Darqainu Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 cihant said: almanyayı ciddi ciddi düşündüm ama 0 almancayla almanyaya kasmak akıl karı değil.en az 1 yıl dile gidecek 2 yıl da yükseğe.toplamda 3 sene gitti.e ordayken de hem okuyup hem çalışma koşulları uygun değil.3 sene sonra 26 yaşında olucam,o yaşta iş deneyimi olmayan adamı kim ne yapsın Bu kisim beni uzdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Şu yaşı cidden kafanıza o kadar takmayın. Ben masterı cartı curtu bitirince 27-28 oluyorum. Gerçi master sırasında çalışmayıda düşünüyorum o da ayrı konu. Edit : + askerlik eklencek ona daha. Edit 2 : Sonuçta futbol takımına futbolcu almıyorsun. Abi adam 34 yaşında oynmayamaz diye. Ha 23'ünde başlamışsın ha 26'sında, 3 yıl geç emekli olucaksın tek farkı bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 o kısım beni de üzdü ya daha 21 yaşındayım ama hiç sanmıyorum yani 3-4 yıl içinde profesyonel iş hayatına gireceğimi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 cihant said: almanyayı ciddi ciddi düşündüm ama 0 almancayla almanyaya kasmak akıl karı değil.en az 1 yıl dile gidecek 2 yıl da yükseğe.toplamda 3 sene gitti.e ordayken de hem okuyup hem çalışma koşulları uygun değil.3 sene sonra 26 yaşında olucam,o yaşta iş deneyimi olmayan adamı kim ne yapsın başka biri sıfır almanca ile yaşadıysa sen de yaşarsın. sonuçta ing. programa gireceksin. çevrendekiler de ing. konuşacak. 0 almanca ile olmaz diyenler ingilizcelerine güvenmiyor bence. boun dediğine göre de ingilizcen iyi durumda zaten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Kanada var meşhur ucuzlar arasında ama sırf söylentisini duydum gidipte araştırmadım hiç bir yerde ucuz mu hakkaten diye. Avustralya var diyorlar ama mana barı olan örümcekleriyle meşhurlar araknafobiyası olanlar gidemez. Yurtdışı iyidir harbiden engeli olmayana çünkü amerikanın en tırt okullarında okuyarak müdüre 'amerikada okudum' diyerek işe alınanlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 "roket adam" said: Şu Almanya ucuz olayına da hastayım yalnız. Okul ücretleri düşük ama düzgün bir yerde yaşamak isterseniz yaşam ucuz değil ya. Bir de üstüne almanca öğrenimi için harcayacağın vakit + para var. Ne güzel dedin roket adam,zaten 2 yıllık ingilizce bi master programı için kafadan 15000-16000 Euro cash para yatıracaksınız.Çalışma imkanında yok.Sana öğrenci vizesi vermeleri için bankada 7500-8000 euro nakit istiyorlar.E neresi ucuz bunun bi de çalışamıyorsun? Yani harçlar düşük diyip gaza gelmeyin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Finans Mühendisliğin'de eğer ismiyle alakalıysa modelleme falan öğretecekler işte, zaman serileri ve ekonometrik modelleme teknikleriyle uğraşacaksın (arch, garch egarch vs.) Matematik ağırlıklı olur; işletme, iktisat falan okuduysan pek tavsiye etmem eğer hakkıyla okutacaklarsa ama endüstri, ekonometri, random fen bilimleri bölümü falan bitirdiysen orada da sıkıntı yaşamazsın. Hemen işe başlama sancın varsa boun iyi bir alternatif, hocaları ismen süper olsa da çok süper bir eğitimi yok fakat iyi bir isim ve referans oluyor boun'da okumak. Orada bu programlarda okuyan bir kaç arkadaşım var güzel işler buldular daha ilk dönemlerinde. Zaten başlarsan görürsün sınıfta hali hazırda çalışmayan bir kaç kişiden birisi olacaksın. Verdiğin parayı çıkartırsın muhtemelen, bu arada bitirebilmek için 75 ortalama tutturmak gerekiyor, zor değil gerçi de kolay da değil. Aklında olsun o da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Deadwollun ismini hep deadpool olarak okuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 ingilizcem boğaziçine yetecek düzeyde değil şu an,bahar yarıyılına kadar ingilizceye ayırdım,başka ciddi bir meşguliyetim olmayacak. Benim en büyük çekincem inşaat mühendisliği mezunu olmam.lisansım işletme-finans konularına çok uzak.mülakatta sorun çıkarırlar mı bilmiyorum.aslında kabul alanlara baktığımda makinacı da vardı