Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 senko said: abi anladim dagitici paradox o bile yeterli oyunun falso olmasi icin. bu arada gameplayi kolay olan bi paradox oyunu soylesene hearths of iron, victoria? yani seveni icin guzel oyunlar yapiyorda, ben ve benim gibi adamlar 50saat oyunu ogrencem diye kasmaz. cok daha dar kitleye hitap ediyorlar. oyunu ogrenmek zaman aliyor =/= gameplay kotu seveni icin cok temiz oyun yapiyor paradox, ha hayvan gibi bugli oyunlar cikiyor patch cikmadan oynanicak gibi olmiyorlar filan ama fixledimide tam fixliyro adamlar, 3-4 patch sonra en stabil haline geliyor oyun kaymak gibi oluyor obur tarafta ise buglariyla meshur bi bethesda var misal, dunyanin en berbat optimzie edilmis oyun motoru olan gamebryo var morrowind oynarken kufrediyordum, daha lisedeydim sene 2002, nerdyese 10 yil gecti new vegas oyanrken ayni kufurleri ediyorum, bide obsidian gibi buglari ile meshur bir yapimcida isin icine girince tuyu dikme gibi bisi oldu, 1 sene gecti modsuz bile oyun hala stabil diil ki stabiliteyi arttirmak icin userlarin devoloperla beraber patch kastigi tek oyunlardir bunlar sid abimizin civ 4 ile agzi yandi kosarak uzakalsti gamebryo dan skyrimde kendi motorlari ile gorucuye cikicaklar, gorucez bakalim gamebryo olmadan carmack in know-how i ile gelistirilmis creation engine ile yapilan bu oyunda gene sac bas yolucakmiyiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demian Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 son serilerinde fena sıçtı yalnız paradox, victoria'da denge yok, europa universalis 3'ü toplamak 2 expansion sürdü, HoI3 yine öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 viktor öyle deme bak catherine bile gamebryo ehu. creation çok daha iyi olacak gibi o başka. :p rome hariç her oyunu adam ettiler yama ve paketlerle, eu3 de hoi3 de son halleriyle önceki oyunlarına beş basar serilerinin her açıdan. paradox öğrenmesi 2-3 gün süren oyun yapmaya devam edecek inşallah da uzak tutacak kendisinden "kolay oyun istiyoruzzz" diyenleri. amin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 gamebryoyu yapanlar bile istifa etmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 victor gameplayi kotu demedim ki kolay degil dedim. ozetle sam'inde dedigi gibi her oyunun alicisi var iste, benim de demek istedigim paradox ogrenmesi zor oyunlar yaparak buyuk bir kitleyi uzak tutuyor kendinden. ha bu da adamlarin politikasi tabi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 oyun yapmıyolar simulasyon yapıyolar çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Abi paradox'a bi zahmet laf atmayın adam gibi çalışan son firmalardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EmreVeryMuch Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 M&B'in gameplayini ögrenmek tabii ki zaman alacak. Gerçek erkek olmak 2 günlük müessese mi senko? Pussies. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 /xunn yazmayı unutmuşun da M&Bden değil CK'dan falan bahsediyoruz biz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 attention span'i 5dk olmayan insanlara hitap edebilen son şirket filan, last bastion of mankind gibi korumak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 ahah zevk meselesi iste ya yani bende mesela pmdg kurup saatlerce ayar fln yapiyordum, bakildiginda insan isi degil. chart okumayi bile ogrendiydim biraz biraz sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 paradox oyunlarına girip bi tuşa basıp awesome bir şeyler olmasını bekleyen arkadaşlar DA2 yada ME2 akabilirsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 konsola da satacaz diye tüm oyunları çoluk çocuğa göre yapan firmalardan iyidir, zaten