Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Topluyorum, Tavsiyeleriniz Lazım

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar, bu ay sonunda üniversiteye götürmek için bir bilgisayar topluyorum, ben genel çerçevede bilgisayarı oluşturdum ama birkaç konuda yardımınıza ihtiyacım var. Ben aklımdaki sistemi yazayım.

Kasa : Thermaltake (Model hakkında sorum aşağıda)
PSU : Thermaltake 560watt pure power
İşlemci : Intel Pentium 4 3,4 Mhz
Anakart : ??????
Anabellek : 2x512 Kingston DDR400
Ekran Kartı : Asus AX800 Pro
Sabit Disk : 160 GB SATA Seagate Barracuda 7200rpm 8 mb cache
DVD ROM : LG 16x
DVD RW : LG GSA-4082B 8x
Monitçr : LG Flatron T910BU
Mouse : Logitech MX510
Klavye : Zboard Standart
Hoparlör : Creative I-Triuge 3350 2+1

İlk olarak sistem nasıl sizce? Sorularıma gelince,
1- Ben Thermaltake den başka kasa kullanmam ve son modellerini inceledim, birçoğunun da arasında kaldım. VA1000, VA5000 ve Tsunami modelleri çok güzel, sizce hangisini tercih etmeliyim? Bir de Chip Ağustos sayısında bilgisayar toplama rehberinde bir oyun bilgisayarı vardı. Orada üstte resmi olan kasa nedir allah aşkına? Onun marka veya ismini bilen var mı?
2- Anakartta çok kararsız kaldım. Anakart çok önemli olduğu için kararsız kaldım aslında, hala danışıyorum herkese, siz ne önerirsiniz. Ben Asus a yatkınım gerçi anakartta. SATA, DDR ve P4 HT uyumlu anakart ne önerirsiniz?[signature][hline]MSN = [email protected]
Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.
All servers are equal, but Eclipse is more equal than the others.

BULL SHIT
Sosyal ağlarda paylaş

Kombo alma, 10$ daha ver ayrı ayrı al. Hem daha uzun ömürlü olur sürücüler, hem de birisi bozulursa diğerinde CD okutabilirsin. Ben 16xLG ve LG yazıcı aldım ama daha gelmedi.[signature][hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
(a.k.a : Grynn , Botanika)
-Est Sularus oth Mithas-
Sosyal ağlarda paylaş

ilkin, Valeron powercolor 9600xtden memnun musun? o.c yapmayı denedin mi hiç nasıl sonuç verdi?

Penthesilea, sistem iyi olmuş; diyecek bişey yok aslında umarım performansını iyi zorlarsın( üni.de zorlarsın zaten :) ). Ancak bir öneri, 160gb hd alacağına iki tane 80gb alıp raid0 yapabilirsin.. oYy 0yy.[signature][hline]sadece ölüm ...
anlam bulur gözlerinde ...
Sosyal ağlarda paylaş

bence de iki tane 80 80 hdd al ramleri 2 tane 512 kingston al, işlemci seçimin iyi anakartta asus olabilri dedin gibi, kasa ve guc kaynağından anlamam ama 560 watt fazla değil mi biraz? ekran kartı da p4 kullancaksan bence ge force un şu an ki en yuksek modeli hangisiyse onu al... sonuçta intelle ge force daha iyi performans veriyor diye duymuştum... monitoru 19" flat sony veya philipps al bence mutlaka monitor çok onemli bnm çok başım yanıyor bu aralar 17" samsungum yuzunden...4+1 al ses sistemini daha iyi bence, dvd writer da kafana gore takıl işte o kadar aksesuardan anlamam yoktur bende ztn onlar... ama işlemci ekran karti monitor anakart olarak dediklerim iyidir bence bir düşün... ama baya bir para vereceksin bu sisteme 1500 dolarları bulur o da ayrı mesele... lap top fiyatı kadar yani hemen hemen...
Sosyal ağlarda paylaş

oha oldum resmen:D bu ne ya?
neyse bence de asus anakart al..hd olarak 2 adet almanı travsiye ediyorum ben de...fiyat sorunun yok heralde kurduğun sisteme göre..[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE)
I'm not fat;I'm big boned(obeLix)
Üstüne Şehir Örten Şehir

www.heavymetaltr.com/forum

En uzağa ben işeyecem!
Sosyal ağlarda paylaş

psu fazla ya.. 350w, bilemedin 400w yeter

p4 3.4 yerine 3.2 800mhz yeter sana, 3.2 ve 3.4 arası gereksiz fiyat farkı var bence.

