Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 . alıntı ile özel mesaj karıştı pardon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 cevap veremeyince trole geçecekseniz trolüm kuvvetlidir, mesela 15/75 her dört kişilik aileye bir kürt düşüyor bu hesapla, aslında herkes bir tane kürt alıp beslese sorun çözülecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 tamam cevabım yetmemiş goldbaren , barış elçisi olmak barışı istemektir evet barışı istiyorum ''ama onlar özgürlük savaşçısı şakşakcılığı'' yapmak dediğin şeyde bu barışın olması için kürt tabanındaki taleplerin gözardı edilmemesi gerektiğinden bahsetmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 BARIŞ REY ŞEHRİNDE OLACAKTIR! Tarihi açıdan çok ince gördüm, çözebilene dürüm var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 hedehodohop said: tamam cevabım yetmemiş goldbaren , barış elçisi olmak barışı istemektir evet barışı istiyorum ''ama onlar özgürlük savaşçısı şakşakcılığı'' yapmak dediğin şeyde bu barışın olması için kürt tabanındaki taleplerin gözardı edilmemesi gerektiğinden bahsetmek. işte bundan bir cümle sonrası "pkk, kürt halkının taleplerini farketmemiz için eylemler yapıyor. bu eylemleri bastırmak yerine niye yapıldığını düşünmeliyiz" çık söyle rahatla ya, biz bişey yapmayız ya sev ya terketçi değiliz abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 demian said: ahah abi şovenistler ne zaman şöyle "gidin türkiye'den" tribine girse o kadar mutlu oluyorum ki ya. keşke gidebilsem yani de, türk pasaportunun global degeri tuvalet kagıdına yakın oldugu için ben adam gibi bir ülkeden vize alana kadar türkiye'ye komünizm gelir herhalde. imkanım olsa iki dakika durmam türkiye'de. git demedim, isteyen gidebilsin dedim, ama sen, ulan bi şey deselerde hemen atarlansak havasında olduğun icin boyle basit lafları bile tersten alıyosun, isine oyle geliyo ülke adam olamıyor, bu yüzden sana vize mi vermiyorlar ? sen adam olmayı dene, belki verirler o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demian Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 benim adamlıgımı sorgulamak sana düşmüş bir şey degil, üstelik şunu "adamlık" gibi bir seviyeye çekmen resmen mizahi bir şey. bir de bana bişeyler deseler de atarlansak demişsin, "komunistler moskofa" günleri çok da geride degil açıkçası, siyasi bir tartışmada böyle şeylere referans yapılmasını neden bu kadar kişisel algıladıgını bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 @goldbaren abi sana şunu diyorum daha öncede dedim dimi ? BDP var ve BDP pkkyı destekliyor.Demekki BDPnin arkasındaki milyonlarda pkkya en azından sempatik bakıyorlar bunu nerden anlıyorum haburda adamlar geçince milyonların sokaklarda sevinmesinden , diyarbakırda yine bdpli kitlelerin bji serok apo diyerek yürümesinden, dağda biri öldüğünde binlerin katıldığı cenazeler kaldırmalarından.O zaman şunu düşünmek lazım demekki tabandan bazı değişim talepleri var.Bu savaşın bitmesini ve daha binlerce insanın ölmemesini istiyorsan ya doğuya atom bombası atıcaksın biticek yada tabanın taleplerine saygı duyucaksın ve oda pkkdan uzaklaşıcak hatta pkk tasfiye olucak.Daha önce dediklerim arasında ne fark oldu şimdi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 Abi açın tarih kitaplarına bakın yaf. Devlet batmadıktan sonra, Biri gelip sizin ordunuzu malup etmedikten sonra biz şuyuz, ayrılmak istiyoruz diyebilen ya da bunu dedikten sonra hayatta kalabilen var mı? Bu sadece burada değil her yerin tarihine bakın. Barbarlık mı? Barbarlık olsun. Kabul görmüş bi ülke var. Şartlar herkes için aynı değil(ki hiç bir yerde değil. Dünya böyle anasını satayım.) ama bi siz busunuz defolun lanet köpekler diye bir şey mi var? Yok. Bizim sayımız fazla biz burda oynucaz derseniz kim olursa olsun. İster brezilya olsun. İster Irak olsun. İster Amerika olsun gelir aazınıza şaaap diye vurur.. Yok abi dünyanın hiç bir yerinde buyrun bizden kopun bari diye bir şeyi kabul edicek bi devlet yok. Savaş olur döversiniz gg no rmk falan dersiniz o zaman olur isteğiniz. Öbür türlü barış falan diyorsunuz ya. NE BARIŞI LAN?! Siz otursanız oturduğunuz yerde savaş olmaz zaten. Gidin imza toplayın, baskı yapın, meclise adam sokun oradan yapmaya çalışın ne yapıyorsanız. Gibi