Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zeytinburnu karisti

reyou

Öne çıkan mesajlar

Ardeth'e ben de katılıyorum. ülkücülerin sadece ocakta çay içip, akşamları lise çıkışında millete daldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. bu ülkedeki pek çok katliam, pek çok suikast, pek çok fail-i meçhul'un arkasında ülkücüler var. pkk'nın ülkeye verdiği zarar zaten malum. pkk ve ülkücülüğün ortak noktası ne peki? uç milliyetçilik. hatta bir nevi ırkçılık. ülkeye asıl zarar veren şey bu.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

etki tepki abi.

benim arabamı taşlasalar ben de kafalarına taş atmak isterim.

bu konuda haklısın. bu açıdan insani bir tepki çünkü grup psikolojisi çok ayrı bir şey, bireysel olarak "asla yapmam" diyebileceğin şeyleri yaptırıyor insana. Bu noktada yine suçlu devlet oluyor ve hatta devletimizin bu konuda kötü bir geçmişi var yani bilerek bu olaylara geç müdahale etme gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkesinin bayrağını astığı için tehdit edilen, arabaları, evleri taşlanan insanlara sormak lazım ne hissediyorsunuz diye. Yok şu haklı yok bu haklı, ikisi de aynı bok demeden önce bir kendinizi olayın içine koyun. Birisi evime gelip beni tehdit etse camımı çerçevemi indirse ne hissederim diye bir düşünün sonra yorum yapın.

Sene 94 de birebir kendim şiddetli bir ırk çatışması içinde kaldım. Koskoca ilçe birbirine girdi. Bunlar öyle uzaktan "şöyleymiş, böyleymiş" denecek şeyler değil. Şu durumda, bu provokasyonların bir patlaması yaşanacağı kesindi. Patladı da. Bu gün İstanbul'da olur yarın Ankara'da. İşe yaramaz siyasetçiler bakmakla yetindiği sürece çok olacak bu tip vakalar.
Sosyal ağlarda paylaş

ondan da bahsettik zaten. ben tahmin edebiliyorum orda zaten bir çok insanın önce polise vs ulaşmaya çalıştığını ama polisin yetersiz ve tepksiz kaldığını. kendini savunmaları ise en doğal hakları zaten. ama bir binada sıkışmış bir kişinin (yaşını bile dikkate almıyorum) önünde 100 kişi bir araya gelerek linç girişiminde bulunma yönünde hareketler işin çığırından çıktığını gösterir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth gecenin birinde, hele de yarın sabah sınavım varken pek birşey yazasım yok aslında, o yüzden seni benim fikirlerimi duyma derdinden kurtarıyordum.

Dediklerin ise genele bakıldığında biraz fazla barış güvercini temalı geliyor. Pozitif değil de fazla teslim olmuş bir anlamda. Yok işte biz onları pkklı olmaya itmişiz de falan da.

Eninde sonunda bir devletiz, 30 yıldır güneydoğuda ayrılmk için savaş veren bir kısım insanlar var ve bu insanların hepsi anı halktan olmasına rağmen o halkın hepsi bu kafada değil. Son yıllarda verilen aşırı tavizler sonucu ile de artık İstanbul'da bile böylesi isyanlar çıkmaya başladı.

Terör ile mücadelede kararlılık şarttır lafı işte senin gibi istemeden de olsa o isyancıları haklı çıkarmaya çalışan insanları ele alıyor aslında. İnternette denk geldiğim yurtdışında yaşayan kürtlerin çoğu, çoğu derken onuıyla konuştuysam 9u diyelim PKKyı Kürt Halkının ordusu olarak görüyorlardı ve gayet şımarık bir biçimde "eskiden savaşırdınız ama artık bizim istediklerimizi yapmak zorundasınız" tarzı laflar ediyorlardı.( netten konuştuğun adama ne bakıyorsun diyecek olan olursa çoğumuzun sadece internet üzerinden birbirimizin fikirleri hakkıdna bilgi sahibi olduğunu hatırlatırım, birbirimizi ne kadar ciddiye alıyorsak onları d aokadar almalıyız yani) Kararlılık, sen ve pkklı kürtler nasıl aynı paragrafta yer alıyor dersek şöyşe oluyor; Oraya harcanacak eforun %50si militanları yoketmeye, kalan %50 side senin gibi olan insanlara durumun ciddiyetini anlatmakta geçiyor.

