Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 geçinmekle insan gibi yaşamak arasındaki geniş farktan bahsediyoruz seagle. Yoksa dert geçinmekse adamı 1kyla geçindirir 5ksını cebine de attırırım (çok yanlış bir fiil çekimi oldu bu) ben :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 6k istanbul'da, büyük şehirde ortaüst abi. istediğin kadar tartış sen. anadoluda iyi para. çocukken iki ay zorluk çektik de ortadirek olduk da.. çok küçükken biz darlık çekmişiz de... gıy gıy bunlar. onu da bilahare söyleyim. 15k aylık çok sağlam para. ortadirek dersen ortadirek mahallesinde ağzını kırar gerçek ortadirek olanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 ayagımızı yerden kessin diye 100 liralık araba alabildik anca 15 bin lira ile fuu oysa adam orda garajına arabalar dizmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 dasaaa said: 6k istanbul'da, büyük şehirde ortaüst abi. istediğin kadar tartış sen. anadoluda iyi para. çocukken iki ay zorluk çektik de ortadirek olduk da.. çok küçükken biz darlık çekmişiz de... gıy gıy bunlar. onu da bilahare söyleyim. 15k aylık çok sağlam para. ortadirek dersen ortadirek mahallesinde ağzını kırar gerçek ortadirek olanlar. ortaüst demiyorum ki ben? insan gibi yaşama eşiğinden bahsediyorum. Türkiyede insan gibi yaşamak için ortaüst olmak gerekiyor zaten. Avrupa'da orta sınıf da insan gibi yaşıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 ha bunu niye yazıyorum onu da anlamadım aslında. size ortadireği anlatmak afrikadan çıkmamış adama kar anlatmak gibi bişi. salağın teki keklemiş yamyamı kar gökyüzünden yere konan kuş sürüsüdür diye. sen dilediğin kadar anlat, abi çok soğuk oluyor. su kristalleri donuyor da yere düşüyor. ne anlasın yamyam kardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 başlayacam eşiğinize sizin. anca poponuzdan bişiler uydurup "ortadirek böle olmalı" diye geyik yapın anasını satayım.. ortadirek öle olmalıydı da böle olmalıydı da diye 6k'ya çekilebilecek bişi değil. -ay bu kayalar soğuk olaydı da sıvı olaydı.. içinde de yüzüleydi.. +baba o deniz.. ve ankarada deniz yok. -ya yok da olmalıydı bence.... gibi bişi dediğiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 ortadirek nedir iyi biliyorum dasaaa, zengin olduğumu iyi para kazandığımı nereden çıkardın ki? Annemler daha kendi evlerini 4-5 sene evvel aldılar, bugüne kadar kiradalardı mesela. İlk senelerinde (ben bi 7-8 yaşına kadar) çektikleri zorluğun haddi hesabı yok zaten. Şimdi ne mutlu iyi durumları. Merak etme bilinçsiz zengin değilim, zengin de değilim :) Ayrıca ortadirek lafını çıkaran da kullanan da ben değilim, popondan element uydurma :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Abi insan gibi yaşamak dediğin şeye bakarsan açlık sınırına bakacaksın o zaman belirlenen. Şimdi insan gibi yaşamak var, diyorsun ki ayda bir dışarı çıksan 400 ben bi ayda her gün dışarı çıksam 400 zor yerim. Bi gecede viskinin şişesine 200 lira vermek bana cazip gelmez misal. Öte yandan ayda 15 gün dışarı çıkıp her gün minimum 400 harcayan adam da bulursun, o da sana bana fakir der geçer. İnsan gibi yaşama kıstası kişiye göre bişey. Herkes insan gibi yaşıyordur burda, sadece beğenileri, zevkleri, eğlenceleri farklıdır ve bu fark parada da farkı yaratır. Gerçekten bi "rahat yaşam kıstası" arıyorsanız ülke geneline bakacaksınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 fakir rage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 ayda bir değil haftada bir dışarı çıkmak dedim 100 liradan 400 diye hesapladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hao Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 bi zeytinburnu vardı ne oldu ona ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Türkiye'de insan gibi yaşamak nedir? diye anket yapalım, sizin insan gibi yaşama kriteri saydıklarınızdan hiç birisi çoğunluğun kriterleri olmaz yalnız. Sinema mı? Konser mi? Yat mı? Vegas'a gitmek mi? HAYIIIR derler. Türkiye'de insan gibi yaşama kriteri, canın istediği zaman istediğini yiyebilmek ve senede bir ya da daha fazla kez tatile gidebilmek, haftasonları aile gezmesine toplu taşımayla değil, kendi arabanla gidebilmek ve gecekonduda yaşamamak, çocuğunu pazardan ya da ikinci el değil, eli yüzü düzgün şeylerle giydirebilmek falan. Bu insanca yaşama kriterlerine göre bu forumun %80'i orta/zengin eşiğinin üstünde. Ha harcamalarınız, ödediğiniz krediler, borçlarınız vs. olabilir ama onlar da ödemeler bittiğinde taşınmazlar hanesine varlık olarak yazılacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 dışarı çıkmak ve ortadirek zaten özel gün ve haftalara endeksli bişi abi. her gün OR her hafta vs dışarı çıkmak vs. ortadirek = Error / does not compute Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 deadwoll said: Türkiye'de insan gibi yaşamak nedir? diye anket yapalım, sizin insan gibi yaşama kriteri saydıklarınızdan hiç birisi çoğunluğun kriterleri olmaz yalnız. Türkiye'si yok bunun. bu dünyada genel olarak insan gibi yaşamaktır. Anketi manketi de yok, insanın temel ve ikincil ihtiyaçlarını (sosyal, kültürel, eğlencesel vb) kapsayan yaşam tarzını sürebilmesi için gereken para. Defalarca söyledik "türkiyede bu eşik yüksek, insanlar (ben/biz de dahil) ulaşamıyoruz zor. ama buranın şartlarının boktanlığı bu, ve ihtiyaçları değiştirmez" diye. Her seferinde baştan söyletmeyin biraz okuyun lütfen. dasaaa said: dışarı çıkmak ve ortadirek zaten özel gün ve haftalara endeksli bişi abi. her gün OR her hafta vs dışarı çıkmak vs. ortadirek = Error / does not compute ortadirek lafı etmiyorum zaten ben? onu kendiniz uydurdunuz. "insan gibi yaşamak" dediniz onu söyledim. insan gibi yaşamanın ortadirekle falan alakası yok. Bakalım böyle 6 falan etti galiba kaç defa tekrarlamam gerekecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 biz de diyoruz ki "bu eşik ile ortadirek yanyanadır" dersen eğer "LOLOLOLOLO adamın dünyadan haberi yok ya" denildiğinde. OKAY diyip sessizliğe bürünmen gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 e öyle bişi demedim zaten? siz poponuzdan öyle demişim gibi bişi uydurdunuz. tam tersine türkiyede insan gibi yaşama eşiği çok yüksek orta üst sınıfa kayıyor, lükse giriyor dedim defalarca. hatta bu da ülke şartlarının kötülüğü diye ekledim, şimdi editle tekrar ekliyorum. "geçinmekle, ay sonunu getirmekle, yuvarlanıp gitmekle insan gibi yaşamak aynı şey değil, ama türkiyede ilki çoğu insan için daha önemli, çünkü maddi şartlar vs" dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 En nihayetinde 6k iyi bi rakam. Oraya gelebiliriz tekrar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 türkiye için iyi bir rakam evet. ama türkiyede alım gücü olarak hakedilen şekilde yaşamayı (insan gibi yaşamak diyince sanki kendim de dahil o parayı kazanmayanları aşağılamışım gibi olmasın) anca karşılıyor. Doğrusu bu paranın iyi değil orta bir rakam olmasıydı (avrupadaki gibi) ama ülke şartları kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Olmaz olur mu Türkiye'si, dünyası. Senin insancıl yaşama kriterlerinden tiyatroya, konsere gitme ihtiyacının diğer dünya ülkeleriyle eşit seviyeye gelebilmesi için ülkendeki insanların tiyatroya, konsere gitmek istemesi ve bunları da yaşam amacı olarak algılamaya başlaması (kültür seviyesinin artması lazım) eh insanlar da tiyatroya konsere gitmek istediklerinde fiyatlarda da buna göre değişim olacaktır. Böylece de senin cebinden tiyatroya gitmek için daha az para çıkacak. Bugün tiyatro biletleri keyiften 20 30 liradan başlamıyor, seyirci sayısı artsa, oyunlar daha sık oynansa, salonlar sadece belli başlı oyunlarda dolmasa giderler azalacağından fiyatlar da düşecek. Türkiye'de eşik yüksek diyorsunuz, eşik dünyayla (gelişmiş ülkelerle kıyaslıyorsunuz) kıyaslayınca yüksek. Çünkü gelişmiş ülke vatandaşlarıyla Türk vatandaşları arasında anlayış farkı var, yaşam şekli farkı var. Yoksa ben yazdığınız her şeyi okuyorum, okumuyorum değil. Ama tüm dünyayı tek bir kıstasla sınayamazsınız ne yazıkki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 deadwoll, insanlar evine ekmek götürmeye zor para bulurken tiyatroyu sinemayı tabii ki düşünemeyecekler. kaldı ki devlet tiyatrolarının biletleri bu ülkede (en azından istanbulda) 1 seneden uzun süre boyunca 1TL olarak satıldı mesela, bak 1 TL diyorum, yine dolmadı. Tiyatro biletleri zaten çok pahalı değil, sinema da birkaç sene öncesine kadar değildi, son 3-4 senede bir anda geçirdiler sinemaya zammı. konu tiyatronun sinemanın pahalı olması ya da insanların isteyip istememesi değil, konu insanların o kadar alım gücü olmadığı hatta temel ihtiyaçları için bile yeterli alım gücü olup olmadığını bilmediklerinden dolayı oraya sıranın gelmemesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 he paraları yok diye gitmiyorlar he tiyatroya herkes 5 lira sigara parası veriyor ortalama tiyatroya talep olsa dolar.parasızlıkla alakası yok fakir aileler 5-6 cocuk yapıyor tabi geçinemezler ayrıca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 sinemaya gidilme sayısı arttıkça sinema biletlerinin pahalılaşması az önceki tiyatro argümanını geçersiz kılıyor. Kapitalist dünyada yaşıyoruz, merhaba? Talep artarsa fiyat da artar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 tiyatro bale ile halk analizi yap halkı çok iyi anladığını iddia et! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 halk analizi yapmıyoruz zaten. ama halk gitmiyorsa sebebi biletlerin pahalı olması değil diyoruz. (1 tl ye bilet satıldı diye örnek de gösterdim hatta.) fakir edebiyatı yapıp robin hoodçuluk oynayarak halkı daha iyi biliyor olmuyorsun dasaaa. sonuçta önemli olan o insanın ona o parayı ayırabilecek kadar para kazanması. Sonra ister sinemaya tiyatroya gider ister ormana pikniğe gider, ister halısaha maça yatırır o parayı. illa sinemaya gidecek diye bir şey de yok, kendi tercihi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 abi inan türkiye'de pound kullanıp t bone steak üzerinden milletin et tüketim değerini konuşmak gibi yaptığınız. ha robin hood de, köroğlu diyeyim sizden daha çok halkın içindeyim. o kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar