Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

War of the Roses

GERGE

Öne çıkan mesajlar

senko said:

abi anladim dagitici paradox o bile yeterli oyunun falso olmasi icin.

bu arada gameplayi kolay olan bi paradox oyunu soylesene
hearths of iron, victoria?

yani seveni icin guzel oyunlar yapiyorda, ben ve benim gibi adamlar 50saat oyunu ogrencem diye kasmaz. cok daha dar kitleye hitap ediyorlar.

oyunu ogrenmek zaman aliyor =/= gameplay kotu

seveni icin cok temiz oyun yapiyor paradox, ha hayvan gibi bugli oyunlar cikiyor patch cikmadan oynanicak gibi olmiyorlar filan ama fixledimide tam fixliyro adamlar, 3-4 patch sonra en stabil haline geliyor oyun kaymak gibi oluyor

obur tarafta ise buglariyla meshur bi bethesda var misal, dunyanin en berbat optimzie edilmis oyun motoru olan gamebryo var

morrowind oynarken kufrediyordum, daha lisedeydim sene 2002, nerdyese 10 yil gecti new vegas oyanrken ayni kufurleri ediyorum, bide obsidian gibi buglari ile meshur bir yapimcida isin icine girince tuyu dikme gibi bisi oldu, 1 sene gecti modsuz bile oyun hala stabil diil ki stabiliteyi arttirmak icin userlarin devoloperla beraber patch kastigi tek oyunlardir bunlar

sid abimizin civ 4 ile agzi yandi kosarak uzakalsti gamebryo dan

skyrimde kendi motorlari ile gorucuye cikicaklar, gorucez bakalim gamebryo olmadan carmack in know-how i ile gelistirilmis creation engine ile yapilan bu oyunda gene sac bas yolucakmiyiz
Sosyal ağlarda paylaş

viktor öyle deme bak catherine bile gamebryo ehu. creation çok daha iyi olacak gibi o başka. :p

rome hariç her oyunu adam ettiler yama ve paketlerle, eu3 de hoi3 de son halleriyle önceki oyunlarına beş basar serilerinin her açıdan.

paradox öğrenmesi 2-3 gün süren oyun yapmaya devam edecek inşallah da uzak tutacak kendisinden "kolay oyun istiyoruzzz" diyenleri. amin.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bişi dicem de tamam çok detayli oyunlar yapiyorlar ama gel gör ki yil 2011 oldu abi. ve ortalama bir görsellik sunmak hiç zor değil,indielerin neler yaptığını görüyoruz. ama adamlar hala excel tablosundan öteye gidemediler görsel olarak. artık yapsınlar yani. ne bilim en azından bir rome total war kadar görsellik sunabilsinler artık.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi sezarın hakkı sezara, şu forumda grafiğe önem veren az insandan birisiyim muhtemelen ama eu3'ten (ilk 3d oyunlarıydı ve evet kötü) sonraki her oyunları gayet tatminkar grafiklere sahip diyorum. hele victoria 2'de filan çok temiz hem haritayı okuması hem de estetiği hoş.

tabii ben ilkokuldayken en büyük eğlencelerinden biri atlası eline alıp sayfa sayfa hatmetmek, sonra deftere çizip kafasında strateji oyunu oynamak olan birisiyim. ondan ötürü 2000'lerin bana getirdiği en büyük hayallerimden birisi paradox oyunları. your mileage may vary.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
tabii ben ilkokuldayken en büyük eğlencelerinden biri atlası eline alıp sayfa sayfa hatmetmek, sonra deftere çizip kafasında strateji oyunu oynamak olan birisiyim. ondan ötürü 2000'lerin bana getirdiği en büyük hayallerimden birisi paradox oyunları. your mileage may vary.