Diyorsun ki ben de kürt olsam ben de böyle yapardım, bir sonraki mesajda "ama bütün kürtler de pkklı değil". Kendin ile bile çelişiyorsun ama genel tutum olarak içten içe pek hoş olmnayan bir noktadasın bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

Ülkesinin bayrağını astığı için tehdit edilen, arabaları, evleri taşlanan insanlara sormak lazım ne hissediyorsunuz diye. Yok şu haklı yok bu haklı, ikisi de aynı bok demeden önce bir kendinizi olayın içine koyun. Birisi evime gelip beni tehdit etse camımı çerçevemi indirse ne hissederim diye bir düşünün sonra yorum yapın.
Sosyal ağlarda paylaş

hala helikopter geziyor.

gruplar var sokaklarda. az önce bizim sokaktaydılar diğer grubu arıyolardı.

genel olarak liseli tayfa. ellerinde döner bıçakları takılıyolar.

kürt kahvelerine girip dağıttılar onu biliyorum. genel olarak silahlı olduğu için ölü olabilir.

bu olay daha uzar gibi geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

@ Aket-Atum

kardeş biraz sakin. çıplak ayak toprakta yürü falan. ben orda adamların yazdığıyla dalga geçen bir üslupla konuşuyorum. linke girdin mi bilmiyorum. orda adamların savunduğu şey o. kurtuluş savaşı da öyle başladı diye, kendilerini gazlıyorlar.

edit : beceremedim alıntı yapmayı. ondan edit falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Dediklerin ise genele bakıldığında biraz fazla barış güvercini temalı geliyor. Pozitif değil de fazla teslim olmuş bir anlamda. Yok işte biz onları pkklı olmaya itmişiz de falan da.

Bizi, onları PKKlı olmaya iten tek unsur olan görmüyorum , daha ziyade bunda rolü olan insanlar olarak görüyorum. Sonuçta ortada insanların çıkar kavgalarına alet olan Türkler ve Kürtler var. Bu çıkar kavgasına alet olan herkes karşı tarafı körüklüyor. Yani nasıl biz kürtlerin PKK sempatizanı olmasında unsur isek, insanların kürt düşmanı olmasında da PKK sempatizanı olanlar bir unsur. Ben gerçekçi düşünüyorum. Ayrıca zaten keşke herkes barış güvercini temalı düşünse, muhtemelen bu sorunların hiç birini yaşamıyor olurduk o da ayrı bir nokta.

Aket-Atum said:

Terör ile mücadelede kararlılık şarttır lafı işte senin gibi istemeden de olsa o isyancıları haklı çıkarmaya çalışan insanları ele alıyor aslında.

20 kere söyledim, isayancıları haklı çıkarmak gibi bir niyetim olmadığını direk alıntılıyorum hatta

said:
bunu dedim diye şimdi muhtemelen onları aklamaya çalıştığımı falan düşüneceksiniz ama hayır bir terör örgütünü desteklemenin malesef (o insanlara üzüldüğüm içim malesef) özrü olamaz, hukuki cezası neyse uygulanmalıdır.

ama hukuki cezaları uygulayıp bir köşeye oturur, tekbir çekip allah allah diye kendi adaletini dağıtmaya çalışan insanları daha az suçlu olarak görürsek bence asla insanların pkklı ve pkk sempatizanı olmasını engelleyemeyiz.

Ama bu yaklaşımımdan ötürü beni direk PKK sempatizanlarını aklamaya çalışan insan kategorisine koymaya çalışıyor beynin. Tembelliğe alışmış yani.

Aket-Atum said:
Diyorsun ki ben de kürt olsam ben de böyle yapardım, bir sonraki mesajda "ama bütün kürtler de pkklı değil". Kendin ile bile çelişiyorsun ama genel tutum olarak içten içe pek hoş olmnayan bir noktadasın bence.

Bunu da demiyorum yine dediğimi çarpıtmışsın. Tam olarak şunu dedim:

said:
Ben bir Kürt olsam ve bu haberde geçen olayı tecrübe etsem açıkçası Türk halkına karşı bir korku beslemeye başlardım içimde.

Bu tarz davranışlar sadece aradaki uçurumu daha da fazla açıyor bunu söylüyorum. Sen Türk halkından korkmuş bir Kürtü PKKlı olarak görüyorsun sanırım ki berdiğin 10da 9 istatistikleri Kürtlere karşı böyle bir tutum içinde olduğuna işaret ediyor.

Aket-Atum said:
İnternette denk geldiğim yurtdışında yaşayan kürtlerin çoğu, çoğu derken onuıyla konuştuysam 9u diyelim PKKyı Kürt Halkının ordusu olarak görüyorlardı ve gayet şımarık bir biçimde "eskiden savaşırdınız ama artık bizim istediklerimizi yapmak zorundasınız" tarzı laflar ediyorlardı...Kararlılık, sen ve pkklı kürtler nasıl aynı paragrafta yer alıyor dersek şöyşe oluyor; Oraya harcanacak eforun %50si militanları yoketmeye, kalan %50 side senin gibi olan insanlara durumun ciddiyetini anlatmakta geçiyor.

Benim yazdıklarımı bile bu kadar kafana göre yorumladığın için bu verdiğin istatistiklerin vs hiç bir güvenirliği yok benim için. Yurt dışında yaşayan diye yumuşatma fikirlerini rahat ol "her on kürtten dokuzu PKKyı destekler" de içinden bu geçiyorsa. Biz de bir kez daha görelim ne noktada olduğumuzu.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

Flameoffear said:

Arabası,evi taşlanan insanların hepsinin ülkücü olma olasılığı nedir ? Birde olayları izlediniz mi ? Yok.Videoları izlediyseniz toplanan kalabalığın çoğunluğu ülkücü(hatta tamamı nereden mi anlıyoruz ? elbetteki yaptıkları malum işaretten)

Bir kürt ailenin arabası taşlansa,dükkanı yağmalansa aynı tepkiyi siz burada veriyor musunuz ? Oda yok.Olmayan olaylar mı ? Yığınla var.

http://haber.mynet.com/detay/yasam/canakkalede-korkutan-olay/482099/

Çanakkale - Bayramiç sadece bir örnek.Siz evi taşlanan kürt vatandaş olsanız ne yapardınız ?

Sanki olay hep tek taraflıymış gibi lanse edilmesine son derece karşıyım böyle provokasyonlar da maalesef ki huzursuzluğa hursuzluk katıyor galeyana gelen gelene.

Yani insanlar birbirini öldürsün mü ? Hayır yani mürekkep yalamış insanlarsınız olaylara mantıklı yaklaşmak yerine taraf tutmayı yeğliyorsunuz yani illa taraf mı tutmanız gerekiyor ?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ardeth hem bana çarpıtma diyorsun hem de şu ortamda tamamen gereksiz bir üstünlük taslar üslup ile kendi aklından sonuçlara varıp onlar üzerinden beni yargılıyorsun. Yok kürtlerden nefret edermişim de, çekinmeden söyleseymişim de. Şurada ne senin benden ne de benim senden çekinmemiz için bir neden yok. Kusura bakma ama ne sana, ne Kürtlere ne de başka herhangi bir insana karşı da söylemek istediğim ama çekinip söyleyemediğim ve içimde kalan bir fikrim de yok. Özür diliyorum seni bu açıdan hayal kırıklığına uğrattığım içni tekrar.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Bakın abi şu fotoğrafa:
http://www.dha.com.tr/dhaalbumdetay.asp?kat=15088&page_number=19

Bunun bir de evlere gidilip "indirmezseniz üzücez" denilerek yapıldığını düşünün.

Sonra niye mevzuu çıkıyor anlayın.

zaten kimse niye kendilerini savundu demiyor bence ama bir binada tek kişiyi sıkıştırıp bu kadar agresif bir tavır sergilenmesi işlerin korkutucu bir boyut alması olmuyor mu sence? bu noktada ilk suçlu zaten polis ve devlet gerekli müdahaleyi yapmadığı ve bu tarz gösterileri engellemediği için. ama bir noktadan sonra o kalabalık dağılınca da insanların durması gerekiyor. yok bu iş sivil savaşa doğru gider sonra bir darbe daha yeriz ve kafadan bir 10-20 senelik teknolojik birikim zamanı kaybederiz böyle bir çağda.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Bakın abi şu fotoğrafa:
http://www.dha.com.tr/dhaalbumdetay.asp?kat=15088&page_number=19

Bunun bir de evlere gidilip "indirmezseniz üzücez" denilerek yapıldığını düşünün.

Sonra niye mevzuu çıkıyor anlayın.

şu an twitter'dan okuduğuma göre, masum, olaylarla alakasız bir kürt vatandaşın lokantası yakılmış. e şimdi ne olacak peki?

paparnoz sonuna kadar haklı. illa bir taraf tutmak zorunda değilsiniz. amaç provakasyonun olmaması olmalı sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben katılıyorum sana böyle büyük tepkiler yarar getirmez. Ama "onlar kırıp döküyor ama bi dinle bakalım neden kırıp döküyor" edebiyatı yapmasın kimse. Her yerde resmen, FF'te, Twitter'da, sözlüklerde, her yerde aynı geyik, "onlar cam kırıyor canımıza kastediyor" deyince keywordler ile generate edilmiş bir paragraf geliyor hemen: "diyarbakır cezaevi, dersim, şeyh sait, bilmemne, vesaire..."

Ben barıştan yanayım, kimseye zarar gelmemesinden yanayım. Ama gelip de onlar aslında şöyle diye tartışmaya farklı bir boyut getirmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

Sanki olay hep tek taraflıymış gibi lanse edilmesine son derece karşıyım böyle provokasyonlar da maalesef ki huzursuzluğa hursuzluk katıyor galeyana gelen gelene.

Evet olay oldukça çift taraflı. Burda yaptığım bu savunma yüzünden insanlar benim gaza gelen türk halkını kötü pkk sempatizanı insanları da kurban olarak göstermeye çalıştığımı sanıyor, ya da kafalarında beni öyle kategorilendirip rahatlamak istiyorlar beyin tembelliği. Ama her insan kendi iradesinden sorumludur, kötü koşullarda bile olsan bir terör örgütünü desteklemek suçtur. ve tabi ki her PKK sempatizanı türk halkında doğmaya başlayan kürt nefretini destekleyen bir unsurdur, tam tersini savunduğum gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Ama "onlar kırıp döküyor ama bi dinle bakalım neden kırıp döküyor" edebiyatı yapmasın kimse.

Ama bu da bir gerçek. Makul bir Kürt vatandaşı ve PKK cetvelin iki ucunda yer alıyor olursa, bu ülkede yasal olarak suçlu konumunda olan fakat PKK'lı olmaya en uzak olan nokta PKK sempatizanıdır. Yani bir Kürdü PKK sempatizanı olmayan iten sebepleri anlamadıktan sonra hayatımız terörist öldürmekle geçer ve sürekli "bu sefer yerle bir ettik PKKlıları" yalanlarıyla uyutuluruz. Yani bu işe dış güçler "dur" demeden kendimiz biz çözüm üretebileceksek o çok yüksek ihtimal bu yollardan geçiyor gibi geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...