Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike soruşturması - 2. dalga

fizban

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:

@Buddha: Abi trollüyorum, eğlence bu sddfsdf hayır Trabzon da düşsün diyorum zaten. Demiyor muyum? Allah allaaah

@Grast: Abi Ankaraspor "lisansı iptal edildiğinde" süper ligdeydi. Sonra oyanayacakları tüm maçlar için diğer takımlara 3er puan verildi ve Bank Asya'dan devam ettiler ertesi sezon. Yanılıyor muyum? Bu cezanın düşürme cezasından farkı ne? Bilmediğimden soruyorum bu sefer cidden

trolllüyomuşban
Sosyal ağlarda paylaş

El-Barto said:

Grast said:

Bakın tekrar tekrar yazıyorum. Ankaraspor Küme düşürülmedi LİSANSI İPTAL EDİLDİ. Çünkü ihlal aynı sezon içerisinde devam ediyordu. Ankaraspor Aynı şekilde Lisanssız olduğu için bu sezonda Bank Asyada maçlara çıkmadı. Lisansı geri alıp Küme düşmemiş şekilde mevcut liginde BANK ASYADA bu sezon mücadele edecektir.

adamlar süper ligdeydi, lisansı alınıp kaldığı yerden devam etcekse niye süper ligde başlamıyo? bide dediğim gibi ihlal sezon öncesinden başlamış, nasıl ileriye dönük ceza veriliyo?

Önceki sezonlardaki suçlardan ceza verilemez diyen adam, Juventus'un 2 sezon boyunca şike yaptığı için o kadar ceza aldığını da savunmuştu. Şimdi bundan sıyrılmak için "oranın federasyonunun yönetmeliği farklı" der ama aynı kişi o olayın emsal gösterileceğpini ve Fenerbahçe'nin Milan gibi kümede kalacağını da savunmuştu. Kendiyle çelişen yoprumlar yaparken bu kadar bilgiçlik taslamayı bu forumda sadece ben yapabilirim Grast, lütfen...
Sosyal ağlarda paylaş

mulgear6 said:

nileppezdel said:

@Buddha: Abi trollüyorum, eğlence bu sddfsdf hayır Trabzon da düşsün diyorum zaten. Demiyor muyum? Allah allaaah

@Grast: Abi Ankaraspor "lisansı iptal edildiğinde" süper ligdeydi. Sonra oyanayacakları tüm maçlar için diğer takımlara 3er puan verildi ve Bank Asya'dan devam ettiler ertesi sezon. Yanılıyor muyum? Bu cezanın düşürme cezasından farkı ne? Bilmediğimden soruyorum bu sefer cidden

trolllüyomuşban

patideki performansımı wow'da göstersem efsane tank olurum be o kadar aggro çekerek
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

İşte eksik bilgin var bu konuda Ankaraspor Türkiyenin Tüm Liglerinden MEN Edildi TFF Dair kulup lisansı iptal edildi yani Senin dediğin gibi bir sonraki sezon Bank Asyada devam etmedi Bank Asya 17 takım ile yapıldı geçtiğimiz sezon

Kanıt : http://www.tff.org/default.aspx?pageID=142

Küme düşürülme cezası sezon sonunda verilir ve Bahsi geçen takım bir sonraki sezon Mevcut küme'nin bir altında mücadele eder.

Lisans İptali ise oldukça farklıdır. Kulup Lisansı iptal edilir maçlara çıkması yasaklanır. O Sezon Takım Maçlara çıkamaz ve Doğal olarak bir alt kümeye düşer 0 puanla. Aynı şekilde bir alt kümedede maçlara çıkamaz ve bir alt kümeye düşer şeklinde gider. Lisans iptali maçlara çıkma izni verilmemesidir. Ankaraspor bu sezon Bank Asya'da hiç bir maça Lisansı olmadığı için çıkmamıştır. Bu sebeple bir alt kümeye düşmüştür 3. lige yani. Fakat Federasyon Ankaraspor'un Lisansını geri verme sözü vermiş ve Ankaraspor Kararın verildiği Ligde yani Bank Asya'da mücadele edecektir

Lisans iptali ile Küme düşürülmesi bu şekilde ayrılır
Sosyal ağlarda paylaş

Gençler heyecan yapmayın, yarın öbür gün yargı eldeki kanıtları yayınlar, tff'ye gönderir, tff de "kanıtlar geldi evet düşmesi lazımmış" der düşürür, ondan sonra anlık şampiyonluk sevinçlerinize anlık kümede kalma sevinci de eklemiş olursunuz iyice dile düşersiniz.

Hele bi durun bakalım, çarşamba gelsin uefa bi yorum yapsın. Yargı kanıtları sunacak mı bi bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

tinu said:

herşeye rağmen aklı başında fener taraftarının suçu yok bu olaylarda şike varsa bile.

aklı başında fener taraftarı:

Nasıl yani, eğer hakim fenerbahçe başkanı ve yöneticileri hakkında hazırlanan iddianameyi kabul edip adı geçen şahısları cezaya çarptırırsa fenerbahçe adına leke karışmış oluyor. Yani bu aklı başında fenerbahçe taraftarı hakime engel mi olacak yapamazsın yaptırtmayız mı diyecek? Yada medyadan mı bahsediyor çözemedim..
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Gençler heyecan yapmayın, yarın öbür gün yargı eldeki kanıtları yayınlar, tff'ye gönderir, tff de "kanıtlar geldi evet düşmesi lazımmış" der düşürür, ondan sonra anlık şampiyonluk sevinçlerinize anlık kümede kalma sevinci de eklemiş olursunuz iyice dile düşersiniz.

Hele bi durun bakalım, çarşamba gelsin uefa bi yorum yapsın. Yargı kanıtları sunacak mı bi bakalım.
Ah laftan anlamaz yurdum insanı. Sezon içinde küme düşürülmesi gibi bir ceza söz konusu değildir. Tamamlanmış ve yeni başlamış sezonun bir önceki sezonuna dair Puan düşürme söz konusu olabilir. Şampiyonluğumuzu alabilirler buna hiçbirşey demem ama küme düşme diye birşey İM-KAN-SIZ hala boş hayallerde dolaşın
Sosyal ağlarda paylaş

@nileppezdel

Pati'de herkes fırsatı bulunca trolluyor adminler bile artık bunu normal karşılıyor bizde. Zaten eski yada bu başlığa trolleme amaçlı giren insan trolluyor sadece. Sen trolleyip üstünede politik mesajlar veriyor adelet ahlak dersi veriyorsun. Fenerbahçeliler utanın falan diyorsun. Sadece troll iyide be abi en azından sempatik bile görünebiliyor. Senin yaptığın çok itici duruyor kusura bakma. Hani adalet futbol temizliği falan hiç samimi gelmiyor bu ahlak mesajların. Belki öylede değildir gerçekten samimisindir bu konuda. Belki GS'nin başına gelse GS düşsün diyeceksin neyse olsun diyeceksin falan. Ama şu birbirini tutmayan mesajların yüzünden hepsinin tek sebebinin FB nefreti gibi görünüyor. Yok FB'den nefrette edebilirsin ama dürüst ol açık açık söyle. Hakaten siytasetçi gibi konuşuyorsun oda bayıyor bir süre sonra. Diyecen ki mesajlarıma bakma bu başlıkta sırf senin yüzünden konu dönüp dönüp aynı yere geliyor. 500 sayfa konuşuldu tamam 2. dalga için başlık açıldı sen hala aynı döngüyü deavm ettiriyorsun. Başlığa yeni bakanda gördüğü konuya yazıyor doğal olarak tüm başlık çöp oluyor. Ha ben bunuda yasaktır falandır diye demiyorum benim işimde değil zaten o, sadece dışardan çok itici görünüyor belki önemliyse diğer insanlarda bu forumu kullanıyor baydı demek istiyorum aynı şeyleri baştan baştan tartışmak. Ve belli belirsiz bir ciddiyetle... Pati'nin en güzel tarafı trolleyen adam troller açık açık ciddi ciddi yazacaksa yazar genellikle. Ya öyle ya böyle siyasetçi gibi yazılmıyor en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

Grast said:

El-Barto said:

Grast said:

Kırpa kırpa bi araya getirince güzel olmuşta. Mevcut konuşma içerisinde oraya onu neden yazdığımı okuyarak anlayabilirsin. Şike soruşturması kapsamında TFF'nin kararı'dır ki "BİR ÖNCEKİ SEZONA DAİR" Küme düşürme ve Lisans iptali SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. Doğru algılayalım ona göre yapalım. Bir Önceki sezon yapılan bir ihlalin mevcut Sezon içinde küme düşürülmesi yada lisans iptali mümkün değildir. Ayrıca Şike suçu kapsamında Lisans İptali gibi bir Cezada söz konusu değildir.

