roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 şimdi usta, internete kapalı, yalnızca yerel ağda kullanılmak üzere sanal bir intranet sunucumuz var. bu sunucudan, iis & tomcat üzerinden bir yazılım yayınlayacağız "iç kullanım için", yani yalnızca intranet kullanacak bunu. iis ile tomcat bağlantısını yapmak için, application request routing ve url rewriting yapmamız gerekiyor, bu ikisi için de iis üzerine ufak bir eklenti yüklüyorsunuz. bu eklentiler, yalnızca microsoft'un özel olarak geliştirdiği inanılmaz bir teknolojili installer üzerinden yüklenebiliyor: microsoft web platform installer. microsoft, tüm bu ufak tefek eklentileri, .net framework falan da olmak üzere "yalnızca" bu installer ile yüklenebilir bi biçimde yayınlamış. sistem şöyle işliyo, diyelim ki .net framework veya arr indireceksin, alıyorsun önce web platform installer'ı indiriyorsun, sonra onu yüklüyorsun, çalıştırıyorsun, diyorsun ki ben şu programları istiyorum listeden seçiyorsun, o sırayla yüklüyor. sorun nerede: bu gerizekalı beyinsiz insanlar offline yükleme seçeneği koymamışlar. onlara göre, iis kullanıyorsan internete açmak zorundasın, intranete proje yapılamaz. bu web platform installer boku üzerinden yüklenen şeyler hiç bir şekilde ayrı/offline olarak kuramıyorsun. internet bağlantın yoksa sıçtın. ms destek forumlarında çemkirmişler, destek elemanı yazmış: tek bir yol var, o da önce internetli bi pc'ye kurup, installer'ın cache olarak tuttuğu klasörü bulup, msi dosyalarını çekip (bitmedi burada, msi dosyalarını tek çalıştırınca "önce web platformla açıcağğn hacı" çekiyo) programın binlerce satırlık xml dosyasında tüm programların yolunu ırzını soyunu sopunu belirtip, web platform installer'ı özel bilmemne komut satırı ile açmak ve olması için dua etmek. olmuyor tabii ki. şimdi soruyorum, allah rızası için çıksın, birisi desin ki "o offline kurulmuyo çünkü şöyle bi sebebi var", sen yetosun desin, kendime geleyim. kafayı yedim çünkü 4-5 saatte. gerizekalı herifler ya. ya arkadaş, bir mühendis nasıl bu kadar beyinsiz olabilir ya? destek forumlarında bir de yazmışlar yok efendim bir sonraki sürümde gelecek isterseniz xml dll bilmemneyle oynayın olur belki. ya arkadaş testis mi geçiyorsunuz benimle? offline install nasıl olmaz ya? lütfen biri çıksın açıklasın yoksa sinirden kendimi kesicem.
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 ağlama caner.. ama o olaya ben de kırgınım aslında.
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 abi çok sinirliyim. yok mu mikrosoftta tanıdık penth vardı galiba abi allasen git sor bu arkadaşlara niye böyle yapmışlar... mantıklı bi cevap versinler bana yoksa infilak edicem.
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 sene 2011 bırakta internetin yok olabileceğini düşünmesinler
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 kesin sikuritii falan derler şimdi bu offline dosyayı pisliğe bulayıp fake bi mikrozorft sayfasına koyarlarsa da sen oradan indirirsen de bilgisayarının anası ağlarsa da... bilmem ne de.. bilmem ne.
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Ya abicim asıl offline seküriti. Çok önemli bilgiler var aletin içinde, ben onu internete açıp intihar mı edeyim? İşin kötüsü istesem de açamıyorum. Her şeyin kitabı yolu yordamı var, herifler şirket içi binbir türlü kural koymuşlar allahsızlar. Cevap bekliyorum bana mantıklı sebep sunun acilen.
throine Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 napalım offline installer falan mı yazalım.
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Hiç fena olmaz. Benim şöyle bir fikrim var diyene de kola.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 "herkesin evinde internet var nasılsa" diye web setup diye bişi çıkardılar, sadece microsoftta değil. interneti olmayan bilgisayara kuramazsın, çünkü "en güncel" dosyaları internet üzerinden indirmen gerekiyor. eğer kullanıcılar up to date program kullanmazsa, developerlar ne eder bir düşünsene...
ShadowFax Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 "roket adam" said: Ya abicim asıl offline seküriti. Çok önemli bilgiler var aletin içinde, ben onu internete açıp intihar mı edeyim? İşin kötüsü istesem de açamıyorum. Her şeyin kitabı yolu yordamı var, herifler şirket içi binbir türlü kural koymuşlar allahsızlar. Cevap bekliyorum bana mantıklı sebep sunun acilen. asıl olay online sekuriti
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Tamam da bu bahsettiğim programlar developer için zaten, son kullanıcı için değil.
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 eger birseyi test edecekseniz virtual machine uzerinden edeceksiniz, oda internete bagli olacak tabi. internet bağlantın yoksa sıçtın. yani.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 "roket adam" said: Tamam da bu bahsettiğim programlar developer için zaten, son kullanıcı için değil. farketmez
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 sana hesap mi vericek lan koskoca mikrosoft, keyifleri oyle istemis, oyle yapmislar. bu projede calisan adamlar bile mantikli bi aciklama veremez bence buna.
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 neyse du bakalım ms'de çalışan birini buldum, bana bir workaround gönderdi, bakalım olacak mı yarın deneyeceğim.
geezus Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 iis = internet information services. (i.e. web server) web = ağ genelde www -> world wide web olarak kullanılır. internete kapalı olması gereken bir sistem ise iis yerine başka bir şey kullanın, kendi protokolünüzü falan yazın ne bileyim. ya da mis gibi apache+php+postgresql, open source
Ingenious Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 setup şeysini netten çekiyosa mutlaka bi temp klasörüne atıyodur. kendi makinana indir, o temp dizininden setup şeysini kopile pestle öteki mikinalara... hiç bilemiyosunuz ya.
Bunneh Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 senko said: kendin yaz senko kaçırdın bu sefer senden önceki postta zaten dendi sdf
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Ingenious said: setup şeysini netten çekiyosa mutlaka bi temp klasörüne atıyodur. kendi makinana indir, o temp dizininden setup şeysini kopile pestle öteki mikinalara... hiç bilemiyosunuz ya. Ingenious 14 yaşında. Arkadaşları ona Einstein diyor.
Forex Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 bu kadar kascağınıza bağlayın 2 dk internet
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 "roket adam" said: Ingenious said: setup şeysini netten çekiyosa mutlaka bi temp klasörüne atıyodur. kendi makinana indir, o temp dizininden setup şeysini kopile pestle öteki mikinalara... hiç bilemiyosunuz ya. Ingenious 14 yaşında. Arkadaşları ona Einstein diyor. ashdffhasdgfafgh bu arada mikros~1 çalışanının da bu işin crackini anlatması ayrı bi mükemmelmiş.
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 lol konu balonlardan baya efsaneye doğru yol almakta geezus said: iis = internet information services. (i.e. web server) web = ağ genelde www -> world wide web olarak kullanılır. internete kapalı olması gereken bir sistem ise iis yerine başka bir şey kullanın, kendi protokolünüzü falan yazın ne bileyim. ya da mis gibi apache+php+postgresql, open source
Öne çıkan mesajlar