlar
eziyet çekiyor kendi rızasıyla. hele 10-12 yaşlarında başlayanları düşününce gerçekten bu insanların gelecekleri konusunda kaygılanıyorum.

tekrar ediyorum ülkemde uo free shardda oynanan
bir oyundur kimse bana osi falan anlatmasın.[signature][hline]herkes dünyayı değiştirmek ister ama kimse kendisini değiştirmek istemez.
Victor Hugo
Sosyal ağlarda paylaş

DAoC ile nasıl karşılaştırabiliyosunki free shardları :)
ben daoc ta appeal ettiydim DF yi bize verin sıkıldım diye ciddi ciddi cevap gelmişti çok keepi olan alıyor hede hödö diye
bizim free shardlardaki GM lar kendini bi bok zannediyor
ilk harfler büyük
bide gm lara allahmış gibi rol yapan tipler var sizli felan konuşuyolar çok gülüyorum onlara
Sosyal ağlarda paylaş

"siz" kullanmak saygıdan kaynaklanan bişey ki ben daha önce siz diyerek aşağılanan biri görmedim yada aşağılayan. Ama tanrı tipinde insanların mevcut olduğu biliniyor nede olsa bir oyun kılıç kalkanı alıpta beni kesemezler diyenlerde çok
konu saptıkca saptı :)[signature][hline]Her şey daha iyi bir Online Gaming için...
Arqas World Sphere Server v.1.0 , Class Transfer System , Level system , UO:Aos destekleyerek ve daha bir çok yenilik ile hizmetinizdedir.Account alımları aktifdir.
ADA.NET Sponsorlugunda Turkiyenin en uzun ömürlü shardlarından biri olarak sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nbl_silencer, 10 Ağustos 2004 00:45 tarihinde demiş ki:

Türkiye'de çok kaliteli insanlar çok kaliteli işler becererek çok kaliteli sunucular açıyorlar. UO ile kalite yanyana kullanamıyorsanız bu sizin eksikliğinizden kaynaklanır. UO'dan veya bu oyuna gönül verenlerden kaynaklanan bir sorun yok ortada.

Dünya üzerindeki sunucularda üretilmiş olan custom scriptler arasında heralde Türkiye en fazla custom scripte sahip ülkelerden bir tanesidir. Böyledir çünkü kateli kişiler, UO ya gönül vermiş kişisel, başka oyunlarda aradıklarını bulamadıkları için hala da bu oyun için çalışmaya devam etmektedirler.

Daha proje aşamasında olan o kadar kaliteli düşünceler ve sistemler varki eskiden korkum olan "günümüzün gençliği sadece 3D grafikten ve special effects den etkilenir" düşüncesinin yersiz olduğunu görüyorum. Bunu söyleyecek bir posizyonda olmamın sebebi her hangi bir yerde admin olmam değil. Pek çok defa kullanıcı toplantılarına katılmam. Bir tanesi Ankara'da iki tanesi İstanbul'da olmak üzere kullanıcılarla yanyana oturup konuştuk. 20 kişiden az gelmediler ve Ankara'dakinde de en az 60 - 70 kişi vardı. Bu insanların yüzüne baktıktan sonra UO'da kalanlar kalitesiz bireylerdir sözüne sessiz kalmam bir yüzsüzlük olur. Çünkü değiller.

2Jonq: SNN 500 kişiyi online oynattığında adım dahi atamıyorduk. NBL da 630 kişi her gün lagsiz oyun oynuyor. Bireysel olarak yaptığınız işleri gerçekten destekleyen ve asla kişisel bir tartışma içine girmek istemeyen bir kişi olsam da bunu söylemeden edemeyeceğim.

SNN'e gelince, Türkiye'ye sadece UO yu değil pek çok oyunu tanıtan kurumdur. Community olmanın temel taşlarını atmış olan kurumdur. UO sunucuları kapandığında üzüldüğüm kurumdur. Bir kişinin kaprisleri yüzünden kapatıldığında da sinirlendiğim bir kurumdur. SNN'in yanlışları olmadı mı oldu. Nebula'nın olmadı mı oldu. OSI nin olmadı mı ? Gözümüzün önünde oluyor. Bunları kabul ederek kendi yolumuzda ilerliyoruz. Hatalar yapılır, hatalar değerlendirilir. Kaymağını yemek ile hataları değerlendirmek, düşman ile rakip arasındaki fark gibi bence. Her hangi bir art niyet gördüğüm için değil ama gene bence değiştirilmesi gerektiğine inandığım için söylüyorum.

Speed ve injection tarzı konularda da sana katılıyorum. Artık bunlar geçmişte kaldı. Bunun aksini idda edenler de diledikleri zaman özel mesaj atarak deneyebilirler.

Uo ile kaliyeyi yanyana kullanamıyorsak bu server açam ownerlerin beceriksizliğidir.. Sen benim severim kaliteli diye biliyormusun.. hayır!! ( Sana düşmanlık beslemiyorum ve yaptığın işlerin de uo için ne kadar kalite olduğunuda biliyorum)
Bir de 60 70 kişi görmüş ve kaliteli olduklarını savunuyorsun.. nebulada belkide 1000 tane acc var bunların sadece 100 tane kaliteli ise diğer kalanlar .. kaliteli olanları da baştan çıkarır .. ben her zaman Şunu savunuyorum.. Türkiyede Kaliteli bir uo sunucusu YOk .. ve nu gidişlede olmayacak.. hatta çok iyi bir server olsa bile türk playerler bozaralar ...[signature][hline]Seni seviyorum diyenin sevgisinden şüphe et, çünkü; aşk sessiz, sevgi
dilsizdir...
''En saf ve en güzel aşkın,
Dudaklarında tutkunun öpücüğü vardır."
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Larethian, 10 Ağustos 2004 13:45 tarihinde demiş ki:
"siz" kullanmak saygıdan kaynaklanan bişey ki ben daha önce siz diyerek aşağılanan biri görmedim yada aşağılayan. Ama tanrı tipinde insanların mevcut olduğu biliniyor nede olsa bir oyun kılıç kalkanı alıpta beni kesemezler diyenlerde çok
konu saptıkca saptı :)
Oyuncuya ana avrat kayıp GM e siz diyosa saygılı değil kişiliksizdir o insan[signature][hline]Sphere, 24 Temmuz 2004 14:24 tarihinde demiş ki:
Herkesin yazdigini herkes bilebilir ama geriye kalan herkes bilemez.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kayip_cocuk, 10 Ağustos 2004 22:38 tarihinde demiş ki:
kaliteli olanları da baştan çıkarır .. ben her zaman Şunu savunuyorum.. Türkiyede Kaliteli bir uo sunucusu YOk .. ve nu gidişlede olmayacak.. hatta çok iyi bir server olsa bile türk playerler bozaralar ...

Bu düşünceye kolaycılık, ön-yargı ve ezbercilik demek zorundayım malesef.[signature][hline]Silencer | Nebula | Resimler
Don't cheat be pro

Sosyal ağlarda paylaş

hyr silencer adam haklı yok türkiyede henüz kaliteli bir server

eğer diyorsan Kalite player cokluğu diye Dark venue türkiiyenin en iyi server'ı zaten öyle ama playerlar baya azıtmış :) nebula kadar olmasada var işte

nebula player sorunu var cıvığından cıkmış

şu ana kadar hiç bir serverda 500 user + az lag görmedim
(lag dediğinizi duyar gibiyim)
yapmayın cocuklar lagsiz uo mu olur? :)

(edit: silemcer yazmışım pardon silencer)
[signature][hline]-hebele hebe hebe?
hebee bebehebehebe..
hebe be be?
-bee beee behebehebee.
hee hassie

[Bu mesaj Erutan tarafından 10 Ağustos 2004 22:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nbl_silencer, 10 Ağustos 2004 22:46 tarihinde demiş ki:
said:
kayip_cocuk, 10 Ağustos 2004 22:38 tarihinde demiş ki:
kaliteli olanları da baştan çıkarır .. ben her zaman Şunu savunuyorum.. Türkiyede Kaliteli bir uo sunucusu YOk .. ve nu gidişlede olmayacak.. hatta çok iyi bir server olsa bile türk playerler bozaralar ...

Bu düşünceye kolaycılık, ön-yargı ve ezbercilik demek zorundayım malesef.

Ön yargı ile alakası yok.. sen bana bir tane kaliteli server söylermisin türkiyede..
Sosyal ağlarda paylaş

Kaliteli server Nebula, icindeki playerlar yuzunden bozulan sey ortam olabilir belki, server dediginizde ben teknik olarak anlarim ancak.

Tartistiginiz sey incir cekirdegini doldurmayacak sacmasapan birsey ayrica, madem sorun server degil de playerlar, tek tek mulakat yapip halini tavrini begenmedikleri adamlari almamalarini, hatta sonra mouse'lara optik parmak izi okuyucukar takmalarini mi bekliyorsunuz adminlerden nedir?[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...