-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 neredeyse yeni bilgisayar almışçasına yenilediğim desktopımın sorunları bitmiyor. 2 - 3 hafta önce taktırmış olduğum 460 gtx ekran kartının türlü yollar denenmesine rağmen düzelmeyen kernel mode driver hatasına, 1 saat önce yeni bir sorun daha eklendi. halbuki tek derdim yeni ekran kartının bilgisayarcıya ulaşması ve ekran kartının yenisiyle değiştirilmesi idi. az önce l4d2 oynarken yanık kokusuna benzer bir koku geldi, herhalde dışarıdan geliyordur falan dedim. 1 saat falan geçti aradan, cart diye bilgisayar kapandı. açayım dedim, bilgisayar açılmıyor. kasaya baktım, herhangi bir duman falan yok (bilmiyorum bu tip durumlarda duman gelir mi) ama yanık kokusu geliyordu tam da power supplyın olduğu yerden. kasayı açtım, içinde de herhangi bir duman vs yok. bütün kablolarını falan çektim ne olur ne olmaz diye. işin garibi power supply da değişen parçalardan biriydi. 500W'lık ps vardı önceden, tagan marka 650W'lık ile değiştirmiştik geçen haftalarda onu da, belki ekran kartının çalışmama sebebi olabilir diye. bilgisayarcıyı aradım, adam cuma günü getir değiştirelim dedi ama gene de içime dert oldu, herhangi bir veri kaybı vs. yaşar mıyım ? ya da diğer parçalar bundan herhangi bir şekilde etkilenir mi ? power supply da dahil olmak üzere kasanın içini açıp baktığımda herhangi bir terslik göremedim, yalnızca bir süre devam eden yanık kokusu vardı.
Anelor Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 konu hakkında bi fikrim yok. geçmiş olsun demeye geldim.
rcknrll Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 PS den yanık kokusu geliyorsa içindeki kablolar yanmış olabilir.yakın zamanda herhangi elektirik kesintisi oldumu? Ben öyle bi PS yaktımdı voltajın alçalıp yükselmesi yüzünden.
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 hayır, elektrik kesintisi olmadı. ama geçen haftalarda ekran kartı meselesi yüzünde neredeyse her gün kasa gidip geliyordu bilgisayarcıya. özellikle 1.5 haftadır falan ara sıra ses geliyordu kasanın içinden, patiden birkaç kişiye sormuştum fandandır, şasedendir falan demişlerdi, dert etme falan dediler. sürekli gelen bir ses değildi ama arada sırada geliyordu. kendim kasayı açıp fanlara falan bakmıştım ama bir sorun gözükmüyordu.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 çok l4d2 oynamaya dayanamamış da olabilir
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 bone'dan troll akımı başlatmasını beklemezdim. anakartta ya da diğer parçalarda sorun olma ihtimali yoktur herhalde değil mi ?
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 elektrik gidiyor mu kasaya bastığında power tuşuna? gitmiyorsa net power supply, gerçi elektrik gidiyorsa bile power supply olma ihtimali var...
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 çok fazla kurcalamadım, birkaç kez deneme yaptım. power supplyın arkasında on/off düğmesi var, onu açtığımda anakartın orada yeşil bir ışık yanıyor. fakat 7 - 8 kere açmayı denesem de bilgisayar çalışmaya başlamadı.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 -Deno- said: bone'dan troll akımı başlatmasını beklemezdim. anakartta ya da diğer parçalarda sorun olma ihtimali yoktur herhalde değil mi ? troll değil yav akım olduysa kusura bakma. çok l4d2 oynamaktan olabilir derken donanımı çok zorlamış olabilirsin diye dedim. ekran kartını downclock edip sisteme fazla yük binmesini azaltabilirsin diye düşünmüştüm. direk powersupply yandıysa tabii bunu yapamazsın. kıbrısta eleketrikten kaynaklanan bir sorun olmuştu, psu direk patlamıştı. gidip yenisini almak zorunda kalmıştım sonra.
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 iste onu tam anlayabilmis degilim. yanik kokusuna benzer bir koku geldi 1 saat kadar, ama power supply yeni oldugu icin suphelenmedim. sonra lak diye gitti iste, bir daha da acilmadi. herhalde en iyisi cuma gunu baska bir ps ile denemek. harddiske ya da diger parcalara bir zarar gelmis olmadigini varsayiyorum, oyle olsa kasanin icinde ters giden bir sey olmasi gerekirdi sanirsam. ps cok isinmamisti da halbuki, ekran karti duzgun calismiyor diye asiri yuklenme falan mi oldu acaba bilemedim ki.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 -Deno- said: ... az önce l4d2 oynarken yanık kokusuna benzer bir koku geldi, herhalde dışarıdan geliyordur falan dedim. 1 saat falan geçti aradan, cart diye bilgisayar kapandı. açayım dedim, bilgisayar açılmıyor... büyük hata. koku geliyosa zaten bilgisayarı direkt fişten çekmen lazımdı da, bu ikinci yaptığın, bilgisayarı kapandıktan sonra açmaya kalkmak, kötü fikirdi. ilk seferde yanmamış bişeyleri yakmış olabilirsin, ki zaten genelde böyle yapar herkes. veri kaybı kolay kolay olmaz ama. enteresan şekilde diskler dayanıklı oluyo bu tür olaylara. en kolay anakart-cpu-ram gidiyo. ekran kartın da bol voltaj çektiği için babalara gelmiş olabilir gerçi. adam gibi bi PSU al, kutusundan çıkarıldığını falan gör yani. bilgisayarını da doğru düzgün toprağı olan ve surge korumalı vs. bi uzatma kabloya bağlayarak çalıştır. derim ben. evet.
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 su tarz bir sey mi almali acaba her ihtimale karsi ? http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-spn3080a10-kablo-power-surge/ProductDetails.aspx?productId=hrprospn3080a10&categoryId=13003255&SKU=HRPROSPN3080A10 bir de ps kaynakli bir sorun nedeniyle anakart ya da diger parcalarda sorun yasarsam bunun suclusu bilgisayarci midir ? cunku ps yeniydi, eger dediginiz gibi ekran karti ya da anakarti etkileyen bir sorun olduysa ps yuzunden bu benim sucum degildir herhalde.
Öne çıkan mesajlar