Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wildstar

Khiran

Öne çıkan mesajlar

Eskiler eskide kaldı bıngıldak... Seviyesiz dedin millete, acınıza iyi gelir diye Butthurt krem tavsiye ettin, forumu mahalle kavgası ortamına çekmeye çalıştın olmadı, şimdi üstüne aralardan seçtiğin mesajlarla "bak ne kaka ne adam" mesajı veren mesajlar sallama ortama... Zannettiğin gibi "herkesten zeki değilsin" yani (off ya pat diyede yüzüne söylemek istemezdim pardon)

Aradan ayıklanmış mesajların forumu kullanmayı bilen patilere yemez...

sonuca gelelim: Wildstar zamanı baya bi bol olanlar için "free" olacak. Geri kalan arkadaşlar kendini kandırmasın şimdiden subsları hazırlasın derim ben... Ha 3-5 ay sonra zaten ihtiyacınız kalmaz alacağınızı almış olursunuz, tam "yaşasın artık subs ödemiycem" derken oyun tamamen f2p olur :)

Bunun yanında grafik ve ses efektlerini çok çocuk işi buldum, bunu da sayfalar öce kinayeli bir mesajla belirtmiştim zaten...

Oynanır mı? Beğenen oynar elbet, beni sarmadı
Sosyal ağlarda paylaş

lightNdark said:

*AH'den epic item satın almak zorunda kalacaksın
*Senin başın kelmi? Arkadaşların yapmışsa sende evini daya döşe
*Mount mu lazım? Alıcaksın tabii
*E bir de customizing özelliği koyalım ki millet illa bi şekilde para harcasın dimi ama

şu yazdıklarının hiç biri elzem şeyler değil. Yani kesinlikle keyfe keder, ister alırsın ister almazsın. oyun seni almaya zorlamıyor.

Subs ı oyun içi para ile ödemek eskiden olsa hayretle karşılanırdı. Şimdi hemen hemen her oyun ya b2p yada f2p e geçtiği için insanlara batmaya başladı.

Wow subs geçmişine bakıyorum da ne paralar vermişiz o zamanlar.Bence oyun içi para ile subs ödeyebilmek tamamen bir artı oyun için.
Sosyal ağlarda paylaş

Argoel said:

Wow subs geçmişine bakıyorum da ne paralar vermişiz o zamanlar.

Subs iyidir bu kadar ucuz et peşinde koşmayın... WoW oynamışsın ama gayet iyi bilmene rağmen dürüstçe ödediğin paranın karşılığında aldığın 7/24 hizmeti hiç yazmamışsın. Subs olduğunda eleman çalıştırma yada işten çıkartma kaygısı olmaz firmanın... Oyun içi sıkıntın oldumu Blizz'deki gibi GM anında gelir ilgilenir sorunu çözer (ha şimdi Blizz'de ticari yönden sapıtmış durumda orası ayrı ama oyun içi hizmet aynı)

Oyun içi parayla subs ödeme sistemi casual oyuncuyu asla koruyan bir sistem değildir... Ben bunu anlatmaya çalışıyorum... Hardcore oyuncu itemini de kovalar parasını toplar, casual oyuncu ise "seninde o bahsettiğin kimsenin zorunlu tutulmadığı" tercihlere zorlanır gizliden...

Neyse ne... Ben oyunu bu konularda yermiyorum zaten... Bu konuları "işlerine geldiği için" çok matah birşeymiş gibi göstermeye çalışanların aksine gerçekleri ortaya koyuyorum. Firmaların ticari mantığını yerden yere vuran kahraman söylemciler, işlerine gelince "aman cebimden 3 kuruş çıkmasın da bana ne casual oyuncudan" moduna soyunuveriyor

Wildstar eğer bana hitap etseydi grafik, efekt yada content olarak bayıla bayıla oynardım... Hardcore oyuncuyum dert etmem... Ama bana hitap etmiyor

