Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike soruşturması - 2. dalga

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sotto said:

Da benim takıldığım Federasyon'a giden klasörler kolpa da Korcan'ın kardeşinin açıklamaları mı %100 gerçek. Hiç birşey bilmiyoruz bence bu konuda tartışmak gereksiz. Ortada birşey olduğu kesin gibi bence, şike midir değil midir bilemeyiz, kaldı ki buradaki çoğu insan da mantıklı yaklaşıp "eğer Fenerbahçe şike yapmışsa..." diye konuşuyor, kesin dille şike vardır demek zaten çok doğru değil. Ancak daha önce dediğim gibi hiçbirşey olmadığını iddaa etmek de şu aşamada oldukça optimist bir yaklaşım olur. Korcan'ın kardeşi, Korcan şike mi yaptı diyecekti yani...
Ayrıca bence delillerin boyutu hakkında hiçbir fikrimiz yok. Bu kadar basit değil arkadaşlar bu insanların da avukatı osu busu var, ben kolay kolay inanmıyorum hiç yere bu insanların içeride olduğuna, hadi diyelim Aziz Yıldırım başka sebeplerden olsun. Klasörler dolusu belge o bu var diyorlar, doğru mudur bilmiyorum da bunların çoğunu bilmememiz gerekmiyor mu zaten..
ben onu diyorum zaten hep. 'deliller bu kadarsa' dusmeyiz. ha degilse, alenen para verme goruntuleri/kayitlari falan varsa, is ayri. cogu insan sike yapmissa diye konusmuyor bu arada :) cogu insan yargiya varmis bile. arada mantik cercevesine giren nadir insanlardansin.

@ericcantona
hazirlik sorusturmasini savci yaptiriyor zaten. zekeriya oz denen amcanin doneminde baslayip mehmet berk'e devrediliyor. kaldi ki, okudugun kisimda senin de muhtemelen anlamis olman gerektigi uzere, polisler herhangi birseyi delillendiremezler. delil toplarlar, bu deliller savciya verilir. savci mahkemeye verir. mahkemede, bu delillerin yasal bir sekilde toplanip toplanmadigina karar verilir ve o zaman delillendirilmis olur. ki o zaman bile suclu degildir insanlar. bu deliller tam olarak yeterli sayilmayabilir.

ayrica, 2. madde cok acik. 2 haftadir, herhangi bir delil toplama, sorgulama calismasi yapilmiyor. herkes iceride, sorgu bazinda ilerleyen birsey yok. delil toplama claismasi da yapilmiyor 10-12 temmuzdan beri. o zaman delil karartma da sozkonusu olamaz. ha delil yaratilacaksa o baska.

bize sunulan delillerden baska deliller varsa degerlendirmek icin, eyvalla o 3. maddene katiliyorum. ama olduguna da inanmiyorum. cemaat tipi yargilamanin ne oldugunu gorduk 4 yildir. amac suclu adaminy anina sucsuz adami koy, onun hakkindaki delilleri baska delillerle yalan gercek karistirip medyaya ver, karalama kapmanyasini baslat. adam gozden dussun. sonra salsan da salmasan da farketmez. camuru attin izi kaldi bile. adamin suclu olup olmadigi kimin umurunda, zaten 5 yil iceride tutabilirken ?
Mesaj tarihi:
fizban said:

1- delil toplamak, tutuklama yapmak, sorusturma yurutmek polisin isi degil.
savci sorusturmayi baslatir. polis kolluk gucudur. polis savciya yardimci olur. savci isterse gozaltina almak uzere cagirir. savci sorgulamayi yapar, hakime cikarir. hakim karar verir tutukluluga.

yani senin atladigin 2 adim var.
2- mahkeme suclu olduklarina kanaat getirmedi. mahkeme tutukluluk hallerine karar verdi ki sacma sapan bir sekilde karar verdi buna. "delil toplandi" diyen bir polis var, fakat "delilleri karartabilirler" diyen bir mahkeme var. ulan delilleri karartabilirse deliller henuz toplanmamistir; delil yoktur demek, salman lazim. deliller toplanmissa, karartma yapamaz, salman lazim.

