Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Steins;Gate (Siddetli Tavsiye)

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

http://www.indexdown.co/wp-content/uploads/2011/04/SteinsGate.jpg
http://naomi.thewafflehouse.net/sg/img/logo.jpg

said:
Everything was a coincidence.
But those coincidences had already been decided by the will of the world.
I'm not crazy in any sense of the word. More normal than you think.
This isn't some absolutely childish delusion, but the actual truth.
...... even if the trigger was something so thin and so fragile,it would change the world in such a great way.

Do you know of the Butterfly Effect?

If you don't, then look into it.
Understand that you need to take at least that much discretion.

Unfortunately, I had none.
If I knew how foolish I was, I wouldn't have lost "that person".

The future wouldn't have ended up like this.

But, there was no way for me to tell, was there?
There was no way that I would have known that, at that moment, I had grasped with my own hands the switch of a giant turning point, such that it would change the destiny of all of humanity.

Just think about it.
99% of perception that normal humans have are closed off. Those who don't think of themselves are quite foolish beings.

They aren't the least bit concerned or care to let reason into their normal lives, and even if they were aware of it, would they already forget about it? Or maybe their brains wouldn't process that information?

I want to tell that past me...
... not to be careless...
... not to be thoughtless...
... not pretend nothing happened...
... pay much more attention...
... and that conspiracy's evil influence is much closer than you think, and is always ready to deceive you......!

[hr]

Su anda basladigim bu konuyu daha once yapmadigim kadar dikkatli bri sekilde yaziyorum bunun sebebi ise bu topigin gintama topigi gibi bundan 4-5 sene sonra bile okunucak olmasi, evet elimizde klasik olucak bir yapim var. Efsaneyi canli oalrak takip etmeye hazirmisiniz?

Steins;Gate aslinda nitro plusin ayni isimli visual novel dan uyarlama ama kendini kotu uyarlamalar trendinden siyiyarbilmis ve visual novel i bir adim oteye tasiyabilmis bir yapim

Konuyu bilmeden izleyenler icin baslangicta son derece akrisik bir anime, ilk 1-2 bolumle konuyu kavramaniz imkansiz gibi ki tam olarak 9. bolumde oturuyor konu ancak bu demek degilki ilk bolumler gereksiz veya havada. Daha once cok az hikayede gordugunuz bir konu agi var ve size gosterilen en gereksizmis gibi gorulen bir detay bile ilerde hikayeye radikal bir skeilde yansiyabiliyor ki zaten ana temasi kelebek etkisi ve bunu gayet guzel bir sekilde isliyor.

Zaman makinesine atlayip maceralar yasiyan gencler veya zaman makinasi kullanarak eglenen ama eglenceleri grandfather paradox ile sonbulan ergenler beklerseniz seri sizi gafil avliyor, simdiye kadar yapilmis zamanda yolculuk temali butun yapimlara saygi durusunuda cakiyor, icinde back to the future danda birseyler bulmaniz mumkun, terminatordende.

[hr]

Steins;Gate bizim dunyamizda 2010 yilinin yaz aylarinda geciyor ve arkaplani 2000 li yillarda ortaya cikmis John Titor fenomeninden aliyor.

Gercek John Titor fenomeni, hikaye ile ilgili spoiler yok temiz gozuksun diye spoilera aldim isteyen okur

-John Titor 2036 yilinda 3. dunay savasi tarafindan harap olmus bir dunyadan geldigini soyledi

-grandfather paradoxu diye brisey olmadigini, bunun yerine zamanin birbirine paralel birden cok world line oldugunu ve kucuk veya buyuk farklar ile bunlarin ayni yone dogru gittigini soyledi, su and abulundugumuz world line in 2036 da geldigi world linedan %1-2 divergence yaptigini yazdi

-briden cok dunya teorisi yuzunden bu world line da gelecekte olucakalrin ayni olma ihtimalinin son derece dusuk oldugunu ve kendi varliginin bu world lien i etkilemesi yuzunden divergence in giderek arttigini ama burdaki degisimlerin kendi geldigi world line in gelecegini etkilemiyecgeini soyledi