uzun wotlar yazınca yollamak istemiyorum hiç. O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 hedehodohop said: Afedersinde kapı gibi bilmem kaç milyon oy alan bdp var ve özerklik , anadilde eğitim..vs talep ediyor sence bunlar tabanında taleplerini yansıtmıyor mu anadilde eğitim istiyoruz o yüzden asker öldürüyoruz panpa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2011 Aket-Atum said: BARIŞ REY ŞEHRİNDE OLACAKTIR! Tarihi açıdan çok ince gördüm, çözebilene dürüm var. Anlamaz bunlar işlerine gelmez, bir barış var ama bütün şehirlerini aldıktan sonra, önüne geleni kesip biçtikten sonra, en onemli rey şehrinide ele gecirdikten sonra. evet barış olacaktır, biz barış istiyoz zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Hala, Pkk destekcisi kürtlerin "barış, kardeşlik, eşit haklar vs vs" derdinde olduğunu düşünen polyannalar (yumşatılmış tabir) var. Bu ülkede devlet kendisine iş, aş, yer yurt, destek, eğitim, doktor, güvenlik filan vermedi diye ayaklanacak olsak ülkede adam kalmaz. Bazı mevzulara diğer taraftan bakmak iyidir de diğer tarafa bakarken kendi tarafınızda olup bitenlere de gözünüzü yummayın yani. Benimle bir kürt vatandaşın arasında devlet gözünde hiçbir fark yoksa, ayrımcılık yapılmıyorsa, "ben bundan memnun değilim ben senden daha çok hak istiyorum" derse kendisi kaşınmıştır. 60 larda 70 lerde bu ülkenin hangi köyü kürt köylerinden farklıydı ki. Yine yol yoktu, yine elektrik yoktu, yine okul yoktu, yine sağlık yoktu. Kürtlerle diğerlerinin arasındaki fark diğerleri kendi askerine silah çekmedi. Derdi devletle sorununu çözmek olan adam 30 sene dağda silahla yaşamaz. Silahla yaşayanda gelip bizden sempati beklemesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Gecen gun 4 saate yakin bi arkadasla kavga ettimde bu mevzuda. Silahla sorun cozulmez diyosun PKK neden var diyorum, o olmasa hic sesleri duyulmucak diyo. E o zaman bizde vergi affiisteyen bi grup olarak silahlanip dragons tepesine mi cikicaz diyorum silahli cozum olmaz diyo. Onlarda ne diceni bilmiyo. PKK siyasi bi olusum felan deil. Basbaya iki taraf icinde rank kapisi. Uyusturucu kacakciliginin 95%i PKK nin elinden geciyo su ulkede. Milyonlarca dolar donuyo. Olan zavalli 3 5 genc cocuga oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Canonical Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Hiçbirimiz kimsenin umrunda değil hiçbir zaman da olmayacağız. Ölürüz kalırız bu böyle devam eder şans kime kapıyı geçirirse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 BonePART said: PKK neden var diyorum, o olmasa hic sesleri duyulmucak diyo. Burası doğru malesef. Yani böyle bir terör örgütü olmasa Türkiye bu konunu üstüne asla eğilmezdi. Ama tabi bunu yapmanın tek yolu terör örgütü değil. Ayrıca terör örgütü Türkiyenin bu mesele üzerine eğilmesine sebep olduğu kadar anti-kürtçü türk milliyetçisinin oluşmasına da sebep veriyor. İki ucu boklu değnek onlar için yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Ardeth said: BonePART said: PKK neden var diyorum, o olmasa hic sesleri duyulmucak diyo. Burası doğru malesef. Yani böyle bir terör örgütü olmasa Türkiye bu konunu üstüne asla eğilmezdi. Ama tabi bunu yapmanın tek yolu terör örgütü değil. Ayrıca terör örgütü Türkiyenin bu mesele üzerine eğilmesine sebep olduğu kadar anti-kürtçü türk milliyetçisinin oluşmasına da sebep veriyor. İki ucu boklu değnek onlar için yani. PKK sesini duyurmak icin en sacma metod. Kendi halklarini onlar ve biz diye ayrimciligin ortasinda birakmak disinda bi yardimi olmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Aslinda olmadi degil, diyebilir misiniz TRT Ses in falan acilmasi ile ilgili hic alakalari vs yok. Atilan bir cok adimin onlarla alakasi var, en azindan bu taraftan oyle gorunuyor. PKK daga cikmadan once ki resmi Kurt stratejisi suydu. Kurt diye bir sey yoktur. Kurt kelimesi dagda yasayayan turklerin karlarda yururken cikardigi sesden gelmistir. Kart kurt diye ses cikarir, bozula bozula Kurt olarak degismis ve isimleri kalmistir. Bu resmi olarak Kurt un tanimiydi. Bugun TRT Ses denen bir kanal var. O yuzden bas bas bagirmiyor muyuz, adimlar cok gec kalinmadan hizli atilmalidir. Yoksa is terorle bir yere varilira gelinir, imaj o olur. Sen adimini ondan once