3- delil melil bol bol gorduk baransu&co sagolsun, bi bok cikmaz o delillerden.

bu arada, fenerbahce dusmanligi yuzunden polis devletinin parcasi olmayi kabul edecek kadar sig bir adam oldugunu da ogrenmis oldum. 11 yil yenemediniz diye ozgurluklerinden olmayi begenmek baya komik, acinasi.

Şunu quote'layayım da anlamayanlar bir daha bir daha okusun.
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

calimero said:

fenerin maçlarında şike kesinlikle vardır, ama...

Yahu vahiy mi geliyor size, nerden biliyorsun? Nasıl kesin vardır diyorsun? Delirtecek insanların düşünce biçimi beni.

uzaylılara inanıyorsun da Fenerbahçe'nin şike yaptığına mı inanmıyorsun? sdfsdf
Mesaj tarihi:
@fizban:
şöyle bir durum var ancak
eldeki deliller tutuklu yargılanmalarına yetecek derecede olabilir ve daha toplanacak/bulunacak bir çok delil olabilir ki tutuklu halde kalmaları bu delilleri karartmamaları için olabilir
varsayım yapıyorum, delil vardır yoktur bilmem
çünkü serbest bırakılmalarını red ettiklerinde hem varolan delillerin güçlü olmasından hem de daha fazla delil toplanacağından bahsediliyor
Mesaj tarihi:
said:
ulan delilleri karartabilirse deliller henuz toplanmamistir; delil yoktur demek, salman lazim.
eldeki deliller bile içerde kalmalarına yetiğyor demek ki, artı başka deliller de varsa bunları karartma şüphesi var doğal olarak o sebeple salmamaları lazım.

tutuklu kalmasına neden bu kadar kızıyorsunuz onu anlamıyorum bu arada ben.
Mesaj tarihi:
tutuklu kalmasina kiziyoruz cunku ne kadar sure tutuklu kalacaklari belli degil. devlette tutuklu yargilanmak bir ceza araci olarak goruluyor, islenmemis (ispatlanmamis) bir suc icin.

yargilamalarda once deliller toplanmali, sonra suclular hapise atilmali bunun sonucunda. ama bizde aksi calisiyor. once iceri atariz; sonra bi sigara icelim soluklanalim da belki bi delil otplariz deniyor.

ha bi de, madem delil toplamaya calisiyolar hala; niye hic bi yerde arama yapilmiyo ? yani delilleri hali sahada ariyolarsa sorun var.
Mesaj tarihi:
bu saatten sonra telefon dinlemesiyle, para hareketlerinin incelenmesiyle delil elde edilemez. birilerini konuşturacaklar ki o da pek mümkün değil. siyasi olan bu eylem tutukluluğu cezaya dönüştürmüş "bakın biz Aziz Başkan'a bile neler yapabiliyoruz" dedirtmiştir.
Mesaj tarihi:
@fizban, o Türk yargı sisteminin genel bir sorunu zaten. Sadece bu dava için değil bu hep böyle yıllardır, ha doğru mudur ynalış mıdır işin hukuki tarafı nedir, dışarıda nasıl örnekleri vardır bilemeyeceğim. Ama bizde böyle işliyor yargı sistemi. Belki bizim emniyetin operasyonları gizli yürütme kıtlığından da olabilir, bilemiyorum. Hukukçu arkadaşlar iyi açıklarlar...
Yoksa bu tarz bir içeride tutma yurt dışına kaçma veya delil karartma olmasın diye dediğiniz gibi. Aziz Yıldırım kaçmayacağına göre birşeylerden şüpheleniyor olmalılar, bunlar hesaplar, telefon kayıtları, hatta sorgulamalar bile olabilir, bilemeyiz..
Saçma bulabilirsiniz ancak ben ilk günden beri aynı şeyi tekrarladım, bu ülkede Aziz Yıldırım'ın 2-3 tırt belge ile bu kadar hasta durumdayken içeride tutulmasının kolay olmadığını düşünüyorum. Yine saçma gelebilir ancak bu ülkede savcısından polisine ortalama 3 kişiden birinin de sizin gibi Fenerbahçe taraftarı olduğunu unutmayın. En mantıklı adam bile söz konusu takımı olunca garipleşiyor, sonuçta kimse ne Aziz Yıldırım'ı ne Fenerbahçe'yi bu duruma düşürmek istemez. Bunun en başında padişahımız geliyor zaten. Ama sonuçta savcının da işini yapması gerek değil mi, ne alakası var diyeceksiniz, demekki birşeyler var ki adam kendi takımını bile kurtaramıyor belki diyorum ben, dediğim gibi saçma ve düz mantık gibi gelebilir.
Yani, bir Ergenekon davası o davası bu davasından farkını belirtmeye çalıştım. Adamın ideolijisini satın alabilirsiniz (savcı polis o bu) ama tuttuğu takımı değiştiremezsiniz.
Ki bunların üstüne bir de Beşiktaş var. Biraz da olaya bu yönden baktım ben..
Mesaj tarihi:
Fizban;
Bak şimdi Fenerbahçe'nin mali kayıtları,bilgisayardaki kayıtları kopyalandı emniyete götürüldü, şuan bunlar inceleniyor, üzerine çalışılıyor.
Telefon kayıtları var bunların üzerine çalışıyorlar inceliyorlar, içlerinde delil niteliği olanlar varsa ayıklıyorlar.
Varsa kamera görüntülerini inceliyorlar,belki mobese görüntülerinden ekstra görüntü elde etmeye çalışıyorlar. Bütün bunlar delil toplama olarak geçer zaten, hakimin bu insanların tutuklu yargılanmasına karar vermesi için zaten üzerlerinde ciddi şüphe olduğuna kanaat getirmesi gerekiyor.
Ayrıca organize suç kapsamında göz altına alındıkları için zaten tutuklu yargılanmaları gerekiyor.

Gelelim bu sürekli örnek verdiğiniz balyoz,darbe etc konusuna. Tamam orda ne olup bittiğini henüz bilmiyoruz,tutuklanan insanlar var, yargı süreci devam ediyor. Sen şuan nasıl Fenerbahçe suçludur diyemezsiniz diyorsan aynı şekilde onlar da kesinlikle masum bunlar siyasi oyun diyemezsin aslında,çünkü yargı süreci devam ediyor.
Eğer ki bu insanlar cezaevlerinden çıkıp suçsuzluklarını ispatlasalardı o zaman diyebilirdin zaten bu hükümet kafasına göre insanları tutukluyor içerde haksız yere tutuyor diye, bak buraya dikkat et şuan o insanların haksız mı yoksa haklı olarak mı orda tutulduğunu bilmiyoruz.

Dip Not: Ben de o tutuklu insanlardan bir tanesi meclise girsin diye oy kullandım. -Engin Alan- ama bütün bunların konuyla hiç bir alakası yok.
Mesaj tarihi:
senelerdir haksız yere hapiste tutulan, neden tutulduğu belli olmayan adamlar için tepkisi bi iki kelime etmekten öteye geçmeyen adamlar şu aralar hayatını bu işe adamış kuyruğuna basılınca. ah fenerli kafası..
Mesaj tarihi:
Arkasokak said:

bu saatten sonra telefon dinlemesiyle, para hareketlerinin incelenmesiyle delil elde edilemez. birilerini konuşturacaklar ki o da pek mümkün değil. siyasi olan bu eylem tutukluluğu cezaya dönüştürmüş "bakın biz Aziz Başkan'a bile neler yapabiliyoruz" dedirtmiştir.

Aziz baskan kim abi yaa allah askina Aziz baskana bile diyosun hukumetin isi gucu yok azizle ugrascak adam adamin yillardir pisligin icinde oldugu biliniyordu simdi su yuzune cikti iste
Mesaj tarihi:
DoruK said:

senelerdir haksız yere hapiste tutulan, neden tutulduğu belli olmayan adamlar için tepkisi bi iki kelime etmekten öteye geçmeyen adamlar şu aralar hayatını bu işe adamış kuyruğuna basılınca. ah fenerli kafası..

kusura bakmada su mesajin acaip sacma.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...