-zaman makinasi konusunda en buyuk gelismenin CERN in minyatur karadelik yaratmada absarili olmus olmasi ve kerr black hole lar ile zamanda yolcugulugun mumkun oldugunu soyledi

-asil gorevinin 1975 yilina gidip IBM 5100 model bir bilgasayari bulup gelecege getirmek oldugunu soyledi, bunun sebebinin IBM 5100 un ozel bi programalma dilini okuma ozelligi oldugunu ve gelecekte 2038 yilindaki y2k ya benzer unix problemini tam anlamiyal cozebilmek icin bunun lazim oldugunu soyledi, o zamana kadar kimse bilmiyorken IBM tarafindan 5100 un bu ozelligi dogrulandi (APL ile BASIC i ayni anda barindirmasi ve emulasyonla ilgili biseydi bu, mohendisler daha iyi bilir :p)

gelecele ilgili pek cok sey anlatti, isteyen arastirabilri nette ama enteresan olanalrini yaziyim

-Irak savasinin kitle imha islahalri bahanesi ile cikacagini ancak savasin sonunda hicbir kitle imha silahinin bulunamiycagi

-genetigi ile oynanmis tohumlarin insan sagligi ustunde cok buyuk zararlarinin olucagi

-simdiden onlem alinmaz ise delidana hastaliginin gelecekte basa bela olcagi

-ortadoguda dengelerin bozulacagi ve 3. dunya savasina giden yolun buyuk bir arap-israil savasi ile acilacagi

-cin in politik dengesizlikte kore taywan ve japonyayi isgal edicegi

-y2k buginin kendi timeline inda cok buyuk kaosa nedne odlugu anca bu timelineda kendisi mudehale ettigi icin cok fazla etkisinin hisseldilmedigi

titor asil groevinin 1975 de oldugunu ve bunu btiridigini, 2000 li yillara savasta kaybettigi ailesi ile zaman gecirmek ve resim toplamak icin geldigini ve zaten gereginden fazla kaldigini pek cok kez soyledikten sonra 2001 yilinda son mesajini atip gittigini soyledi ve cogu hoax un aksine tamamen ortadan kayboldu, ya gercek yada best troll ever ehuehu

Titor in zaman yolcugulugu ile ilgili kurdugu teori ve "world line" "divergence"gibi terimler hikayede bolca kullaniliyor zaten

[hr]

Kisaca ozetinide verip karakterlerimizi tanitalim

Hikaye daha once yazdigim gibi 2010 senesinin yaz aylarinda pek cogunuzun artik animeler yuzunden tanidigi Tokyoda otaku kulturunun kalbi olan Akihabarada geciyor

http://chocolatesyrupywaffles.com/wp-content/uploads/2011/04/UTW-Mazui_SteinsGate_-_01_720p2994A18E.mkv_snapshot_14.22_2011.04.08_23.04.541.jpg

ana karakterimiz Okabe Rintaraou yada kendi tanimi ile "mad scientist" houhouin kyouma, kendi kurdugu future gadget lab de gelecegi degistiricek buluslar yapip dunyanin yonetim yapisini kokten degsitirip kaosa suruklemek istiyor ve bunu yaparken surekli kendisini takip eden ve planalrini bozmak istiyen "organizasyon" dan kacmaya kasiyor, en azindan kendi kafasinda :p

death note dan yagami raito, soul eaterdan death the kid veya gundam 00 dan jihad "setsuna" jones ile tanidigimiz mamoru miyano seslendiriyor ki oyle iyi bri is cikarmiski acik ara en iyi erkek karakterlerden biri olmus

http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20110511025458/steins-gate/images/d/d6/Mayuri_Shiina.jpg

kyomanin "rehin" aldigi cocukluk arkadasi Shiina Mayuri, kana hanazawa seslendiriyor ustune desek zaten HNGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHH demeye yeter

http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20110510134022/steins-gate/images/0/01/Kurisu_Makise.jpg

henuz 18 yasinda olmasina ragmen bilim camisasinda yayinladigi makaleler ile butun iligiyi ustune cekmsi dahi kiz Makise Kurisu, kyouma efendi "organizasyonun" kendisini tuzaga dusurmek icin bu kizi ustune saldigini iddea ediyor

http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20110629075508/steins-gate/images/thumb/f/f8/Daru_profile.jpg/180px-Daru_profile.jpg

super "haker" daru, full time otaku ve fellow anon, nerdeyse butun zamanini nette chanlari gezerek geciriyor, hotblood princelerden tomakazu seki seslendiriyor ki ilk defada sesi tanimaniz asiri zor eheuehu, genshikendeki karakteri, daruyu, FMP den sagara sousukeyi ve bilyon tane hotblood karakteri ayni adammi seslendirdi diye dehsete dusuyor insan bazen :p

http://images3.wikia.nocookie.net/steins-gate/images/thumb/8/8e/Ruka_profile.jpg/180px-Ruka_profile.jpg

mayurinin arkadasi akihabara shrine inda miko luk yapan rukako, admiral ackbari bile dumur edebilicek kadar iyi yerlestirilmis bir trap ehuehu, deli manyak kobayashi yuu nun seslendirdigi nadir akliselim karakterlerden biri eheheh

http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20110629082734/steins-gate/images/e/e2/Suzuha_profile.jpg

kyoumanin ev sahibi CRT tamircisi "Mr. Braun" un yaninda calisan part-time warrior suzuha amane, koyden geldim sehire modunda takilan bu karakterimizi nanoha seslendiriyor, ehueheu (cuk oturmus ses ahahah)

http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20110629081133/steins-gate/images/f/f6/Feiris_profile.jpg

bizimkilerin takildigi ve mayurinin calsitigi maid kafede calisan feiris nyannyan, kyouma ile ayni idli konusup anlasabilen nadir karakterlerden biri eheuehu, akihabarada veridgi acik konserle rile meshur olmus halko seslendiriyor (seto no hanayome de sun i seslendiriyordu, akihabara unlusu oldugu icin rol cuk oturmus zaten)

http://www.animecharactersdatabase.com:81/images/2443/Moeka_Kiryuu.jpg

kyouma nin sokakta karsialstigi anti-sosyal kiryuu "shining finger" moeka, normal konusmayi inefektif buldugu icin hemen karsisinda duran insanlara bile cep telefonundan sms atarak konusuyor

bundan daha fazla bilgide spoilera girer zaten bi sekil :p
tum hikayeyi bildigim icin zaten istemeyerekte ehrseyi berbat edebilirim, dedigim gibi en kucuk bir ayrinti bile iplik sokugu gibi cozebiliyor hikayeyi, o yuzden normald eyaptigim ilk bolum ozetini geciyorum bu defa, cidden ilk bolumleri bu kada rbos gozukup bu kadar ince ayrintiyi barindiran cok az yapim var ortalikta

daha once anime izlememis bile olsaniz buyuk bir keyifle izlenecek bri yapim, bol bol SCIENCE var hemide :p

hadi iyi seyirler
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten çok güzel bir anime ben de tavsiye ediyorum herkese. Bu sezonun en iyi animesi bence. Büyük ihtimalle bu sezonun da dışına çıkacabilecektir. Yani 10 yıllık Monster'in hala izlenebilmesi gibi, bu da 10 yıl sonra izlenebilecektir.

Caos;Head'den 10 kat falan daha iyi heralde bu. 20'de olabilir. Anime bazında konuşuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Chaos head'in animesi rezalet ötesi ama visual noveli çok iyi. Çok merak ediyorsan visual novelini tavsiye ederim ama steins gate den çok farklı ana karakteri otaku, konuşamayan bir tip falan. Ortak yanları az aslında steins gate chaos headten bir yıl sonrasını ele alıyor diye geçse de öyle sağlam bağları yok arada.

Burdaki mevzuların yüzde 99 i bilim kurgu yüzde 1 fantazi olarak geçiyor yani anime bu sallamışlar hep tarzı bir geyik yok çoğu olayın bilimsel bir açıklaması var.

Mortis ben daha başlamadan izleyin güzel olacak diyordum adfas.
Sosyal ağlarda paylaş

Half_Cow said:

15. Bölüm

Bu Amane'nin (baito senshi) babası sakın Daru olmasın? O rozeti Daru'ya göstermediler daha değil mi?

15

Amane nin babası Daru demek için daha naapsınlar artık lol. Bölüm boyunca gözümüze soktular neredeyse.

Gerçi birkaç bölüm boyunca babası Daru ymuş gibi bi hava yaratıp son anda fake atıp lolololol kızın babası aslında Okabe ydi diye çıkacak potansiyeli görüyorum dizide, o açıdan bu kadar kesin konuşmamak lazım. Ama pek sanmıyorum, gelecekte Okabe bayağı ünlü bi karaktermiş, öyle bi durum olsa Amane kesin öğrenirdi bir şekilde(-ki rozet te o kadar önemli bişeyse Okabe hatırlardı muhtemelen)

Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

Half_Cow said:

15. Bölüm

Bu Amane'nin (baito senshi) babası sakın Daru olmasın? O rozeti Daru'ya göstermediler daha değil mi?

15

Amane nin babası Daru demek için daha naapsınlar artık lol. Bölüm boyunca gözümüze soktular neredeyse.

Gerçi birkaç bölüm boyunca babası Daru ymuş gibi bi hava yaratıp son anda fake atıp lolololol kızın babası aslında Okabe ydi diye çıkacak potansiyeli görüyorum dizide, o açıdan bu kadar kesin konuşmamak lazım. Ama pek sanmıyorum, gelecekte Okabe bayağı ünlü bi karaktermiş, öyle bi durum olsa Amane kesin öğrenirdi bir şekilde(-ki rozet te o kadar önemli bişeyse Okabe hatırlardı muhtemelen)

15. bölüm

İşte ben de fake atmalarından şüphelendiğim için öyle dedim. Bir de Daru babasıysa kızına fantezi kuran baba olarak. Uff, düşünmek bile istemedim şimdi :D

@Borastus o zaman görsel romanına bakayım. myanimelistte de pek iyi değil diyorlardı zaten animesi için. Bir de burada sorayım dediydim.
Sosyal ağlarda paylaş

15. bolum

darunun suzu nun babasi oldugunu goze soktular harbi, flag ustune flag vardi ama supriz cikabilir genede tabe :p

bu bolumun en sevdigim yani kursinun channer oldugunu itiraf etmesi ve suzu ile birbirlerini triplerini aciklarinda kyouma nin "benim tripim houhouin kyoumaydi BWAHAHAHA" moduna tam giricekken "e bilioduk zaten" diye susturulmasi ehueheu

suzu ya geyik icin "my mission is to protect okabe rintarou" filan dedirtselerdi su terorist ve resistance geyiginden sonra tam john connor sakasi sokucak ortam olucakti ama ole bi ucuzluga yanasmadilar ehueheu

Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

japona gelmedi abi adam tube'lere geldi, benim de ilgimi cekti arduino ile yapilir mi diye bakiom

ardunio + processing ile her bişi yapılır be.
streamden data çekmeye kastım biraz procesing ile. güzel vallahi. @, # ayrımını veremedim alete ama yine de kelime bazında çekebiliyorum işte
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada soran oldu calan parcayi, VN nin acilis parcasi o baska bi topicdede konmsutu

http://www.youtube.com/watch?v=tiCNSLJ8Ihc

iyi baya, hacking to the gate de iyi baya

3. bolum-15. bolum spoileri

3. bolume bakiodum simdi, titor in 2ch deki konusmasina christina 15. bolumde acikladigi trip ile titor in threadleri sageliyordu AHUHAUAHAUEHEU

bayiliyorum su ince detaylara

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...