Varolan ihlal aynı sezon içerisinde gerçekleşiyorsa Lisans İptali yapılabilir. Fakat yukarda bilmem kaç kere yazdım bilmiyorum ama Önceki sezona dair bir ceza Mevcut sezon içerisinde Lisans iptali veya küme düşürülme olarak Verilemez

ankaraspor'un başkanı sezon içinde seçilmedi diye hatırlıyorum ben? sezon başlamadan önce oldu, süre verdiler, sonra sezon içinde düşürdüler.
Bakın tekrar tekrar yazıyorum. Ankaraspor Küme düşürülmedi LİSANSI İPTAL EDİLDİ. Çünkü ihlal aynı sezon içerisinde devam ediyordu. Ankaraspor Aynı şekilde Lisanssız olduğu için bu sezonda Bank Asyada maçlara çıkmadı. Lisansı geri alıp Küme düşmemiş şekilde mevcut liginde BANK ASYADA bu sezon mücadele edecektir.

Kuruldan yapılan açıklamaya göre, Ankaraspor ile aynı ligde mücadele ettiği Ankaragücü Kulübü ile arasındaki ilişkinin, sportif rekabeti engelleyici, müsabakaların ve ligin dürüstlüğünü, kamuoyunun ligin dürüstlüğüne ilişkin algısını zedeleyecek nitelikte olması nedeniyle, TFF Statüsü'nün 18. ve 76. maddeleri ile Kulüp Tescil Talimatı'nın 17. maddesine aykırılıktan dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın (FDT) 45/1. maddesi uyarınca, konuyla ilgili uluslararası kural ve kabullerde belirlenmiş olan ölçütler de dikkate alınarak takdiren bir alt lige düşürülmesine karar verdi.

Hala alt lige düşürülmedi mi diyeceksin.

Ayrıca Bu gibi suçlarda bir zaman aşımı süresi var. Eğer dediğin "geçmiş lige ceza verilmez" olayı buysa yanlış. Yok disiplin talimatından bir maddeyse maddeyi rica edeyim. Nerde geçiyor okumak istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

@Buddha: Evet Fener'den nefret ediyorum, ama evet GS de yaptıysa düşürülmesinden yanayım çünkü futbol sevgim GS sevgimden de büyük FB nefretimden de. Suçsuzsa da tabii ki düşürülmesin Fener. Benim o lafları edip insanları sinirlendirmeye çalışmamın tek sebebi de "suçluysak da düşmeyiz Fenerbahçe düşürülemez" diyenler. Aziz aynı hataya düştü, şimdi Metriste. Aman diyeyim, büyük konuşmayın :)
Sosyal ağlarda paylaş

piramit

Flameoffear said:

Grast said:

El-Barto said:

Grast said:

Kırpa kırpa bi araya getirince güzel olmuşta. Mevcut konuşma içerisinde oraya onu neden yazdığımı okuyarak anlayabilirsin. Şike soruşturması kapsamında TFF'nin kararı'dır ki "BİR ÖNCEKİ SEZONA DAİR" Küme düşürme ve Lisans iptali SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. Doğru algılayalım ona göre yapalım. Bir Önceki sezon yapılan bir ihlalin mevcut Sezon içinde küme düşürülmesi yada lisans iptali mümkün değildir. Ayrıca Şike suçu kapsamında Lisans İptali gibi bir Cezada söz konusu değildir.

Varolan ihlal aynı sezon içerisinde gerçekleşiyorsa Lisans İptali yapılabilir. Fakat yukarda bilmem kaç kere yazdım bilmiyorum ama Önceki sezona dair bir ceza Mevcut sezon içerisinde Lisans iptali veya küme düşürülme olarak Verilemez

ankaraspor'un başkanı sezon içinde seçilmedi diye hatırlıyorum ben? sezon başlamadan önce oldu, süre verdiler, sonra sezon içinde düşürdüler.

Kuruldan yapılan açıklamaya göre, Ankaraspor ile aynı ligde mücadele ettiği Ankaragücü Kulübü ile arasındaki ilişkinin, sportif rekabeti engelleyici, müsabakaların ve ligin dürüstlüğünü, kamuoyunun ligin dürüstlüğüne ilişkin algısını zedeleyecek nitelikte olması nedeniyle, TFF Statüsü'nün 18. ve 76. maddeleri ile Kulüp Tescil Talimatı'nın 17. maddesine aykırılıktan dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın (FDT) 45/1. maddesi uyarınca, konuyla ilgili uluslararası kural ve kabullerde belirlenmiş olan ölçütler de dikkate alınarak takdiren bir alt lige düşürülmesine karar verdi.

Hala alt lige düşürülmedi mi diyeceksin.

Ayrıca Bu gibi suçlarda bir zaman aşımı süresi var. Eğer dediğin "geçmiş lige ceza verilmez" olayı buysa yanlış. Yok disiplin talimatından bir maddeyse maddeyi rica edeyim. Nerde geçiyor okumak istiyorum.

Şu resmi açıklamaysa cidden, Grast bunu nasıl kıvıracak merak ediyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Şu disiplin yönetmeliğini bir göstersene ya?

Ha ayrıca önceki sezondan 80 puan silerler, sonra "aa bakın aldığınız cezaya göre bu ligde oynama hakkınız yokmuş, kusura bakmayın baybay" derler sdfsdf
Ha bak şuraya yazdığın en mantıklı mesaj işte bu mümkün.. Daha doğrusu biraz değiştirilmiş hali mümkün ondan önceki sezona dair 80 puan düşürülsede Fenerbahçe 2011-2012 sezonuna Superligde başladığı için sadece Şampiyonluğu elinden alınır. Ama Diğer sezondan bu sezona yansayacak olası bir -80 söz konusu olabilir buda fenerbahçenin küme düşmesi demektir.

Buna hiç birşey demem . Bu olabilir yani -80 değilde atıyorum -40 verilir fenerbahçe tahkimden şundan bundan bunu -20 ye indirir bu sezon galatasarayın geçirdiği sezona benzer bir sezon geçirir ve küme düşer. Yani buna en ufak bir itirazım yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Grast said:

Ah laftan anlamaz yurdum insanı. Sezon içinde küme düşürülmesi gibi bir ceza söz konusu değildir. Tamamlanmış ve yeni başlamış sezonun bir önceki sezonuna dair Puan düşürme söz konusu olabilir. Şampiyonluğumuzu alabilirler buna hiçbirşey demem ama küme düşme diye birşey İM-KAN-SIZ hala boş hayallerde dolaşın

sezonun başlamasına daha var, daha uefa listeleri bile bildirilmedi. Çarşamba listeyi sunduklarında "lan bu takımda hani şike var deniyodu verin bakiyim kanıtları naptınız" dese, ya da yarın kalkıp yargı bu karar üzerine tff'ye buyrun kanıtlar diye kanıtları sunsa ne olacak? Kaldı ki gerekirse öyle ekstrem durumlarda gerekirse ligi 1 aya kadar erteleyebilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

@Buddha: Evet Fener'den nefret ediyorum, ama evet GS de yaptıysa düşürülmesinden yanayım çünkü futbol sevgim GS sevgimden de büyük FB nefretimden de. Suçsuzsa da tabii ki düşürülmesin Fener. Benim o lafları edip insanları sinirlendirmeye çalışmamın tek sebebi de "suçluysak da düşmeyiz Fenerbahçe düşürülemez" diyenler. Aziz aynı hataya düştü, şimdi Metriste. Aman diyeyim, büyük konuşmayın :)

Suçluysak ben düşelim istiyorum. Ama bunlara cevap veriyon eyw. Şu operasyonun gerçekten temizlik adalet için yapıldığına inanıyor musun? Bak olan oldu zaten suçlu varsa cezasını çekecek. Yada operasyonun niyeti başkaydı da buda iyi oldu deme bana. Benim sorum sadece şu bu operasyonun sadece futbolda temizlik ve adalet için olduğuna gerçekten inanıyor musun? Amacın bu olduğuna?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...