Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik Hakkında (yeni mezun sendromu)

asinanyavuz

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Şimdi bu askerlik konusunda bir soru sorucam. Yeni mezunum, bugün okuldan askerlik tecilinizi artık takip etmeyip, mezuniyetinizi bildireceğiz, 2 ay içinde gidip 2 yıllık tecil hakkınızı kullanabilirsiniz, diye mail geldi. Ben de ekimde ingilterede tek bir yıl sürecek olan bir master'a başlıyor olacağım. Ama bu 2 aydan sonra tabii ki. Dolayısıyla yurtdışına çıkıp konsoloslukla askerlik işlemi takip edebilecek durumda değilim gibi gözüküyor.

Bu durumda, gidip normal tecil mi ettirmeliyim, yoksa öğrenciliğimin devam ediyor olacağını mı bir türlü belgelemeliyim? İki durumda da neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum, bilgisi olan patilerin yardımına muhtacım.
Sosyal ağlarda paylaş

bu master ve yüksek lisans olaylarında + tecil hakkı geliyo.sanırım 29 yaşına kadar erteletebiliyorsun.senin yoklaman çıktıysa son yoklama gününe kadar gidip bu 2 yıllık hakkını kularak tecil edersin,okulun başlayınca okuduğuna dair evrakları gönderirsin askerlik şubene .bu 2 yıllık hakkın yine kalır ogrenci olduğun içi tecil başlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mezuniyet kararı öğrenci işlerine ulaştıktan sonra, birim sorumlusu ek c2 diye adlandıralan belgeni hazırlar.belgende aşağı kısımda bilmem kaç yıl okuma hakkı var yazan kısıma MEZUN OLDU yazar.Bu belgeyi gönderme yasal zorunluluk içeriyor.Yoksa askerlik şubesi üniv hakkında suç duyurusunda bulunma hakkı var.Öğrencilerin kayıt olma,kayıt dondurma,kayıt silinme yada mezun gibi tüm durumlarında askerlik şubesine bildirme zorunluluğu var.

Öğrenci işlerinden de bu belgeyi alıp kendin resmi prosedürü hızlandırabilirsin tabi.şahsen ben bunu tavsiye ederim s ana
Sosyal ağlarda paylaş

TD)Pentagram said:

bu master ve yüksek lisans olaylarında + tecil hakkı geliyo.sanırım 29 yaşına kadar erteletebiliyorsun.senin yoklaman çıktıysa son yoklama gününe kadar gidip bu 2 yıllık hakkını kularak tecil edersin,okulun başlayınca okuduğuna dair evrakları gönderirsin askerlik şubene .bu 2 yıllık hakkın yine kalır ogrenci olduğun içi tecil başlar.

öğrenci olunca 2 yıllık hakkı iade ediyolar mı direk? garip değil mi böyle olması? aradaki 2 ay tecili yemezler mi?

Frantic said:

ogrenciligini belgele oyle tecil et, yasal uzatma hakkini daha onemli bi isin cikarsa kullanirsin.

işte ben de aslında bunu istiyorum.

Fistan said:

şubeye gitmene ya da tecil ettirmene gerek yok.
Askere gitmek istediğin zaman gidersin şubeye ben askere gidicem artık dersin olur biter.

sonra ilk yurtdışından gelişimde, sınırda hadi gelmişken bi askerlik yap sen demesinler?

Penthesilea said:

ben normal 2 yillik tecil ettirmistim mastera gitmeden once, tecilim bitince de calisan olarak tecil ettirdim. boylesi daha kolay, ben de bu konularda baya tembel bi insanim. yurtdisinda ogrenci olarak erteletmek ugrastirici diye duymustum

yurtdışında erteletmek zorsa olabilir evet de, dönünce harcamak da mantıklı değil mi o 2 yıl tecili?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada 2 yil tecil hakkini master sonrasina saklama diye bisey yok. Universite biter bitmez ya direk askere gidiyorum diyosun ya da tecil ettiriyosun 2 sene, sonra yurtici-yurtdisi istersen mastera basla, istersen 2 sene takil. Masterla alakali ogrencilik islerini de tamamlarsan masterdan sonra 1 sene tecil hakki geliyor.

Bazisi yurtdisindaki o masteri bildirmeyip sadece tecille 2 sene sonra turkiyede mastera yaziliyor askerlik iyice ertelensin diye (bildirirsen 2. masterla askerlik erteletemiyormussun)

Tecil islemini yurtdisina birakirsan orada doktor raporu konsolosluk islemleri falan gerekiyor. Arkadasim yaptirmayinca baya ugramisti sonra konsolosluktan subeye belgeler de ulasmamis zaten bakaya olmus. Ugrasmadan burda yaptir git valla.
Sosyal ağlarda paylaş

abi şimdi ben 2 sene öpe öpe tecil ettircem o zaman, 1-2 ay sonrada mastera başlayınca belgemi götürüp o şekilde mi bi işlem yaptırmam gerekiyor?Master bitince bana 1 sene daha tecil hakkı veriyolar sanırım öyle yazmışsınız.E masterdan sonrada açık öğretime girerim ben 29 a kadar öyle giderim miss :D
Sosyal ağlarda paylaş

Oldukça Önemli

Zaman kaybetmeden gidersen,okul kayıt belgeni(transkript+enrollment verification) her dönem bağlı bulunduğun konsolosluğun eğitim ateşeliğine gönderiyorsun.Otomatik olarak onlar işlerini halledip bir sonraki seneye sallıyorlar askerlik işlemini.Döndüğündede 2 sene tecil hakkını yedirmemiş oluyorsun.

Ben her kağıdı gönderiyorum ateşeliğe hoş oluyor,güzel oluyor..
Bakma yazılanlara sen para parayı çeker :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...