Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Komikli sakali imajlar konusu

aquila

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
https://lh3.googleusercontent.com/-Ttbmj___p1I/Tw_8bj_56GI/AAAAAAABfFE/hxv0ZJRP6JM/s0/Non-Animated%2BGIF.png

Biliyorum, welcome to the internet. Böyle şeyler ama hep çok ilgimi çekmiştir. Nasıl oluyor bu, biyoloji bilgisi lise ile sınırlı birine anlatın.
Sosyal ağlarda paylaş

detayını lise bilgisi ile açıklamak zor ama en nihayetinde olan şey bu optical illusionlarda var olan renkler, tonlar ya da şekiller vs beyne birbiriyle iletişebilen ve etkileşen sinir yolları üzerinden iletiliyor oluyor. Biri A yolundan diğeri B yolunden iletiliyor olsun. Bunların iletimi sırasında bağlantı noktalarında kimyasallar salgılanıyor toplanıyor tekrar salgılanıyor vs. A' yolunda olan olaylar eğer çok intense ise ve B yolundaki iletimi etkiliyorsa, olması gerekenden değişik etkiler yaratabiliyor. Kısacası senin gözüne gelen sinyallerde falan bir değişiklik yol, sinyalin beyne iletilme kısmında işler karışıyor biraz resimdeki farklı "algılar" iletim yolu skalasında birbirini etkilediği için.

Yukarda verdiğin şey bu kadar basit açıklanabiliyor mu bilmiyorum ama olması gerekenden değişik renkler, tonlar veya uzunluklar falan genelde buna benzer sebeplerden oluyor. Beyaz görmen gerekiyorken siyah görüyorsan bu mesela siyah rengin etrafta çok fazla olması ve beyaz rengin iletimini "inhibe" etmesinden kaynaklanıyor vs
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Çok ilginç ya, tam bir sınır var. Tüm resmi kapatıp alt çaprazdan açarak bakmaya başladım, birden dönmeye başladı.

evet gerçekten değişik şeyler var. mesela bir parmağınla çaprazlamasına bir sütunu kapatırsan sanki sıkışmış gibi az az oynuyo sadece fıldır fıldır dönmüyo heheh
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

GERGE said:

Çok ilginç ya, tam bir sınır var. Tüm resmi kapatıp alt çaprazdan açarak bakmaya başladım, birden dönmeye başladı.

evet gerçekten değişik şeyler var. mesela bir parmağınla çaprazlamasına bir sütunu kapatırsan sanki sıkışmış gibi az az oynuyo sadece fıldır fıldır dönmüyo heheh

sizin yüzünüzden ekranı parmakladım hep
Sosyal ağlarda paylaş

color assimilation diye bişi var. işte bibirine cok zıt renkler veya cok yakın renkler asimile oluyo. mesela siyah üzerindeki ufak daireler daha ufak gözüküyo, ama aynı daireleri gri süüne koyunca daha büyük gözüküyolar. odaklaklandığıız yerde bu etki daha az, odaklanmadığınız yede daha fazla.

haliyle siz baktığınız yeri değiştirdikte, bi tarafı beyaz diger tarafı siyah elipsler, sanki yakıyomus gibi oluyo bu assimilasyon yüzünden, beyazları arıtıyo, sıyahları azalıyo.

bide tabi gözünüz otomatikman, hareketli yere gidiyo o yüzden paso kımışkımıl oluyo resim, kasıp bi noktaya kitlerseniz kendisi hareket etmez mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

color assimilation diye bişi var. işte bibirine cok zıt renkler veya cok yakın renkler asimile oluyo. mesela siyah üzerindeki ufak daireler daha ufak gözüküyo, ama aynı daireleri gri süüne koyunca daha büyük gözüküyolar. odaklaklandığıız yerde bu etki daha az, odaklanmadığınız yede daha fazla.

Bir bilen.

Ardeth said:

detayını lise bilgisi ile açıklamak zor ama en nihayetinde olan şey bu optical illusionlarda var olan renkler, tonlar ya da şekiller vs beyne birbiriyle iletişebilen ve etkileşen sinir yolları üzerinden iletiliyor oluyor. Biri A yolundan diğeri B yolunden iletiliyor olsun. Bunların iletimi sırasında bağlantı noktalarında kimyasallar salgılanıyor toplanıyor tekrar salgılanıyor vs. A' yolunda olan olaylar eğer çok intense ise ve B yolundaki iletimi etkiliyorsa, olması gerekenden değişik etkiler yaratabiliyor. Kısacası senin gözüne gelen sinyallerde falan bir değişiklik yol, sinyalin beyne iletilme kısmında işler karışıyor biraz resimdeki farklı "algılar" iletim yolu skalasında birbirini etkilediği için.

Bilmeden atan, biz anlamayız diye vesvese yapan.
Sosyal ağlarda paylaş

ya dedimya işte, siyah azalıyo beyaz artıyo diye

haliyle nereye bakarsan baki ona farklı acılarla durucak elipsler koymuslarki, kımisi daha az kimisi daha cok hareket etsin, böylece ilizyon hiç kendi içinde kırılmasın. sanki kendi tutarlılığında belli bi derinlik veya mesafeye göre hareket etsinler.

bunu yaparkende sanki iki halp pipemıslar gibi dizmişlerki, üstüne evet onlar büle büle acı değiştiriyo falan diye rasyonelize et.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...