asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Selamlar, Şimdi bu askerlik konusunda bir soru sorucam. Yeni mezunum, bugün okuldan askerlik tecilinizi artık takip etmeyip, mezuniyetinizi bildireceğiz, 2 ay içinde gidip 2 yıllık tecil hakkınızı kullanabilirsiniz, diye mail geldi. Ben de ekimde ingilterede tek bir yıl sürecek olan bir master'a başlıyor olacağım. Ama bu 2 aydan sonra tabii ki. Dolayısıyla yurtdışına çıkıp konsoloslukla askerlik işlemi takip edebilecek durumda değilim gibi gözüküyor. Bu durumda, gidip normal tecil mi ettirmeliyim, yoksa öğrenciliğimin devam ediyor olacağını mı bir türlü belgelemeliyim? İki durumda da neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum, bilgisi olan patilerin yardımına muhtacım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 sen en iyisi git askerlik subesine tecil ettir bendede aynisi olmustu askerlik subesi okul bize bisi gondermedi diyo okulda yok lan gonderdik diyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 bu master ve yüksek lisans olaylarında + tecil hakkı geliyo.sanırım 29 yaşına kadar erteletebiliyorsun.senin yoklaman çıktıysa son yoklama gününe kadar gidip bu 2 yıllık hakkını kularak tecil edersin,okulun başlayınca okuduğuna dair evrakları gönderirsin askerlik şubene .bu 2 yıllık hakkın yine kalır ogrenci olduğun içi tecil başlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 lisans bittikten sonra okul hiçbişey yapmaz. git hemen şubeye tecil ettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 ogrenciligini belgele oyle tecil et, yasal uzatma hakkini daha onemli bi isin cikarsa kullanirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 masterda 29 değil 32 yaş geçerli diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Mezuniyet kararı öğrenci işlerine ulaştıktan sonra, birim sorumlusu ek c2 diye adlandıralan belgeni hazırlar.belgende aşağı kısımda bilmem kaç yıl okuma hakkı var yazan kısıma MEZUN OLDU yazar.Bu belgeyi gönderme yasal zorunluluk içeriyor.Yoksa askerlik şubesi üniv hakkında suç duyurusunda bulunma hakkı var.Öğrencilerin kayıt olma,kayıt dondurma,kayıt silinme yada mezun gibi tüm durumlarında askerlik şubesine bildirme zorunluluğu var. Öğrenci işlerinden de bu belgeyi alıp kendin resmi prosedürü hızlandırabilirsin tabi.şahsen ben bunu tavsiye ederim s ana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 ben normal 2 yillik tecil ettirmistim mastera gitmeden once, tecilim bitince de calisan olarak tecil ettirdim. boylesi daha kolay, ben de bu konularda baya tembel bi insanim. yurtdisinda ogrenci olarak erteletmek ugrastirici diye duymustum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 çalışan olarak tecil ettirme nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 şubeye gitmene ya da tecil ettirmene gerek yok. Askere gitmek istediğin zaman gidersin şubeye ben askere gidicem artık dersin olur biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 nomsaR said: çalışan olarak tecil ettirme nedir?yurtdisinda calisan olarak yani, yoksa doverler tabi calisan olarak tecil edicem dersen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 TD)Pentagram said: bu master ve yüksek lisans olaylarında + tecil hakkı geliyo.sanırım 29 yaşına kadar erteletebiliyorsun.senin yoklaman çıktıysa son yoklama gününe kadar gidip bu 2 yıllık hakkını kularak tecil edersin,okulun başlayınca okuduğuna dair evrakları gönderirsin askerlik şubene .bu 2 yıllık hakkın yine kalır ogrenci olduğun içi tecil başlar. öğrenci olunca 2 yıllık hakkı iade ediyolar mı direk? garip değil mi böyle olması? aradaki 2 ay tecili yemezler mi? Frantic said: ogrenciligini belgele oyle tecil et, yasal uzatma hakkini daha onemli bi isin cikarsa kullanirsin. işte ben de aslında bunu istiyorum. Fistan said: şubeye gitmene ya da tecil ettirmene gerek yok. Askere gitmek istediğin zaman gidersin şubeye ben askere gidicem artık dersin olur biter. sonra ilk yurtdışından gelişimde, sınırda hadi gelmişken bi askerlik yap sen demesinler? Penthesilea said: ben normal 2 yillik tecil ettirmistim mastera gitmeden once, tecilim bitince de calisan olarak tecil ettirdim. boylesi daha kolay, ben de bu konularda baya tembel bi insanim. yurtdisinda ogrenci olarak erteletmek ugrastirici diye duymustum yurtdışında erteletmek zorsa olabilir evet de, dönünce harcamak da mantıklı değil mi o 2 yıl tecili? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 arkadaşlar bende mastera başlıcam şimdi,fakat sorum şu ben masterı bitirdikten sonra Nasıl maximum şekilde ertelerim askerliği?Yasal olarak 29 a kadar izin veriliyo mu?Yoksa açıköğretim filan mı kasmam lazm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 doktora? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 ben epeydir yoklama kacagiyim galiba ya, onu napiyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 evet abi o 2 seneyi donunce kullanmak daha mantikli da, ben doktora yapicam diye geldigimden zaten doktora calisma olarak gosterildiginden ihtiyacim olmucakti o 2 yila, o yuzden kullandim direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 ben geçen sene yüksek lisansa başlıyorum tecil ettircem diye gitmiştim, yok öyle bişey kalktı 2 senelik hakkından tecil ettirebilirsin demişlerdi. Hatta okulda askerlik tecil kağıdı istiyordu kabul etmek için. Yani ben yüksek lisansın askerliği erteleme muhabbeti kalktı diye biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 aquila said: ben epeydir yoklama kacagiyim galiba ya, onu napiyoruz? onun prosedurleri degismis olmasi lazim 1-2 sene once yanlis hatirlamiyorsam. ama bi askeri mahkeme gorup ifade veriyorsun diye hatirliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 bakaya da ifade var. gidip bi ifade verme de değil. sebebini bi kağıda yazıyorsun. gıyabında oluyor dava falan. yoklama kaçağında nerede olduğunu ibraz ediyordun ya da öyle bişilerdi. çok önemli değildi hani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 hmm konsolosa bi sms gonderiim halletsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2011 olm askerlikten kaçmak için mi okuyosun sen? git askerliğini yap sonra masterını şunu bunu yaparsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2011 Bu arada 2 yil tecil hakkini master sonrasina saklama diye bisey yok. Universite biter bitmez ya direk askere gidiyorum diyosun ya da tecil ettiriyosun 2 sene, sonra yurtici-yurtdisi istersen mastera basla, istersen 2 sene takil. Masterla alakali ogrencilik islerini de tamamlarsan masterdan sonra 1 sene tecil hakki geliyor. Bazisi yurtdisindaki o masteri bildirmeyip sadece tecille 2 sene sonra turkiyede mastera yaziliyor askerlik iyice ertelensin diye (bildirirsen 2. masterla askerlik erteletemiyormussun) Tecil islemini yurtdisina birakirsan orada doktor raporu konsolosluk islemleri falan gerekiyor. Arkadasim yaptirmayinca baya ugramisti sonra konsolosluktan subeye belgeler de ulasmamis zaten bakaya olmus. Ugrasmadan burda yaptir git valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2011 Önce 2 yıllık git tecil ettir , yüksek lisans'a başladıktan sonra ara dönemde tekrar Türkiyeye dönecek isen eğer öğrenci olduğuna dair belgelerini al tekrardan başvur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2011 abi şimdi ben 2 sene öpe öpe tecil ettircem o zaman, 1-2 ay sonrada mastera başlayınca belgemi götürüp o şekilde mi bi işlem yaptırmam gerekiyor?Master bitince bana 1 sene daha tecil hakkı veriyolar sanırım öyle yazmışsınız.E masterdan sonrada açık öğretime girerim ben 29 a kadar öyle giderim miss :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 Oldukça Önemli Zaman kaybetmeden gidersen,okul kayıt belgeni(transkript+enrollment verification) her dönem bağlı bulunduğun konsolosluğun eğitim ateşeliğine gönderiyorsun.Otomatik olarak onlar işlerini halledip bir sonraki seneye sallıyorlar askerlik işlemini.Döndüğündede 2 sene tecil hakkını yedirmemiş oluyorsun. Ben her kağıdı gönderiyorum ateşeliğe hoş oluyor,güzel oluyor.. Bakma yazılanlara sen para parayı çeker :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar