Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diyarbakır`da 12 şehit

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

@ardeth: Yahu okuduk yazdıklarını, ama katılmıyorum basit bir şekilde. Terör örgütüne düşman olmakla boş milliyetçiliği bir tutmak çok yanlış zira milliyetçiden en uzak adamım ben. Neyse zaten vaktim yok dışarı çıkacağım da PKK'yı destekleyen bir kadının yuhalanması son derece normal bence..
Sosyal ağlarda paylaş

Nomak said:

Abicim bu işlerın çözümü gayet açık ve net ama yapmıyorlar yapmak istemiyor böyle daha güzel daha karlı adamlar için boşuna yazıp yazıp durmayın, şu yazdıklarınızı gidip bir şehit annesi yüzüne söyleyemezsiniz bile anne baba evinden oturup bilgisayardan yazmayın özellik ile askere gitmeyen var ise 2 3 kez düşünsün yazdıklarını bu kadar basit değil ölen askerlerin durumları.

Nedir bu kadar açık ve net olan çözüm?
Sosyal ağlarda paylaş

dur ben yazayım.

bizim ordumuz aslında hep liderlere falan çat diye erişiyor, ama yukardan emir geliyor geri çekiliyorlar. adam gibi askeri müdahale yapılmıyor çünkü ordunun eli kolu bağlı.

para kaynakları falan kesilse, iş adamları baskı altına alınsa, sonra da ordumuza git vur emri verilse 2 ayda biter pkk!!1!!

bunun gibi şeyler işte çözüm dedikleri.

milyonlarca adam bdp'ye oy verdi onu ne yapcaz deyince de korkudan veriyorlar oluyor falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Nomak said:

vs..vs.. kavim olan kürtler alayı kötü değil kavimliğini bildireceksin kısacası DEVLET olduğunu göstereceksin kıçı boklu bütün eu devletleri neler yaptı şuan geçen aylarda Fransa topladı bütün problem yaratan göçmen çingene vs.. koyfu uçağa haydi dedi bye bye.

Bu ne, ulus devletçiliğin Tevbe suresi mi? "Yakınınızdaki kavimlerle cenk edip devletliğinizi gösteriniz"

Adı üstünde adamlar göçmen, çingene. Kürtleri gönderebileceğin "geldikleri bir yer" var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

hayır yani gerçekten adam gibi bir çözümünüz yoksa o zaman siz de gidip çocukları büyümemiş ve çocuk yapmayı düşünen ailelere devletin ve hükümetin yanlış politikaları yüzünden çocuklarının başka insanlarının çıkarları için ölme riskinin olduğunu ve en az daha 10-20 sene bu politikalarla devam edileceğini açıklarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazayım kendi açımdan ve şuanda kadar gördüklerimi.Parça parça giriceğim konuya kesin çözüm vs.. değil ama gereken diyebilirim.

Askerin eli kolu bağlı çünkü yargı yolunu açıp askeri bastıran AKP.Refarandumda evet basanlarda bu ülkenin geleceğini etkileyen bireyler, ne oldu diye bir sorsunlar bastık evet ne değişti diye.Madem askere yargı yolu açıp, referandum yapıp yargıyı adeleti ön plana çıkacaktı o zaman millet vekillerininde dokunulmazlıkları kalkacaktı neyse.Herkesin anlaması gereken 1 nokta var hiç birşey senin benim çocuğum için yapılmıyor yada Türkiye için hep dala vere var işin içinde.

Kürt konusu 70 90 yıllık bir konu sanırsam PKK ise son 30 35 yıldır aktif, tarihde olanları biliyorsunuzdur umarım, nasıl bu noktaya geldi,Atatürk neler vaad etmişti neleri yaptı neleri yapamadı.Atatürk net olarak bugün dile gelenlerin yapılmayacağını söyledi.

Türkiyenin sağını kendi haline bırakanlar Devlet ve Askeriyedir.Askeriye oldukça bilgili Türkiyenin sağı hakkında istedikleri an dağdan bok gibi çeker alırlar kürtleri ama isyan başlatır bu ve bunuda bok gibi sifona çeker atarız ama asıl istenen olur yine soykırımcı ve avrupanın 1. numaralı hedefi oluruz bırak 1 numarayı uzun yıllar tepemize binerler.

Neyse Phase 2

Öcalan dediğin hayvanı asamadık bile sadece isyan çıkmasın,kürtler bizi bir süre daha dinlesin diye.DTP denilen parti Öcalanın bir diğer yansımasıdır.Aynı politikayı silahsız yapıyorlar ve ne kopartırsak kardır mantığı ile.Eğitim yer yurt istiyorlar.Phase 1 de tamamlamadığımı yazayım.

Türkiyenin sağına ciddi adım atacaksın.Düşünüyormunuz ki çok ciddi tüneller var askerin bilmediği yada MITin bilmediği...Bu kürtler usame bin laden gibi saklanıyor akıyorlar tünelden saldırıyorlar...Herşey biliniyor sadece sınırın dışından gelen yardımı durduramıyorlar çünkü karadan sınırdışı operasyon yapılması lazım...neyse

İran Irak Suriyeden gelen bütün kürtleri sınır dışı edeceksin PKK dediğiniz desteklenen asıl tipler bunlardır,şuan karman çorban tabiki ama bizim sınırlarımızda doğan kürtlerin çoğu korumasız aç korkan eğitimsiz ..desteğe ihtiyaçı olan insanlar sen onları bırakırsan PKK bakar yönlendirir ve kendine yol açar.Maksimum 2 haftalık süreç içerisinde olan yüksekova yolda vurulan 2 astsubay mesala bu haber o kadar basite alındık ki tüylerim ürperdi ama askeri tutan AKP malesef ki.Seni beni tutanda AKP.

Neyse devam edelim dediğim kürtleri atacaksın ülkeden.Askeri harekat ile sağ tarafa ilerleyip orada yerleşim bölgeleri yapacaksın.Kısacası yavaş yavaş halkı savunup özgürlükleri geri vereceksin.Olur mu falan demeyin çok basit bir şekilde olur.Benim ve doğuda askerlik yapmış bir çok arkadaşımız ne tür istihbarat aldığımızı biliyordur ve karşısın ne dendiğini ''biz mi temizleyeceğiz. '' burada tıkanıyor temizlemek abicim ne temizlemesi soykırım mı yapacağız.Dediğim gibi ayıklayıp kürt halkına gerekeni vereceksin yoksa hep PKK lı ve Corrupt olmuş kürtlerin elinde kalırlar.

Biz Türk devleti ve halkı olarak Türkiyenin sağından çok önce vazgeçtik, petrolü bıraktırdılar. göçe izin verdiler ve halkı orada hayvan gibi bıraktılar.

Yok kelimesi nedir bilirmisiniz ? Türkiyenin sağın bir çok şey yok ama bolca uyuşturucu var çok ciddi paralar dönüyor.2004 öncesi Jandarma Komandolar çok yakalar yakardı aynı şekilde asker sonra birden bu operasyonlar durdulurdu çünkü Türkiyenin sağı kontrolden çıktı.

Asker sayımızdan bashederiz hep akarız ezeriz savaş çıksa sıçraz uçarız.Bir asker ortalama 1.4 milyara mal oluyor devlete aylık.Aktif asker sayımızdan yola çıkın araçlara silaha mermiye girmeyin bile bu kadar akıtılan para senin benim param.Bu askerler yetişsin ölsün diye vermiyoruz.

Neyse konu konuyu açıyor demek istediklerim ortada bunları benden daha zeki daha yetkili insanlarda düşünüyor ve daha detaylı bilgi ve planları olduklarını biliyorum ama yapılmamasında çok etmen olduğunuda biliyorum.Türk halkı olarak bazı şeyleri kabullenip kabul etmemiz lazım ama Devletin ciddi bir politika ile gereğini yapması lazım ve bu sert bir harekettir kesinlik ile yumaşak değil ama bu sertlik şiddet değil gerçek istikrarı gösteren ve kürt halkını kurtarmaya ve yeni bir vizyon vermek için olmalıdır.

Deep Note : Oturup ciddi ciddi yazmak istemedim .lı ,lü.Oldukça konuşma ağzından ve samimi yazdım yoksa Kuvva i milliyeden tutun,Atatürkün kürtlerin isteklerine karşı olan cevaplarıda vs..vs..çoğu şey belgeli ve internete yer alıyor.Tansu Çillerin yaptıklarıda ayrı konular ama dediğim gibi yıllardır bir yere bok atarsan artık orası botan dağ olur yapışır kurur temizlenmesi zor olur.Türkiyenin sağı bu konumdadır.Şeriyatdan tutun kürtlere bir sürü konu Türkiyeyi asla özgür, laik bir yer yapmayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Başka bir mesaj ile toparlayım PKK dediğin toplumsal unutulan bir sorunun yasımasıdır.PKK yaratan biziz,Türkiyenin bütün başkanlarının yanlış politikası bu noktaya getirdi.

Bilinçlendirmenin bir yerden başlaması lazım yoksa bu asla durmayacak.Her daim daha kötüye gidecek.Kürtlerin ayıklanması, dağdaki örgütlere ciddi operasyon yapıp.Türkiyenin sağına adım atacaksın bunlar ciddi adımlardır kesinlik ile geri adım atılmadan yapılması lazım.

Yapılmasında sebebin öldürmek yada kürtleri köle yapmak değil.Tam tersi oradaki halkı kurtarmak olmalı ama işte yıllardır birşey yapılmaması arap saçına döndürdü oraları ve dahada kötüye gidiyor.

Neyse böyle yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynur Doğan hakkında devam ediyorum, update geldi.

Demin facebook'a bir arkadaş şunu yazmış;

said:
hayatında aynur dogan dinlememis insanların yapılan protestoya cık cık yapması sadece komiktir.bilmiyorsanda ac bak kece kurdane nin sozlerine ne demekmis..aynur dogana yapilan kürt protestosu degildir net bir sekilde pkk bdp vs fasizan kürt hareketinin protestosudur.bununda gayet isabetli yere gittiğini bilen bilir gidip ferman toprak ı mı yuhlasın insanlar.

sözler tartışmaya açık,

kızlar kalkın sesinizi duyurun dünyaya
zor şeyler de bekliyor sizi yukarılarda
kadınlar artık öndeler ve okuyorlar çünkü
artık kılıcın yerini kalem aldı
kızlar biz istiyoruz ki bizimle aydınlığa gelin
kızlar biz istiyoruz ki bizimle savaşa gelin
evet biz kürt kızıyız
aslanız canlıyız erkeklerin umuduyuz
biz kürtlerin gülüyüz
cahillerin derdinden başkaldırdık
başını kaldır kürt kızı
kalbim yüreğim eridi
hani yurt hani özgürlük
hani biz yetimlerin annesi

söylenenlere göre feodalite ve cehalete karşı bir savaşmış ama söyleyenlerin de ne kadar samimi olduğunu bilemiyoruz.

Bu arada hemen atlamayın, facebooka bunu yazan arkadaşın ailesi Dersimli ve Aleviler.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Benim baba tarafı Arnavutluktan arkadaşım. Sülale, eş dost dışında hiçbir yerde de çıkıp Arnavutça şarkı söyleme gibi bir durumları yok. Ana dillerinde eğitim yok. Ama çıkıp masum insanları katletme gibi bir hayvanlığa başvurmamışlar.

Bu ülkenin güneydoğusuna gitmeye gerek yok. Kocaeli'ndeki köyünde daha eğitim yok, elektrik yeni gelmiş. Bağnaz yönetim her yerde devam ediyor.

Kimse Kürtlere yapılan ayrımcılığın üzerini örtmüyor. Fakat bu gerçekler ayrımcılıklar bahane edilerek gerçekleştiren katliamları haklı falan kılmaz.

kocaeli demişsin, kocaeli'nde yer alan bir köyde sakarya gazetesinde yazarlık yapan bi adamla konuşma fırsatımız olmuştu. Adamın geçenlerde yazdığı bi yazıya değinicem.

Bundan önce de belirteyim, lokal gazetenin değeri inanılmaz boyutlarda.

Neyse adamın dediğine göre müftülük burda yüksekokul açtırmış. Ardından özelleştirme kurumundan gelip aradan belli bi zaman geçtikten sonra burayı özelleştirme adı altında yok etmişler. İşlevini tamamen yitirmiş ve halk bu konuda hiç bişey yapamıyor.

İkinci olarak melenağzı var. Burdan türkiyeye tertemiz bi su getirilicek muhabbeti dönerdi hatta bi aralar. Adam diyo ki, burdaki su mis gibiydi rengini değiştirdiler fabrika kurup bişeyler döktüler diyo ama teknik bilgi kanıt falan yok tabiki. nası olsun, sonuçta yanında yaşayan adam anlatıyo daha ne kanıtı ?

böyle şeyleri görmüyosunuz da gidip ana haberlerdeki şeylere göz kulak veriyosunuz işte. olay yöresel gazetelerde, haber KÖYLÜDE
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Aynur Doğan hakkında devam ediyorum, update geldi.

Demin facebook'a bir arkadaş şunu yazmış;

said:
hayatında aynur dogan dinlememis insanların yapılan protestoya cık cık yapması sadece komiktir.bilmiyorsanda ac bak kece kurdane nin sozlerine ne demekmis..aynur dogana yapilan kürt protestosu degildir net bir sekilde pkk bdp vs fasizan kürt hareketinin protestosudur.bununda gayet isabetli yere gittiğini bilen bilir gidip ferman toprak ı mı yuhlasın insanlar.

sözler tartışmaya açık,

kızlar kalkın sesinizi duyurun dünyaya
zor şeyler de bekliyor sizi yukarılarda
kadınlar artık öndeler ve okuyorlar çünkü
artık kılıcın yerini kalem aldı
kızlar biz istiyoruz ki bizimle aydınlığa gelin
kızlar biz istiyoruz ki bizimle savaşa gelin
evet biz kürt kızıyız
aslanız canlıyız erkeklerin umuduyuz
biz kürtlerin gülüyüz
cahillerin derdinden başkaldırdık
başını kaldır kürt kızı
kalbim yüreğim eridi
hani yurt hani özgürlük
hani biz yetimlerin annesi

söylenenlere göre feodalite ve cehalete karşı bir savaşmış ama söyleyenlerin de ne kadar samimi olduğunu bilemiyoruz.

Bu arada hemen atlamayın, facebooka bunu yazan arkadaşın ailesi Dersimli ve Aleviler.

dersim çoktan tunceli oldu fikren ve ruhen onu bir geç de, şu şarkının sözleri gibi 32423t5235 tane türkçe şarkı ve destan bulabilirim ben sana.

ayrıca kendine ait bir devleti olamamış bir halkın, hani yurt hani özgürlük diye söylemesinden daha doğal ne olabilir?

bazılarınız doğu türkistan'da türk olsa, biz çinliyiz aslında, çinlilere ayıp olmasın beyler türkçe konuşmayalım diyecekmişsiniz gibi davranıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Hey süper allahım. Yahu git birine liberal de, birine bölücü de, birine vatan haini de birini konserde ıslıkla her şey çözülsün di mi?

Hayır çözüm öneriniz ne sevgili arkadaşlarım? O mükemmel bordo berelilerimizi salmak mı? Yoksa şu Kürt coğrafyasına bi atom bombası her şeyi halleder mi? Seçimlere bakın diyorum ya. İster bölge bölge, ister genel. Bölge bölge bakacaksanız, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır'a bakın, genel bakacaksanız %6 küsüre bakın. Yarın gidip dağa operasyon düzenleseniz, 1000 kişiyi öldürseniz sanıyor musunuz bu kadar insanın iradesini yok edebileceksiniz? Hem PKK hem TSK silah bırakmadan, bir diyalog oluşmadan bu sorunun çözülebileceğine dair inancınız gerçekten var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Evet doğu derken sağ dedim doğusu pek kalmamış çünkü asker iken gördüğüm bu idi.

Arkadaşın dediği gibi belirli bölgelerde köy muhtarları ve bu tip statüye sahip insanların ciddi şeyler yaptığı bayadır ortada arada haberlerede yansıyor.Fark etmiyor beyler bizim değiştirebiliceğimiz bir konu değil ama yurt dışında ki kürtlerin sohbetleri oldukça ciddi.
Sosyal ağlarda paylaş

tsk'nın silah bırakması diye bir şey olmaz, öyle bir şeye gerek de yok. herkes yerine yöresine çekilecek, bir nevi fiili ateşkes olacak, sonra müzakereler başlayacak.

silah sesinin olduğu yerde başka ses duyulmaz.

ha bunu kandil'deki iktidarlarını kaybetmek istemeyen karayılan gibi tipler istemiyor işte. ne zaman tam çözüme yaklaşılsa bir şeyler oluyor. 33 asker o zaman 13 şehit şimdi.

kandil'in iyice kontrol altına alınması lazım ki ben apo'yu falan dinlediklerini düşünmüyorum onların.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

tsk'nın silah bırakması diye bir şey olmaz, öyle bir şeye gerek de yok. herkes yerine yöresine çekilecek, bir nevi fiili ateşkes olacak, sonra müzakereler başlayacak.

silah sesinin olduğu yerde başka ses duyulmaz.

ha bunu kandil'deki iktidarlarını kaybetmek istemeyen karayılan gibi tipler istemiyor işte. ne zaman tam çözüme yaklaşılsa bir şeyler oluyor. 33 asker o zaman 13 şehit şimdi.

kandil'in iyice kontrol altına alınması lazım ki ben apo'yu falan dinlediklerini düşünmüyorum onların.

Silah bırakma derken bunu kastettim zaten. Yoksa bir ülkenin ordusu tabi ki silah bırakmasın. Onun dışındaki her cümlenin altına imzamı atarım o derece.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Dersim dediğin adı üzerinde ayaklanma değil mi? Devlet devletse ayaklananı indirecek.

Dersim dediğin yerde Osmanlı zamanı otorite yok, Cumhuriyet kurulunca bu adamların işine gelmiyor tabi bir otorite altına girmek , ayaklanıyorlar. Devlet de gerekeni yapıp beyinlerinde şimşekleri çaktırıyor.

Sümsük sümsük liberal laflar ile gelmeyin artık.

O devlet birkaç becerikszi tarafından yönetiliyor ve isyancılşar dahil sivilleri ve çocukları katlediyorsa o kurulan devleti sorgulamak lazım. Orda ki hadise devletin ayıbıdır ve bugün çıkılıp özür dilense bu devleti küçük düşürmez aksine suskun kalınması hadiseyi onayladığını gösterir.

Halbuki çıkıp o zaman yapılan bir hatadır dese emin olun daha onurlu bir davranıştır.

Sizin kafanızda bir devlet var ve sanki kendinizmişcesine özdeşim kuruyoprsunuz ve yok olmaz öyle şey diye vatan millet skarya gazı ile 10 yıl marşları ile çoşuyorsunuz.

Ama işte ekilen ergeç biçilir. bunu idrak edemiyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

hata ne? O toprakları tarihlerinde devlet kurmamış bir halka, bizi arkamızdan vurmak istiyorlarken hem de, alın buralar da sizin olsun diye vermemek mi hata? Ki zaten o dönemde yaşamadık, işte "durup dururken kürt köyleri yakıldı" ne kadar inandırıc bir argümansa "ermeni soykırımı yapıldı" da o kadar inandırıcı bir argüman. Sonuçta bunların sağlam delillerini bulamazsın. Her zaman bölücülük yapmış bir halkın ağlak hikayelerinden başka...
Sosyal ağlarda paylaş

Fakat law senin yazdıgın cevap degil ki.

Adam ayaklanma çıkmış bastırmışlar osmanlı dönemi laf etmiyorlarmış adamlar keyfi takılıyormuş cumhuriyetle beraber keyfi takılamayınca ayaklanma çıkartmışlar devlette bastırmış demiş.

Sende 'çok ayıp niye isyanı bastırmış bastırmamalıydı efendim isyanı bastırdıgı için özür dilemeli' diyorsun.

Yani bari adama direkt cevaben bişi diceksen neye neyle cevap verıyorsun bir bak bir belirt bişi yap.
Sosyal ağlarda paylaş

Dersim isyanının bir kürt isyanı olmadığını, bölgenin yapısı itibari ile osmanlıda bile tam olarak bir otorite kurulmadığını ve o zamanda yarı özerk bir biçimde yaşadıklarını biliyorum.

Bölgede isyan çıkaran bir kaç aşiret zaten dersim genelinde bir isyan olmayıp sadece belirli bölgelerde olmuştur.

Şimdi ordaki isyan devlet kuralımdan ziyade değil nitekim bir kürt isyanı değil, olay devlete asker vermeme vergi vermeme şeklinde hadise buluyor. Sonra bir karakol basılıyor galiba, akabinde 2 sefer oluyor bölgeye ve ikincisinde katliam oluyor. Tanıklar halen hayatta kendi beyanları.

Şimdi isyan bastırılır silahlı adama silah ile karşılık verilir ve isya neden karakol basan adam yakalnır ve idam edilir orası ayrı. Ona kimse birşey demiyor.

Katliam oldu diyoruz, kadınlar çocuklar katledildi diyoruz. Bunun savunulacak bir yanı yok, bebeklerde mi isyana katıldı.

Dediklerimi anlamadan, okumadan garip garip argümanlarla gelmeyin.

Dersim isyanı ile kürt isyanları farklı.

Özür dilenmesi geeken hadise isyanın bastırılış şekli ve öldürülen sivller.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...