Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike soruşturması - 2. dalga

fizban

Öne çıkan mesajlar

cavanagh said:

LathspeLL said:

Ama o karar sadece bu kısa sürede verilmesi gereken erken karar için. Altını çizerek söylediler ki eğer mahkeme tarafından suçlu bulunursa cezası verilecek.

aynen lathspell'in dediği gibi diye biliyorum ben de durumu
ayrıca yeni tff başkanı aydınlar'a da kulüpler birliği tarafından size düşürmeme yolunda herhangi bir istek vs. geldi mi diye soruldu
adam hayır dedi

ayrıca ünal aysalın açıklamalarına tff'nin böyle bir tepki vermesi daha da kötü. ben olayın üstünü kapatmak istiyorlar gibi bir anlam çıkarıyorum ben adamın kurcalamayın yoksa gerekeni yaparız tavrından

dansözlük/zamanlama falan demişsiniz. tff bu işi en kısa zamanda çözmemiz lazım vs. söyledi ve 1 hafta sonra yapacakları toplantı beklendi, bu süre zarfında zaten herhangi bir açıklama yapılması beklenemez
ama sen 1 hafta sonra böyle devam edecek, ligler başlayacak vs dersen galatasaray başkanı olarak da ünal aysal o açıklamayı yapar ki yaptığı açıklamada tff-kulüpler birliği toplantısında bizim bildiğimiz kadarı ile konuştuklarına ters birşey yok
yargısız infaz yapın, küme düşürün diyen yok
ünal aysalın açıklamasına bu şekilde tepki verilmesi bu kişilerin gönüllerinden geçen kararları rahat bir şekilde almak istemelerinden kaynaklanıyor bence

soruşturma niye başlatmadı peki? x sene boyunca mahkemeyi mi bekliyecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
UEFA'nın düzenlediği kupalara katılacak tüm takımların kuruma şike faaliyetlerine karışmadıklarına dair yazılı garanti verdiği hatırlatılan açıklamada, Türk yetkililerden soruşturmayla ilgili her türlü bilgiyi, en kısa sürede karar verebilmesi için TFF'ye aktarmalarının istendiği belirtildi.

Açıklamada, ''UEFA'nın düzenlediği kupalara katılan bir takımın, kupaya katılma hakkını şike yaparak elde ettiğinin belirlenmesi halinde hem o kupadan ihraç edilebileceği hem de sonraki yıllarda düzenlenecek kupalara katılamayabileceği'' hatırlatıldı.

şu olay sıkıntılı ama. mahkeme kararı şike olduğu yönünde çıkarsa ileride o takım için baya sıkıntı olabilir. sadece o yıl değil sonraki yıllarda da katılamayabilir diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu 10 gün önceye kadar fenerin küme düşceği kimsenin hayalinde bile yoktu.insanlar durduk yere fener düşsün demiyor

madem olay azizi bitirmekti çeteden vs al içeri fenerbahçede başkanını seçsin

ama böyle şike vs ortaya cıkardıysanız düşürceksiniz kim yaptıysa
Sosyal ağlarda paylaş

temize çekmişler.

sivasspor başkanının mapustan yazdığı mektup

"kulüpler birliği vakfı değerli üyelerine

"saygıdeğer başkanlarım; hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım. bu yolladığım mektup şahıslarınıza özeldir ve mahremdir. resmî bir yazı değildir ve bilgilendirme amaçlıdır.

"yaşadığımız süreçte basın ve diğer yollarla birtakım bilgiler edinmiş olabileceğinizi biliyorum. olayları bir de benim tarafından dinlemenizin, konuları daha iyi irdelemenize yardımcı olacağı kanaatindeyim.

"gözaltına alınım tarzı tam bir terör örgütü üyelerine yapılan muamele ile aynıdır. onur kırıcı bir olay yaşanmamıştır fakat 2 ayrı şehirde 6 ayrı noktaya eş zamanlı baskınlar yapılıp bütün evleriniz ve iş yerleriniz rahatsız edilmiştir.

"sorguda sorulan sorular çocukça ve futbol literatürünün dışındadır. misafir takıma verdiğiniz yemek, pastırma baklava gibi hediyeler şike metası olarak algılanabilir. transfer etmek istediğiniz bir futbolcu ile görüşen yönetici şike suçlamasıyla karşılaşabilir. rakip takımın 11'ini öğrenmeye çalışmak suç olabilir, örnekleri çoğaltabiliriz. yaşadıklarımızı ve sorulan soruları bilseniz gülmekten verecek cevap bulamazsınız. kısacası bu konuları takip edecek polis, savcı ve hakimlerin kesinlikle uzman kişiler olmasını mutlaka sağlamak lazımdır.

"sorgulayanlar böyle olunca gömlek ilk düğmeden itibaren yanlış iliklenmiş oluyor ve sonucun adaletli çıkma şansı kalmıyor.

"sizlerin birçoğu beni tanıyor ve başarılı olduğumuz dönemleri de olmadığımız dönemleri de biliyorsunuz, çok samimi olduğumuz başkanlar dahil hiçbirinizden şahsımın "maçı verin" mânasında bir imâm oldu mu? hayır, sebebi; "çalma kapıyı çalarlar kapını" atasözü benim de başıma gelmesin anlayışıdır.

"yıllardır bu konudaki tavrım ortadadır. maç satanlarla ilgili her yerde bağlayıcı sözler söylemişimdir ve halen bu sözlerimin arkasındayım ve namusumu sokakta bulmadım.

"bu soruşturmanın sonunda beraat edeceğimden en ufak bir şüphem yok. sizlerden ricam mahkeme sonuçlanana kadar geri dönülmez mağduriyetler çıkmasına mani olmak için gerekli görüşlerinizi ortaya koymanızdır.

"futbolda ehil olmayan kişilerin ortaya koydukları komik delilleri bir tarafa bırakarak gerçek delillerle bir sonuca gidilmesini sağlamaya yardımcı olmanız gerektiği kanaatindeyim. zira hepimizin başına gelebilecek olaylar ileride bütün kulüplerimizi zor durumda bırakabilir.

"kısacası yargıyya güvenimizin tam olduğu gibi bu konuda yasal düzenlemelerin şart olduğu da aşikardır. hukukçularınız dosyaları incelediğinde durumun ne kadar vahim olduğunu anlayacaklardır. bu insanların (sorguyu yapanların) gözünde yöneticiler menfaat için kulüplerde görev almış kişilerdir. herkese potansiyel olarak menfaatçi gözüyle bakılmaktadır. bizler bu işleri kulüp sevgisi, aidiyet duygusu, camiamıza hizmet duygularıyla değil, ihale kapmak, şöhret olmak, milletvekili olmak için bu işleri yapan kişileriz. bu çok tehlikeli, onur kırıcı ve her an hepinizin başına gelebilir.

"zamanınızı aldığım için sizlerden özür dileyerek çalışmalarınızda başarılar diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

"mecnun otyakmaz 10.07.2011
"sivasspor kulübü başkanı"

bu mektubu tff zarfi ile kuluplere okumuslar.

said:
yaşadıklarımızı ve sorulan soruları bilseniz gülmekten verecek cevap bulamazsınız. kısacası bu konuları takip edecek polis, savcı ve hakimlerin kesinlikle uzman kişiler olmasını mutlaka sağlamak lazımdır.

aka; biz bi bok yedik, bu savcı bizi haslayacak. bizi kurtaracak hukuk adamlarını bulun edin help help help help

said:
"bu soruşturmanın sonunda beraat edeceğimden en ufak bir şüphem yok. sizlerden ricam mahkeme sonuçlanana kadar geri dönülmez mağduriyetler çıkmasına mani olmak için gerekli görüşlerinizi ortaya koymanızdır.

aka; olayı sulandırın, millet unutur gider aman delilleri falan görünce düşürmeyin aklanacaz elbet kac sene sürerse sürsün.

Savcı bunu gördüyse ki görmüştür daha sağlam öper bunları. İyi iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.forzabesiktas.com/img/temizlik.jpg
http://www.ultraslan.com/images/Haberler/10-11/mkataturk1.jpg
said:
Son dönemdeki gelişmeleri müteakiben Türk futbolunun içine girdiği kaos ortamı tüm kamuoyunca malumdur.

Futbolu temizleme adına yapılan bu operasyonları başlatan Büyük Türk Yargısı'nın kararlılığı, olayların üzerine gidişi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk' ün " Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim." deyişiyle son derece örtüşmektedir.

Hakedenlerin hakettikleri cezaları çekmeleri anlamında Türk Adaleti'ne olan inancımız tamdır ve bu sürecin Turk futbolunun temizlenmesi adına büyük bir fırsat ve milat olduğunu düşünmekteyiz.

Ancak, olayların başladığı gün " ivedi karar vereceğiz, yargıyı beklemeyeceğiz " diyen Türkiye Futbol Federasyonu'nun, 6 gün sonra karar değiştirip "acele karar vermeyeceğiz" demesi de son derece manidardır.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun elinde kanıt olmadan harekete geçememesi ne kadar normalse, basına sızan belgeleri önemsememesi, böyle kritik bir ortamda ligin sağlıklı ve hakedenlerle başlatılması adına harekete geçmemesi ve geciken adaletle daha alt sıradaki takımların hakkının yenecek olması gerçeğiyle belgelerin bir an evvel temin edilebilmesi için uğraşı içinde olmamak ve bekleyeceğiz demekte bir o kadar anormaldir.

Türk futbolunda eşi ve benzeri görülmemiş böyle özel bir durum oluşmuşken sadece gerekenlere cezaları vermek ve adaleti hemen sağlamak adına kamuya yansımış yani gizliliği kalmamış delilleri talep edip, bir an önce gereğini yapma kararını veremezken, Galatasaray Spor Kulübü başkanının açıklamasına yakışmıyor diye karar verebilmek ne kadar doğrudur.

