Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

taksim'de ev

yav

Öne çıkan mesajlar

/! günlükmüşçesine yazıverdim çok okumanıza gerek yok =p /!

2 günlük ev bakma antrenmanından sonra anayurduma (izmir'e) döndüm.

İlk gün beyoğluna baktım. Bir galatasaray lisesinin ordan aşağıya inen ömer hayyam caddesinin etrafında bir yerler dolaştım ki böyle istiklalden çıkıp 3 dk yürüyosun ve 50 sene öncesine zamanda yolculuk yapmış gibi oluyosun resmen ads köy bakkalları gibi bakkallar aşırı klasik mahalleler eski evler cart curt. Kaçtım ordan sonra.

Taksim meydanına 3 dk yürüme mesafesinde olan yere geldim. Oteller falan var. Evler restore ediliyor falan. Buraları da Alsancak'ın o kıbrıs şehitlerini etrafındaki yerlerine benzettim ve beğendim valla. Evi de beğendim çok. Aklımda kaldı orası. Buldum ev diye döndüm Ataşehir'de oturan akrabama.

Tabi sonra Taksim'le ilgili uyarılara maruz kalınca kafam allak bullak oldu :D Barda filmindeki gibi tiplerin gecenin bir yarısı aç kapıyı polis deyip eve daldığını falan hayal edip kendi kendime işkence yaptım eheh

Gelen tavsiyeler üzerine bir de okulumun yakınlarındaki yerlere bakayım dedim. Bu arada internetten bakıyoum ev ilanlarına. (bu işin böyle olmayacağını da öğrenmiş oldum. Muhit seçip direkt o muhitteki emlakçılarla yüzgöz olmak gerekiyor çıkardığım ders bu oldu 2 günden) Beğendiğim evin emlakçısına gidiyorum sonra işte.. Şehremini'ye gittim ertesi gün de. Burası da İzmir'in Menemen'ine benziyordu... Caddeleri beğendim fakat sokaklara daldıkça mahalleler falan çok hoşuma gitmedi tabi. Birkaç ev gezdim oralarda da.

Sonra çıktım Şehremini'den zaten akşam oldu. Dedim yürüyeyim bakalım. Millet Caddesinde yürüdüm aşağıya doğru. Fındıkzade'nin oralar daha bir hoşuma gitti ama işte caddeye yakın veya caddedeki evler hep çok pahalı oluyor. Bir de son tahlilde Fatih ya, yani Beyoğlunda oturma fikri kafamdayken beğenmek zor Fatih'i tabi =p

Burda dendiği gibi üsküdar/kadıköy'ü öneren abilerim ablalarım da çok var. Beşiktaş'ı da öneriyorlar işte. Ama nedense ben aranıyorum... Beyoğlu'nda bulacam belamı sanırım hehe. Nevi şahsıma münhasır ilginç argümanlarım var tabi taksim'in dibinde ev tutmak istemekle ilgili de şimdi hiç açıklamayayım onları^^

Şimdilik kafamdaki strateji şu, gene beyoğlu ve yakınlarındaki güzel muhitlerden çapıma uygun bir yer bulabilmek için şansımı zorlayacağım. Baktım ayaklarıma kara sular indi ve olcak iş değil ondan sonra ya fındıkzade/fatih'e yönlenirim ya da beşiktaş'a. Beşiktaş da çok sevdiğim bir yer aslında ama ev kiraları ve yokuşlar ve de ulaşım gözümü korkutuyor. İşte beşiktaş olursa mümkün olduğunca iskeleye veya kabataş tarafına yakın olmalı. Beşiktaş sayılıp kabataş'a 1,5-2 km mesafede yerler var mesela. Öyle bir yer olursa da çok güzel olur. Trafik var gibi gelirse ve enerjim varsa yürürüm direkt kabataş'a diye düşündüm.

Bayram bir bitsin bakalım 2.seferimi de düzenleyeceğim ama bu sefer turist gibi gezmem direkt bulmak için gezicem... umarım yani :P
Sosyal ağlarda paylaş

Tarlabaşı değil de tarlabaşı'nın sınırı sayılabilcek meydana yürüyerek 2-3 dakikalık yerler nasıldır ya? Gerçek manada 2-3 dk'dan bahsediyorum yalnız çıkıp koşsan 1 dk'dan önce varırsın.

Ertesi gün akşam 20.30'da gene gittim kontrol etmeye o mahalleyi tabi o saatte daha iyidi ortam. Bakkalla falan muhabbete girsem mi diye düşündüm hatta ama dedim bir dahaki gelişimde yapayım onları...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya istanbul'un en nezih semtlerinde bile gelebiliyor böyle şeyler insanların başına ama mesela beşiktaş'ta başına gasp olayının gelme olasılığı 1/100 dersek, tarlabaşı'nda (tarlabaşı'nın girişi bile desen orası tarlabaşı) bu oran 1/10'a fırlıyor direkt.

