Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nasi film bulursunuz

nedanko

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Konu buraya biraz uygun biraz degil.

Siz nasil film bulursunuz izlicek. Bu birinci soru. yani foruma girerim sinema dergisi okurum. IMDB de rastgele film bakarim vs vs..

Bir de anketde sorular var. Eger tembelseniz en cok onemli olani secin, ama secenekleri onem sirasina gore onem yaparsaniz sevinirim. kendi seceneginizide araya koyabilirsiniz ama diger tum secenekler bulunursa iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelik yeni çıkanlara kayar, oda zaten tvden internetten, gazeteden dergiden fragman reklam vs ile bulunuyo. türü hoşuma gidiyosa yeni çıkacak filmin izlerim.
diğeride izleyecek film bulamadığım zaman eşe dosta sorarım tavsiye isterim. onlarda adam akıllı tavsiye vermezlerse imdbye girer ordan bakarım.
Sosyal ağlarda paylaş

bir sene içerisinde yaklaşık olarak 4 ya da 5 iyi film çıkar. dolayısıyla 2011 ve 2010 lardan adını bilmiyosam kötüdür diyip (iyileri izlemişimdir çünkü) izlemem.

2009 ve gerisine bakar önce tür ayrımı yaparım.
drama izlemem mesela,
sportif film de izlemem,
belgesele elimi sürmem,

sonra casta bakarım.

zencili film nadir izlerim mesela, hele zenci polis ve komserse hiç izlemem. (polis akademisi başka)

castta bir de güzel kadınlara bakarım.
wikiden araştırırım kaç yaşındaymış, evli mi bekâr mı falan diye.
evliysem izlemek istemem pek. (güzelse tabi)
bekârsa go.

castla işim bitince warezdeki rip kalitesine rapid share olup olmamasına tek link mi kaç link falan bakıp yardırırım.

o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yönetmen diyen bir tek ben varım ahahaha

imdb puanı da önemlidir benim için ama doğrudan çok güvendiğim bir parametre değil çünkü yanıltıcı olabiliyor. Bir filmin yönetmenine bakınca ortaya çıkacak şey hakkında çok daha iyi fikir sahibi olabiliyorsunuz.

Öte yandan zaten sürekli izlemeye film arayan biri olduğum için çok fazla seçici davranmıyorum, biri bir filmi çok beğendiyse -romantik filmler hariç- oturup izliyorum. Genelde memnun kalmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Belli bi pattern yok ya bende. Bazen yönetmen, bazen türe göre, bazen imdb puanı, bazen "bugün ne izlediniz" topici...

Mesela Michael Mann filmlerine hastayım. Bilim kurgulara hastayım, ama önüme çıkan her bilim kurguyu izlemem. 2001 A Space Odyssey gelmiş geçmiş en iyi bilimkurgudur benim için, ona yaklaşabilen oluyo mu diye aranırım. Aksiyon filmleri bir nebze gerçekçi olduğu takdirde ilgimi çeker (örn. Bourne serisi) yoksa "meeeh" derim. Korku filmlerini psikolojimi şu ya da bu şekilde etkileyeceği için çok az ve öz izlerim. Severim de. Mesela komedi de severim, ama zevzeklik seviyesindekiler direkt bitirir filmi gözümde. falan filan.

İlla da bi şekilde önceden fikir edinirim ama filme dair, öyle indiriyorum veya sinemaya gidiyorum. Televizyondan da film izlemekten nefret ederim. Kötü dublaj, reklam falan piç oluyo film.
Sosyal ağlarda paylaş

netten milletin görüşlerine bakarsak yandık, bu şekilde izlediğim filmlerin %90ı çöptü zamanında. cool olmak için iyi filmi eleştirir, yine farklı olmak için saçma salak filmleri göklere çıkartır nette takılan gerzekler.

artık filmin tanıtım yazısına, yönetmenine bakarak az çok anlayabiliyorum nası bi film olduğunu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...