Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2011 Avrupa Şampiyonası

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

şu başlıkta orhun ene ismini tanjevic ile değiştir, 3 sene önceki başlıklardan farkı kalmaz. guardların ne asist yapıyor, ne içeri penetrelerle alan boşaltıyor, ne de sayı desteği veriyor. hadi son ikisini geçtim birincisi basketbolda temel noktadır yani eğer bir pozisyonda durdurulamaz bir adamın fln yoksa. bu olmayınca diğer pozisyonda oynayanlara da bok yemek düşüyor işte. pota altı nasıl çalıştı (enes çıkana kadar) ilk 2 çeyrekte gördük. ama oraya top indirmezsen çalışmaz arkadaş. serbest atışlarda zaten koçun yapacağı çok bişi yok. ersan'ın son pozisyonda kaçırdığı bir pota altı var ki aman yarabbi. formsuzluk dediğin de çok fazla koça bağlı değildir, mentora bağlıdır.

yani orhun ene iyidir, destek lazım biraz. iyi günde vezir edip kötü günde asmamak gerek...
Sosyal ağlarda paylaş

Vallahi şu takıma yazı oluyor gerçekten de hak etmedikleri sonuçlar alıyorlar. BTakım genel olarak çok formsuz, koçu oyuna müdahale etmekte başarısız buluyorum, genel olarak mevcutk adroyla geçirebileceğimiz en kötü turnuvayı geçiriyoruz resmen.

Son şampiyonada 2. olduktan sonra bunda da ilk 3e girip yavaştan bir yer edinmemiz gerekiyordu ama malesef olmadı. Teknik kafilede yanlışlıklar olduğunu düşünüyorum çünkü bariz bir şekilde bu takım bu turnuvaya hazırlanamamış.
Sosyal ağlarda paylaş

@calimero
+1

hala sansımız devam ediyor her bransta oldgu gibi işler kolayken halletmemiz gerekmiyor azıcık zora girmesi gerekiyor
takımın gaurd cok ihtiyacı var kadroda cok fazla uzun var cok yavas kalıyoruz ömer-ender-kerem oynuyor anca bir süre 3 forvetle oynanırda bir sürekli 3 forvetle oynuyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamen kendi görüşümdür :

Bence Türk milli takımı Fransa'dan , Litvanyadan (heleki o sabonisli litvanyayı hatırlıorum 20 sayı altında fark yemezdik) Rusya'dan Makedonya'dan Yunanistan'dan heleki Almanyadan kötü takım değil.

Evet İspanyadan kötüyüz (ki tek büyük galibiyetimiz) açıkça söylemek gerekirse dediğim gibi tamamen benim görüşüm Sırp milli takımından kötüyüz. (her nekadar bunca malubiyet almışlarken)

Hiç bi zaman çok iyi bir ofansif takım olamadık. zaten en büyük özelliğimiz her zaman savunmamızdı. Tabi bi Kobe bi Lebron gibi savunmacılarımız yok ama avrupanın en iyi savunmasını yapıyoruz belkide.

Amaaa Ben yaşım itibariyle 97-98 den fln beri Bu şampiyonaları takip ediyorum. Hadi bikaç senesi takım hocası ödev gibi izletiodu çok mantık veremiodum ama 10 yıllık fln bi süredir analiz ederek izliyorum takip ediyorum

Ve ben hucum olarak bukadar kötü olduğumuz 1 seneye daha şahit olmadım. Ya allah aşkına %30 Serbest atış isabeti nedir bi ara 17 ye 5 flndık. Serbest atışı %30 atarsan Almanyayada kaybedersin 25 te 3 üçlük atıp %15 üçlük isabeti sokarsan Fransayada yenilirsin. Saçma sapan savunma yapıp 85 sayı verirsen Polonyayada yenilirsin.

Yurdum insanı biraz duygusal açıkçası bununda çok büyük etkisi var biz hiçbir zaman bir basketbol idolü olup kasıp kavurmadık. Hep kıyısından çıkıp ya derin suda boğulduk . Yada o gazla aldık yürüdük. Burdaki şanssızlığımız Almanya - Sırbistan - Fransa - İspanya - Litvanya - Türkiye gibi 6'lı bir kura çekmemiz. Yenilgide demoralize olup Çöküp gerisini getiremiyoruz. İşler zora giriyor belki dünyanın en iyi Milli takımıno (pau gasol olmasada) yeniyoruz sonra Son Periyotta muazzam oyun oynayıp tecrübesizliklerle belki son snaiyelerde Fransaya kaybedip yine demoralize oluyoruz gidip almanyaya kaybediyoruz.

Ha şunuda söyliyim biz biraz gaza gelmemize bağlı performans sergiliyoruz. Şut seviyelerimizi normal düzeye çektiğimiz durumda Ben pek tahmin etmiyorum ama olduda sırbistanı yenersek. Zaten Litvanya Almanyayı yener o konuda bi endişem yok.

Şu an bu takım ruhumuz yok. Kesinlikle destek verilmesi lazım ama şu an için Orhun Ene bunu götürebilicek durumda değil.

Ama bukadar negatif şeye ramen. Genç bi Ömer Aşık. Çok Genç bir Enes Kanter. Genç bir Ersan İlyasova, Genç bir Emir Preldzicimiz ayrıca Oğuz Savaşımız onumuz buyumuz var gelecek çok parlak

Tabi Guard'larımızın gelişmesi lazım guard eksikliğimiz çok..

Hayırlı olur işallah belki Yeneriz sırbistanı o gazla final görürüz
Sosyal ağlarda paylaş

Abi çoğu takımın belli mevkilerde eksiklikleri var ki.Ofans tarafını tabii ki çok etkiliyor 1 numara ama her şeyi buna bağlamamak lazım.Bence geçen seneden cok daha iyi kadromuz var inanaılmaz bir sayı opsiyonumuz da var ama maalesef berbat hücum ediyoruz.

Şöyle düşünün Enes kendinden beklenenden çok daha fazlasını veriyor.Emir son maça kadar mükemmel oynadı ki her mac aynı performansı bekleyemezsin benchten.Ersan atamadı,Hidayet eh işte.Ömer Onan performansının çok altında.1 numaraları geç kim sayı atıcak ama bunun en büyük sebebi organize atak yapamıyoruz.Defansı bu kadar iyi olan bi takımın ofansta kolay sayı bulması lazım onu yapamadık anladım da set hücumlarımız berbat.3 pas yapıp bos sut ya da pota altında 1 e 1 cok az.Bence bu koçtan kaynaklanan bir şey.Bu arada Çetintaş eğer Almanya'yı bizden iyi takım olarak görüyorsan denecek bi sey yok.Kadro kalitesi olarak diyorum tabi sahada her sey farklı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama üçlüklerin o kadar düşük olmasının sebebi bizimkilerin kazmalığı değil pek. Dikkat edin diğer maçlara, herkes nasıl top çeviriyor hücumda, guardlar dolanıyor, içeri giriyor, çıkıyor, dışarı çıkıyor, tek pasla adamlar boş adamı buluyor. Biz de öyle mi ki?
Kerem kırk saatte top taşısın (rakipler bunu bildiği için Kerem'e genelde tam saha uyguluyorlar ya da rakip sahada baskı. Dünkü maça bakın Litvanya ve Fransa guardlarına baskı yoktu, 2 saniyede rakip sahaya geliyor adamlar). Hücumlarımıza bakın. En fazla 2-3 pas her hücumda. Hido kırk saat topla bekleyecek, herkes ileride sabit, yardımlaşma yok, çizilmiş oyun planı yok, herkes birbirinden birşeyler bekliyor, 2 tane uyduruk perde ile. Belki de İspanya'dan sonra en iyi pota altına sahibiz ama bunu kullanamıyoruz. Bu kadar iyi pota altına sahip olan takımın daha fazla boş şut bulabilmesi lazım bir kere. Bizimkilerin yüzdesinin düşük olma sebebi kısaca boş şut bulamamamız, bu da hareketsizliğimizden ve plansızlığımızdan kaynaklanıyor. Her atışımız zorlama, hücumda organize basketimiz 4-5 taneyi geçemiyor bir maçta....
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle koçumuz gerçekten çok kötü, oyunculardan kesinlikle değil maksimum ortalama verim bile alamıyor. Hidayet'i 32 dakika sahada tutup kıpırdayacak hali kalmayana kadar süründürmek basketbola ihanettir.
Herhangi bir set hücumumuz olduğuna inanmıyorum, uzunlara pota altında top indirmemiz sadece bireysel yeteneklerle oluyor,işte Hidayet midayet bir tane top indiricek de uzunlarımız potaya yakın top alabilicek.
Oyun kurucularımız bu turnuvada galiba ingiltereyle beraber turnuvanın en kötü oyun kurucuları.
Emir iyi hoş ama ciddi savunma zaafları var,diğer ülkelerin devşirdiği oyunculara bakıyorum da biz bu konuda da hata yapmışız, en büyük eksiğimiz oyun kurucuyken en sağlam güçlü olduğumuz mevkiye oyuncu devşiriyoruz.
Shooter Guard oynattığımız Ömer rakip SG'yi tutma konusunda başarılı olduğu kadar basket atmakta da akranlarına göre inanılmaz başarısız.
Elimizde SG yok adam gibi PG zaten yok biz gidip F devşiriyoruz.
Sonra niye olmadı diye Çetintas gibi hayatında eline basketbol topu almamış adamlara malzeme veriyoruz.
Allahın makedonyası gitmiş devşirmiş amerikalı guard mis gibi Bo McCalebb diye izlerken üzüldüm yani.
1 tane adam gibi Guard'a biz turnuvada bütün rakiplerimize maç başına 10+ sayı fark atardık belki biraz İspanya maçı maç olurdu.
Yazık yani şöyle bi jenerasyonu herhangi bir avrupa ülkesi yakalasa 10 kere damga vurmuştu dünya basketboluna...
Sosyal ağlarda paylaş