başta EA gibiler böyle özgün oyun firmalarını yuttu kapattı yıllardır, bari bu kalsın başı dik özgür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 valla oyunların bu kadar gerçekçi ve simulasyon tarzı olması adına ne kadar zor olursa olsun katlanırım ben. ama ne bileyim bi savaş adamları da görmek istiyor insan bazen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 ya bişi dicem de tamam çok detayli oyunlar yapiyorlar ama gel gör ki yil 2011 oldu abi. ve ortalama bir görsellik sunmak hiç zor değil,indielerin neler yaptığını görüyoruz. ama adamlar hala excel tablosundan öteye gidemediler görsel olarak. artık yapsınlar yani. ne bilim en azından bir rome total war kadar görsellik sunabilsinler artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 iyi de total war'daki meydan savaşı yönetimi oyunu yapmıyorlar ki, grand strategy hep. total war için total war ayrı var. ha ikisini birleştirseler bir yıl başka oyun açmam o ayrı. ama maksatları o değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 tamam grand strateji haritasıda iç açıcı bir durumda değil ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Bence oyunlarin mekanikleri goz onune alindiginda gayet yeterli bir kalitedeler. Ozellikle Victoria 2'nin haritasini cok begeniyorum. Paradox oyunlarinin gorunusunu begenmeyenler War in the East gibi oyunlar hakkinda ne dusunur merak ediyorum: http://www.matrixgames.com/products/372/details/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 şimdi sezarın hakkı sezara, şu forumda grafiğe önem veren az insandan birisiyim muhtemelen ama eu3'ten (ilk 3d oyunlarıydı ve evet kötü) sonraki her oyunları gayet tatminkar grafiklere sahip diyorum. hele victoria 2'de filan çok temiz hem haritayı okuması hem de estetiği hoş. tabii ben ilkokuldayken en büyük eğlencelerinden biri atlası eline alıp sayfa sayfa hatmetmek, sonra deftere çizip kafasında strateji oyunu oynamak olan birisiyim. ondan ötürü 2000'lerin bana getirdiği en büyük hayallerimden birisi paradox oyunları. your mileage may vary. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Sam +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Sam said: tabii ben ilkokuldayken en büyük eğlencelerinden biri atlası eline alıp sayfa sayfa hatmetmek, sonra deftere çizip kafasında strateji oyunu oynamak olan birisiyim. ondan ötürü 2000'lerin bana getirdiği en büyük hayallerimden birisi paradox oyunları. your mileage may vary. Ahahahahah Ilkokulda bole buyuk resim defterine harita cizer gridlere ayirir savas oyunu yaptim diye gezerdim sonra bu dizayni oyuncak askerler ekleyip gelistirmistim (army men ne iyi oyundu ya :() ancak turn based yarattigim bu oyunda ilk basliyan hep kazandigi ve mizmizlikla kurallar hep degistigi icin tutmadi, 3-4 oyuna dandik helikoptter nuke atar duruma geldi, elinde tabancali komutan asker tanka kafa tutan rambo oldu, jip vezir gibi free movement aldi filan ahaha sonra bi ark geldi sonradan isminin warcraft oldugunu ogrenecegim bir oyununu cizimlerini getirdi filan, madenden altin toplama, binalar filan tam fantazimdi ki bu yaptigim dandik oyunu kenara attim Risk eglwnceli olmadigindan, rts lerdede harita fethedip boyamaca olmadigindan carthage oyniyana kadar bir daha ulasamadim bu hayalime. Sonra eu ve shogun sagolsun living the dream oldu, kaynak toplamacali konusundada age of empires butun hayallerimi gerceklestirdi aqfaafs. Age of un cd oyundan cikan demosunu oynadigim an ve dandik bilgisayarcimda oyunu buldugum andaki sevincimi asla unutmiycam , o eve geldigimde piskopata baglamis gibi oynadigim o haftayida 90 kusagi cok sansli, eskiden net yoktu cekmeyi cektim dogru duzgun haber bile alamazdik Dergide demo gorsek oyun