aticaksin. Ornegin DTP su an ne istedigini bilmeyen bir partiye donmektedir. Sen oyle bile olsa gerekli adimlari, demokratiklesme surecini hizlandiracaksin. Yapman gerekeni yine yapacaksin. Terorle bir yerlere varilir yoksa, imaj oyle olur. Cok degil bundan 20 yil once cebinde kurtce kaset tasiyor diye insanlarin olduruldugu zamanlardan bahsediyoruz. Ha halen kurtce konustugu icin harraslanan dovulen, vurulan insanlar var ama, 20 yil onceyle kiyaslanmaz. Bu ulkede Kurt kelimesini agzina alan bir basbakan/cumhurbaskani ataturkten beri yoktu taa turgut ozal zamanina kadar. Simdi neler tartisiliyor veriliyor. Oyle olmasa bile butun bunlarda PKK nin kendince elde ettigi kazanimlar olarak durmaktadir. Adimlari hep gec atmaktan oluyor bunlar. Senin bir adim onde olman lazim ki, akillarda kafalarda oyle bi imajin olusmamasi gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Nedanko cozum mukemmel oldu ama di mi PKK ile? Son 10 senedir Turkum demek fasism oldu, Turk bayragi asiliyo diye evler taslaniyor felan. Biz Kurduz yakar yikar yagmalariz kimse bisi diyemez derse PKK silah birakmaz diye bi mentalite ortaya cikti. Doguda olan Kurt olaylarinin 1/10 u Istanbulda olsa gaz bombasiyla panzerle halkin arasina daliyo polis. Ole komik bi haldeyiz ki diyarbakir spor ikinci lige duserse sorun olur diye 2 hafta calkalandi ulke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Of gene cani Türkler, masum kürtleri ezdi onlarda terörist oldu, ağlamaları başlamış. Her konuda aynı ağıt, yapmayın abi eskidi. Terör adamlar için neredeyse sektör olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 nedanko said: Ha halen kurtce konustugu icin harraslanan dovulen, vurulan insanlar var ama, 20 yil onceyle kiyaslanmaz. Alakası yok o iş o kadar kolay değil kamyonlan adam yığarlar oraya, hatta artık onun tam tersi olmaya başladı, en ufak bir çocuklar arasındaki kavgada bile o mahalleye tonla adam yığar oldular. Kafalarına göre gittikleri yörenin halkıyla dalaşıp vandallık yaptıkları, dağdan inip bağdakini kovdukları çok olay var. Daha geçenlerde mevsimlik işçi olarak karadenize gidip oranın halkından toplayıcıları kovdular, jandarma kurtardı halkı. En basitinden yıllar önce bizim başımızdan geçen bir olayı anlatayım; Sahildeyiz parkta 2 simitçi çocuk az daha büyük bir diğer çocuğu gelip gidip tekmeliyor, tekmelenen çocuk bi yandan ağlıyor bi yandan da simit satmaya çalışıyor. Gidip müdahale ettik o çocuklara ve çocuklar bize saldırmaya çalıştı tabii bişi yapacaklarından değil. Ancak bikaç saniye geçmeden etrafımızda bi kalabalık toplandı, araya alındık tehditler küfürler havada uçuştu dedik boku yedik. Neyseki kalabalık bir yer olduğundan etraftan vatandaşlar da olaya dahil oldu ve güruh dağıldı. Sonra bi abi bize bunların o tek türk çocuğu ordan atmaya çalışan kürtler olduğunu ve bu veletleri üstüne göndermenin sindirme, kovma taktikleri olduğunu anlattı ve biz yetişmeseydik o toplanan gruptaki akrabaları sizi bıçaklardı dedi. Şimdi bunun gibi tonlarca olay oluyor ülkemizde ve adamlar para getirecek her işin musluğunu böyle sindirme taktikleriyle ele geçiriyorlar, eskiden ülkücü mafya duyulurdu, şimdi bu bile bitti sadece kürt mafyası kaldı. Adamlar her para getiren köşeyi tutmaya başladılar köyden kentlere yığıldıklarından beri. Eziliyoz devlet babo bize baksın zırlamalarıylan gelip artık şehirde ağa olmaya başladılar. Gücümüz artacak, oyumuz artacak diye tavşan gibi üremelerini, bu sayede doğrudüzgün vergi vermeden devletin hizmetlerini deli gibi sömürmelerini de hatırlatmak gerekli tabii. Bugün şaka gibi gelse de bu hızlan gidilirse 30 sene sonra ülkenin adı Kürdiye'ye çevrilcek diyebilirler, biz böyle her şeye eyvallah edersek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 abi adamlar dediğin gibi kabile hayatı yaşıyo ki.Bir tanesi bi yere gelip kaldıysa bil ki 2-3 sene içinde tüm akrabaları doğudan göç edip gelecek.Heriflerde üretme mantığı yok,sömürme mantığı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 BonePART said: PKK siyasi bi olusum felan deil. Basbaya iki taraf icinde rank kapisi. ahah abi yorumuna katılıyorum ama şu typoyu alıntılamadan edemeyeceğim sdfs ladderin tepesinde şimdilik apo oturuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar