Wispy Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Law said: 1923 den beri o bölgeyi ıslah edemesseniz, halkı cahil bırakıp andon adamları başa getirmelerine müsade ederseniz o andon adamlarda ülke yönetmeyi beceremeyip birer kukla haline gelirse olacağı budur. Herkes ektiğini biçer, bu cumhuriyetde ektiğini biçiyor olay bu beceremedik kısaca olay bu. Beceremediğimiz ne ? Kürtlerin kökünü kazıyıp yeterince baskı uygulayıp dağlıları ehlilleştiremedik mi ? (Dersim, 12 eylül, OHAL yetmedi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Eklentiler yapılıyor zaten bomba dediği rokettir herhalde, ama yangın bombası attılar deniyor napalm mı atmışlar acaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gezenali Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 spawn77 said: gezenali said: spawn77 said: Savaş falan çocuk oyuncağı hepsi sanki. Şurdaki millete bıraksan iki dakikada çözücekler sorunuda 30 senedir çözemedi bizim millet. Şurda soykırım yapılsın iç savaş çıksın diyenleri merak ediyorum kaç tane savaş görmüşler ömürlerinde. Düşünerek konuşmak lazım biraz. İç savaş çıksın diyen var mı bilmiyorum ama şu an iç savaşa girdiğimizi anlamak için birkaç tane savaş görmeye gerek yok birader. Adamlar seçim öncesi göz göre göre milletvekili olamayacak adamları milletvekili adayı yapıyorlar. YSK haklı olarak "milletvekili olamazlar" diyor. Bunun üzerine bölgede isyan ediyorlar, sokakları yakıyorlar, polise saldırıyorlar. Hükümet tırsıyor, medya "vay efendim, demokrasiye müdahele" diye ayağa kalkıyor, belli ki YSK'ya da "ya kardeşim,tükürdüğünüzü yalayın" diyorlar. YSK'da aynen böyle yapıyor. Adamlar "Şu şu taleplerimiz yerine getirilmezse bakın biz bölgeyi seçimden sonra kana bulayacağız" diyorlar. Seçimler yapılıyor. Tükürük bir kez daha yalanıyor. Adamlar "biz de kendi kongremizi toplarız" diyorlar. Bu arada yol kesmeler, adam kaçırmalar, asker kaçırmalar başlıyor yeniden. Dün özerklik ilan ediliyor.Aynı gün "burada bizim dediğimiz olur"u ispatlamak için hainler saldırıyor,13 şehit veriyoruz. Ama hala hem bir kısım adamlar çıkıp, "bu iş ergenekonun işi canııım" moduna giriyor... Bir kısım medya aynı borazanı üflüyor... Senin gibi olanı, biteni anlayamayan adamlar da "kaç tane savaş gördünüz, iç savaş mı istiyorsunuz?" gibilerinden saydırıyor. Savaş çıktı arkadaş, savaştayız. Daha ne olmasını bekliyorsun, kapının önünde bomba patlamasını mı? Öyle birader muhabbetiyle devlet götürülmez, hukuk sistemi kurulmaz. Git önce anayasayı oku sonra gel yaz savunduğun konular üzerine. Bulabileceğinide sanmıyorum yasanın içindende çok zorlanırsan söyle yardımcı olayım. Çok savaşmak istiyorsan git savaş kendin, sonunun nerede biteceği bellidir. Konuşmaya bile gerek yok hukuk tartışmasımı yapıyorsun, sokak kavgasımı. Tükürdüğünü yalamak falan :) Benim devleti bir yere götürdüğüm yok, rahat ol. Gaza gelme bu kadar. Okuduğunu anlamayan adamlarla tartışmak zaman kaybı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 13 askerin açık arazide el bombasından çıkan yangında öldüğüne inanmak daha inandırıcı sanırım? Üstlerine benzin dökseniz bu kadar adamı yakamazsınız yahu. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gezenali Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Kendi ordusundan şüphe eden insanları yaratmayı başardı AKP hükümeti. Bunu da bir daha ki seçim kampanyasında gerine gerine meydanlarda söylemeleri, afişlere eklemeleri gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Yaa tabi hiçbir şey sorgulamayalım onun yerine, haklısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Wispy said: Law said: 1923 den beri o bölgeyi ıslah edemesseniz, halkı cahil bırakıp andon adamları başa getirmelerine müsade ederseniz o andon adamlarda ülke yönetmeyi beceremeyip birer kukla haline gelirse olacağı budur. Herkes ektiğini biçer, bu cumhuriyetde ektiğini biçiyor olay bu beceremedik kısaca olay bu. Beceremediğimiz ne ? Kürtlerin kökünü kazıyıp yeterince baskı uygulayıp dağlıları ehlilleştiremedik mi ? (Dersim, 12 eylül, OHAL yetmedi) Islah derken ben işkence baskı ile asimilasyom demedim. Onlarada bende karşıyım. Islah derken bölge halkına eğitim ve bölgeye yatırım manasında demek istedim. Şimdi birileri çıkar diğer bölgelerdede yarıtım yok ama onlar isyan etmiyor diyebilir. EFendim kürt bölgesi nazik bir konu anadolu paylaşılrıken doğuda bir kürt devleti kurulması öngürülüyordu zaten 1.dünya savasş sonunda, cumhuruiyet sonrası bölge halkına bu nazik durumdan dolayı ekstra özen gösterilmeliyidi bırakın ekstra özeni hiç özen gösterilmedi. Halen ağalık, aşiret bilmem ne saçmlıkları devam ediyor, eğitin oranı düşük işsizlik var vs. Karnı doyan gelecek kaygısı olmayan ve çocuğuan gelecek sağlayan adam s.ksen isyan etmez neye edecek isyan zaten gerek yok. Islah derken demek istediğim buydu, sizde bu ülkenin bir parçasısınız bilinci aşılanmalıydı, ortal bir menfaatimiz var gibi. Ama bu eğitim devrimini yapamadık durum bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HighSelf Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Wispy said: HighSelf said: benim ailemde atatürkçü ve devrimci insanlar vardır. açık açık da söylüyorum bunu iyi okuyun: [b] TSK da PKK da s.kime kadar. Türkiye de ..kime, kürdistan da ..kime kadar. Biz bu olayı istesek 1 saatte konuşarak çözeriz, ama çözümleri BASTIRIYOLAR. Bir taraf biz senelerdir baskı altında yaşadık, artık özerklik istiyoruz diyor açık açık. Diğer taraf bu teklifi vatan hainliği olarak görüyor. Hangi bir saatte çözeceksin bunu ? Büyük iskender stayla düğümü kılıçla keserek mi. milliyetçiliği savunan kürtlerin özgürlük isteklerine karşı çıkan adam yaser arafatın düşüncelerine de düşmandır. Israil destekçisi gibi bişeydir. Insanlar yaşam alanlarının işgal edilmesini istemiyo demek ki ? türkiyeyle fikirleri artık ortak değil demek ki. zorla güzellik olur mu yani nedir bu zihniyet. bana kalsa bütün milliyetçilik kaldırılsın herkes bireysel cumhuriyetini kursun özgürce istediği yerde yaşasın ama yok rekabet olmak zorunda sırt sırta verip savaşmamız gerek. topraklarımızı genişletip bereket getirmemiz lazım dimi alfa erkeği seni sfkjsd komik yani bunlar, türkiyenin bütün olarak kalmasının tek nedeni yabancı ülkelerin "interventionism" politikasını hep devam ettirmeleri ve emperyalizm. filistinlilerin suçu neydi mesela yani? israilin kuruluşunu hiç mi okumadınız. bildiğin ağızlarına sıçıp tecavüz edip ülkelerinden kovup yaşam alanlarını işgal ettiler. insanlık tarihinin gelişme süreci de bununla aynı, israilin kuruluşu bu yüzden çok sembolik bişeydir, bu yüzden kutsal olarak görürler. zion vs bu mantığı savunanlar askerliği zorunlu yapıp dürterek işgale götürürler, hiç apocalypto izleyen yok mu lan burda yani ? tapınağın tepesindeki adam halka ne güzel hitap ediyodu? kafa kopartıp tanrılara adak sunuyodu. HEPSİ AYNI işte olanların, hep daha fazlasını isteyen adamlar köleleştiriyolar. tarih hala daha tekrarlıyo, siz de modernleştik zannediyosunuz. Verdiğimiz oyları bile kendimizi tatmin edelim fark yaratmış hissedelim diye verdiriyolar da neyse siz takılın kendi kafanıza göre. iç savaş hee evet. hadi ordan haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gezenali Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Sorgula canım. "PKK asker öldürmez, asker kendi askerini öldürür."mantığı ile yap sorgulamaları mümkünse. Hee, çok seviyorsan sorgulamayı, filmin karesini değil bütününü sorgula. Özerklik ilanı ne anlama geliyor, PKK neden var, neden bitirilen PKK örgütü yeniden dirildi, kim neden oldu buna? Bunları sorgula da samimiyetini göreyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 gezenali said: Kendi ordusundan şüphe eden insanları yaratmayı başardı AKP hükümeti. Bunu da bir daha ki seçim kampanyasında gerine gerine meydanlarda söylemeleri, afişlere eklemeleri gerekir. aktütün ve dağlıcayı çabuk unutmuşuz bakıyorum da. hafızan güçlü değilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 gezenali said: Kendi ordusundan şüphe eden insanları yaratmayı başardı AKP hükümeti. Bunu da bir daha ki seçim kampanyasında gerine gerine meydanlarda söylemeleri, afişlere eklemeleri gerekir. akp yaratmadı ordu kendi becerdi o işi darbelerde, köy yakmalarda ,çoban öldürmelerde, "eğitim zaiyatları"nda, zorla silah altına aldığın insanı dağa yollayıp öldürtmelerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gezenali Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 HighSelf said: benim ailemde atatürkçü ve devrimci insanlar vardır. açık açık da söylüyorum bunu iyi okuyun: [b] TSK da PKK da s.kime kadar. Türkiye de ..kime, kürdistan da ..kime kadar. Biz bu olayı istesek 1 saatte konuşarak çözeriz, ama çözümleri BASTIRIYOLAR. TSK ve Türkiye eğer ...kine kadarsa sen de benim ...kime kadarsın. Atatürkçü varmış ailesinde de, devrimci varmış... Onlar mı öğrettiler sana ülkene, askerine küfretmeyi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 gezenali said: Kendi ordusundan şüphe eden insanları yaratmayı başardı AKP hükümeti. Bunu da bir daha ki seçim kampanyasında gerine gerine meydanlarda söylemeleri, afişlere eklemeleri gerekir. Şanlı türk ordusunun kendi savaş gemisini vurup batırmışlığı var, o yüzden böyle haberlerde şüphe duyan insanlara cahil muamelesi yapıp AKP lolol çekeceğinize biraz tarih okuyup düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gezenali Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Cons said: gezenali said: Kendi ordusundan şüphe eden insanları yaratmayı başardı AKP hükümeti. Bunu da bir daha ki seçim kampanyasında gerine gerine meydanlarda söylemeleri, afişlere eklemeleri gerekir. akp yaratmadı ordu kendi becerdi o işi darbelerde, köy yakmalarda ,çoban öldürmelerde, "eğitim zaiyatları"nda, zorla silah altına aldığın insanı dağa yollayıp öldürtmelerde. Yok yok, AKP'ye haksızlık etme. Asker zaten bir sürü beceriksizlik, yanlış yaptı. Tartışmıyorum bile onların yaptıkları hataları. Ama şu ülke en azından terörle mücadele edebilen bir orduya sahipti. Bu hükümet askeri rezil etti. Nasıl yaptığı ortada. Bu Kürt açılımı ile Habur'da izlediklerimiz zaten hükümetin başarısını ortaya koyuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Dersim isyanıda bir kürt isyanı olmayıp, tamamen bölgenin osmanlıdan beri yarı özerk durmunu sürdürmeye devam etmek istemesi ile TC buna müsade etmek istememesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Netice olarak bir çok sivili, kadını çocuğu katlettiler orası ayrı, ama buda cumhuriyetin ayıbı ve dediğim gibi ekilen ergeç biçilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gezenali Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Wispy said: gezenali said: Kendi ordusundan şüphe eden insanları yaratmayı başardı AKP hükümeti. Bunu da bir daha ki seçim kampanyasında gerine gerine meydanlarda söylemeleri, afişlere eklemeleri gerekir. Şanlı türk ordusunun kendi savaş gemisini vurup batırmışlığı var, o yüzden böyle haberlerde şüphe duyan insanlara cahil muamelesi yapıp AKP lolol çekeceğinize biraz tarih okuyup düşünün. Son 2 senedir şehit olan her askeri PKK'nın değil de askerin öldürdüğü savunuluyor arkadaşım, ne AKP lololu? Bu bir SAVAŞ TAKTİĞİdir. Halkımız da bu taktiği yemiş gözüküyor. Cepheyi içten çökertme taktiğidir. Kendi ordusundan bu kadar şüphe eden bir halk içteki, dıştaki düşmanın istediği halktır. Edit: Kıbrıs'ta batırılan gemimiz ile ilgili biraz daha araştırırsan frekansa girip uçaklarımızın yanıltıldığını öğrenirsin. Yapanlar bazılarının iddiasına göre Yunanlılar ama bazı eski istihbaratçıların dediğine göre Amerikalılar. Basit bir yanlışlık değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 gezenali said: Kendi ordusundan şüphe eden insanları yaratmayı başardı AKP hükümeti. Bunu da bir daha ki seçim kampanyasında gerine gerine meydanlarda söylemeleri, afişlere eklemeleri gerekir. hak geçmesin, meyveyi yiyen akp olabilir ama ağacı diken de, sulayan da ordunun kendisi. HighSelf said: Wispy said: Hangi bir saatte çözeceksin bunu ? bla bla cidden bi saati bırak bi yılda, 10 yılda nasıl çözeriz onu desene? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 gezenali said: HighSelf said: benim ailemde atatürkçü ve devrimci insanlar vardır. açık açık da söylüyorum bunu iyi okuyun: [b] TSK da PKK da s.kime kadar. Türkiye de ..kime, kürdistan da ..kime kadar. Biz bu olayı istesek 1 saatte konuşarak çözeriz, ama çözümleri BASTIRIYOLAR. TSK ve Türkiye eğer ...kine kadarsa sen de benim ...kime kadarsın. Atatürkçü varmış ailesinde de, devrimci varmış... Onlar mı öğrettiler sana ülkene, askerine küfretmeyi? Kafandaki ülke ideal ülke ile, var olan ülke arasında dünya akadar uçurum var. Doğuda ölen şehit olan o kadar adam ben açıkca söylim boş yere ölüyorlar. Tamam belki kafalarındaki bir inanç uğruna ideal uğruna ölüyorlar ama işin gerçeği garibanın çocuğu gider ölür zenginin çocuğu parası varsa rahat askerlik yapar. Ben böyle bir gerçeği yaşayan bir ülke için ölmem, değmez çünkü. Yalan çok açıkca söylim, askerde git çarpış sonra gel fabrikalarında 600 tl ye çalış, sakat kaldınmıda komik bir ücretle hayatta klamya açlış bu ülkenin gerçekde verdiği değere bu gazisine ve şehidine. Bana sunulan buysa tenezzül etmiyorum, körü körüne neden itaat edeyim. Bu ölmeye değmeyecek kadar sefil bir yapılanma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HighSelf Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 gezenali said: Sorgula canım. "PKK asker öldürmez, asker kendi askerini öldürür."mantığı ile yap sorgulamaları mümkünse. Hee, çok seviyorsan sorgulamayı, filmin karesini değil bütününü sorgula. Özerklik ilanı ne anlama geliyor, PKK neden var, neden