Ahahahahah
Ilkokulda bole buyuk resim defterine harita cizer gridlere ayirir savas oyunu yaptim diye gezerdim sonra bu dizayni oyuncak askerler ekleyip gelistirmistim (army men ne iyi oyundu ya :() ancak turn based yarattigim bu oyunda ilk basliyan hep kazandigi ve mizmizlikla kurallar hep degistigi icin tutmadi, 3-4 oyuna dandik helikoptter nuke atar duruma geldi, elinde tabancali komutan asker tanka kafa tutan rambo oldu, jip vezir gibi free movement aldi filan ahaha

sonra bi ark geldi sonradan isminin warcraft oldugunu ogrenecegim bir oyununu cizimlerini getirdi filan, madenden altin toplama, binalar filan tam fantazimdi ki bu yaptigim dandik oyunu kenara attim

Risk eglwnceli olmadigindan, rts lerdede harita fethedip boyamaca olmadigindan carthage oyniyana kadar bir daha ulasamadim bu hayalime. Sonra eu ve shogun sagolsun living the dream oldu, kaynak toplamacali konusundada age of empires butun hayallerimi gerceklestirdi aqfaafs. Age of un cd oyundan cikan demosunu oynadigim an ve dandik bilgisayarcimda oyunu buldugum andaki sevincimi asla unutmiycam , o eve geldigimde piskopata baglamis gibi oynadigim o haftayida

90 kusagi cok sansli, eskiden net yoktu cekmeyi cektim dogru duzgun haber bile alamazdik
Dergide demo gorsek oyun bole cok meshur degilse bulamazdik ki rise of rome u anca 9-10 oyun iceren bi bundle da bulmustum, ondada cernobil virusu varmis ucmustu makinam, commandos kac farkli korsan kopya denemistim ama ilk installdan sonra makina restart yerse calismiyodu oyun, her gun yeniden yukleyip oynardim

Sonra gaming tusa basinca awesome bisi olsuna donustu, cogu sevdigim franchise in icine edildi daha cok satmak ugruna, GC gibi fanmade harita yaparak tasarimci olan adamlar ise alindi, ben olsam oyunu aoyle yapardim fantazileri ile turun icine ettiler, shogun 2 toparladi allahtan, bugun sc2 ve dow haric rts yoktu paradox olmasa
Sosyal ağlarda paylaş

Komutan said:

Bence oyunlarin mekanikleri goz onune alindiginda gayet yeterli bir kalitedeler. Ozellikle Victoria 2'nin haritasini cok begeniyorum.

Paradox oyunlarinin gorunusunu begenmeyenler War in the East gibi oyunlar hakkinda ne dusunur merak ediyorum:

http://www.matrixgames.com/products/372/details/

şu tür oyunlar ayrı bir sapıklık

bi ara bi yıl boyunca denedim baya bu tür oyunları oynamayı,cidden yetemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

Ahahahahah
Ilkokulda bole buyuk resim defterine harita cizer gridlere ayirir savas oyunu yaptim diye gezerdim sonra bu dizayni oyuncak askerler ekleyip gelistirmistim (army men ne iyi oyundu ya :() ancak turn based yarattigim bu oyunda ilk basliyan hep kazandigi ve mizmizlikla kurallar hep degistigi icin tutmadi, 3-4 oyuna dandik helikoptter nuke atar duruma geldi, elinde tabancali komutan asker tanka kafa tutan rambo oldu, jip vezir gibi free movement aldi filan ahaha

sonra bi ark geldi sonradan isminin warcraft oldugunu ogrenecegim bir oyununu cizimlerini getirdi filan, madenden altin toplama, binalar filan tam fantazimdi ki bu yaptigim dandik oyunu kenara attim

Risk eglwnceli olmadigindan, rts lerdede harita fethedip boyamaca olmadigindan carthage oyniyana kadar bir daha ulasamadim bu hayalime. Sonra eu ve shogun sagolsun living the dream oldu, kaynak toplamacali konusundada age of empires butun hayallerimi gerceklestirdi aqfaafs. Age of un cd oyundan cikan demosunu oynadigim an ve dandik bilgisayarcimda oyunu buldugum andaki sevincimi asla unutmiycam , o eve geldigimde piskopata baglamis gibi oynadigim o haftayida