bole cok meshur degilse bulamazdik ki rise of rome u anca 9-10 oyun iceren bi bundle da bulmustum, ondada cernobil virusu varmis ucmustu makinam, commandos kac farkli korsan kopya denemistim ama ilk installdan sonra makina restart yerse calismiyodu oyun, her gun yeniden yukleyip oynardim Sonra gaming tusa basinca awesome bisi olsuna donustu, cogu sevdigim franchise in icine edildi daha cok satmak ugruna, GC gibi fanmade harita yaparak tasarimci olan adamlar ise alindi, ben olsam oyunu aoyle yapardim fantazileri ile turun icine ettiler, shogun 2 toparladi allahtan, bugun sc2 ve dow haric rts yoktu paradox olmasa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Komutan said: Bence oyunlarin mekanikleri goz onune alindiginda gayet yeterli bir kalitedeler. Ozellikle Victoria 2'nin haritasini cok begeniyorum. Paradox oyunlarinin gorunusunu begenmeyenler War in the East gibi oyunlar hakkinda ne dusunur merak ediyorum: http://www.matrixgames.com/products/372/details/ şu tür oyunlar ayrı bir sapıklık bi ara bi yıl boyunca denedim baya bu tür oyunları oynamayı,cidden yetemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Viktor said: Ahahahahah Ilkokulda bole buyuk resim defterine harita cizer gridlere ayirir savas oyunu yaptim diye gezerdim sonra bu dizayni oyuncak askerler ekleyip gelistirmistim (army men ne iyi oyundu ya :() ancak turn based yarattigim bu oyunda ilk basliyan hep kazandigi ve mizmizlikla kurallar hep degistigi icin tutmadi, 3-4 oyuna dandik helikoptter nuke atar duruma geldi, elinde tabancali komutan asker tanka kafa tutan rambo oldu, jip vezir gibi free movement aldi filan ahaha sonra bi ark geldi sonradan isminin warcraft oldugunu ogrenecegim bir oyununu cizimlerini getirdi filan, madenden altin toplama, binalar filan tam fantazimdi ki bu yaptigim dandik oyunu kenara attim Risk eglwnceli olmadigindan, rts lerdede harita fethedip boyamaca olmadigindan carthage oyniyana kadar bir daha ulasamadim bu hayalime. Sonra eu ve shogun sagolsun living the dream oldu, kaynak toplamacali konusundada age of empires butun hayallerimi gerceklestirdi aqfaafs. Age of un cd oyundan cikan demosunu oynadigim an ve dandik bilgisayarcimda oyunu buldugum andaki sevincimi asla unutmiycam , o eve geldigimde piskopata baglamis gibi oynadigim o haftayida 90 kusagi cok sansli, eskiden net yoktu cekmeyi cektim dogru duzgun haber bile alamazdik Dergide demo gorsek oyun bole cok meshur degilse bulamazdik ki rise of rome u anca 9-10 oyun iceren bi bundle da bulmustum, ondada cernobil virusu varmis ucmustu makinam, commandos kac farkli korsan kopya denemistim ama ilk installdan sonra makina restart yerse calismiyodu oyun, her gun yeniden yukleyip oynardim Sonra gaming tusa basinca awesome bisi olsuna donustu, cogu sevdigim franchise in icine edildi daha cok satmak ugruna, GC gibi fanmade harita yaparak tasarimci olan adamlar ise alindi, ben olsam oyunu aoyle yapardim fantazileri ile turun icine ettiler, shogun 2 toparladi allahtan, bugun sc2 ve dow haric rts yoktu paradox olmasa ben büyük not defterine çiziyordum kendinden grid'li, coğrafya tükenmezle, sınırlar kurşunkalemle. sonra sınırlar değişiyordu işte savaşlarla, silgiyle silip yeni sınır çiziyordum. haritaya büyük savaş olduğu zaman rome tw'deki gibi kılıçlar koyuyordum yılıyla beraber. on sene sonra yaptılar işte oyunu. :) ben de ilk red alert ve warcraft 2 ile ihya oldum ama böyle içimde bir "MADA MADA" hissi vardı, sonra aoe, sc derken myth ile tactical olayında bayağı tatmin oldum. ama bu sefer strateji kısmında arayışa başlamışken shogun geldi. ertesinde medieval, rome ve eu2'ye dalınca living the 2000's gibi hissetmeye başladım nihayet heh. bunun hakkında geçen yıl bir kompozisyon yazmıştım, empire collector's edition kazandım birinci seçtiler. o denli köklü duygularım var. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 pronoit said: ya bişi dicem de tamam çok detayli oyunlar yapiyorlar ama gel gör ki yil 2011 oldu abi. ve ortalama bir görsellik sunmak hiç zor değil,indielerin neler yaptığını görüyoruz. ama adamlar hala excel tablosundan öteye gidemediler görsel olarak. artık yapsınlar yani. ne bilim en azından bir rome total war kadar görsellik sunabilsinler artık. gerçekten görselliği falan arttırmasınlar nolur. eu3 oynamadım sırf o saçmasapan grafikleri yüzünden. hala viktoryadayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Sam said: Viktor said: Ahahahahah Ilkokulda bole buyuk resim defterine harita cizer gridlere ayirir savas oyunu yaptim diye gezerdim sonra bu dizayni oyuncak askerler ekleyip gelistirmistim (army men ne iyi oyundu ya :() ancak turn based yarattigim bu oyunda ilk basliyan hep kazandigi ve mizmizlikla kurallar hep degistigi icin tutmadi, 3-4 oyuna dandik helikoptter nuke atar duruma geldi, elinde tabancali komutan asker tanka kafa tutan rambo oldu, jip vezir gibi free movement aldi filan ahaha sonra bi ark geldi sonradan isminin warcraft oldugunu ogrenecegim bir oyununu cizimlerini getirdi filan, madenden altin toplama, binalar filan tam fantazimdi ki bu yaptigim dandik oyunu kenara attim Risk eglwnceli olmadigindan, rts lerdede harita fethedip boyamaca olmadigindan carthage oyniyana kadar bir daha ulasamadim bu hayalime. Sonra eu ve shogun sagolsun living the dream oldu, kaynak toplamacali konusundada age of empires butun hayallerimi gerceklestirdi aqfaafs. Age of un cd oyundan cikan demosunu oynadigim an ve dandik bilgisayarcimda oyunu buldugum andaki sevincimi asla unutmiycam , o eve geldigimde piskopata baglamis gibi oynadigim o haftayida 90 kusagi cok sansli, eskiden net yoktu cekmeyi cektim dogru duzgun haber bile alamazdik Dergide demo gorsek oyun bole cok meshur degilse bulamazdik ki rise of rome u anca 9-10 oyun iceren bi bundle da bulmustum, ondada cernobil virusu varmis ucmustu makinam, commandos kac farkli korsan kopya denemistim ama ilk installdan sonra makina restart yerse calismiyodu oyun, her gun yeniden yukleyip oynardim Sonra gaming tusa basinca awesome bisi olsuna donustu, cogu sevdigim franchise in icine edildi daha cok satmak ugruna, GC gibi fanmade harita yaparak tasarimci olan adamlar ise alindi, ben olsam oyunu aoyle yapardim fantazileri ile turun icine ettiler, shogun 2 toparladi allahtan, bugun sc2 ve dow haric rts yoktu paradox olmasa ben büyük not defterine çiziyordum kendinden grid'li, coğrafya tükenmezle, sınırlar kurşunkalemle. sonra sınırlar değişiyordu işte savaşlarla, silgiyle silip yeni sınır çiziyordum. haritaya büyük savaş olduğu zaman rome tw'deki gibi kılıçlar koyuyordum yılıyla beraber. on sene sonra yaptılar işte oyunu. :) ben de ilk red alert ve warcraft 2 ile ihya oldum ama böyle içimde bir "MADA MADA" hissi vardı, sonra aoe, sc derken myth ile tactical olayında bayağı tatmin oldum. ama bu sefer strateji kısmında arayışa başlamışken shogun geldi. ertesinde medieval, rome ve eu2'ye dalınca living the 2000's gibi hissetmeye başladım nihayet heh. bunun hakkında geçen yıl bir kompozisyon yazmıştım, empire collector's edition kazandım birinci seçtiler. o denli köklü duygularım var. :) biz bunu iki kağıda çizerdik aynı haritayı üst üste koyup. üstteki siyasi bina unit sınırlar vs. alttakinde kaynaklar olurdu. her turn birisi random bi nokta seçip ülkesinden burayı kazıyorum derdi bakardık diğer haritadan ona göre income gelirdi her turn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar