Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mists of Pandaria Genel Başlık

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
mage'ler olarak tbc de çok hizmet ettik

hex bizden, ekmek su bizden, spellsteal bizden, portallar bizden, bide dps yapıyoduk tey teyy.

o ZA yaparken Flamecaster mobdan o %400 haste büyüsünü çalamazsak, yada massive hex'den kaçırırsak direk wipe yiyoduk, tüm yük omuzlarımızdaydı...
Mesaj tarihi:
konuyla pek alakası yok ama birşey sormak istiyorum. alchemy kasıyorum da. master skillini açma vakti geldi. master of elixir olduğunda hala proclama olayı var mı? sanki kaldırıldı diye hatırlıyorum.
Mesaj tarihi:
transmute her zaman iyi para getirir. çiçekle çok haşır neşir oluyorum dersen de elixir daha iyi.

guilde faydan ancak kazanlarla falan olur. onunda mastery mevzusuyla alakası yok. guilde exalted olsan yeter.
Mesaj tarihi:
Event başladı bile. Aslında event de değil, scenario dedikleri yeni grup quest sisteminin ilk örneğini açtılar. Dungeon finder gibi sıraya giriyorsun, 3 kişi olunca çat senaryo instance ına ışınlanıyorsun. Tank healer vs. gerekmiyor 3 dps de yapılabiliyor, bi sürü normal mob ve arada elitler var.

Şu anki senaryoda Theramore a orclar saldırıyor, bu son jaina kitabının bir bölümünü anlatılıyor jainanın niye kafayı yediğini görüyorsun. Bittiğinde bi çanta atıyor içinden raid finder ayarında epix düşme şansı var. Loot listesine bakın, eğer bişey lazımsa sabah akşam farmlanabilir. Bu ve kitaptaki olaylar sonucu horde vs. ally çatışması zirve yapacak ve pandarendeki negatif enerji zamazingolarını göreceğiz işte.

Yalnız senaryo o kadar zayıf ki insan oynarken baygınlık geçiriyor. Wowun genelde insanı çeken iyi işlenmiş bi mücadele hissiyatı vardı, onu hiç veremiyor bu. Baya zayıf kalmış tasarım.
Mesaj tarihi:
Lore olarak bu ek paket basit kalmış olabilir, doğrudur. Zaten Arthas harcandıktan sonra lore anlamında daha da zirve yapabilecek birşey kalmadı pek ellerinde. Bir tek Legion konusu var, onu bağlarlar sona önümüzdeki ek paketlerden birinde, bir de Emerald Dream işlenir muhakkak bir yerlerde.

Ama Pandaria ek paketi uzun zaman sonra WoW'da size türlü türlü aktiviteler sunuyor oyalayacak. Mesela Senaryolar çok renkli ve çeşitli. Theramore gibi düz mob kesmeceden tutun da combat dışı türlü atraksiyonlara girmece türünden şeyler de var.

Heroicler kolay. Wotlk ayarında yani. Ama bu sefer Challenge modları var ki oyuna getirdikleri en iyi yenilik bence. Gold almak için 12-15 dakikada bitirmeniz gerekiyor dungeon'ı. Itemlarınız downgrade olduğundan ileride faceroll yapabilme bir şansınız da yok. Gerçekten limitleri zorlamanız gerekiyor Gold alabilmek için. Leaderbords da var hatta. Çok iyiyim diye iddia edenler burada adını server'a duyurabilir, Mehmetgiller 11 dakika 30 saniyeye çekmiş hasktr diyip tekrar liderliği geri almak için gaz yapabilirsiniz.

Sadece level 90 için dizayn edilmiş bir harita var. Vale of Eternal Blossoms mu neydi adı. Zone tıka basa çeşitli questler ile dolu 90 level oyuncular için. Bunlar da çok çeşitli gerçekten. Bir serpenti nasıl mount olarak kullanacağınızdan tutun, lore ile ilgili questler, fishing ya da kendi tarlanızı ekip biçebileceğiniz yelpazeye kadar genişliyor.

Yine Pandaria bölgesinde onlarca rare mob spawnları var. Eskiden de vardı bunlar evet ama şimdi sayıları çok daha fazla, spawn timeları daha kısa ki insanlar sık sık arasın bunları. Malum 24 saat spawn time'lı bir rare'i insanlar çıkıp aramıyor, amaçsız oluyordu. Ayrıca bu rarelardan oldukça ilginç droplar var. Eskisi gibi cloth ve 3-5 gold değiller. Mesela mobun biri elixir atıyor, kullandığınızda 1 saat boyunca %300 exp bonus alıyorsunuz. Alt karakterler için süper. Ya da rakibinizi instant dismount eden item var, World - Pvp severler için harika bir item. Bu tip çeşitli ve oldukça işe yarar, farmlanacak şeyler var.

Pet Battle sistemi oldukça ilginç. 3-4 gün test ettim bu kısmı. Şu an oyunda bulunan critterlar wild pets konumuna geliyor siz Pet Battle Trainini yaptığınız zaman. Yani Orgrimmarın önündeki solucana sağ tıkladığınızda karakteriniz atak vermiyor artık, otomatik olarak Pet Battle başlıyor ve savaşa başlıyorsunuz. Wild Peti %35 hp'ye çektiğinizde Capture özelliği açılıyor ve belli bir şansla yakalama şansı veriyor size bu peti. İşte olay da burda başlıyor. Yakaladığınız pet tıpkı itemlar gibi Poor-Common-Rare gibi özelliklerle geliyor. Atıyorum level 1 rabbit poor olduğunda 100 hp 50 attack 10 speed ile geliyorsa Rare rabbit yakaladığnızda bu rakamlar 200 80 15 olabiliyor. Yani rare petleri yakalamak için köşe bucak geziyorsunuz.

Yakaladığınız petlerle takımınızı kurup Battle Find ya da duel yapabiliyorsunuz diğer oyuncularla. Bunun için elinizdeki pokemon petlerden hangi 3'lüyü kullacanacağınızı seçiyorsunuz. Yani 30 tane petiniz varsa bunların hepsiyle battle'a giremiyorsunuz duruma göre kullanırım deme şansınız yok. 3'lü seçimi yapıyorsunuz ve tercihinizi kilitleyip savaşa başlıyorsunuz. Her pet türünün de zayıf ve güçlü yönleri var. Rakibiniz ateş üzerine yoğunlaşmış petler seçmiş ve siz de toprak ve beast türünden seçtiyseniz işiniz zorlaşıyor.

Pet Battle başlı başına oyun olmuş.

Kısacası ek paket dolu dolu. İlk kez WoW'u Raid ve PvP 2'lisinin dışına çıktığını görüyoruz. TBC'de de insanları oyalayan başka şeyler vardı ama bu katıksız farm idi. Dungeonlara revered olmak, mote farmlamak, rep farmlamak ile geçiyordu zamanınız. Şimdi bunu daha eğlenceli kalıplara oturtarak insanlara raid ve bg/arena dışında opsiyonlar sunuyorlar.
Mesaj tarihi:
Pokuman ve farmville geldi demişsin. E zaten biliyoruz onları. Çelınc demişsin 15 dakka demişsin e onları da biliyoruz. Lvl90 quest hub demişsin , bak ona çok şaşırdık. Demek quest hub var. Vaaay.

Yeni ve orijinal bişey yazarsan belki yorum alabilir. Yoksa meh. Çelınc modları denedim 23dkda yaptık şöyle cc var böyle hızlı böyle yavaş net bişey vermen lazım.
Mesaj tarihi:
axedice said:

Çelınc modları denedim 23dkda yaptık şöyle cc var böyle hızlı böyle yavaş net bişey vermen lazım.

Şu Brewery bilmem ne adlıyı yaptık. Gold alamadık 2 defa deneyip mesela, silveri da 2. deneyişte aldık. Yaklaşamadık bile hatta huehu. Wipe yerseniz goldu unutun zaten.

Setupumuz Warrior Tank-Rogue-Mage-Mage-Holy Pally idi. Cooldown yönetimi olayı da şart baya. Yani senkronize bir şekilde kullanmanız lazım. Paladinin mana bittiği anda ben CDlerim ile survive falan kasıyordum mesela beklemeyelim diye. CC tabiki kullandık. Gearlar scale olduğu için faceroll aoelenmiyor fazla pull yaparsanız pert. O yüzden sürekli 2 targeti sheepte tuttuk. Eğlenceli ve heyecanlıydı. Şu packide arada tanklarım ya dur pullayım şu 3'lüyü diyorsunuz o hırsla ve wipe yiyebiliyorsunuz ahsdha.

said:
Lvl90 quest hub

aslında pek öyle değil. level 90 z0ne direk diyebilirim. black market ah var, pve item vendorları, pvp item vendorları falan hepsi burada. yani karakteri orgrimmara parketmek yerine burada ister istemez baya zaman geçiriyorsunuz.

pvp serverlarında guardlar da çok kek olmuş. baya bi aksiyon dönüyordu betada. pvp valor vendorunu kamplıyordu 2 undead rogue geçen gece.

bir de öyle ortak bir zone yok ally ile hordeun kardeş kardeş geçindiği. ufak ufak baseler var işte factionların. ama bu ahler vs hepsi contested areada.

toggie said:

Ben de Arthas hakkındaki ilk paragrafı okuyunca gerisini okumama kararı verdim.

senin de bi yerden kuyruk acın var ama hadi hayırlısı.
Mesaj tarihi:
2. deneyişte silver alabiliyorsanız benim düşündüğümden kolay olmuş. Meh diyorum. Gold zaten zamanla gelir, tankın o packleri hissetmesi lazım pull zamanını ayarlamak için.

Of vendorların kamplanabilir olması cidden kötü. Prime timeda sorun olmuyor ama gecenin bi yarısı pvp serverdan bayabiliyor insan.
Mesaj tarihi:
Gold gerçekten zor görünüyor bana. Hani gerçekten 5 kişininde karakterine deli gibi hakim olması gerekiyor. İyi oyuncularla tabiki alınır ama kötüler hiçbir zaman alamayacak bence o goldları. (tabi ilerde 12-15 dakika olan gold süresi nerflenmez ise Blizzard tarafından)

Ben ilk defa heyecan yaptım mesela Silver'a giderken Kael'Thas killinde böyle gaza gelmiştim.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...