inşaatçı da ama inşaatçı olan zaten boğaziçi mezunuydu.bide parayı veriyorum desem bile gireceğimin de garantisi yok,talep çok galiba.daha başvurular bile başlamadan gidip hocalarla önden konuşsam mı acaba durum böyle böyle,girebilmek için nelere çalışiyim ön hazırlık fln yapıyim desem mülakatta faydası olur herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 mezun birinin bloguna denk geldim nette dolanırken o daha bitirmeden kendi maliyetini oradan öğrendiklerim sayesinde çıkardı demişti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Matematiğin iyiyse yaparsın, sıkıntı değil. Sadece ben meendizim işletme, iktisat kolay şeyler diye atlama o kadar. İktisadi matematikte düşünce yapısı biraz farklı mühendislik matematiğinden, nitekim insan ve alışkanlık gibi kavramlar giriyor işin içine; onu yakalayabildin mi gerisi logaritma, türev, integral. Çok fazla talep olmuyor bu arada, mesela geçen sene arkadaşım başvurdu, totalde 20 kişi mi ne alıyorlarmış 28 kişi mi ne başvurmuştu ben bakmıştım listeye falan. Ki arkadaşım kabul almasına rağmen gitmedi finansal ekonometriye de kabul alınca. Yani yedekten girme şansın da var. Tabii 90+ ALES ve iyi bir TOEFL puanın olduğunu ve mülakatta sıvamayacağını varsayarak konuşuyorum ben. Ha bu arada boğaziçi kendi öğrencisini takır takır alıyor, onlardan kalan yerlere de dışarıdan alıyor. Ama çılgın bir talep yok, paralı ne de olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 ilk yarıyıl oturur ciddi ciddi ders çalışırım, kendimi geliştirmeye ayırırım, hatta müfredat dışında da bişeyler öğrenmeye uğraşırım.sonuçta bi temel oluşturmadan öğreneceklerim havada kalır. 93,7 ales var,mülakattan önce hocalarla irtibata geçmeye çalışıcam.en azından 1 tane hocayı kafalayabilirsem mülakatta o kartı kullanırım.toefl'ı da ocağa kadar zamanım var,ingilizceyi toparlayıp iyi bir sonuç alacam artık başka seçeneğim yok o konuda Çok saol deadwoll,söylediklerinin baya faydası oldu,olacak inşş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Allure- Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 said: Financial Engineering is a multidisciplinary field involving financial theory, the methods of engineering, the tools of mathematics and the practice of programming. The Financial Engineering Program at Columbia University provides a one-year full-time training in the application of engineering methodologies and quantitative methods to finance. It is designed for students who wish to obtain positions in the securities, banking, and financial management and consulting industries, or as quantitative analysts in corporate treasury and finance departments of general manufacturing and service firms. The first half of our program is devoted to the tools of the trade and their use in modeling financial markets and instruments. Students take courses in stochastic processes, optimization, numerical techniques, Monte Carlo simulation, and data analysis. They also study portfolio theory, derivatives valuation, and financial risk analysis, making use of the methods they have learned. The second half of the program gives students the opportunity to take more advanced courses or study specialized topics. We offer a selection of more detailed courses on current subjects of interest, ranging from models of the term structure of interest rates to a study of the implied volatility smile, as well as a course on applications programming for financial engineering. Students can also choose from a variety of courses on particular markets and their models, for example mortgage-backed securities or credit-risk modeling. In addition to courses within the engineering school, students can also take electives from various schools within the university, such as the Graduate School of Business, the Graduate School of Arts and Sciences, the School of Law, and the School of International and Public Affairs. Our program also hosts a popular Financial Engineering Practitioners Seminar on Monday nights, at which Wall Street and industry practitioners present seminars on their recent research or particular specialty, and where students can hear firsthand about life in the financial world. finans piyasası artık quanta kaydığı için işletme/ekonomi mezunu yerine mühendislere daha çok rağbet var. forward/future, option/swap tarzı araçların fiyatlandırılması, modern portfolio theory falan öğretirler herhalde, mezun olunca da, biraz da şanslıysan yatırım bankasında/mutual-hedge fundlarda iş bulur o parayı 1 sene de bile çıkartırsın. mezun olanlar, büyük ihtimalle ben de bilmiyorum, fon yöneticisi veya trader oluyorlar. zaten bankaya/yatırım şirketine parayı sen kazandırdığın için bonusunda yüklü miktarda oluyor haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Allure- Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 ortalama sıkıntısı olmasa aklıma yatardı valla burası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 beyler pazarlama olanı da açılmış mühendisliğin oraya geçiyoruz yavaş yavaş, kapatalım bu konuyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 "çin bankacılık düzenleme komisyonu baş danışmanı" said: neden bir finans mühendisine, gerçek bir mühendisin 100 katı maaş verilir ki ? gerçek bir mühendis köprü yapar, finans mühendisi ise bir rüya inşa eder, her ne kadar o rüya başkalarının kabusu olacaksa da... srs bsnz beyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 abi utaniyo mu bu adamlar finansmanci yada ne biliyim isletmeci denmesinden neyi bmuhendis bu adamin mekanik aliyo mu mesnet nedir bilir mi maxwell denklemi akiskanlar mekanigi felan almis mi nesi muhendis yane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 istatistik, olasılık, diff işletme mezunlarını pek kasıyormuş o yüzden müh. mezunu adamlar arıyorlar. programlama bilgisi de cabası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 İşletmeyle iktisadi bilimlerin pek bir alakası yok, önce onu bir ayırıyoruz kenara. Sonuna mühendislik takısı getirerek ÖSS'de daha yüksek puan alan, özetle daha çalışkan adamlara hitap etmek için var çoğu xxx mühendisliği. Ama işin özüne gelirsek açın en basidinden bir selectivity bias, egarch iyice anlayabilmek, olaya hakim olabilmek için gereken matematik kafasına bakın iktisatta matematiğin yerine karar verebilmek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Allure- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Renaissance_Technologies al abi en basit örneği, adamlar sadece mühendis, matematik/fizik mezunu falan çalıştırıyorlar, aynı zamanda en başarılı hedge fonu şu anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Allure- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 https://www.renfund.com/vm/research_programming.vm ahanda bir tane job opening. finans mühendisliği de yalan dolan kalıyor bu işlerin yanında aslen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 e o işte muhtemelen işin matematiksel backgroundunu halledecek eleman arıyorlar sonra o elemanın hallettiği işi kullanacak şekillendirecek olan adam zaten hali hazırda işte olan bir finanscıdır. Yoksa finans işine neden finans bilgisi gerekmeyen birini isteyebilirler? az mantık yeterli. Öte yandan meşhur bir laf var, iktisat iktisatçılara bırakılmayacak kadar önemli bir iştir diye ki doğrudur :D finans da aynen öyle bişi işte. Genelleme yapmaya yetecek kadar çok iktisat işletme lisansına sahip insan olduğu için oluyor hep bunlar, yapacak bişey yok. Siz gene de genellemeyin tabi bir farkınız olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeto Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 finans mühendisliği yüksek lisans programı kaç diploma ortalaması istiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Ortalama istemek diye bir şey yok yüksek lisans başvurularında, ama İTÜ falan kendi öğrencisi olmayanlara 2.5+ isteyebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar