Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike Soruşturması

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

"Yasal, herkes veriyor, masraf kalemi budur" falan dediğimizi hatırlamıyorum zaten, çarpıtmaya gerek yok. Eskiden neye dayanarak suç sayılmıyordu onu açıklıyorum, şimdi o da suç sayılıyor ki bence öyle de olmalı diyorum. Yine karşılaştır dersen biri diğerinden 10 kat daha kötüdür derim o ayrı.

Her tarafını okuyun, düzgün okuyun, takımsız okuyun azıcık.
Sosyal ağlarda paylaş

Aabi neler olmuş? Oooof of. Çok şey kaçırmışım. Hemen mısır patlatıyorum... :D

Lol ya... Dün gece ne olabilir ki şimdi kadıköydeki bıçaklama olayları ört bas edilsin diye. Bu kadarını beklemiyordum ama. Helal team. :D

Bunu da akp'ye bağlarsanız yuh oha derim ama artık. :D
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

"Yasal, herkes veriyor, masraf kalemi budur" falan dediğimizi hatırlamıyorum zaten, çarpıtmaya gerek yok. Eskiden neye dayanarak suç sayılmıyordu onu açıklıyorum, şimdi o da suç sayılıyor ki bence öyle de olmalı diyorum. Yine karşılaştır dersen biri diğerinden 10 kat daha kötüdür derim o ayrı.

Her tarafını okuyun, düzgün okuyun, takımsız okuyun azıcık.

mantıken nasıl suc yok demistim, bunu alıntı yapıp sozlukten bile baksan anlarsın farkı diye cevap vermissin. takımsız okuyalım evet.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

Baggio said:

toggie said:

mantıken nasıl suc yok? hangi masraf kalemine yazacaksın tesvik primini? x takımı y takımını yendi diye z takımından hangi sebeple para alacak?

Her takımın amacı maçı kazanmak, sen de "amacını daha iyi yerine getirmesi için" para veriyorsun. Diğerinde ise "sen boşver bu maçı yenilmek için çık" diye veriyorsun. Biri rüşvet/şike iken diğeri teşvik işte zaten adı üstünde, sözlükten bakarak bile anlayabilirsin farkı.

Bence ikisinin de yasak olması mantıklı, ama biri "daha suç" bariz, diğeri daha masum bir şey. Etik değil, fair-play'e aykırı falan.

Sorduğum soruya cevap var mı?
Örnek veriyorum;
Galatasaray, Manisaspor'a Beşiktaş'ı yenmesi için teşvik primi teklif ediyor. Manisaspor da para kazanacağı için teklifi kabul ediyor ve Beşiktaş maçında çok iyi oynayıp kazanıyor. Peki Galatasaray bu parayı gönderirken açıklama kısmına ne yazıyor?

Allah aşkına biraz mantıklı konuşun. Gidipte Galatasaray Kulubu banka hesabından Manisasporun hesabına Açıklama kısmında Teşvik Primi yazıcak hali yok.

Eğer böyle bir durum olması durumunda kişilerin bizzat kendi cebinden bazı şeyler döner yani Fenerbahçenin hesaplarının incelenmesi falan ayrı komedi böyle bir fail olucak halleride yok.

senin dediğin örnekte ünal aysal gider samimi bir arkadaşını bulur ki bu samimi arkadaş muhtemelen Zorlu ailesinden biri olur O zorlularla bir muhabbete girer üstü kapalı konuşulur unal aysal o zorlu ailesi mensubunu tanımıyorsa bu görüşmeyi bizzat onu tanıyan biri ile zorlu arasında gerçekleşir. zorluda manisada manisaspor kulubu içerisindeki herhangi bi mensuptan daha fazla sözü geçtiği için bunu kulub başkanına - teknik direktöre veya hedef kim ise ona iletir tabi yine üstü kapalı bir şekilde (polisin rüşvet istemesi gibi) karşı taraf zaten bunu anlar üstü kapalı yanıtını verir ve sonraki gelişmeler nasıl yaşanır bilmem ama bunu futbolculara iletmek muhtemelen en zor kısmı olacaktır bu işin. orasının nasıl yapıldığına dair bir theory craft yapamicam ama hadi oğlum hadi aslanım tarzında oluyordur muhtemelen
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

Aa Korcan da varmış lan içerde.

http://www.youtube.com/watch?v=miPgPSgCL1E&feature=player_embedded

fsdgfd. elini güzel çekmiş.

"Çektiği" elini kaldırsa bile topun uzaktan yakından alakası olmadığının farkında mısın, yoksa gerçekten göremiyor musun abi artık hırstan? Beşiktaş'tan da hatalı goller (hatta bizden elinden kaçırarak yediğinin hemen hemen aynısı) yediği için gönderilmişti bu arada, açıp izlersin merak edersen. Sen işine gelmeyenle ilgilenmiyordun ama dimi, pardon :p
Sosyal ağlarda paylaş

Grast said:

toggie said:

Baggio said:

toggie said:

mantıken nasıl suc yok? hangi masraf kalemine yazacaksın tesvik primini? x takımı y takımını yendi diye z takımından hangi sebeple para alacak?

Her takımın amacı maçı kazanmak, sen de "amacını daha iyi yerine getirmesi için" para veriyorsun. Diğerinde ise "sen boşver bu maçı yenilmek için çık" diye veriyorsun. Biri rüşvet/şike iken diğeri teşvik işte zaten adı üstünde, sözlükten bakarak bile anlayabilirsin farkı.

Bence ikisinin de yasak olması mantıklı, ama biri "daha suç" bariz, diğeri daha masum bir şey. Etik değil, fair-play'e aykırı falan.

Sorduğum soruya cevap var mı?
Örnek veriyorum;
Galatasaray, Manisaspor'a Beşiktaş'ı yenmesi için teşvik primi teklif ediyor. Manisaspor da para kazanacağı için teklifi kabul ediyor ve Beşiktaş maçında çok iyi oynayıp kazanıyor. Peki Galatasaray bu parayı gönderirken açıklama kısmına ne yazıyor?

Allah aşkına biraz mantıklı konuşun. Gidipte Galatasaray Kulubu banka hesabından Manisasporun hesabına Açıklama kısmında Teşvik Primi yazıcak hali yok.

Eğer böyle bir durum olması durumunda kişilerin bizzat kendi cebinden bazı şeyler döner yani Fenerbahçenin hesaplarının incelenmesi falan ayrı komedi böyle bir fail olucak halleride yok.

senin dediğin örnekte ünal aysal gider samimi bir arkadaşını bulur ki bu samimi arkadaş muhtemelen Zorlu ailesinden biri olur O zorlularla bir muhabbete girer üstü kapalı konuşulur unal aysal o zorlu ailesi mensubunu tanımıyorsa bu görüşmeyi bizzat onu tanıyan biri ile zorlu arasında gerçekleşir. zorluda manisada manisaspor kulubu içerisindeki herhangi bi mensuptan daha fazla sözü geçtiği için bunu kulub başkanına - teknik direktöre veya hedef kim ise ona iletir tabi yine üstü kapalı bir şekilde (polisin rüşvet istemesi gibi) karşı taraf zaten bunu anlar üstü kapalı yanıtını verir ve sonraki gelişmeler nasıl yaşanır bilmem ama bunu futbolculara iletmek muhtemelen en zor kısmı olacaktır bu işin. orasının nasıl yapıldığına dair bir theory craft yapamicam ama hadi oğlum hadi aslanım tarzında oluyordur muhtemelen

iki saat wot dosemissin de sonuc olarak suc oluyor bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Grast said:

...
senin dediğin örnekte ünal aysal gider samimi bir arkadaşını bulur ki bu samimi arkadaş muhtemelen Zorlu ailesinden biri olur O zorlularla bir muhabbete girer üstü kapalı konuşulur

Adam da bunu diyor zaten, neyin wot'unu döşüyorsun ki, self-fail yani :p
Sosyal ağlarda paylaş

@ toggie

Yani Elbette suç ama zaten Türk Futbolunun demicem genel olarak Futbol'un suçu bu .. işi biten takım direk banane moduna geçiyor. Bunu yapan takımlar arasında Man UTD , Barcelonada var gruptan çıktımı yedek oyuncu yollarlar yani.

Hani lig eşit değil deniyor ya anadolu kulupleri vs tarafından.

Ligin 34 haftası boyunca bir takım Galatasaray - Beşiktaş ve Fenerbahçe ye karşı daha farklı oynar bu parayı almasalarda almış gibi oynarlar.

Fakat diğer kuluplere karşı bu geçerli değildir ki bu geçerli olmayan kulupler arasında Trabzonspor ve Bursasporda yer almakta.

Bu koşullar içinde fb gs bjk tarafından yollanmış yada yollandığı iddia edilen paralar sadece eşitlik adına oluyor.

Hani essay yazarken son paragraf wardır ya bi çok belli başlı cümleyle başlar.

To sum up, Bu bir suçtur
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...