Joker Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 yoksa kafayı yicem :)burda sanırım yer çekimini ters yönde kullanıyor suyun basıncı dediğimiz şey yer çekimi sonuçta yer çekiminden elektrik üretio gibi gördüm ben elektron akışı için ısı fark filan gibi 2 fark olması lazım ya burda yoğunluk farkı kullanıo galba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 şu şekilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 sürtünme hede hödö....tartışılmıştı sanırım bu pic thread'te fizikçiler damlar şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Joker said: yoksa kafayı yicem :)burda sanırım yer çekimini ters yönde kullanıyor suyun basıncı dediğimiz şey yer çekimi sonuçta yer çekiminden elektrik üretio gibi gördüm ben elektron akışı için ısı fark filan gibi 2 fark olması lazım ya burda yoğunluk farkı kullanıo galba Balon suyun içine girebilmek için kendi hacmi kadar suyu kaldırmak zorunda bu da suyun kaldırma kuvvetini nötrlüor. Sürtünme falan ekstrası işin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly2 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 dönmez lan o dengede kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 aktiftablet said: Balon suyun içine girebilmek için kendi hacmi kadar suyu kaldırmak zorunda bu da suyun kaldırma kuvvetini nötrlüor. Sürtünme falan ekstrası işin. (tu) az daha mindfuck yiyordum iyi kurtardın beni aktif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Sistemin çalışmaya devam edebilmesi için topların sisteme girebilmesi lazım. Topun sisteme girebilmesi için kapağı kaldırması, sonuç olarak ta kapağın bir miktar suyu kaldırması lazım. Toplar birbirlerine bağlı olduğu için topun kapağa uygulayabileceği maksimum kaldırma kuvveti, suyun topu kaldırma kuvvetine eşit olur. Kısacası %100 verimli bir sistemde sürtünmeyi 0 lasan bile suyun topu kaldırma kuvvetinden elde ettiğin enerjinin tamamını alttaki bir topun sisteme girmesi için harcıyosun. Sonuç olarak sistemden çıkan(elde ettiğin) enerji=0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 ki zaten o alt taraftan balonu oraya sokabilmen için basınç odası olması lazım bütün su dökülür yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polyushka Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 abi hep istemişimdir fizik konusunda böyle çok iyi olayım, inanılmaz bilgim olsun falan. fakat, grafikleri görünce bile sıkılyorum. Ya bilinç altımda güçlü bir ön yargı biriktirmişim, ya da cidden kafam fiziğe falan basmıyor. beni fizik profesörü yapın lan ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tombik_yanak Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 lanet olsun fizik profesörlüğünede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 peki tuvaletteki su hep orda kalıyo mesela, orda suyun dökülmemesi için ekstra bişi yok. klozeti delip geçirsek olur mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 abi bu troll fiziks termodinamiğin tüm yasalarına aykırı oluyo genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 ya da şu kuş kafeslerne takılan suluklar, onda da su duruyo mesela, onun büyüğünü yapsak içinden geçirsek topları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 abi o tüpün üstünü açarsan su akar zaten olay o. basınç farkı. lise fiziğinde vardı hani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 DoruK said: ya da şu kuş kafeslerne takılan suluklar, onda da su duruyo mesela, onun büyüğünü yapsak içinden geçirsek topları Suyun onun içinde kalmasının sebebi suluğun içinde hava olmaması(dolayısıyla hava basıncı da yok). Suluğun açık tarafına etki eden atmosfer basıncı, tüpün içindeki suyun basıncını dengeliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 peki ayda hava yok orda yaparsak olmaz mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 ahahahaha yeter abi dsfsdfsdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Kafayi yiyodun ? Yavas nefes al hacim. Bosa gitmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Bu aletin benzerini yapıyor zaten adamlar zaten. Ondaki olay, sistemin suyla havayla vs. ile olan direnci yüzünden bir süre sonra durmasıydı. Burda kaldırma kuvveti falanda sıkıntı olur galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 sürtünme var havanın direnci var gençler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CryMeARiverfix Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 vallah bu seyi Uzayda yapabilir uzay araclari icin infiniti power olur cok guzel olur hemde :) nasimi suyun bitarafi yapay yercekimi olan kutunun icine olcak diger alt tarafi dedigimiz yer ise yercekimi olmayan uzay bosluguna bakicak... ozaman gayet guzel olur sanki... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 ilkokul mezunu musunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Hadi diyelim yaptık böyle bir şey uzayda çalışıyor. Utanırım abi ben göstermem uzaylılara, kapalı kapılar ardından üretelim en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 cat-buttered toast paradox http://en.wikipedia.org/wiki/Buttered_cat_paradox Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar