Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zeytinburnu karisti

reyou

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:

e bizim eve ayda 15k giriyor, zengin olduğumuzu söyleyemem asla. TR'de çok fakir var diye orta direğe orta direk demeyelim mi?

ya baba...

sen ayrı bi alemsin vallahi. ne dersen de. ben de file guguk kuşu diyorum mesela. gerçi kanat çıkartmadı ve guguklamaya başlamadı hâlâ. ama ümitliyim. LEMURA KOALA DİYEN VAR YAHU!
Sosyal ağlarda paylaş

Bak zengin adam, en iyi özel okulda otur, en lüks evde yaşar, en lüks arabaya biner, ki birden çok arabası olur, üstüne yazlığı olur, en lüks otellerde konaklar, her sene yurtdışında lüks tatiller yapar, her gün dışarda en lüks yerde yemek yiyebilir ve üstüne yine parası kalır yatırım falan yapar.

Bunun bir altı üst kesimdir, onun bir altı orta üsttür ki bu biz oluyoruz ayda 15k gelirle. Onun altı da orta direk işte. Bunda anlaşılmayacak bir şey yok :)
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

e bizim eve ayda 15k giriyor, zengin olduğumuzu söyleyemem asla. TR'de çok fakir var diye orta direğe orta direk demeyelim mi?

15k giriyor ama zengin değilsiniz ? Çok ilginç paticik ufkumu genişletiyor.6k da orta direk değil ortanın üstü bugün kaç kişi 3k ve üstü maaş alıyor.

2 milyon 254 bin 969 memur var,bunlar senin mantığına göre fakir sınıfına giriyor.Prof maaşı bile 4 bin lira falan
Daha bunun milyonlarca asgari ücretle çalışan insanı,işçisi vs var.

Ve sen 6k orta direk diyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

nileppezdel said:

ya baba...

sen ayrı bi alemsin vallahi. ne dersen de. ben de file guguk kuşu diyorum mesela. gerçi kanat çıkartmadı ve guguklamaya başlamadı hâlâ. ama ümitliyim. LEMURA KOALA DİYEN VAR YAHU!

şu kısım direk günah
Sosyal ağlarda paylaş

Nilep kısmi olarak haklı. Eğer Avrupa'nın ortalama insanı gibi yaşayacaksa Türkiye'de tek kişi için 6k gerçekçi bir rakam. O bakımdan nilep haklı. Ancak tabii 6k kazanan sayısı pek az, ve Türk yaşam standartları Avrupa'nın çok altında, bundan dolayı bayağı yüksek gözüküyor 6k. Ülke şartları ve yöneticileri sağolsun insan gibi yaşamayı unuttuğumuz için "idealar aleminde" kalıyor ortalama yaşam. Biz de işte "yuvarlanıp gidiyoruz" halk deyimiyle.
Sosyal ağlarda paylaş

ayda 15k giriyor zengin değiliz diyor hahah

orta direk mi kalmıs abi

orta direk artık ayda evine 3-4 milyar girenler falan oldu.

ayda 15 lira giriosa evine zenginsindir.akıllıysan o parayla mal mülk her bokun olur

millet ne maaşlarla neler alıyor.

mesela bizim eve düzenli para girmez.iş oluyor olmuyor sıkıntı.
Sosyal ağlarda paylaş

3 gecedir devam ediyor olaylar, neden 21 temmuz diye gecmis bilmiyorum. dun gece dortyola dogru giderken yuzlerce elinde civili sopalari olan gencin arasinda kaldim bir an, aha dedim bok yoluna gidiyor turkiye ama polis nispeten iyi is yapti, sadece mala zarar geldi. surekli devriyeler geziyor, arabalari kontrol ediyorlar, bir de helikopter vardi uyutmadi. bu gece veya yarin bir olay patlamazsa bir sure unutulur bu, ta ki baska bir sehit haberine kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

15 kaat anne baba maaşı toplamı muhtemelen

keşke bizimde öyle olaydı.ticarette iş olmadı mı sıkıntı.ama vurduk mu da parayı tam vuruyoruz sdfs

15kyla (tek kişi değil aile geçindirme anlamında) süper zengin yaşamı süremezsin, ama halin vaktin yerinde olur. O kadar kazanınca da o para başka şeylere gidiyo. Mesela annen baban "çocuğuma ev alayım, araba alayım" diyor, sana kardeşine ev araba alıyor, onun ödemeleri oluyor. Çocuk yurtdışına mastıra gidicem diyor, zaten o bile burs yoksa göçertiyor vs vs. Elde biriken para yine gidiyor. Yatırıma girelim diyorlar, bir işe giriyorlar, para batıyor falan filan.

Bir de o kadar para kazanan ailenin çocukları daha rahatlarına düşkün olduğundan aynı başarıyı gösteremiyorlar, gerçek hayata atılmak zor geliyor işte mastır doktora geziyorlar falan filan, harcamalar artıyor. Daha az para dönen ortamda çocuk da daha çok kasıyor iş hayatında daha iyi oluyor, ya da daha da çok para girse baba şirket falan kursa bu sefer çocuğu şirkete aldırıp çekirdekten yetişiyor çocuk yine daha sağlam yetişiyor. Bu arası en rehavet dönemi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...