Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

playoff sistemi geliyor

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Eski konu up-lamış gibi olmayayım ama bu sistemi herkes anladı mı (ben doğru anladım mı emin değilim. Bi yardımcı olun lütfen:

1-İlk 4 takım şampiyonluk için birbiriyle 2şer maç yapacak.

Yani lig bittikten sonra ilk 4ün 6şar maçı daha var. Doğru mu? Max puan 3x6=18 puan.

2-Play-off'a puan avantajı ile girebilmek için her puan altın değerinde olacak. Takımlar puanlarının yarısını play-off'a taşıyacaklar.

Yani aslında şu an oynanan ligde şampiyonluk yarışı 1.5 puanlık maçlarla gidiyor. Galibiyet 1,5 beraberlik 0.5 puan. Bi başka değişle lig lideri 18 puan farkla birinci bitirse, playy offa sadece 9 puan avantajla girecek. İkinci takım lideri iki kere yenerse farkı kapatacak yani. doğru mu anlıyorum?

Lig başarısı ile şampiyonluğu garantilemek için liderin ikinciye (18x2)+1=37 puan fark atması lazım, doğru mu?

Bi başka değişle şu anda oynanan lig fasülyeden oynanıyor. Doğru anlamışmıyım? bi yerde hata yapıyor gibi bi hisse kapıldım ama, bulamadım hatamı.
Sosyal ağlarda paylaş

şike yapan takımlara eksi puan vs verilirse ligden kopmasınlar diye getirilen bir sistem işte

galatasaray 10 puan farkla ligi bitiricek belki altının teriyle.ama 5 puanla başlıcak playoff

ama koca sene bişi yapmayan rakip takımlar 2-3 maç yüksek performans sergilese şampiyon

bunun sakatlıgı bilmemneside var tabi playoffa tam kadro girilir mi bilinmez

ha birde extradan derbi oynansın ligtv para kazansın olayı da var
Sosyal ağlarda paylaş

doğru anlamışsın sostizm.

Ve Red'in dediği gibi, play-off sistemi tamamen şike davasına yönelik. İki amacı vardı:

1- Davayı gündemden geçici de olsa almak için suni gündem yaratmak

2- Şikecilerden puan silip işi örtpas etme planlanıyordu, ama işin içinde ts, bjk isimleri geçince, hele hele baş şüpheli ve en büyük aktör fener olunca puan silinmesi şampiyonluk yarışının da yalan olması demekti. haliyle bu sayede play-offlar onları tekrar yarışa koyacaktı.

Sil fenerden 15 puan, ligi de liderden 3 puan geride bitirsin, etti fark 18. playoffa taşınacak yarısı 9. Lideri 2 maçta yense, diğer maçlarda da daha iyi performans sergilese şampiyon olabilir hala.

Maksat bu.

Bir de bu sayede ligtv iptallerinin önüne geçilecek, fazladan para alınacak vb vb. Ticari yönü var böyle de.

Seneye muhtemelen bu saçma sapan sistem kalkacak.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu zaten rezalet bir sistem de. gazozuna oynuyoruz şu an tamam da. asıl saçmalık, puan yuvarlamak nedir yahu. hiç mi matematik okutmuyorlar okullarda?
puan yuvarlamak bildiğin şans faktörü koymak şu lige. tek puansan yaşadın, çift puansan napalım. çözümü de çok basit ulan nedir yani.
şunu yapıcaksın işte illa playoff diyosan:
her takım playoff'a ligi bitirdiği puanla gidecek. beraberlikler 2 puan, galibiyetler 6 puan verecek.
bitti. çok mu zor yani, milletin beyni mi ericek galibiyet 6 puan verince.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...