Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran Kartı mı Patladı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selaminko.

Kısa geçeyim:

Oyun açıyorum, herhangi bir oyun, 5 dakika kadar sonra çat diye kendi kendini kapatıveriyor makine, baya bir süre de açılmamak için zorluyor kendini. Yani açıyorum boklar püsürler çıkıyo, starting windows şeysinden önce monitör kapanıyo. Kapanıyo dediğim idle oluyo işte ışığı yanıp sönüyo, tekrar kapatıp açıyorum yine aynı şey oluyo. Bir müddet bekleyip açtıktan sonra adam akıllı açılıyor. Ama tabi şu 1 haftalık boş vaktimde 2 ateş edeyim dedim yok yani. Sonra C.C.C'den gpu cloklarını falan auto-tune yapsın bakayım belki bişey çıkar dedim, 1. GPU'yu test etti böyle abidik rengarenk bir ekranda, ondan sonra herhalde 2. ye geçtiğinde - ya da geçemeden tam emin değilim ama tahminim bu yönde - tekrar aynı şekilde kapattı alet kendini, ben de buradan ekran kartının 2. GPU'su yatmış kanaatine vardım, teyit bekliyorum. Bu kendi kendine kapanma olayından sonra hemen geri açıp direk biosa atlayıp CPU derecesine baktım, 53 derece idi yani orada da bir sıkıntı yok gibi gözüküyor. Öte yandan araştırmamı da yaptım, aynı kartla benzer sıkıntılar yaşayan insanlar var, örneğiniz:

said:
I know this is the wrong forum but it wouldnt let me post on the appropiate one.

Ok so i recently bourght a new machine for £1100 and decided to go with the ATI HD 4870 x2 gainward. Normally a Nvidia fan i wanted a change.

I got everything working fine, until i started playing my games. My game will load up but within minutes my computer restarts itself with no error or screen freezing, its as if someone has pressed the restart button. I don't get any error message when i get back onto windows.

I am not narrowing the problem down to the GPU but as it only happens when i play something graphicly demanding i am assuming it is my GPU.

Yahut:

said:
From the very first bootup, I was allowed to play around for 15-20 minutes until it crashes. The screen would lose its signal from the 4870X2 and start searching for inputs, while the fans on the gfxcard would go to 100% and stay that way until I turned the PSU power off. CTRL+Alt+Del or reset would not make a difference.

At first I thought it was the GFX card overheating, but after adjusting fan speeds to 50%, lowering the temp to < 40C, it would still crash in the same way.

Bu pek benimkine benzemiyor, biraz daha değişiği ama sinirimden bunu da koydum.

Aleti 2008 kasımında aldım, ne garantisi var ne bişeyi elimde patladı yemin ederim.

Neticede sorum şu:

Sıçan komponent ekran kartı mıdır? Ona göre gidip yenisini alacağım.
Mesaj tarihi:
Buna benzer birşey benimde başıma gelmişti,şöyle ki oyun sırasında bir kapanma yaşamıyordum ama arada pc yi açtığımda veya reset attığımda monitöre görüntü gelmiyordu ,kasanın kablosunu çıkarıp biraz bekleyip yerine takınca düzeliyordu ,sonradan ekran kartını çıkarınca düzelmeye başladı derken ne yaptıysam bir daha hiç görüntü gitmemeye başladı ,kafasına göre takılıyordu ,benimki 2008den daha eski bir karttı gerçi ,tamire göndermediğim için nerde sorun emin olamadım
Mesaj tarihi:
ram denemenin yolu hepsini çıkarıp, tek tek 1. slot'a takıp bilgisayarı tek ram'le çalıştırmaktır

ekran kartın kaç derece çıkıyor bir oyunu aç 5 dakka sonra alt tab yapıp bak. veya g15 falan varsa klavyeden direk görebiliyon kaça çıkıyo diye sanırım.

power supply'da da sorun olabilir bir ihtimal ama sanmıyorum çünkü ekran kartın ısınıyormuş gibi sanki çünkü bir süre bekleyip açınca açılıyor diyorsun, bu sürede ekran kartın soğuyordur muhtemelen. o yüzden ısısını kontrol et kartın.
Mesaj tarihi:
Ya yine gpu clocklarını auto tune yap dedim, bu sefer baktım 2. gpu'da alet kitlendi direk, resetledim kendine gelemedi. Bariz ekran kartından. Şimdi ben sticky topiğe ekran kartı sorayım.
Mesaj tarihi:
Fistan said:

bas parayı al yenisini
olmaz o kart

Yok alıcam yenisini de kim bilir kaç gün sürer seçip beğenip almam, o zamana kadar birilerine ateş edebileyim diye kapatmak istiyorum tek gpuyu.
  • Yeni Oluştur...