O yüzden riski sevmiyorsan, yanında kıymetli eşya da taşıyacaksan çoğu zaman (fotoğraf makinen) gel sen vazgeç beyoğlu sevdandan.
Sosyal ağlarda paylaş

İstanbul'a yeni mi geliyorsun bilmiyorum ama genelde İstanbul'a ilk gelindiğinde Taksim'de eve çıksam ne güzel olur sürekli ortamda kalırım diye düşünülür ama sonra Taksim'den de oradaki kalabalıktan da tiksinilir. Ben de İzmir'den İstanbul'a gelmiştim Taksim'de oturmayı çok düşündüm ama şimdi iyi ki oturmamışım diyorum gerçekten çekilecek şey değil.

Ayrıca Taksim gerçekten çok tehlikeli bir yer lan. En son geçen hafta(tiksinilir dedim ama arada bir de gitmek istiyor bünye) gittiğimde meydanda taksi kırmızı yanarken bir adama çarptı adam baya bir uçtu yere düştü zar zor kalktı ve taksici de taksiden inip adamı dövdü niye arabama çarptın diye
Sosyal ağlarda paylaş

_Mikael_ said:

İstanbul'a yeni mi geliyorsun bilmiyorum ama genelde İstanbul'a ilk gelindiğinde Taksim'de eve çıksam ne güzel olur sürekli ortamda kalırım diye düşünülür ama sonra Taksim'den de oradaki kalabalıktan da tiksinilir. Ben de İzmir'den İstanbul'a gelmiştim Taksim'de oturmayı çok düşündüm ama şimdi iyi ki oturmamışım diyorum gerçekten çekilecek şey değil.

Ayrıca Taksim gerçekten çok tehlikeli bir yer lan. En son geçen hafta(tiksinilir dedim ama arada bir de gitmek istiyor bünye) gittiğimde meydanda taksi kırmızı yanarken bir adama çarptı adam baya bir uçtu yere düştü zar zor kalktı ve taksici de taksiden inip adamı dövdü niye arabama çarptın diye

İstanbul'a yeni geliyorum ve ben de izmriliyim :P

Sürekli ortamdan ziyade -o da var tabi- her yere yakın olması, tekerlekli araç kullanmadan tüm yılı geçirebilme şansı falan çekici geliyor. Bir de istanbul'un kalbi ya işte, herbir şeye yakın olmak hayatıma renk katar diye hissettim.

2+1'lere bakıyordum sonradan arkadaş bulurum, misafirlerim olur falan diye fakat öyle bakınca tabi uygun bulmak zor oluyor. Şimdi Cihangir'de 1+1'lere baktım da güzel evler bulunabilir gibi geldi. (1+0'lar da fena değil hatta)

Beşiktaş'ta 2+1, 80-90 metrekare evi mi Cihangir'de 1+1 40-50 metrekare evi mi tercih ederdiniz aynı ücreti ödeyeceğinizi farzedersek? Okul için de Beyazıt'a gidilecek bir de.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi o zaman Cihangir ya da Beşiktaş. Cihangir biraz pahalıdır ve evler çok eskidir ama semt sakinleri kedi sever bohem ve entellektüel insanlardır : ) Genelde sanatçılar yazarlar çizerler falan yaşıyor sanırım zaten. Taksim metroya yakın bir yerden eve çıkarsan funiküler+kabataş zeytinburnu hattını kullanırsın. Beşiktaş'da çok güzeldir ben ikisi arasından Beşiktaş'ı seçerdim ama orada yaşadığım için alıştığımdan olabilir. Abbasağa ve Çarşı'nın oralara bak oralarda hep güzel evler var zaten. Mimar Sinan ve Yıldız Teknik öğrencileri orada yaşıyor genelde. Ama Beşikta'da eve çıkarsan Kabataş hattına 15 dakika falan yürümek zorunda kalırsın. Ya da herhangi bir otobüse binip diğer durakta inersin 1-2 dk sürer otobüs süren. Ama akşam dönüşte o yolda hayvan gibi trafik olur söyleyeyim Beşiktaş'da eve çıkacaksan 10 15 dk yürümeyi göze al : )
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

Bir de Tepebaşı var sanırım beyoğlu ama iyi olabilecek yer?
bu tip mevkileri bir listeleseniz ne güzel olacak :D
yani merkezi, metroya veya tramvay'a yakın, güvenli yerler
tepebaşı ingiliz konsolosluğunun oralar olması lazım,düşünülebilir ama tarlabaşı bulvarının diğer tarafına geçtinmiydi gidiş geliş sakat olabilir.bak aslında galata kulesini arkana aldıgında boğaz manzarasının oldugu tarafta bi tane kiralık ev vardı,istanbulda kalsaydım gidip bakacaktım.o tarafa gidersen bi bak yeri çok iyi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...