Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Is hayati ne kadar da kotuymus

Deacon

Öne çıkan mesajlar

Oncelikle okudugum bolumu seviyorum. Hatta cok seviyorum o yuzden muhtemelen akademisyen olacagim.

Yalniz piyasayi da gormek acisindan ufak bir sirkette staj yapiyorum. Daha ilk hafta sunu anladim: "IS HAYATI IGRENC".

*Sabah erken kalk-aksama kadar calis-aksam gec don-yorgunluktan erken siz* dongusu gercekten cekilecek gibi degil. Yani en azindan hic bana gore degilmis. Bana "haftada 40 saat calis ama istedigin saatte calis" gibisinden bir sistem lazimmis.

Is yerlerinin istedigimiz saatte calismamiza izin vermeyip hem uretkenligi dusurmesini hem de bize acinasi bir hayat yasatmalarini kiniyorum buradan. Umarim mesajim gerekli yerlere ulasir.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko ben buna alismak istemiyorum ki. Benim en uretken oldugum saatler sabah 3.30 ile 7.30 arasi mesela. Ben ders projelerimi falan bile o saatlerde yaziyorum. Distraction yok, ortalik sessiz mis gibi.

Iyi olmak gerekiyor olabilir de, bazi sirketler dedigimi uyguluyor onu biliyorum. Mesela zeitin'de vardi soyledigim sistem sanirim. Carsamba gunu calismak istemeyip o isi cumartesi yapma hakkim olmayisi cok kotu ya. Bertrand Russell'in kitaplarini tekrar okuyup soveyim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Ohoo, daha neler var :p

Rahatsız çalışma arkadaşları, ego-whore departman yöneticileri, menstürasyon dönemindeki dengesiz bayan çalışanlar, her seferinde kriz yaratan rapor & audit dönemleri, en ufak finansal krizde yaşanan "acaba bizi de etkiler mi?" furyası, teğet geçmeyen krizlerde maaş ödemelerinin gecikmesi, karlı & yağmurlu günlerde akşam eve dönerken trafiğin kapanması, vs.

İlla moralinizi bozacaksanız, biraz sabredin!
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:

Ohoo, daha neler var :p

Rahatsız çalışma arkadaşları, ego-whore departman yöneticileri, menstürasyon dönemindeki dengesiz bayan çalışanlar, her seferinde kriz yaratan rapor & audit dönemleri, en ufak finansal krizde yaşanan "acaba bizi de etkiler mi?" furyası, teğet geçmeyen krizlerde maaş ödemelerinin gecikmesi, karlı & yağmurlu günlerde akşam eve dönerken trafiğin kapanması, vs.

İlla moralinizi bozacaksanız, biraz sabredin!

hani paticik tabiriyle, kocaman bir DAS! DIS! THIS! artik ne derseniz o..

is hayati boyle bisey... ama bomba su, eger bu durumlara sabredip, en azindan benim sektorumde, bir 10 senelik deneyimi kazandiginizda, benim geldigim gibi nasil calistiginin veya ne calistiginin kimseyi ilgilendirmedigi, daha rahat ve duzgun ama keyifli ve yorucu bir firmaya ulasabiliyorsunuz..

belki daha erken de ulasabilirsiniz veya bu surede yukaridaki etkenlerden etkilenmeyen bir mudur olabilirsiniz..

yada en temizi benim yaptigimi yapip. isinizde ve sirketinizde cok iyi ve vazgecilmez hale getirin kendinizi.. o zaman mudursuz ortamda mudur gibi oluyorsunuz.. vs vs..

ama su bi gercek, is hayati sux...
Sosyal ağlarda paylaş

Aahhahahha nasıl olacaktı ki iş hayatı? Gerçi biraz işine göre değişiyor sanırım. Beni her dakika arayıp rahatsız edebildikleri bi işim var. Siz haftaiçi sabah girip akşam çıkıp işte kalan her şeyi bırakıyorsunuz. Biz şunu nasıl yaparız. Bu niye olmaz gidip halledeyimin peşine düşüyoruz bir de öyle olsanız ne yapardınız allah bilir sfdg
Sosyal ağlarda paylaş

pogodi said:

bence metrobüsün olmadığı iş hayatı güzel
metrobüslü iş hayatı ölüm

3 haftadır hergun metrobuse biniyorum. (sogutlucesmeden yani ilk duraktan bindiğimide belirtiyim) metrobus olmasa bitmiştim ben. kadıkoy'den okmeydanına gidiorm. hergun metrobusten kopru trafiğini goruyorumda acıyorum yani. tmm sıkışık tamam yoruyo insanı falanda gidio be abi. ben aksam 18.00'de işten çıkıp 18.45'te evde oluyorum yahu. daha ne isterim. ara duraktan binenler için konuşmuyorum bu arada :D
Sosyal ağlarda paylaş

lan 2 hafta staj yapıp hemen iş hayatı çok reröre demeyin be.
o senin iş yerinin problemi bence.

ben 9-6 çalışıyorum. 6:00 da çıkıyorum yarım saatte evimdeyim. yorgun da olmuyorum hiç. önümde de ciddi bi zaman dilimi oluyo değerlendirmek için. c.tesi pazar tatil. daha ne olsun. tabi herşey böyle anlattıgım gibi güllük gülistanlık değil. iş ortamı saçma olabiliyo. çalıştığın birime göre değişiyo kimi birimlerde insanlar birbirinin arkasından kuyu kazar diğerinde herkes şen şakrak olur vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

2 haftaya alışıyosun. benimde stajımın 3. haftası bitiyo bugun. baya alıştım artık sabah 7de kalkıp kadıkoyden okmeydanına gitmeye. aksamlarıda bi problem olmuyo vucudun alışması lazım sadece duzene.

Benim 5. hafta bitiyo bugün hala alışamadım erken kalkmaya, servisi kaçırıyorum hep sdfsdf.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...