Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike Soruşturması

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

vaperon said:

Sivas hakkında bir işlem yapıldığı anda Fenerbahçe de bitmiş demektir.

Bu da yanlış aynı şekilde. Fenerbahçe "yatılan takım" bile olsa bu şike organizasyonu ile ilgisiz olabilir, fakat bizzat birilerine "yatan takımın" kendisinin işin içinde olmama ihtimali mevcut değil takdir edersin ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Daha öncede 50 kere yazdım Fenere ceza minimum ama kişilere sağlam gelecek ve bir şekilde bunun normali olduğunu açıklayacaklar. Bu demek olacak ki seneye herkes bi fedai tutup şikesini ona yaptıracak.

ya bu kadar iddialı konuşuyorsun da, yönetmelik açıkça ortadayken nasıl yapacaklar bunu? Bir açıklar mısın rica etsem?
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Abi Sivaslılardan bir itiraf geldiği anda o itirafın eldeki delillerle beraber birleştirildiği anda sen sonsuza kadar masumum de, içeridesin. Bunun başka bir şansı yok. Adalet sistemi bu şekilde...

Adalet sistemi ne şekilde pardon?

O bahsedilen 19 maçın içinde Sivas maçının da olduğuna dair delil varsa, Sivas'ın itiraf edip etmemesi "çok da fifi" tabir edilen durumlardan, çünkü sen "yatan" takımsın, işin içinde olmama ihtimalin yok.

Benzer şekilde, Sivas'ın pazarlık yaptığı kişilerle Fenerbahçe arasında bağlantı kuran bir delil yoksa Sivas istediği kadar "bizle FB anlaştı" desin; ya da aksine, bu bağlantıyı kuran bir delil varsa, FB ve Sivas istediği kadar inkar etsin. Hiçbirinin anlamı yok.

Düşünmeden mesaj yazıyorsun, garip.
Sosyal ağlarda paylaş

Medyaspor.comdan alıntıdır:

İşte Felaket Senaryosu!

Pazar sabahından bu yana, ülkenin gündemi değişti. Ne TBMM'deki yemin krizi, ne muhalefet partilerinin Meclis boykotu, ne Güneydoğu'da yeniden hortlayan terör.

Varsa futbol, yoksa şike ile teşvik.

Fenerbahçe, Sıvasspor, Eskişehirspor, Giresunspor, Kartal, Mersin İdmanyurdu krizin göbeğindeki kulüpler.

Keza Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Bülent Uygun, Olgun Peker, Korcan Çelikay, Ümit Karan hedefteki isimler.

Ve bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bağlayıcı bir açıklama yaptı: "Süper Lig ve TFF 1 BANKASYA'da geçen sezon oynanan 19 maçta şike ve teşvik primi var..."

Bu maçların tam listesini önümüzdeki saatlerde okuyacaksınız.

Okurken de şaşıracak, "Hadi yaa" diyeceksiniz.

Hatta şu kadar söyleyeyim, "Sonucu belliymiş bu maçların gerçekten" hükmüne de varacaksınız.

Evet, emniyetin bu açıklaması, futbol topunun havasını söndürmüştür.

Açık ve net!

Şimdi bu açıklamanın futbol dünyasındaki karşılığına bir ışık tutalım.

Üzülerek söylüyorum, polisin elindeki bilgi-belge-bulguya göre Fenerbahçe ile Sıvasspor küme düşürülüyor.

Elbette bu iddia, umarım da doğru çıkmaz.

İnşallah da bu felaket senaryosu çöpe gider.

Çünkü özellikle Fenerbahçe, Türkiye'nin gerçeğidir.

Sivas da, insanların kendisini demokrasi şehidi yaptığı bir kentimizin takımıdır.

Ama Sivas-F.Bahçe maçına ilişkin önemli iki telefon kaydı ile görüntünün olduğu polisçe açıklanmasa da ifade ediliyor.

Eskişehirspor'a yapılan suçlama, 'teşvik primi almak'

Hem de katmerli bir bilgi-belge patlaması var.

Sanırsınız ki kablo taşıyıcısı, kameraman yardımcısı ile film çekmiş Emniyet Genel Müdürlüğü.

Yok, yok görüntülerde.

Ancak Es-Es'lerin direkt kulüp bağlantısı olmadığı için küme düşmesi söz konusu değil. Puan silme ile lige başlayabilirler.

İki takım düştü, bir takım puan silme ile başlıyor, alttan gelen bir takım da sıkıntılı.

Buyrun size 'topal lig'

TFF 1 BANKASYA'ya gelirsek; Giresunspor 2. lige gitti bile. Mersin İdman Yurdu ile Kartal'ın durumları belirsiz.

Mersin eğer belgeler denkleşirse şampiyon olamayacak, şampiyonluğu elinden alınacak, onun yerine Çaykur Rize ile Gaziantep Belediye'den biri lige yükselecek.

Mersin şampiyon olduğu için, düşürülecek TFF 1 BANK ASYA'daki yerini koruyacak.

İnanın kanımı dondurdu bu iddialar.

Yine altını çiziyorum, keşke bir rüya olsa, kabus olsa, uyansak.

Ya da ne bileyim, bu bağlantılar kulüp yönetimlerini bağlamasa, yöneticilerle ilişkilendirilemese.

Ve bir başka felaket senaryosu.

Geçen TFF yönetiminin önemli bir isminin, şu an için tutuklu olarak cezaevinde bulunan Giresunspor eski Başkanı Olgun Peker ile yediği yemek.

Ve o yemekteki ses kayıtları, görüntüler.

Hatta yapılan espriler, "Oğlum herkesi dinliyorlar korkmuyor musun?"

"Demirden korkan trene binmez..."

Vallahi, Mahmut Özgener döneminde TFF'de bulunan bu kişi demirden korkuyor mu, korkmuyor mu bilemiyorum ama ben Türk futbolu adına gerçekten korkuyorum.

Ve Mahmut Özgener'e bir not:

Sayın Başkan, naklen yayın ihalesini yüksek bir rakama yayıncı kuruluşa satmakla futbol idare edilmiyor.

Keşke, 'Türk futbolu temiz değil" yazılarımızı, 'ona buna' şikayet edeceğinize dikkate alsaymışsınız...
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Seele said:

lan bi cevap verin fb düserse yerine kim gelecek 17 takim olmiyacak heralde.

Onu ben de sordum da tatmin edici bir cevap alamadım. Play-off oynayanlardan mı tamamlanır yoksa 16. takım ligden mi düşmez böyle şeylerde, yok mu bilen?

bende tatmin olmak istiyorum eden yok. herkes söyle olabilir böyle olabilir diyor. abi yok mu bunun kitabi kanunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...