anakart gigabyte veya asus al. i865pe veya i875 olabilir o chipsetler iyidir. Tam model söyleyemiycem, bazılarında on-board ethernet kartı, ses kartı vs vs var. O farklar kendi tercihine göre seçersin ona göre anakartı alırsın.

ram iyi güzel, ama dual ddrram tercih ederim ben. dual ddrram 400mhz'lik bir 1024 ram al iyidir.

ekran kartı ne o öyle? radeon x800pro mu o? x800pro çok çok iyi, 9800xt'lerle aynı fiyat, ama performansı çok çok daha fazla. ekran kartı olarak asus asla önermem. Paran bolsa his al, ama fiyat/performans olarak powercolor iyidir. Asus boşver.

sabit disk güzel seçim beğendim.

dvdwriter olarak LG iyi.
dvd olarak LG DRD8160B alabilirsin.

monitör olarak eğer alabilirsen Sony G400 al memnun kalırsın.

mouse da güzel.

klavye microsoft internet value denilen bir klavye var çok memnunum. onu öneririm sana. Standart klavyeye benziyor, tuş takımları felan abuk sabuk yerleştirilmemiş yeni klavyeler gibi. Bulabilirsen bunu al.

Hoparlör de fena değil.[signature][hline]imza günü

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 02 Eylül 2004 16:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Çok saolun kızlar :) ewt ax800 pro, x800xt ve bence 1 no şu an. Monitor olarak LG kullandım hep, çok da memnunum. Flat ı sallayın ya, 19" flat girerse bi de, tam elek olcam ehue. Cd rw a gerek duymadım, dvd rom ve writer alcam. Dual ddr tam olarak ne, su DDRII Olayı mı? Ayrıca kasa ismi belirten olmamış, thermaltake in hangi modemi?[signature][hline]MSN = [email protected]

BULL SHIT
Sosyal ağlarda paylaş

simdi nereden baslasak...
sectigin kasa farketmez...
power supply olarak thermaltake almak sacma... hem son donemde gosterdigi degerleri veremiyor hemde cok gurultulu.
Cpu olarak o fiyata 64 bit alabilirsin. ram olarak da pek bilinmesede a-data yi tavsiye ederim...
===================
Amd Mobile 2500+ (iyi sogutma ile 2700mhz rahat yapar=4200+)
Abit AN7 (SATA=RAID=Dual Channel=Audigy seviyesinde ses kalitesi)
A-data 500mhz 512x2 RAM (cok dusuk fiyati ve timingi cok iyi)
bence 2 SATA alip Raid yaparsan daha iyi olur duble performans daha iyi geliyor (Samsung yada Seagate 120GB x 2 SATA HDD)
Ekran karti olarak 3 secenek
Saphire 9800 pro+fan
Asus Fx 6800 Gamer Edition
Ati Radeon x800xt
EN ONEMLISI POWER SUPPLY OLARAK TAGAN 480 WATT'DAN VAZGECMEMEK. Hem sessiz hemde guclu.
Sosyal ağlarda paylaş

420, 460 Watt güç kaynağı yeter, 560Watt PSU parayı çöpe atmak oluyor senin durumunda.
Anakart: Herşeyin en iyisini seçtiyse anakrtında Abit IC7-Max3 olmalı ki bundan iyisi yok.
Asus P4C800 bir alternatif.
Bunların ikisinde de SATA, DUAL ddr HT desteği var, merak etme. Yalnız abit çok aşmış bir kart olduğundan onda seri ve paralel port gibi eski i/o lar yok. zaten pek işe de yaramıyorlar artık.

RAM leri Kingston alma kingston lar CAS Latency=3 te çalışır ki bu da yavaştır. TwinMOS al, bir kaç $ daha ucuz olmasına karşı CAS Latenci leri 2.5 (insanlar niye kingstonalır anlamam, herkesin nokia alması gibi bişey heralde :( )

Bu arada intelin orjinal soğutucuları çok gürültülü ve bazen yetersiz kalıyor, fiyatın geniş olduğuna göre sessiz bir de soğutucu al. Madem Ttyi çok seviyosun Tt SilentTower alabilirsin mesela.

Ekran kartı ASUS Geforce 6800 gamer edition, yorumları çık iyi, ben olsam alırdım.