Oynayacak olanlar düşünsün gerisini
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Subs iyidir bu kadar ucuz et peşinde koşmayın... WoW oynamışsın ama gayet iyi bilmene rağmen dürüstçe ödediğin paranın karşılığında aldığın 7/24 hizmeti hiç yazmamışsın. Subs olduğunda eleman çalıştırma yada işten çıkartma kaygısı olmaz firmanın... Oyun içi sıkıntın oldumu Blizz'deki gibi GM anında gelir ilgilenir sorunu çözer (ha şimdi Blizz'de ticari yönden sapıtmış durumda orası ayrı ama oyun içi hizmet aynı)

ucuz et peşinde olmakla bunun ne alakası var ki? adamların sistemi üzerine konuşuyoruz, değerlendirme yapıyoruz. isteyen subs öder, isteyen subs ödemez. ikisinin de aldığı hizmet aynı. iki kategori arasında hizmet/deneyim olarak bir farklılık yok. wow'a para ödedik hizmetler iyiydi, şimdi buna para ödemeyenler olacak hizmet kötü olacak diyenleri ncsoft geçmişi (gw2'de adamlar refund yaptı oyunu beğenmeyenlere, buy to play'di bu oyun, subs'da yoktu - ayrıca bütün support sistemleri ortada) ve eve örneği ile yanlız bırakıyorum. bilmemek değil, öğrenmemek ayıp.

said:
Oyun içi parayla subs ödeme sistemi casual oyuncuyu asla koruyan bir sistem değildir... Ben bunu anlatmaya çalışıyorum... Hardcore oyuncu itemini de kovalar parasını toplar, casual oyuncu ise "seninde o bahsettiğin kimsenin zorunlu tutulmadığı" tercihlere zorlanır gizliden...

neden casual player'ı koruma ihtiyacı duysun ki? casual player'ın neden bir sistem tarafından korunmaya ihtiyacı var? oyun zaten subs ile çıkacaktı. bu normal casual adam business plan'ı. buna alternatif olarak hardcorelar veya kozmetikle uğraşmayan casuallara bedava oynama imkanı sunuyorlar. bunu kötü bir şeymiş gibi göstermek baya enteresan bir kafaymış. lanet olsun iki oyuncu grubuna da ayrım yapmadan alternatif sundukları için bu kadar kötü olunmaz!

said:
Neyse ne... Ben oyunu bu konularda yermiyorum zaten... Bu konuları "işlerine geldiği için" çok matah birşeymiş gibi göstermeye çalışanların aksine gerçekleri ortaya koyuyorum. Firmaların ticari mantığını yerden yere vuran kahraman söylemciler, işlerine gelince "aman cebimden 3 kuruş çıkmasın da bana ne casual oyuncudan" moduna soyunuveriyor

benim okuduğum posta göre yeriyorsun. yerdiğin noktalar ve yeriş şeklin baya akıl/fikirden uzak. adamlar daha fazlasını veriyor diye "neden daha fazlasını veriyorlar yaaağğğ" diye ağlıyorsun. azını verip CE kaktırınca öpüp başınıza koyuyorsunuz ama bunu unutmayalım. senin gibilere öyle developerlar gerek. 60 dolar + subs + classrace unlock fee + in-game mount fee + extra exp gain fee hehe. müstahak.

ben casual bir oyuncuyum. oynarsam çatır çatır aylık ücreti verip oynayacağım. yine bilmeden etmeden her zamanki kalitesizlikte varsayımlar yapılmış. bir sistemin üzerine konuşmak =/= o sistemi ben kullanağım. sırf kullanmayacağım diye bir grup kesime sunulan güzel bir alternatif ödeme planını kötüleyecek halim yok. bana hiçbir zararı yok çünkü casual bir oyuncu olarak. hatta moneysink yarattığı için yararı var.
Sosyal ağlarda paylaş

adam ce alamadim diyor bingildak. eso yu alirsam neden alirim diyor sen gene genelliyorsun.

bu en guclu silahinmi abi ? hani merak ediyorum devamli ayni para ornegi, ayni ce ornegi birde hala cevap bekledigim butthurt.

nedir acikla su an herhalde bossundur ?

birde herkes kisisel yaziyor ama isin sonunda nasil genele tamamliyorsunuz sunlari ? kisisel diyorsunuz sonra lar ler lor la bitiyor cumleler. bize neden ucu batiyor bir sekilde :)

darkda aynisini yapiyor sende.. takim tutar gibi cikmamis oyunun ardinda harap ettik kendimizi ya.

peace
Sosyal ağlarda paylaş

lightNdark said:

Subs iyidir bu kadar ucuz et peşinde koşmayın... WoW oynamışsın ama gayet iyi bilmene rağmen dürüstçe ödediğin paranın karşılığında aldığın 7/24 hizmeti hiç yazmamışsın.

Oyun içi parayla subs ödeme sistemi casual oyuncuyu asla koruyan bir sistem değildir...

Arkadaş senin kafa bir başka çalışıyor demekki anlaşamıyoruz seninle. Subs a kötü diyen olmadı, aksine benım wow acc hala açık hala subs ödüyorum. Oyun içi subs ödeme tamamen bir alternatif istersen cüzdanını fırlatırsın istersen oyun içi para ile kasarsın.
Kaldı ki daha önce de konuşuldu oyun içi paranın bir süre sonra daha ucuza satılmaya başlanıp subs tan daha ucuza satın alınıp aylık subs ı ncsoft a ödemekten daha ucuza kapatabileceksin.
Bunun negatif bir tarafı yok benim gözümde. İnsanlar b2p ve f2p e çok alıştıkları için batmaya başladı, tüm mesele bu.
Sosyal ağlarda paylaş

O değil de, gerçekten bukadar gereksiz tartışma burada tat tuz bırakmadı. Hani, dışarıdan biri Wildstar'la (veya diğer oyunlarla) ilgili bilgi almaya gelse, üç saniye sonra kapatır siteyi.

Abi, artık mmo bölümüne bir şey yazmaya korkuyorum gerçekten. En iyi ihtimalle butthurt veya enayi damgası yiyorsun.

Dedim ya, Kanuni'de peygamber sabrı var. Az biraz kassa cemaat lideri olabilecek adam kendisi.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodous said:

bingildak said:

@exodous:

mantığın yanlış:

Senin de mantığın körelmiş.

yazdığın şeyleri değerlendirip mantığının ne noktada yanlış olduğunu tek tek anlatmışım.

gelen yanıta bak haha. hala gelip bık bık bir şeyler diyor.

said:
Hani, dışarıdan biri Wildstar'la (veya diğer oyunlarla) ilgili bilgi almaya gelse, üç saniye sonra kapatır siteyi.

ironik bir şekilde bilgi paylaşımı yapan tek kişi benim zaten. geriye kalanlar bir argüman üretmeden bashlemeye geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodous said:

Ya kusura bakma da, ben senin kadar boş değilim her yazılana wot döşeyecek kadar.

seems legit

Exodous said:

Tecrübelerime dayanarak. Biraz ekonomi bilgisi gerekiyor anlamak için, biraz da Eve Online oynamış olmak.

Şimdi şöyle...

Eve Online'da gerçek bir ekonomi var. Yani gerçek hayattaki ekonominin aynısı. Hatta CCP'de, oyun içindeki ekonomi teorilerini geliştiren ekonomistlerin çalıştığını biraz araştırarak bulabilirsiniz.

Peki, Eve'deki ekonominin gerçek bir ekonomi olmasının ardında ne yatıyor? Elbette ki sandbox olması. Eve'de tüm gemiler yokedilebilir. Yani, (thempark diliyle anlatayım) ölünce herşeyinizi kaybedersiniz. Geminiz, üstündeki fitler, hatta podunuz da vurulursa implantlarınızı bile kaybedersiniz. Thempark oyunlardaki gibi, sadece biraz hasar almış itemlerle uyanmazsınız yeni hayatınıza.

Bu da, Eve'de herşeyiniz demek olan geminizi tekrar kazanmanız, yerine koymanız anlamına gelir. Eve'deki herşeyi (hemen hemen herşeyi) oyuncular üretir. Boss öldürdüğünüzde, bossun içinden gemi düşmez. Geminin blueprinti düşebilir eğer şanslıysanız. Bunu ürettirmeniz veya üretilmiş olanı almanız gerekir. Bu da maden demektir. Çünkü, silah, implant, gemi, istasyon, pos; yani aklınıza gelebilecek herşeyi üretmek için madene ihtiyacınız vardır.

Diyelim ki, büyük bir savaş oldu. Binlerce gemi patladı. Maden fiyatları hemen artar. Tıpkı gerçek dünyada olduğu gibi, büyük bir savaş ekonomisi vardır Eve'de. Madeni ise gidip kazmanız veya minerlardan almanız gerekir. Maden fiyatları yükseldikçe (yükseliyorsa daha fazla gemiye, iteme, modüle, ihtiyaç var demektir. Ya büyük bir savaş olmuştur veya oyuncu sayısı artmıştır.

Oysa, thempark bir oyunda (wow, wildstar v.s) iteminiz asla yokolmaz. Hele ki son level olup setinizi dizdiyseniz, anca kozmetik amaçlı item alırsınız. Zaten bosslar, moblar da en iyi itemleri attığı için, craftingin çok önemi yoktur (bazı istisnalar olabilir ama geneli böyle bu oyunların).

Dolayısıyla para kazanmak çok zordur. Yada şöyle diyelim, oyun içerisindeki paranın, gerçek dünyadaki karşılığını belirleyecek bir kriter yoktur. Tek kriter, serverin kalabalık olup olmamasıdır. Oysa Eve'de, bir geminin gerçek hayattaki değerini de bilirsiniz. (Titanların neredeyse orta halli bir otomobil ettiğini küçük bir araştırmayla bulabilirsiniz)

Tüm bunların yanında, eve'de para kazanmak da çok kolaydır.

1- Mine yaparak üç dört saatlik çalışmayla 60 günlük GTC kazanabilirsiniz. (Oyunun başlarındaysanız belki 10-15 saat sürebilir bu)

2- Complex yaparak, sadece 1 saatte 60 günlük GTC kazanabilirsiniz. (biraz şans ve altı, yedi aylık skill yeterli)

3- Mission yaparak, (lvl 1-2 görevlerde 10-15 saat, lvl 3-4 görevlerde 6-7 saat, lvl 5 görevlerde yarım saat)

Neyse bu böyle gider. Eve'de para kazanmanın yolu çok. Yani, para kazanmak için grinde mahkum falan da değilsiniz. Git bütün gün deli gibi yaratık kes, deri topla falan yok Eve'de...

1 aylık plex veya 60 günlük GTC'leri (plexi oyun içinden oyunculardan satın alabilirsiniz veya GTC'leri Eve'nin kendi forumundan yine başka oyunculardan alabilirsiniz) oyun parasıyla satın alabilirsiniz.

Wildstar gibi, itemlerin yokolmadığı bir oyunda, bir aylık oyun parasını nekadar zaman ayırarak kazanabilirsiniz? İşte mesele bu. 1 saat farm yaparak, 1 aylık oyun parasını kazanabileceğinizi düşünüyor musunuz? WoW'dan örnek alabilirsiniz burada. Bir saat değil de, günde 5 saat her gün yaparım diyorsanız, ozaman benim lafıma geliyorsunuz zaten. oyunu, aylık ücret parası kazanmak için mi oynayacaksınız?

madem wot döşüyorsun, bir fikir paylaşıyorsun karşılık verildiğinde adam gibi yanıtlarsın. madem böyle bir amacın yok, o zaman wot döşemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

en ufak seviyede bir kişiselleştirme yok. fikir ve bilgi alışverişiyle ilgili eleştiri var. bende diyorum ki madem bu konuda sıkıntı var, paylaşıma katılın oyunla ilgili tartışmalara girin fikir alışverişinde bulunun.

yanıt olarak : "senin kadar boş değilim wot döşeyim"

adam daha 2 sayfa önce wot döşemiş, yanıt verildiğinde "slkşey" yazmaktan ileri gidememiş sonra bilgi paylaşımı fikir paylaşımı falan filan.

kişiselleştirmekten bahsetmişken sen değil miydin bu adama kız bulun diyen.

buram buram kalitesizlik kokuyorsun.

ignore liste geri atıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...