Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

audi

forgiver

Öne çıkan mesajlar

Doğan SLX, Önde boylamasına yerleştirilmiş, üstten tek egsantrik, elektronik ateşleme, tek noktadan enjeksiyon 1.581 cc bir motora sahiptir. Bu motor Doğan SLX’e 3000 d/d’de 12.8 kgm tork ve 5500 d/d’de 60.2 kW (86 HP/DIN) güç vermektedir. Doğan SLX’in 0-100 kilometre hızlanması normalde 13 saniye olup, modifiye edilen Doğan SLX’lerde oldukça aşağılara düşebilmektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Bari hakkaten premium sınıf otomobil üreten bir firma

"premium class automobile manufacturer" diye bir kavram yok. Sadece süper lüx segment (tanım amerikalı bir firmaya aittir. 100k$ üstü otomobil demektir) otomobil üreten firmalarsa kastın;
...
" This bracket includes the entire lineup of Rolls Royce, Bentley, Aston Martin, Maybach, and Maserati, as these marques do not offer lower-priced offerings in the entry-level luxury or mid-luxury segments"

şairinde dediği gibi bu üstteki 4-5 firmanın dışında senin tabirinle premium sınıf üretici yok. ha bi de exotic otomobillerde üreten ferrari ve lambo yu da dahil edebiliriz.
Senin tabirinle premium üretici sınıfına mercedes, bmw, abd firmalarının hiçbirisi giremez.
Allahtan böyle bir üretici firma sınıfı yok.
Ha eğer kastettiğin ucuz araçların yanısıra süper lüx araçlarda üreten firma ise, audi bu sınıfa çok rahat girer. A8 kendi sınıfında iyi bir yerdedir.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh, hocam katılmıyorsun da neden katılmıyorsun onu söyle.
sen "premium oto firması" vardır diyorsun ben de diyorumki "premium oto üreten firma" vardır. Yani "premium firma" kavramı çok ama çok hayalperest bir tanım oluyor. Özellikle şu zamanda. Yani ne biliyim, ingilizlerin gururu, otoları yıllarca "premium class" :) tabir edilen jaguarı hint fakirleri aldı :) premium Volvo artık peco motor kullanıyor, ferrari fiat teknolojisiyle yapılıyor, bentley o beğenmediğin vosvos sayesinde tırmalıyor bişiler.
Gel anlaşalım, "iyi otomobil yapan firmalar vardır ve audi bunlardan biridir" :P
Sosyal ağlarda paylaş

Herkeste bir Anti-Audi cilik var. Çevremde de fazlasıyla görüyorum. Belki de VWden ayrı bir grup olsalar bu kadar sevilmeyeni olmaz. Bu kadar nefret dolu olmayın yahu, zevkler ve renkler.
Ben markadan ziyade model olarak beğeniyorum araçları. Malesef hiç biri ucuz değil Türkiyede ve hiç bir zamanda olmayacak. Çoğu marka, model arabaya bindim, en azından az biraz fikir sahibiyim ve şu an imkanım olsa alacağım araba A5tir.
Sosyal ağlarda paylaş

barnacle said:

abi adamların o şekilde araba üretmemesi teknolojiye sahip olmadığı anlamına gelmiyor. hedefledikleri kitleye göre yapıyorlar. yeni yeni audi iyice ultra lüks olayına el attı. istedikten sonra kralını yaparlar. adamlar alman. tek ihtiyaçları italyan designer bi tane:D

İtalyan olmaz mı, Walter de'Silva var. VW grubu altında her markaya çalışıyor. R8, A5i fln tasarladı. Halen çalışıyor.
http://en.wikipedia.org/wiki/Walter_de'Silva
Sosyal ağlarda paylaş

navyamphs said:

ama dur ya bentley i de vw satın aldıydı :) hatta şu anda üretilen bentleyin teknolojisini çoğunu premium olmayan audi veriyor :)

Bu yanlış, Bentley'in üretimi çok ayrı. Ama VW ile Audi'lerin üretimi büyük oranda aynı. Bizzat kendim Bonzilioğullarından Roket Adam olarak Audi'nin tesislerini ziyaret ettim oradaki insanlarla konuştum yani. En çok bana soracaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

PSA grupta kaçınılmaz ortak parça.

Audi ile Porsche bile aynı parçaları kullandı; örneğin klima üniteleri. Bunu kaç kişi fartk etti; benim B5 ile aynıydı. 91 model Audi 80'in emniyet kemeri tokasında Audi Porsche logoları yan yana dururdu.

Şimdilerde görünür ortak parça kullanımı oldukça azaltıldı.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...