[signature][hline]Küfre sapanlar ve ayetlerimize yalan diyenler. İşte onlar ateşin arkadaşlarıdır.
(Kuran 2/39)

[Bu mesaj aktiftablet tarafından 03 Eylül 2004 00:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Abi zaten yazdığım monitor 19" flatron zaten, ben lcd girer demek istemistim orda :) ya ben eski zamanlarda amd ile kotu anılarım olduğundan intelciyim, amd ye ısınmam zor olur. Intel fan a gelince, sistemi kurarım, fazla ısınırsa cpu fan ı alırım bi tane. Zaten alcağım kasa 5 fanlı + 1 cpu + 1 ekran kartı + 1 ups olcağından, sessiz ups lazım, bi önerdginiz fan a bakıym. Anakarta gelince, o abit anakart fiatı aşırı artırcak, asus p4c800 guzel baya ewt de, p4p800 nasıl? Baya fark olcaksa c800 alıym. Kingston mu Twinmos mu? Twin demişiniz, nedense herkes kingston der, sasırdım. 512x2 ddr400 yetmez mi? Soradan bi tane daha eklerim gerçi olmazsa. Zboard klavye super bu arada, herkese de oneririm.[signature][hline]MSN = [email protected]

BULL SHIT
Sosyal ağlarda paylaş

400 iyidir yeter sana, hele coolermaster, thermaltake gibi kaliteliyse, çok iyi.
650 W gibi şeyler,
kasanın içini fanlarla, sıvı soğutucularla, ledlerle, ışıklarla, neonlarla, 3-4 dvd-romla felan donatıcak insanlar için gerekli, o kadar uçmamıza gerek yok :-P

bir de flat'ın nesini beğenemedin?
kenarlarda eğilme bükülmeye alışkın olduğundan, ilk başta biraz zor gelse de, insan etkileniyor ilk aldığında bile.
14 normal
15 normal
17 normal
şimdi de 19 flat kullanıyorum, 17 normale dönmeye hiç niyetim yok.[signature][hline]imza günü
Sosyal ağlarda paylaş

flat vazgeçilmez bir tutku oldu bende. 2 yıl boyunca 17" sony g200 trinitron kullandım. böyle kavanoz gibi ekranlara o kadar alışmış ki göz, ilk gördüğünüzde sanki ekranda içe doğru bir çukur varmış gibi gözüküyor. düz ekrana alışamıyor göz.

uzun süre flat kullandıktan sonra normal ekranları kullanmak işkence gibi geliyor. şimdi 17" hyundai imagequest kullanıyorum. flat değil, aman aman aman nası sinirimi bozuyor. ben sony'mi geri istiyorum. artık diyorum 15 17 19 bile farketmez flat olsun yeter ki.

kesinlikle büyük ekran eğimli bir şey alcağınıza küçük ekran flat'e tercih edin. hele benim gibi makinenin dış görünüşüne ve rahatınıza önem veriyorsanız.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

Monitor de lg,samasung,philips,sony cogu markayi kullanmisligim var cok fazla sayilar. Bunlarin icinde en sorunsuz bence Sony.tabi uzun yillar kullanmak istiyorson monitoru. Birtane 19 inc bir sony monitor aldinmi nice bilgisayarlar eskitirsin o monitor ile.... Lg ler bir sureden sonra sorun cikartiyor, philips lerde oyle.

[Bu mesaj Ravenloft tarafından 04 Eylül 2004 23:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

En iyi CRT monitörler LaCie ninkilerdir. elektron gun sayesinde gün ışığına eşdeğer ışık verir (en gerçekçi ve canlı renkleri sağlar) ve özel camı ile yansımayı %80 oranında azaltır.
19'' nin fiyatı 500 euro+KDV dir o ayrı mevzu.

[Bu mesaj Lion_Strimple tarafından 05 Eylül 2004 01:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Flatronla tft yi karıstırmayalım lortlarım :) Bakın bi daha soruyom : Asus P4p800 ile c800 un farkı ne, arada 60 dolar fark var? Bu arada anakart 2 tane sata takıp matrix raid midir nedir onu yapmama olanak tanısın. Bu c800 yapar di mi? Bir de Diabolic TH202 kasanın ups i 2.5k dolarlık sistemi emanet etcek kadar guvenli mi?[signature][hline]MSN = [email protected]

BULL SHIT
Sosyal ağlarda paylaş

madem para sorunun yok ekran kartını gf6800 ultra extreme al x800pro'dan daha iyi. testlerde x800xt den'de yüksek değerler alıyor. yada gf6800GT alabilirsin x800pro ya yakın sonuçlar alıyor bazende geçiyor ve 90-100$ civarı daha ucuz.
kasa çok güzel 400watt'tı sanırım x800pro ya yeter.[signature][hline]Ölünün sandığı başında tam on beş denizci,
Yo-ho-ho... bir şişe de rom negrita...
İç, iç hepsini, aldırma sen şeytana...
Yo-ho-ho... bir şişe de rom negrita.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...