Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Andımız kaldırılsın yürüyüşü

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

cetintas said:

Son mesajını şimdi gördüm.
Ya kardeşim sen gerçekten yazdıklarında ciddi misin?

Evet oldukça ciddiyim. Bir insan vatanını sevip sevmeme konusunda özgür müdür değil midir? Soru basit. Din dersi almak istemeyen bir adama zorla din dersi vermekten pek bir farkı yok çünkü insan inanıp inanmamakta da özgürdür.

said:
Ardeth,bu tartışma senin bu bakış açınla 3 ay sürer.O zaman sana şöyle bir soru:Neden 7 yaşında çocuğa okuma-yazma öğretiyoruz?Bir sor bakalım,o çocuk okuma-yazma öğrenmek istiyor mu?Ya da 10 yaşında çocuğa neden bayağı kesirlerde çarpma,bölmeyi öğretiyoruz?O çocuk acaba istiyor mu?Ya da 13 yaşında çocuğa neden tarih dersi öğretiliyor?Belki o 13 yaşında ki çocuk tarih öğrenmek istemiyor.

Bir insana yemin ettirmekle, bir insana bilgi vermek arasında fark var bunu görebiliyorsundur tahminen. İdeolojiler bilgiler üzerine inşa edilmelidir ama bu sistemde tam tersi, hiç bir bilgi olmadan sadece ideoloji verilince için boş kuru bir kalabalık oluşur. Sen ise kendine bakıp yanılıyorsun. Sokak etrafında ne olup ne bittiğinden haberi olmayan, bütün komşularının düşman olduğundan %100 emin ama onların neden düşman olduğunu bilmeyen kalitesiz ülke severlerle dolu. Git istersen bi cumhuriyet mitingi facebook sayfasına gözlerinle gör. İşte bu yanlış eğitimin sonuçları.
Sosyal ağlarda paylaş

ben atatürkün işlerinin, duruşunun örnek alınmasında bir sakınca göremiyorum nedense. gidip çocuklara "bakın atatürk içki içiyodu siz de için hadi" gibi bir şey öğretilmiyor ki ? modernlikten nasibini alamamış demokrasi trollerinin kıvranmaları bunlar. gidip de yaşamışlığı bile belli olmayan, pedofil birinin fantastik hikayelerini anlatacağıma giderim belgelerle kanıtı olan, gerçekten yaşamış düzgün bir insanın hikayelerini öğretirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgiyi ver, bu ülke ne şartlarda kuruldu bu millet nelerle uğraştı onları da ver, hatta kültürünü de öğret. Ona karışmıyorum, hatta bunların öğretilmesini de doğru buluyorum.

Ama hiçbir şey 7 yaşındaki çocuklara zorla yemin ettirilmesini haklı gösteremez, üzgünüm.
O yaştaki çocuğun varlığını türk varlığına armağan etmek üzere yemin ettirmeye de, zorla yurdunu milletini özünden çok sevdirmeye çalışmaya da kimsenin hakkı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Ardeth'in dediği gibi, saf bilgiyi verirsen insan kendi karar verir, doğruyu bulur. Ama saf bilgiyi vereceksin sadece.

ya o,o kadarda realistik bir bakış açısı değil ama bence..böyle bir durum söz konusu olduğunda kim yeterince objektif olabilir ki?kim hiçbir şey katmadan,olayları olduğu gibi anlatır, ve hadi bakalım doğruyu eğiriyi o görsün,o bulsun özgür bir birey olarak der?elbetteki katılıyorum doğrudur önerdiğiniz şey ama,ütopik geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
O beyin yikama hedesi butun ulkelerde var hani. Biz andimiz ile yapiyorsak el oglu Rule Britannia Britannia rules the waves diyor :)

Acikcasi pek sakincasi yok. Kotu bir sey ogretilmiyor cocuklara andimiz ile. Nesi kotu bunun?

"Türküm, doğruyum, çalışkanım,

İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.

Ey Büyük Atatürk!

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ne mutlu Türküm diyene!"
Sosyal ağlarda paylaş

orası ulaşılması istenen nokta. tabi ki tamamen objektif bilgiye ulaşmak mümkün değil. yine de objektif bir tarih kitabı yazmak o kadar zor değil. ha bazı bilgiler eksik olur o tamam ama bilgilerin yorumlanması en büyük hata.

yani bizim lise kitaplarımız Türk halkının Türklük gururu kırılmasın diye "Almanya yenildiği için biz de yenik sayıldık" gibi palavralarla dolu.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten sorun burda birebir anddan değil, andın temsil ettiği faşist ezberci yapıdan kaynaklanıyor. And yalnızca bir sembol.

Vasatlara ne verirsen ona dönüşürler, sen vasatlara faşizm pompaladıkça zaten gidebilecekleri başka yön kalmıyor. Bugün akpye oy veren insanlarla konuş, hepsi türkiyeyi senden fazla sevdiğini idda eder. Doğru olanı yaptıklarını düşünüyorlar, çünkü senin gibi düşünenlerin yarattığı bu sistem onları vatan millet sakarya allah ekseninde doğru olanı yaptıklarına inandırıyor. Andımızı ezberletmek yerine o çocuklara düşünmeyi öğretseydiniz, bugün bu gereksiz konuları tartışıyor bile olmazdık.
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

milletimi özümden çok sevmektir.

Bir insan milletini ne kadar seveceği ve varlığı ile ne yapacağı konusunda özgür müdür değil midir?

DynamicK said:

O beyin yikama hedesi butun ulkelerde var hani.

Bu zaten bütün dünyanın bir sorunu bence de. Ülkeleri bir arada tutmak için yapay bir millet ve milliyet kavramı yaratılıyor tamam iyi güzel. Ben de muhtemelen bu kavram yüzünden ülkemi seviyorum ve ilerde ülkemde hoca olmak istiyorum düşününce saçma gelse de. Ama alt tarafı başka insanlar tarafından yaratılmış bu kavramlara bu kadar anlam yüklemek, öylesine ki insanların beyni kısa devre yapana kadar bu insanları zorlamak nasıl saçma bir hareket.

Bence artık her konuda evropa amerika da yapıyor biz de neden olmasın mantığını da bırakmak lazım. Bilim ve teknoloji olarak iyi güzel yöntemleri belli ki çalışıyor ama sosyal konularda parlayan bir örnek oluşturdukları söylenemez.
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir

Bunlar ne ya? İnsan yurdunu ve milletini nasıl özünden çok sever?

Varlığım niye saçma bi kolektif kültüre ait olsun? Varlığım bana aittir, en fazla şairsem sevdiğime armağan ederim. Bunları mı destekliyorsun dyna?
Sosyal ağlarda paylaş

Ahaha ardethle de aynı yerleri quotelayıp aynı şeyleri yazıyoruz paso.

aktiftablet said:

And'da rahatsız edicek bişey yok. Ha bi boka yaramıyor, vatansever, doğru, çalışkan insanlar yetiştiremiyoruz belki olabilir. Ama rahatsız edicek bişey de yok, faşist her türlü faşist olur, and bunun aracı değil.

Az önce de söylemiştim and tek başına etken değil zaten, andın temsil ettiği faşist ezberci sistem burda değişmesi gereken. Onun yerine sorgulamayı öğreten bi sistemin gelmesi gerekiyor.

Bi de işte o varlık ve öz mevzuları beni rahatsız ediyor. Varlığım da özümde bana ait arkadaşım, öyle türk varlığına falan armağan edemem ben.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

And'da rahatsız edicek bişey yok. Ha bi boka yaramıyor, vatansever, doğru, çalışkan insanlar yetiştiremiyoruz belki olabilir. Ama rahatsız edicek bişey de yok, faşist her türlü faşist olur, and bunun aracı değil.

İnsanlar sadece and yüzünden faşist ya da kuru kalabalık olmuyor zaten, and ve bu kafa yapısından insanlara bilgi vermeden ideoloji dayatma politikası sonucu böyle oluyorlar. Hatta belki andımızın bu dediğim kalabalığın oluşmasında etkisi az bile olabilir. Asıl çok başarızı ve ideolojik dayatmalarla dolu bir eğitim sisteminin küçük bir parçası. Ama bence yine de rahatsız edici bir parçası.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Milletini sevmek zaten butun dunya cocuklarina ilk ve orta okulda asilanan bir husus. Biz andimiz'da bunu ustu kapali degil de dogrudan soyleyince bu kadar yaygara koparilacak bir durum olarak gormuyorum acikcasi.

TV programlari, gazete haberleri, tarih dersi icerikleri.. her yerde milletini sevdirici ve kendi ulkeni one cikaran kaynaklar cocuklara asilaniyor. Butun dunya icin gecerli bu.
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

Milletini sevmek zaten butun dunya cocuklarina ilk ve orta okulda asilanan bir husus. Biz andimiz'da bunu ustu kapali degil de dogrudan soyleyince bu kadar yaygara koparilacak bir durum olarak gormuyorum acikcasi.

TV programlari, gazete haberleri, tarih dersi icerikleri.. her yerde milletini sevdirici ve kendi ulkeni one cikaran kaynaklar cocuklara asilaniyor. Butun dunya icin gecerli bu.

Bütün dünya için geçerli olunca otomatikman doğru olduğunu unutmuşum pardon. Ki biraz da sallamasyon bir istatistik bence bu. Bütün dünya dediğin İngiltere, Fransa, Amerika sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Ahaha ardethle de aynı yerleri quotelayıp aynı şeyleri yazıyoruz paso.

aktiftablet said:

Az önce de söylemiştim and tek başına etken değil zaten, andın temsil ettiği faşist ezberci sistem burda değişmesi gereken. Onun yerine sorgulamayı öğreten bi sistemin gelmesi gerekiyor.

Bi de işte o varlık ve öz mevzuları beni rahatsız ediyor. Varlığım da özümde bana ait arkadaşım, öyle türk varlığına falan armağan edemem ben.

Sorgulamayı öğreten zihniyet and varken de getirilebilir, varsa yapabilicek bi babayiğit.
Aynı şkilde and kaldırıldığında birden bütün faşist kafalar, demokrat falan olmıycak.
Kaldırılsın ya da kaldırılmasın diye bi argüman desteklemiyorum ben sadece dediğim and bahane burada, çok can sıkıacak bişey yok andımızda..
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Aynı şkilde and kaldırıldığında birden bütün faşist kafalar, demokrat falan olmıycak.

Zaten bir tek andın kaldırılması içi boş ve manasız bir hareket olur. Hatta ben eğitim sisteminin reforme edilmesi koşuluyla andın kalmasına da razıyım. Onun olması veya olmaması aynı eğitim sistemiyle hiç bir şeyi değiştirmez çünkü. And olmadan da bilgi içermeyen ideolojik dayatmalar yapılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

benim anlamadığım diyelim ki, demokratik özerklik kuruldu. hatta kurdistan kuruldu. e orada da, küçüklere kendi düşünceleri aşılanmayacak mı ? tüm dünya düzeninin milliyetçi olduğu bu çağda, sadece Türkiye'de mi milliyetçi olgular var, bunlar öğretiliyor ? sadece bunları söyleyip gelmek basit argüman. biraz gelişin
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
axedice said:

DynamicK said:

yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir

Bunlar ne ya? İnsan yurdunu ve milletini nasıl özünden çok sever?

Varlığım niye saçma bi kolektif kültüre ait olsun? Varlığım bana aittir, en fazla şairsem sevdiğime armağan ederim. Bunları mı destekliyorsun dyna?

Ayni ulkede sehitlik mertebesi ve sehitligin kutsal bir sey olduguna inananlar da var. Peki ne kadar dogru bu da?

Bazi kavramlar vardir dogrulugu daima tartisilir. Andimizdaki bu satirlarda oyle iste. Varligini Turk varligina armagan edenler zaten kurtulus savasinda ulke icin emir altinda olen insanlar. O kadar kisi olmus ve ulke icin canini vermis ise merak etme 2 satir varligim turk varligina armagan olsun diyen cocugun beynini kotu bir emel icin yikamiyorsun su cumleyi soyleterek.

Forumda kac kisinin beyni yikanmis durumda bunu soyledi diye? Yani ben cocuklugumu hatirliyorum da omrum billah andimizi soylerken milli duygularim kabararak okumadim. Tarih derslerinde de hep cikintilik yaparak Osmanli soyle kahramandi boyle iyiydi ideolojisine karsi cikmisimdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Hep kendi üzerinizden örnekleme yapıyorsunuz bu yanlış. Tartışılması gereken Türkiyede hiç bir bilgiye sahip olmadan içi boş bir vatan sevgisine sahip bir güruh var mı yok mu? Zaten paticiğin anket sonuçlarına bakarsanız AKP %10 oy alıyor yani. "Bana bişey olmadı o zaman sorun yok" demek saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...