pch Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 ygs de 14. bininci olduğumda, lys matematiğime aşırı güvendiğim için çok rahat ilk 10 bine girerim diye düşünüyodum hedefim de itü bilgisayar müh. di , ama işte denemelerden 10 net aşağı yaptım falan filan ve sonuçta haketmediğim bir şekilde 15 bin civarı gelicem. Şimdi herkes farkli bişi diyo, yok işte yıldız çok güzel bir üniversite niye düşünmüyorsun, sen haketmiyosun bu puanı tercih yapma bence vs. hayliyle kafam bi hayli karışık buraya da bi danışmak istedim 2. senesine kalan var mi neler yaşadı, değdi mi? teşekkür ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 ders çalışırım diyorsan, itü'de başka düşük puanlı bir bölüme girip ordan bilgisayara geç. benim eski erkek arkadaşım itü jeofizik müh'den girip elektrik elektroniğe geçmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Valla aynı şeyleri en baştan başlayarak bir yıl boyunca tekrar görecek,çalışacak ve en önemlisi o sınav stresine girecek kişi sensin.Ve aynı oranda puan alma riskinde var belki daha düşük bir puan.Ben bunlara katlanırım,kayışı koparmam diyorsan hayalinin peşinden git.İstemediğin bir okula sırf bir sene kazanmak için başlarsan ileri zamandaki bütün hayatın boyunca pişmanlık duyabilirsin. Not:Bana birşey olmaz ben en baştan çalışmaya devam ederim bir daha ki sınav da daha iyi bir yere yerleşirim diyen bütün arkadaşlarım kayışı kopardılar son 3 ay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pch Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 kayışı kopardılar da hedeflerine ulaşabildiler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 1. si niye haketmediğin şekilde ? Sınavı kendin yaptıysan haketmişsindir. 2. si sınava 2. kere hazırlanmak çokta zor veya kötü değil.3. kere hazırlanmak çok zor ve kötü ama o kadara da kalmazsın bence.Eğer pişman olacağını düşünüyorsan 1 sene daha hazırlanmak çokta zor değil aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Bella said: ders çalışırım diyorsan, itü'de başka düşük puanlı bir bölüme girip ordan bilgisayara geç. benim eski erkek arkadaşım itü jeofizik müh'den girip elektrik elektroniğe geçmişti. öss'ye harcayacağın vaktin %50'si ile bölümünde çok iyi ortalama tutturup bunu yapabilirsin. ama üni'ye kapağı attım mantığıyla yaparsan, jeofizikçi olur çıkarsın.. tabi bi de 1 yıl kazanma mantığı var, hemen hemen tüm dersler ortak olacak.. 1-2 alttan dersin olur, az biraz itelemeyle halledersin. ama hakkatten iyi ortalama yapman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 stresse gerek yok. gir okula. ytü iyi sayılır işte. bi senen heba olmamış olur. baba bu sene cin ali diyorlar ya adama ali demir gider, sistem değişir, sen "ama ben iyi yapmıştım geçen sene" diye kalakalırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 1 yıl o stresi tekrar kaldırırım dersen bence gir tekrar sınava. İkinci sene hazırlanıp çok iyi dereceler yapan bir yığın tanıdığım var ama bunların hepsi bir amaçları olan ve ona ulaşmak için gerkeeni yapan insanlardı. Eğer yaparım diyorsan hazırlan tekrar bence. Unutma ki kaybedeceğin o 1 yıl tüm hayatını değiştirecek, belki türkiyede derece yapacaksın; devletten burs alacaksın belki ilk 2-3kya girip çok iyi bir özel üniversitede yine burs alarak okuyacaksın, bütün hayatın değişecek. bazen ben bile düşünüyorum tekrar hazırlansa mıydım zamanında diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
delimanyakcapkin Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 arkadas delimisin ne 1 senesi gir okula igrenci birsey 1 sene dha calismak. Butun arkadaslarin gitmis olacak hersey sil bastan hicc gerek yok bide garantisi yok iyi alacaginin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Sıfır olsaydın değerdi de mis gibi puan yapmışsın yine, gir YTÜ'ye olsun bitsin hacıt. Bella said: ders çalışırım diyorsan, itü'de başka düşük puanlı bir bölüme girip ordan bilgisayara geç. benim eski erkek arkadaşım itü jeofizik müh'den girip elektrik elektroniğe geçmişti. Bunu sakın yapma. O bölüme giren herkes seninle aynı kalibrede ve hepsi aynı şeyi düşünüyor. Stresten saçlarını yolarsın ve muhtemelen geçiş te yapamazsın. Yatay geçiş yaparım diye bir bölüme girilmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 ytü'ye girebiliyorken itü'ye girebilmek için tekrar hazırlanmak bence saçmalık mühendisliği falan gayet iyidir ytü'nün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 YTÜ EHM'ye gir. Haberleşme konusunda aşmışlar diyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 http://www.egonomik.com/wp-content/uploads/2010/09/umut-sarikaya-baska-bolume-gecis-yapmak-507x480.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Bu arada kontenjanlar geçen sene arttı, kardeşim 8900. olup Çapa dişi kazandıydı mesela, İTÜ endüstri vs. oluyordu yanlış hatırlamıyorsam; herhalde 15000 civarında da makine falan olabilir, tabii bilmiyorum tam olarak ne istiyorsun ama yaz yine de istediğin her yeri, zaten bol tercih hakkın var. YTÜ de güzel bir okul ayrıca genelde ODTÜ, İTÜ kazanamamış insanlar oraya gittiğinden acayip bir algı var ama kötü bir okul değil. Eğer kendine çok net bir hedef koyduysan oturup bir sene daha çalışabilirsin, 2005'te arkadaşım 336 puan yapmıştı (o dönem İTÜ'de yine makine falan tutuyordu ya da çok yakındı sanırım) ama o tıp istiyorum diyip bir yıl daha hazırlanmıştı, sonra ilk 100'e girdi falan tıp okuyor, önümüzdeki sene de dereceyle mezun olacak bir aksilik olmazsa. Bu öss'ye tekrar tekrar hazırlanma işini çok büyütüyorlar, sonuçta üniversiteye girip 6-7 senede istemediğin bir bölümü bitirip, istemediğin bir işte çalışmaktansa 2-3 defada girip istediğin bölümü okuyup 4 senede bitirsen aynı sürede daha hayırlı bir iş yapmış olursun. Ama işte sırf İTÜ bilgisayara gideyim diye YTÜ bilgisayara gidebilirken 1 sene daha hazırlanılır mı dersen bence çoook idealist olmak lazım onun için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 deadwoll said: Bu öss'ye tekrar tekrar hazırlanma işini çok büyütüyorlar, sonuçta üniversiteye girip 6-7 senede istemediğin bir bölümü bitirip, istemediğin bir işte çalışmaktansa 2-3 defada girip istediğin bölümü okuyup 4 senede bitirsen aynı sürede daha hayırlı bir iş yapmış olursun. çok doğru burası. Ailemde yakın çevremde herkes ilk seferde kazanmış okumuş bişeyler ben de çok yaşadım bunun baskısını ve öyle ortalama bir yere giriverdim. Pişman sayılırım. said: Ama işte sırf İTÜ bilgisayara gideyim diye YTÜ bilgisayara gidebilirken 1 sene daha hazırlanılır mı dersen bence çoook idealist olmak lazım onun için. bence idealistlikle alakası yok biraz cahil buluyorum ben bu tip kararları verenleri yıldızda ne olup bitiyor, hocası nedir, öğrencisi nasıldır, sektördeki yeri nedir bilmeden etmeden dersane kültürünün dayattığı bi itüodtü gerisi yalan algısıyla etiket uğruna heba edilen süre ve beyin hücrelerine yazık 40bininci olursun 15bine girmek için tekrar çalışırsın ama 12bininci olup da istanbulun orta yerinde teknik ve köklü bir üniverstiede istedğin bölüme girebiliyorken 8-9 bine girmek için tekrar çalışmak falan..... zaten o aradaki 3-4 bini başka şeyler belirliyor ya. Kader bile denilebilir bence :D Hani hakkaten yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Bence deadwoll da aynı şeyi söylemiş daha nazik bir dille. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 ben de üstüne basa basa söylemek istedim zaten aynı şeyi =) şimdi ilk defa girip çıkan birine idealistlik lafı ettin mi yanlış anlar gaza gelir işte bu benim!! ben tekrar girmeliyim itülü olmalıyım!! der falan. Olur yani. çok biliyom ben ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2011 itü bilgisayar bizim zamanımızda ilk 3-4k ile falan alırdı. 10k iyiymiş şimdilerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pch Mesaj tarihi: Haziran 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2011 ingilizcesi 7 binlerde türkçesi 9 binlerde şu an itü bilgisayarın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2011 yav said: çok doğru burası. Ailemde yakın çevremde herkes ilk seferde kazanmış okumuş bişeyler ben de çok yaşadım bunun baskısını ve öyle ortalama bir yere giriverdim. Pişman sayılırım. çok kötü bir durum bu istemediğin okula gitme durumu. ben de kafayı bozdum ulan dedim dünyaya bir kere geliyorum zaten elimde de bir fırsat var değerlendirip odtü elektrik-elektronik kasıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Haziran 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2011 Hacettepe tıp isteyen tanıdık ilk sene ege tıpı tutturup tercih yapmadı 2.sene celal bayar tıpa kadar düştü ve sene kayıpları yüzünden tercih yaptı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Haziran 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2011 benim iki yakın arkadaşım 2. senesinde baya yükseldi ama kontenjanlar acayip artmıştı o sene ilk arttırdıkları seneydi. öyle bi durum olsa denenir ki benim götüm yememişti mesela tekrar hazırlanmayı direk girdim bi yere. itü'de imalat inşaat filan tutar o sıralamayla sanırım. ben olsam girerim direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2011 Şöyle bir olay var yeri geliyor ne kadar çalışsan da, yardırsan da ne olacaksa artık o sınav anında belirleniyor bence. Güzel puanlar alıp daha iyi yerler için bir daha kasan insanlar bunu da göz önüne alıp riskleri bilip öyle yaparsa iyi olur. Sen belki geçen seneye göre daha iyisindir ama senden daha iyi yapanlar da olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2011 17 yaşında başlamıştım üniversiteye lan. Düşünüyorum şimdi, bara gidemeyen adam önümüzdeki 60 yılın planını yapmış meslek seçmiş. Doğal olarak 3. sınıfa doğru "niye bırakmıyorum" dalgaları başladı ki güzel bir plan yapmış olsam bırakırım. O da yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HighSelf Mesaj tarihi: Haziran 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2011 yav said: deadwoll said: Bu öss'ye tekrar tekrar hazırlanma işini çok büyütüyorlar, sonuçta üniversiteye girip 6-7 senede istemediğin bir bölümü bitirip, istemediğin bir işte çalışmaktansa 2-3 defada girip istediğin bölümü okuyup 4 senede bitirsen aynı sürede daha hayırlı bir iş yapmış olursun. çok doğru burası. Ailemde yakın çevremde herkes ilk seferde kazanmış okumuş bişeyler ben de çok yaşadım bunun baskısını ve öyle ortalama bir yere giriverdim. Pişman sayılırım. said: Ama işte sırf İTÜ bilgisayara gideyim diye YTÜ bilgisayara gidebilirken 1 sene daha hazırlanılır mı dersen bence çoook idealist olmak lazım onun için. bence idealistlikle alakası yok biraz cahil buluyorum ben bu tip kararları verenleri yıldızda ne olup bitiyor, hocası nedir, öğrencisi nasıldır, sektördeki yeri nedir bilmeden etmeden dersane kültürünün dayattığı bi itüodtü gerisi yalan algısıyla etiket uğruna heba edilen süre ve beyin hücrelerine yazık 40bininci olursun 15bine girmek için tekrar çalışırsın ama 12bininci olup da istanbulun orta yerinde teknik ve köklü bir üniverstiede istedğin bölüme girebiliyorken 8-9 bine girmek için tekrar çalışmak falan..... zaten o aradaki 3-4 bini başka şeyler belirliyor ya. Kader bile denilebilir bence :D Hani hakkaten yazık. Bunu söylemek için gelmiştim harfi harfine. Arkadaşım 1 yıl hiç bişey değil, ama YTÜ ve İTÜ bilgisayar bölümleri arasında çok fark olduğunu düşünüp 1 yıl daha çalışmak o kadar aptalca ve cahilce bi fikir ki önce bi hocaları araştırırsın, ardından mezun referanslarına bakarsın. Sonra işe alan insanlar İTÜ-YTÜ farkını nasıl değerlendiriyo onu bilmen gerekir. Olay aslında ünideki notlarına ve masterına bakıyo, master öncesi hiç bi boka yaramaz Hatta bana sorsan, yurtdışında en iyi yerlerde okumuş biri olarak derim ki üniversite başlı başına bi yanılgı OLAY sende bitiyo, sen idealistsen eğer hangi üninin lisansını aldığın farketmez. Eder de DEĞMEZ yani. Ortalama birisiysen İTÜ'den 2.35 ile YTÜ'den 2.55 ile mezun olucaksın belki de ? Ne farkedicek? burdaki başka insanların fikirlerini dinleme aklını bulandırmasınlar, lütfen git paşa paşa yıldız teknikte oku, aptallaştırılan koyun sürüsünden olma. Üstelik YTÜ'de derslerini daha iyi tutma ihtimalin birazcık daha kolay olucak. Çok iyi not ortalaması kasıp yurtdışı için burs elde edip, çok iyi biyerde mastera gidersin EĞER idealistsen tabi. Değilsen saçma sapan yorumlar yaparsın: "ay ben itüye giremedim, itüye giren herkes allah oluyo ben de girmeliyim. seneye tekrar deniyim, olmassa sonra yine denerim. Dersanede notlarım çok iyi ehehe" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar