Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni anayasadan beklentileriniz nedir?

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

Law said:

Mighty_THoR said:

2) 60 anayasası salak saçma bir anayasadır, ortadan kaldırılmış olması ülke tarihinin en hayırlı haraketidir.

3)82 anayasası gayet iyi bir anayasadır,bir grup liboş tarafından değil ülkenin gerçeklerini gören adamlar tarafından hazırlanmıştır ancak içine biraz polis devletine engel olacak birazda yargı keyfiyetini engelleyecek düzenlemeler eklersen tadından yenmez.

Löl epic fail, epicler ötesi.

av. titrine sahip biri olarak görüşünü belirtebilirsin hatta haklı olduğunu dahi düşünebilirsin.

bende av. titrinin solunda iki tane daha titri olan bir adam olarak kendi düşüncemi belirtiyorum.Başka zaman olsa önce akademik denkliğe gel sonra tartışalım derdim ama boşa bir tartışma olacak gibi o yüzden zamanımı boşa harcamayayım sen haklısın yıldızın parlasın yolun açık olsun, sana puanım 9 kanka.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni anayasadan beklentim siyasetin internet ortamına taşınması ve alternatif/ana medya farkının kapatılması, internette bireysel özgürlüklerin arttırılması ve bireysel haberciliğe geçiş.

bireysel siyasete geçiş.

örgütlenmelere değil kişilere daha fazla imkan tanınması, iletişimin arttırılması

of ciddi ciddi yazdım ahah
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

av. titrine sahip biri olarak görüşünü belirtebilirsin hatta haklı olduğunu dahi düşünebilirsin.

bende av. titrinin solunda iki tane daha titri olan bir adam olarak kendi düşüncemi belirtiyorum.Başka zaman olsa önce akademik denkliğe gel sonra tartışalım derdim ama boşa bir tartışma olacak gibi o yüzden zamanımı boşa harcamayayım sen haklısın yıldızın parlasın yolun açık olsun, sana puanım 9 kanka.

SAYGILAR.........
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

Law said:

Mighty_THoR said:

2) 60 anayasası salak saçma bir anayasadır, ortadan kaldırılmış olması ülke tarihinin en hayırlı haraketidir.

3)82 anayasası gayet iyi bir anayasadır,bir grup liboş tarafından değil ülkenin gerçeklerini gören adamlar tarafından hazırlanmıştır ancak içine biraz polis devletine engel olacak birazda yargı keyfiyetini engelleyecek düzenlemeler eklersen tadından yenmez.

Löl. Ben o titrimin arkasına sığınmıyorum ve belirtmemde çünkü zavallıca, şu oldum bu oldum demek çok büyük bir iddia hele sözkonusu hukuk ise, psotumda ben şuyum buyum ondan epic failsin demedim (ha bu konuda epic failsin ayrı), ayrıca daha öncede demişdim kartvizit asla söylediklerinin doğruluğuna kanıt olamaz, gülünç duruma düşersin yerden göğe kadar titrin olsun, doğru muhakeme yeteneğinden yoksunsan hiç bir işe yaramaz, bilgiye ulşamka kolay ömenli olan onu doğru yorumlayabilmek, o kadar titrinle vardığın sonuç buysa diyecek birşey yok.

Zaten amacım tartışmak değil hakikatten şaşırdım, 16-17 yaşında olsan anlatırdımda tartışırdımda hani birşeyler değiştirme şansım olur hesabı, ama madem o kadar titrin var ve arkasına sığınıyorsun istesemde birşey yapamam.

Benim sana puanım 0 fahiş hata yaptığın için ve evet ayrıca haklıyım, hatanı telafi etmen dileği ve titrileerinin arkasına sığınmaman temennisi ile sanada başarılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

Law said:

Mighty_THoR said:

Ne akademiden ne denkliğinden bahsediyorsun zaten statüko ağzına salıncak kurup sallanmış bütün akademik organların denklikmiş löl.Doç prof bile ekrana çıkıp topu topu 200-300 sene önce yaratılmış ilkel ulusçuluk kavramına sıkışıp kalmış konuşuyor , yerim senin denkliğini
Sosyal ağlarda paylaş

tamam anlıyorum toy bir delikanlı olarak fakülteye girdin yurdumun inanılmaz eğitim sistemi hangi akla hizmetse bütün hukuk fakültesi öğrencilerine olduğu gibi anayasa hukuku gibi önemli bir dersi daha temel hukuk kavramlarını anlatmadan sana dayadı sonra 60 yıldır anayasa hukuku tek bir yenilik eklememiş zincirin halkalarından biri derse girdi ve dediki çocuklar 60 anayasası öyle bir anayasadır ki tadından yenmez.Verdiler gazı verdiler gazı 60 anayasası olsaydı türkler uzaya çıkmıştıya geldin.Bu konuda yanlız değilsin herkese aynı şeyi empoze ettiler 60 iyidir 82 kötüdür.

burada herhangi bir kimse çıkar 60 anayasasının güzelliklerinden bahseder ve aslen günün sonunda haklıdır ama bir hukukçunun bilmesi gereken ilk ilke nedir. Kanuna göre toplum değil, topluma göre kanun.

şimdi benim ülkemde adam ters yönde gidiyor, karşısından polis arabası geriyor adam camdan kafasını çıkartıyor çekilin kenara geçicem diyor.Sen kanunu uygulamakla görevli kolluk kuvvetinin ve vatandaşının kafasını değiştirmedikden sonra otur sabahdan akşama kadar trafik kanunu değiştir ne farkeder.

Elin amerikalısının 250 yıllık anayasası var.Baktığın zaman millet verir gazı adamlar ne anayasa yapmış 250 yıldır duruyor 70 milletden adam birarada yaşıyor en gelişmiş ülke vs vs.

Şimdi elin amerikalısının anayasası diyor ki ey halkım topunuz silah taşıyabilirsiniz , hepinizin topraklarınızı koruma hakkınız var, toprağına izinsiz giren adamı vurabilirsin.Buna dayanan elin redneck i diyorki ben federal hükümeti tanımıyorum federal posta servisinin postacısı arazime girerse vururum. Federal hükümetde diyor ki ey halkım havalanma anayasal hakların var ama ters bir haraket yaparsanda kafana binerim.Kısacası bir hak var ve buna karşı dengeleyecek bir sistem var.

Şimdi alın bunu yurduma koyun deyin ki ey halkım topunuz silah taşıyabilirsiniz ve isterseniz arazinize giren adamı vurabilirsiniz. Allah aşkına bu ülkede savaş çıkar.

60 anayasasıda böyle bir anayasadır baktığında anayasa tekniği olarak başarılı olabilir ama türkiye gerçeklerini ve yurdum insanını gözardı etmiş dışardan sağdan soldan çalınma bir anayasadır.

Benim makata kompresör sokarak şaka yaptığını zanneden insanlardan oluşan bir halkım var 82 anayasası teknik olarak kötü olsa dahi yurdum gerçeklerine daha uygundur.Benim halkıma çok fazla özgürlük verirsen bokunu çıkartmaya mehillidir.

Bugün anayasayı değiştirerek hiçbir yere varılamaz çünkü sorun anayasada değil, sorun kurumlarda ve insanlarda.Benim ceza kanunum herkes aksi kanıtlanana kadar suçsuzdur ilkesini kabul ediyor, iyi güzelde benim hakimlerim herkes aksi kanıtlanana kadar suçludur ilkesini kabul ediyor, bu durumda ben 50 kere kanun değiştirsem ne yazar. Aynı şekilde CMK tutuklamayı düzenlemiş sınırlı sayıda halde tutuklama yapılır diyor bunu sallayan savcı var mı yok ee kanun değişse ne olur mal aynı mal.
Sosyal ağlarda paylaş

benim halkım benim gibi düşünmüyor , benim ideolojimi paylaşmıyor o yüzden ona demokrasi fazla , ancak hepimiz doğru yolu bulup onurlu birer rejim bekçisi olduğumuzda demokrasiyi uygulamanın vakti gelmiştir ! Böyle düşünenlere dinazor olarak bakıyorum ama kökleri kazımakla bitmiyor adamlar hakimlik mülakatında bile direk tipin hafif yağız kökeninde doğuysa kafadan eliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

Benim makata kompresör sokarak şaka yaptığını zanneden insanlardan oluşan bir halkım var 82 anayasası teknik olarak kötü olsa dahi yurdum gerçeklerine daha uygundur.Benim halkıma çok fazla özgürlük verirsen bokunu çıkartmaya mehillidir.

Çok kötü, dar, kısıtlı bir bakış açısı ile yorumlamışsın. 82 anayasasının oluşturulmasına neden olan tarihi süreci, darbeyi, anayasanın nasıl hazırladnığını tamamen es geçerek, yukardaki gibi sığ bir yorumla bu sonuca varman çok yetersiz bunu söylim.

Ama akademik olarak denk olmadığımız için nasılsa sen haklısın ve bana puanın 9.
Sosyal ağlarda paylaş

ben türklerin yanında kürtlerin , ermenilerin ve bütün türkiye topraklarında yaşıyan azınlıkların da kültürel ve ulusal kimlik olarak anayasada tanınmasını okullarda kendi tarihlerinin okutulmasını ve kendi dillerinde eğitimi resmi olarak görebilmelerini ve milli eğitimin salt türk ırkı üzerinden kundaklıktan itibaren propaganda yapmamasını istiyorum.Nihai olarakta ulus kimliğinden soyutlanmış komünist bir devlet yapısı istiyorum ve evet 82 anayasası bunların hepsine engel
Sosyal ağlarda paylaş

iyide bunlar anayasanın günahı değil ki. bunlar yasama yürütme yargı üçlüsünün günahları. İsteseydik bunları 30 yıldır düzeltirdik. Kimse bize milletvekilinin dokunulmazlığını kaldıramazsın demedi, bizim seçtiğimiz topu suçlu olan milletvekillerinin işine gelmediği için kalkmadı, bu bir insan hatası.
Sosyal ağlarda paylaş

Anayasadaki problem , sokakta makatına öpücük atan adamların toplumunu idare etmek gibi sosyal işleyiş problemleri değil.Mevcut anayasa ülkeyi totaliter bir çizgiye sokmuştur.Bizi bir kimlikte sıkıştırmıştır ve bunun değiştirilmesini teklif dahi edemeyiz (!) Kağıt üzerinde yasama/yürütme/yargı herşeyden sorumlular ve isteseler her türlü değişikliği zaten yaparlardı ; lakin pratikte sonuçların böyle olmuyacağını darbeler öğretti bize.Neticesinde 82 anayasası darbeyle gelmiş bir anayasadır.
Sosyal ağlarda paylaş

tarih boyunca senin ifadenle yamanmamış anayasa yoktur. Yasalar toplum ile birlikte gelişmek zorundadır.

bugün ben deyim bir hadi sen de iki elin parmağını geçmeyecek maddede düzenlemeye gitmek gerekebilir.Durum buyken son derece basit bir şekilde anayasayı update edersin olur biter.

Yapacağımız yeni anayasanın bundan iyi olacağının garantisi yok. Bu ülkenin kanun tarihi sağdan soldan çalınma eksik kanunlar ile doludur. Daha sağdan soldan araklamadan kendi başımıza yaptığımız ana kanun yok anayasa yapabileceğimizi nereden çıkartıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...