Ayrıca unutulmamalıdır ki, 1481'den beri kültürün simgesi, 1905'ten beri sporun beşiği olmuş Anlı, Şanlı Galatasaray Spor Kulübü'nün başkanına neyin yakışıp neyin yakışmadığını karar verecek tek merci sadece ve sadece yine Galatasaraylıların ta kendisidir.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, sadece gecikmeyen adalet isteyen Sayın Başkanımız Ünal Aysal'ı disiplin kurallarını uygularım diye tehdit etmekte gösterdiği aceleciliği adaletin yerini bulması için göstereceğine inanmak ve Türk futbolunun üstündeki bu kara bulutların bir an önce kaldırıldığını görmek istiyoruz.

ultrAslan olarak, kulübümüzün, başkanımızın ve bugüne kadar sarı kırmızıyı temsil etmiş herkesin yanında olduğumuz gibi, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla
Sosyal ağlarda paylaş

öğrendiğin kadarıyla forzabesiktas.com da çıkan trabzon resmini siteye ekleyen kişi istanbul dışından bir site yöneticisiymiş ve bu olay sonrasında yöneticilikten alınmış, arkasından bu son bildiri gelmiş, iyi olmuş ben siteden atıldım felan ama sonuç olarak yanlışı temizlediler helal olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

"Memedali Aydinlar" said:

Herkes İtalya örneğini veriyor. Ama şu unutulmasın ki, İtalya’da
kulüp sahipliği ve CEO’luk yapısı söz konusu. Bizde ise dernekler var. Ve fahri yöneticilik yapılıyor. Bu ayrımı yapmak gerek. Milan’ın sahibi Berlusconi, Juventus’un Agnelli ailesi. Sonuçta sen patronundan habersiz bir şey yapamazsın. Ama bizde kulüplerin sahipleri, kongreler ve dernekler. Bunu yapanları en ağır şekilde cezalandıralım, spordan atalım. Ama belki kulüpleri ayrı değerlendirmeliyiz.

gfdghfdhd. argumanlara bak.
Sosyal ağlarda paylaş

aysal ın eleştirilme sebebi, 1 gün önce ikinci başkanı gidiyor kulüpler birliğinin açıklamasına imzayı atıyor, ertesi gün ikinci dalgadan bakıyorki kendilerine bir şey hemen çat diye saldıraya geçiyor, acaba gs ın herhangi bir yöneticisi bu işe karışmış olsa aynı açıklamayı yaparmıydı aysal efendi.
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

aysal ın eleştirilme sebebi, 1 gün önce ikinci başkanı gidiyor kulüpler birliğinin açıklamasına imzayı atıyor, ertesi gün ikinci dalgadan bakıyorki kendilerine bir şey hemen çat diye saldıraya geçiyor, acaba gs ın herhangi bir yöneticisi bu işe karışmış olsa aynı açıklamayı yaparmıydı aysal efendi.
:D evet mükemmel liseli yorumunla tüm olaylar çözdün tebrikler
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

http://media.tumblr.com/tumblr_lk5toaxH2B1qbi4uv.gif
Sosyal ağlarda paylaş

ben şu olayı anlamadım.uefa devreye girince fenere yol çekebilir vs olayı var şimdi,fener diyelim ki grplardan çıktı, uefa da hop sizin ligde şike varmış,sen bir şöyle uza derse nasıl olacak ondan sonraki süreç.kazandığı maçlar aldığı puanlar vs nasıl ayarlıyor ki uefa sdfsd.

bu arada forzanın index başarılı(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

bu.
Sosyal ağlarda paylaş

kulupler birliği tabii ki istemez abi fenerin trabzonun düşmesini. inanılmaz bir gelir kaybı yaşayacaklar. Herşey rant üzerine kurulu bu ülkede.

düşünsene ilhan cavcav 15m alacak, o paranın 1/3 üyle no name adamlar alıp 2 sene sonra 10 katına satacak. federasyondan yayın hakları parası gelmezse, cavcav fena cavlar.

gençlerbirliği gibi no name 15 tane takım var ligde sadece bu paraya bağlı geçinebilen. hepsi muhtac o paralara. benim teorim -eğer suçlu bulunursa- azizin paralarını sağıp, lige aktarmak üzerine. madem o bozdu, tazminatı da o ödesin. deli gibi parası var.

lig tv zaten istemez ve teorik olarak devlet de istemeyecektir. 20m oy az değil. hakkaniyet düşürmeden yana da olsa, düşürlmeyeceği büyük ihtimal. ama ömür boyu şikeci olarak damgalanacak bu takımlar. psikolojik baskı oluşturacak yönetimlerde ve taraftarlar arasında ciddi düşmanlık başlayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

yüzlerce sayfadır yakından takip ediyorum önceki ve şimdiki topici olurda Fener küme düşmesse nil,masq,cantona uefa'nın kapısına gidip ağlayacaklar nerdeyse halbuki yakın gelecekte ulusoy dönemi var aa pardon ulusoy döneminde futbolumuz en parlak çağını yaşamıştı

[imaj]
morinyogeciniz.gif
[/imaj]
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...