Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Denge bilezikleri olayı

Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

Bizim spor salonunda satıyorlar, geçen sokakta da satıyorlardı bana testini yaptılar. Kollarımı yana açtım sağ ayağımı kaldırdım, kız sağ koluma bastırdı dengem bozuldu, elime bileziği verdi öyle bastırdı bu sefer bozulmadı. Elime bilezik yerine başka birşey alınca da bozuluyor, artık bilmiyoum o kasten daha az mı güç verdi ikinci seferinde

Spor salonunda da güç testi falan yaptılar bununla, kaslı bir hoca beni dizler kırık mekik pozisyonunda yere yatırmaya çalıştı bileziksiz yattım bilezikle yatmadım, anlamadım nasıl yaratıyor bu farkı.

Siz inanıyor musunuz bunun işlediğine, bana mantıksız geliyor ama testler nasıl başarılı çıkıyor onu anlamadım. Hile falan mı yapıyor satmak isteyenler yoksa psikolojik mi tamamen?
Sosyal ağlarda paylaş

Testi yapana egitim mi veriyolar nedir bilmiyorum fakat o testin aynısını sen başkasına yapmaya kalksaydın hiç satanı karıştırmadan anlardın kofti oldugunu.

Arkadaşıma da test yaptılar aldı sonra başka bir arkadaş üzerinde bak bu işe yarıyor diye denedi denge falan yalan balansı yamuldu adamın bilezik varken bile. Hatta halı sahada birileri takıyodu da aynı muhabbet yaşandı gibi hatırlıyorum dogruysa onlar zaten çıkıp söyler fakat tamamen marketing scheme olur o alet benden söylemesi.
Sosyal ağlarda paylaş

abi insanların bunlara inanacak gibi olmaları dahi her türlü pisliği yapmaya hazır olana büyük bi teşvik ve yalan ürün uydurma azmi veriyordur
http://news.discovery.com/human/power-balance-maker-admits-bands-are-worthless.html
Power Balance Maker Admits Bands Are Worthless
“We admit that there is no credible scientific evidence that supports our claims. Therefore we engaged in misleading conduct.”
Sosyal ağlarda paylaş

abi bunu deli gibi yiyor ama millet.

ne yapıyor bu diyorsun, snein vücudundaki enerji alanı ile rezonans sağlıyor diyorlar

1. içinde rezons yapacak hareketli bi parça yok
2. ha olsa bile vücudumda natural energy field diye bişi yok.

ne bunun birimi? ne ile ölçüm yapmışlar? hologram teknolojisi dediğin şey ne? hologram salınım olmadan rezonans yapıyorsa binanın altını kaplayarak depreme çare bulurum olm bununla. katrilyarder olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

3 yıl önce incirlik üssünde babamın bi işi vardı, ben de onun asistanı olarak gittim

benim işim hareketli platformlar üzerindeydi, ama normal bi insanın o kadar süre hareketli platformda dengesinin bozulmaması imkansız gibi bişi. hani kendi etrafınızda dönünce başınız döner aynı efekt

o işi yapmadan önce bana bir hafta boyunca her gün bir kaç şey enjekte ettiler, o günden beri ne yaparsam yapiym başım dönmüyor, tansiyon fln bunları hiç yaşamadım zaten, yolda yürürken sendelediğimi falan hiç hatırlamıyorum. ilginç bişi.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

3 yıl önce incirlik üssünde babamın bi işi vardı, ben de onun asistanı olarak gittim

benim işim hareketli platformlar üzerindeydi, ama normal bi insanın o kadar süre hareketli platformda dengesinin bozulmaması imkansız gibi bişi. hani kendi etrafınızda dönünce başınız döner aynı efekt

o işi yapmadan önce bana bir hafta boyunca her gün bir kaç şey enjekte ettiler, o günden beri ne yaparsam yapiym başım dönmüyor, tansiyon fln bunları hiç yaşamadım zaten, yolda yürürken sendelediğimi falan hiç hatırlamıyorum. ilginç bişi.
serin hikaye girişi olmuş bu
Sosyal ağlarda paylaş

var inananlar. gayet çevremde okumuş etmiş admalar falan takıyorlar. zamanında blog'umda şu yazıyı yazmıştım, paylaşayım:

http://konyaliportlandlilar.blogspot.com/2011/03/power-balance-bileklikleri.html

Link'ten daha rahat okunur ama buyrun:

3 ay önce bir arkadaş göstermişti ilk olarak bana, "Bak şöyle işe yarıyor böyle işe yarıyor, takıyorsun çok daha dinç, daha dengeli, daha güçlü, daha esnek oluyorsun" falan filan diye anlatmıştı. İlk kez canlı görmeme rağmen direk pazarlama harikası bir ürün olduğunu ve beyninin ona oyun oynadığını anlatmaya çalıştım 15 dakika boyunca. Ama inanmıştı bir kere, ikna edemedim. Neymiş efendim üstündeki hologram sayesinde böyle etkileri varmış bilekliğin. Geçen gün bir arkadaşım daha bilekliğini gösterip aynı şeyleri söyleyince bu yazıyı kaleme almak istedim.

NBA'de Griffin, Shaq, Odom, Carmelo, Pierce ve Kobe gibi isimler kullanıyor bu bilekliği. Gerçi Griffin'in yaptıklarına bakınca bir ihtimal gerçek olabilir mi diye düşünmüyor değil insan! Bir kısmı pazarlama tuzağı, bir kısmı ise reklam yapıp para kazanmak için takıyorlar bu zımbırtıyı. Her iki gruba da pek saygı göstermiyorum ben açıkçası. Zira komple yalan olan bir ürünün reklamını yapmak pek de etik gelmiyor bana. Yok eğer gerçekten işe yaradığına inanıp takıyorlarsa, durum yine vahim.

Peki efendim niye kandırmacadan ibaret bu Power Balance bileklikleri? Öncelikle şunu söyleyeyim, üretici firma bile "Bu bilekliklerin iddia ettiğimiz şeyleri gerçekleştirdiğini destekleyecek bilimsel bulgular elimizde yoktur" diye açıklama yaptı. Hatta yukarıda saydığım isimlerden Shaq ve Odom'a bu bilekleriklerin reklamını yaptıkları için dava açılmıştı 1-2 ay önce yanılmıyorsam. İnternetteki reklamların, videoların pek çoğunda çakallık yapılıyor. Aynı şeyi satıcılar da uyguluyor. Kollarınızı açıyorsunuz, kolunuza hafif dışa doğru kuvvet uyguluyorlar ve düşüyorsunuz. Sonra bilekliği takıyorsunuz, bu sefer kuvveti hafif iç tarafa doğru uyguluyorlar ve düşmüyorsunuz. "O da ne? Bileklik harbiden işe yarıyor galiba?" diye düşünmeye başlıyorsunuz. En komiği de esneklik testi, zira birazcık genel kültürü olan herkes kasların birkaç saniye içinde açıldığını bilecektir ama bunu yiyenler var maalesef. Bu testlerin gösterildiği video için tık.

Bunun yanında asıl bomba olay video ise aşağıda. Power Balance'ı üreten firmanın başkanı, hologramın kimde olduğunu bilmeden 6 kişiye testleri uyguluyor ve hiçbirinde doğru tahmi nedemiyor bilekliğin kimde olduğunu. Bak şu şansa! Neyse efendim böyle yazarak olmuyor. Videoyu izleyin en iyisi. Ama şunu bilin ki 80 küsur TL verirken sadece beyniniz başkaları tarafından aldatıldığı için veriyorsunuz bu parayı. Gerçek bir ürüne değil yani...

[video]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hlhvgG8lRhk?feature=oembed" width="459">

Sosyal ağlarda paylaş

cevremde takanlar var, memnunlar, gerisi takmayana kalmis, takanlar memnunsa bize ne.

uyku duzeni saglamis bazilarinda, bazilarinda denge olayi oluyor, bazilarinda stress almis vs de vs. belki psikolojiktir ama nba deki oyuncularda bile var , daha dogrusu cogu sporcuya dikkat edin goreceksiniz, messi de bile gordum ben.

baska bleziklerde var ama onlarin islevi cok farkli :D
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

abi bunu deli gibi yiyor ama millet.

ne yapıyor bu diyorsun, snein vücudundaki enerji alanı ile rezonans sağlıyor diyorlar

1. içinde rezons yapacak hareketli bi parça yok
2. ha olsa bile vücudumda natural energy field diye bişi yok.

ne bunun birimi? ne ile ölçüm yapmışlar? hologram teknolojisi dediğin şey ne? hologram salınım olmadan rezonans yapıyorsa binanın altını kaplayarak depreme çare bulurum olm bununla. katrilyarder olurum.

this
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu tür olaylara skeptik yaklaşırım burada insanlar da genelde olaylara mantık çerçevesinde bakmaya çalıştığımı bilirler...
Ancak bu Powerbalance olayının tamamen hoax olduğuna inanmama rağmen çözemediğim ve defalarca arkadaşlarla denediğimiz birşey var.
Benim bildiğim 3 temel deneyi var bu meretin...
Birincisinde sizin flexibility'nizi arttırdığını söyleyip kolunuzu-vücudunuzu oynatmadan- açabildiğiniz kadar arkaya açmanız isteniyor. İlk açınca az açılırken, PB takınca daha çok açılıyor doğru. Ancak deneyi ilk PB takarak yapınca, sonra çıkarınca aslında pek fark olmadığı gözleniyor yani bu deneyde vucut ilk gerilmeden sonra alışıp ikincisinde daha esnek oluyor diyebiliriz burada işe yaramıyor kesin.
İkinci deneyde kolunuzu açıp bastırma deneyi var, bunu çok düzgün yapamadığımızı kabul etmekle beraber burada da çok abartı bir olaya rastlamadım.
Ancak benim bir türlü anlamadığım güç deneyi. Hatta önce PB'yi takıp sonradan takmadan defalarca farklı kişiler üzerinde denedik. Hani bizzat ben denedim yani.
İlk önce bilekliği takıp kollarınızı arkanızda birleştiriyorsunuz sonra arkadan birisi sizi bir nevi çekiyor (elinizi arkadan birleştirdiğiniz noktadan) haliyle dengeniz kayboluyor arkaya doğru çekiliyorsunuz. 120 kiloluk MMA yapan dev arkadaşım üzerimde bizzat denedi bunu. Kaldı ki birinin dengesini bu tarz bozmak için bu kadar güçlü olmanıza gerek de yok. Kısaca, bütün ağırlığını bana vermesine hatta kendi ayaklarını yerden kesmesine (bileklerime doğru çullanıyor bir nevi- tabi tam anlatamamış olabilirim) rağmen santim kıpırdamıyorum olduğum yerde. Bilekliği çıkarınca hafif güçle bile arkaya geliyorum. Hani bunu psikolojik vücudun kendini kasması ya da placebo tarzı bir effektle açıklayabiliriz belki ama defalarca denedik başka insanlarda ve bu bilekliğin ne olduğunu söylemeden. Dediğim gibi bunu deneyince hakikaten düşmüyorsun bu benim çok garibime gitmişti mesela ki ilk bunu gördüğümde bu ne lan tepkisi vermiştim elbette. Bu güç deneyini tam anladıysanız bir deneyin. Önce bilekliği takarak deneyin ki hatta vucüt alışması gibi bir durum olmasın.
15 yaşında çocuğu bile deviremedim ben böyle bilekliyken ki bütün gücümü kullandım hiç abartmıyorum. Eğer psikolojik olarak bu kadar kuvvetli olabiliyorsak o zaman bilekliğin field yaratmasına gerek yok zaten, gayet etkili bir placebo gibi duruyor. Dediğim gibi diğer şeylerde fail oldu. Ama bu güç deneyini hiç birimiz açıklayamadık ki defalarca denedik farklı kişilerde..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...