Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süleyman Şah Üniversitesi


Giovanni

Öne çıkan mesajlar

bence süleyman demirel üniversitesinden daha mantıklı en azından süleyman demirel ve çoğu ismini üniversitelere vermiş adamlardan daha bi faydalı

Süleyman Şah veya Süleyman Şah Kaya Alpoğlu (12. - 13. yüzyıl, ö. 1227, Fırat), Ertuğrul Gazi'nin babası, Osman Gazi'nin dedesidir. Oğuzların Kayı boyundandır. Doğum yeri ve tarihi hakkında kesin bilgiler yoktur.
12. yüzyılın sonlarında doğduğu ve Kayı boyunun reisi olduğu bilinir. Moğol hükümdarı Cengiz Hanın Orta Asya’daki istilâsı üzerine, 13. yüzyılda Türkistan’dan batıya doğru göç etmeye karar vermiştir. Türkistan’dan 50,000 kişiyle Kuzey Kafkasya üzerinden Doğu Anadolu'ya gelerek, 1214’te Erzincan ve Ahlat taraflarına yerleşti. Aynı boya mensup bazı aşiretlerde Diyarbakır, Mardin ve Urfa'ya yerleştiler.Hıristiyanlığın önemli bir merkezi olan İznik'i fethetti. Ancak Mısırda kurulmuş olan Memluk Devletinin Anadoluya doğru harekete geçtiğini öğrenerek derhal Suriye'ye geçti. Yapılan savaşta yaralanarak Fırat nehrine düşerek boğuldu. Daha sonra onun Suriye'ye gidişinden faydalanarak toparlanan Bizans Askerleri İznik'i geri aldı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...