90 kusagi cok sansli, eskiden net yoktu cekmeyi cektim dogru duzgun haber bile alamazdik
Dergide demo gorsek oyun bole cok meshur degilse bulamazdik ki rise of rome u anca 9-10 oyun iceren bi bundle da bulmustum, ondada cernobil virusu varmis ucmustu makinam, commandos kac farkli korsan kopya denemistim ama ilk installdan sonra makina restart yerse calismiyodu oyun, her gun yeniden yukleyip oynardim

Sonra gaming tusa basinca awesome bisi olsuna donustu, cogu sevdigim franchise in icine edildi daha cok satmak ugruna, GC gibi fanmade harita yaparak tasarimci olan adamlar ise alindi, ben olsam oyunu aoyle yapardim fantazileri ile turun icine ettiler, shogun 2 toparladi allahtan, bugun sc2 ve dow haric rts yoktu paradox olmasa

ben büyük not defterine çiziyordum kendinden grid'li, coğrafya tükenmezle, sınırlar kurşunkalemle. sonra sınırlar değişiyordu işte savaşlarla, silgiyle silip yeni sınır çiziyordum. haritaya büyük savaş olduğu zaman rome tw'deki gibi kılıçlar koyuyordum yılıyla beraber. on sene sonra yaptılar işte oyunu. :)

ben de ilk red alert ve warcraft 2 ile ihya oldum ama böyle içimde bir "MADA MADA" hissi vardı, sonra aoe, sc derken myth ile tactical olayında bayağı tatmin oldum. ama bu sefer strateji kısmında arayışa başlamışken shogun geldi. ertesinde medieval, rome ve eu2'ye dalınca living the 2000's gibi hissetmeye başladım nihayet heh.

bunun hakkında geçen yıl bir kompozisyon yazmıştım, empire collector's edition kazandım birinci seçtiler. o denli köklü duygularım var. :)
Sosyal ağlarda paylaş

pronoit said:

ya bişi dicem de tamam çok detayli oyunlar yapiyorlar ama gel gör ki yil 2011 oldu abi. ve ortalama bir görsellik sunmak hiç zor değil,indielerin neler yaptığını görüyoruz. ama adamlar hala excel tablosundan öteye gidemediler görsel olarak. artık yapsınlar yani. ne bilim en azından bir rome total war kadar görsellik sunabilsinler artık.

gerçekten görselliği falan arttırmasınlar nolur. eu3 oynamadım sırf o saçmasapan grafikleri yüzünden.

hala viktoryadayım
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

Viktor said:

Ahahahahah

ben büyük not defterine çiziyordum kendinden grid'li, coğrafya tükenmezle, sınırlar kurşunkalemle. sonra sınırlar değişiyordu işte savaşlarla, silgiyle silip yeni sınır çiziyordum. haritaya büyük savaş olduğu zaman rome tw'deki gibi kılıçlar koyuyordum yılıyla beraber. on sene sonra yaptılar işte oyunu. :)

ben de ilk red alert ve warcraft 2 ile ihya oldum ama böyle içimde bir "MADA MADA" hissi vardı, sonra aoe, sc derken myth ile tactical olayında bayağı tatmin oldum. ama bu sefer strateji kısmında arayışa başlamışken shogun geldi. ertesinde medieval, rome ve eu2'ye dalınca living the 2000's gibi hissetmeye başladım nihayet heh.

bunun hakkında geçen yıl bir kompozisyon yazmıştım, empire collector's edition kazandım birinci seçtiler. o denli köklü duygularım var. :)

biz bunu iki kağıda çizerdik aynı haritayı üst üste koyup. üstteki siyasi bina unit sınırlar vs. alttakinde kaynaklar olurdu. her turn birisi random bi nokta seçip ülkesinden burayı kazıyorum derdi bakardık diğer haritadan ona göre income gelirdi her turn
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...