Ömerle direk pivot semih ömer oyundayken pf olur olmadı o pivota geçer ömer yedege gider dinlenir enes girer pfye o arada ersan zaten sf oynamak ıcın fazla uzun pf var orayada atletik oluyo ıyı oluyo yani her türlü bu adamlar ersan dısında ki hepsi zaten pota altı oynuyo fakat ersande uzun savunabılıyor savunmada.

edit:yazdıgımı sonradan okudumda gram bişi anlamadım ne yazmışım burda bılmıyorum fakat adamlar uzun :D
Sosyal ağlarda paylaş

Ömer direk pota altı oyuncusu ve biraz daha güçlenirse rahat 30 dakika üzeri süre alıcak duruma gelicektir. Semih'i sevmiyorum beğenmiyorum ben oldum olası,Enes ne yönde gelişicek orasını ben de merak ediyorum bütük potansiyeli var gibi görünüyor zannediyorum 4 numara oynayacaktır kariyerinin devamında.
Arkadaşın dediği gibi uzun oyuncularımız bence de büyük bi başarı vaat ediyor ancak onları destekleyecek besleyecek kısalara ihtiyacımız var Türkiye ligini takip etmiyorum varsa eğer genç PG,SG iyi ama yoksa cidden başarı yaşamamız çok zor...
Bir de şu avrupada default win veren yugoslav hocalardan birini getirmek lazım takımın başına...
Ha milliyetçilik yapıcaksak da şuan en çok beğendiğim Türk antrenör Oktay Mahmudi...
Ama şahsi fikrim bu oyun kurucular ve Coach'la herhangi bir turnuvada başarı elde etmemiz çok zor.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdilik doğuş balbay ve sinan güler ender arslan falan gözüküyor yakın gelecekte guard 3lümüz. Ki bunlardan adam akıllı oyun kurabılecek tek kişi doğuş balbay gibi duruyor ki o da o kadar iyi degil sadece kötünün iyisi egitimi amerikada almış olmasının birazcık katkısı var ama o da ahım şahım bir katkı degil sadece yine gelecegin ömer onanı falan olacaktır savunması ıyı cunku onu kabul edıyorum fakat hucumda yine fail yeriz.

Bunun dışında ümit milli takım kadrosunda isim olarak cocuklar var fakat hiçbiri oyle aman aman adamlar degıl sanırım ki isimlerini şimdiye kadar duyardık öyle çok fena adamlar geliyor olsa. Sırbistan maçına omer aşık-oguz savaş-enes kanter- ersan ilyasova ve hidayet ile çıkmak istiyorum ilk beş olarak :D trollesek adamları falan çok hoş olmaz mı bence ersan bir pg savunabılır kasarsa ayrıca hidayette sg savunur he olmazda zaten daha ne kadar kötü olabılir ki :D eleniriz en kötü ki süper zevkli bir karşılaşma seyredip kaybetmeyi tercih ederim şöyle kanser maçlar seyredip kaybedince takıma küfür etmekten iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya trollemek degil mi yenilceksek yenilelim ama o 5le yenilirsek güzel olur :D ömer aşık topu öbür sahaya geçiriyo falan :D hidayet zaten yapıyo yine yapar sorun olmaz ki o kadar uzun kadro o kadar sağlam üclükcü rakibe karşı çok yavaş kalıp boş 3lük veririz ve zaten oyun kuramadıgımızdan hertürlü kaybederiz ama kabul edin bi 10 dakka oyle izlesek çok zevkli olur :D egleniriz hepimiz kabul edin. Amaçta izleyiciyi eglendirmek degil mi eglenelim işte bizde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...