bitirilen PKK örgütü yeniden dirildi, kim neden oldu buna? Bunları sorgula da samimiyetini göreyim. ben diyorum ki tamam sen de haklısın, çünkü bu işin arkasında mutlaka çıkar sağlayan kürtlerden farklı bi grup insan vardır. aynı zamanda şunu söylüyorum, farklı bi bakış açısından da bakalım. kürtleri kendi tarafımıza çekebiliriz eğer bu çıkar sağlayanları açığa çıkartırsak. ama bu çıkar sağlayanların bi kolu bizim yöneticilerimize de uzanıyo ve bence hepsi zaten tiyatro. bilen yokmu bu ülkede köy enstitüleri vardı eskiden. eğitimi baştan aşşağı o kadar iyi bi yöne çekiyodu ki bütün dünyaya örnek bi ülke olucaktık. sonra yeniden emperyalizmin boyunduruğuna girdik halkı aptallaştırdık. daha doğrusu halkın aptallaşan tek kesimi bence şehirliler, genelde medya takip edip at gözlüğü takılanlar bizler oluyoruz çünkü. neyse benden bu kadar, az laf çok düşünce hadi bye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 "Asker, askeri öldürmez" Asker vatandaşına bok yedirmez, asker vatandaşına işkence yapmaz, asker rüşvet yemez, asker hata yapmaz. Bu kafayla objektif bakamaz ve sorunu göremezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gezenali Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Law, bana en çok koyan da zaten senin yazdığın gibi düşünmem. Ben de ne yazık ki şehtlerin öldüklerini, vatanın bölündüğünü, kanlarının yerde kaldığını, boşu boşuna öldüklerini düşünüyorum. Bu ülkede adalet yok. Adalet olmadığı için zaten bütün bu yaşanılanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Hayır birde vatan bölünsün belkide bölünmeli, yani yanlış olmuş ve beceremediğimiz bir şeyi deli gibi ayakta tutmaya çalışmka niye ? Daha çok insan ölecekse neden zorluyoruz ki ? Bu kadar kutsal diye çoşuyoruz ki. Güzel hale getirelim öyle kutsal diye tapalım en azndna birşeye benzesin. Tamam bencede ülke bölünmesin, dik duralım ABD ye emperyalizme vs ama işte olmuyor garip bir ülke, garip bir seçmen, beceriksiz idareciler, abd güdümünde bir ülke envai çeşiti insan, f,kir bilmem ne. Olduğu kadar yani olduğuda bu. Adalet yok evet bu konuda haklısın, paran varsa ölmüyorsun askee gitmessin, sakat kalmassın, ülnein kaymağını yersin. Ama sözkonusu vatan olunca kutsala bürüyoruz, e ama ülkeyi bok götürüyor hani kutsaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gezenali Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Bunun sahip olunan ideoloji ile ilgisi var Law. Benim gibi Misak-ı Milli sınırlarını kabul eden kişilerin bu ülkenin bölünmesini kabul etmesi imkansız. Bunun bizden beklenmemesi de lazım. Ayrıca senin dediğin dipsiz bir kuyu. Bu ülkeyi bu nedenle üniter devlet olarak kurdu kurucularımız. Eğer senin dediğin gibi "ne olacak canım, bölünsün" noktasına gelirsek bu sefer ülke diye elimizde tutabileceğimiz bir şey kalmaz. Asıl o zaman yok oluruz düşüncesindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 gidemediğin, hükmedemediğin, halkına kendini sevdiremediğin toprak zaten senin değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 O zaman ideolojini sorgula, misakı milli o dömen için hedeflenen birşeydi hatta o musul ve kerkükde ilk başda o sınırlar içindeydi diye hatırlıyorum ama olmadı. Ve ilk fire o zaman verildi. Belkide ideolojin artık yanıt vermiyor olabilir, inandığın ve doğru olarak kabul ettiğin şye belkide artık yanlış böyle bir ihtimalde var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar