Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik Tecil

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

CthuLhu said:

bunun için bir mazeret sunmam gerekiyor mu bir de onu sorayım. yoksa gidip ben tecil ettircem dediğimde ok diyip yapıyorlar mı

okuldan çıkış belgesi yada varsa diplomanı götürmen gerek. 2 yıl tecil hakkı ama değişmediyse 1.5 yıla falan denk geliyor yıl hesabı olduğu için. yani 2011 haziranda mezun oldum 2013 hazirana kadar tecilim var şeklinde olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

okul bittikten sonra askere gitsen de tecil ettirsen de muayene oluyorsun. Sana muhtemelen 2 sene tecil verirler. 2 sene sonunda hala kilo problemin varsa 1 sene daha tecil yapıp seneye gel derler. Eğer sonraki senede kilo problemi varsa 1 sene daha tecil. 3. sene sonunda da kilo problemi varsa çürüğe çıkarsın. Arkadaşım böyle bir durumdaydı oradan biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

O işleri yeni yaptım sayılır. Diplomanla gidince diploma tarihinden itibaren tam 2 sene tecil alıyorsun. Yani 25 Ağustos 2010'da mezun olursan 25 Ağustos 2012'ye kadar tecil alıyorsun, böylece bir sonraki celp dönemi olan 2012 Aralık'ta gidiyorsun askere. Bir arkadaş 1.5 seneye denk geliyor gibi bir şey demiş, sallamış, yok öyle bir şey.

Bir de "kilodan zaten 1 sene tecil alırsın" denmiş, dediğim gibi diploma tarihinden tecil verildiği için öyle önce kilodan al sonra diplomayı kullan 1+2 gibi bir durum yok. Diploma tarihinden iki seneyi geçirdikten sonra kilo için ayrıca gidilebilir ama kilodan alınan şey sadece 1 sene tecil, çürük almanız 2-3 sene sürüyor ve bu süre içinde şişman kalmanız gerekiyor. İş bulmak gene zor yani, tipten almazlar bu sefer :p

Askerlik konusunda en gevşek işyeri bile 2 sene tecilli olma şartı arıyor, çoğu tamamlanmış olmasını istiyor, %70 direk eleniyorsunuz teskere veya çürük raporu olmadan. Bence Ekim'e kadar iş arayıp bulamazsan direk git çıkart aradan.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim tavsiyem biran once islemlere baslamam cunku artik askeriye eskisi gibi hizli isleyen bir sistemle calisamiyor maalesef. Ben 3 sene once 2 senelik tecil hakkimi 1 saatte onaylatip elimde kagitlarimla cikmistim. Kuzenim gecenlerde tam 2 hafta boyunca uni sonrasi tecil islemleriyle ugrasti. Hatta askerlik subesinde tanigimizi araya sokarak hallettik. Nedenini bilmiyorum ama bu aralar askerlik tecil islemlerini iyice zorlastirdilar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...