Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sevgili motor kullanicilari

di

Öne çıkan mesajlar

Laorx said:

yok o kadar rahat söylemişlerki, sanki sinek öldürüyo.

mal dolmuş forum resmen.

Çünkü kendileri hata yapmaktan çekinmedikleri için motor sürücülerini de öyle zannediyolar.

Halbuki, pizzacı da olsa, kurye de olsa, bütün motor sürücüleri hafif motosiklet kazası diye birşeyin olmadığını, en hafif kazanın ölümcül ya da sakatlığa neden olacağını bilir. Maymuna motor kullanmayı öğretsen o bile içgüdü olarak en ufak kazada ölebileceğini bilir.

"ölsün yeaa ne olucak ki" diyenler, umarım evlatlarınızz motosiklet sürücüsü olur. (ben güzel bi dua ediyorum ama siz beddua olarak algılıyorsanız da benim için ok)
Sosyal ağlarda paylaş

kim diyor ya motorcuları eziyorum öldürüyorm diye.göremedim de haha

motorcular geneldek endi kendilerini öldürüyolar

motor dediğin alet bozuk yolda bile öldürür adamı

bizim insanımız motor kullanmayı bilmeden cbr 600 lerle gezdiği için normal ölmeleri
Sosyal ağlarda paylaş

ya racinginden sukutırına her motorcuda bi şuursuzluk var

bence bu arabalara motorları eziyor biçiyor yol vermiyorda klişe oldu bana göre

ben şahsen geriliyorum etrafta motorlular varsa.biri ciyuv diye soldan sağa geçer diğeri daracık yerlerden geçmeye calısır

hani sonra bunlara carpınca araba soforleri motorcuları ezdi oluyor

5 sene önce falan kafası güzel bi pizzacı son hız giderken babamın tarafına sinek gibi yapışmıştı ölüyordu az daha

tamamen hatalıydı ama işte ölse sıkıntı
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Mum_Chamber said:

escape, otur trafik kurallarini tekrar incele. orada adamin yaptigi bir mallik yok. senin cakallik tesebbusun var.

adam belki de mal gibi beklemis gibi gozukse de mum'un dedigi harfi harfine dogru.

ayrica oyle bir durumda illa once gecmek istiyor isen yaklasip ufak bir bip veya el kol isareti ile yol iste. ha korna cal bas git demiyorum. gecmek istedigini bildirip yanit alman lazim. aksi takdirde bir anlik dalginlik ile gormezse olan sana olur orda.

tabiki araba suruculeri motorlulara daha alisik olsa ona gore surekli gozleri sagi solu kolacan etmekle mesgul olacagindan motorlular daha rahat edebilirlerdi. butun suruculeri hindistan'a 1 ay arac kullanmaya gonderemeyecegimize gore yapcak pek bir sey yok bu konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi kendini düzgün kullanmayan gruba atamış olanlardan inciler:

escape said:

bence siz düzgün kullanın. motor bir tutkudur ayrıca... umarım trafikte bu tarz birine denk gelmem..

escape said:

asıl dikkat etmesi gereken sizlersiniz

aktiftablet said:

fren dokunulsun diye var.

manve said:

isin en guzel yani da boyle denyolara full koruma giyinmisken, gelip artislik yaptiklarinda eldiven, kask ne varsa 2-3 tane cakip sonra kacmak =)

import said:

Düzgün kullanın lan !

manve (favorim bu) said:

ehehe valla normal sartlar altinda hani cok da guzel kivrilan bir alet namussuz =) hani bak su an kafam hafif guzel itiraf ediyim ama trafikte az degildir makas atarak gittigim, kaza yaparsam olursem en fazla kendime zararim ama hani o ivlenmenin, hizin, gucun verdigi zevki hic bir seye degismem. Sehirici trafiginde pek yapmisligim yoktur ama is sehirlerarasina donunce olay degisiyor. Benim saydigim 6 kere radara girdim, 2sinde ceza odemek zorunda kaldim(Plakayi takili unuttugumdan) gerisinde durmadim, kactim, pisman da degilim.

escape said:

ben bugün yine kavga ediyodum lavuğun tekiyle.
ikimiz de sağa dönücez ben öne fırladım hızlı hemen kaçıyım diye lavuk geçmiş bağırıyo

Laorx said:

mal dolmuş forum resmen.

Bir de diğer taraftan bitirici alıntı (adamın diyor):

BAIIHAN said:

lütfen ölün temiz bi köşede. size duyulan nefret yüzünden, sizin gibi muamele görüyorum. kafanız kolunuz bariyerlerde kalıncada benim ailem korkuyor, motor tehlikeli iş diye baskı görmeye başlıyorum. dünya kadar arkadaşım, siz paramparça olduğunuz için, ailesinin karşı çıkmasından dolayı motosiklet gibi harika birşeyden mahrum kalıyor.

patili motosiklet sürücüleri tam lamer çıktı.

Benden /thread.
Sosyal ağlarda paylaş

5 sene önce bi motor sürücüsünün sana çarpmış olması neyi kanıtlıyo ki? Saçmalamayın bi zahmet.

Sizin motorcu diyip trafiği bilmediğini varsaydığınız insanların büyük çoğunluğu zaten trafikte araba da kullanıyorlar ve trafiği biliyolar. Bu bir.

İkincisi cahil şöför oranı, cahil motorcu oranından çok fazla, pizzacı argümanı yetersiz.

Motor sürücüsünü hatalı gördüğünüz durumların çoğunda aslında siz hatalısınız, azında motorcular gerçekten hatalı. Şunu iki saniye irdelemeden "nasılsa ölecek olan onlar" diye takılmak faşizmden başka bişey değil. Hiçkimse 10 dakikada bir, ölme ihtimalinin olduğu saçma sapan bi harekete girişmez.

edik: Kolun bacağın bariyerde kalması tamameb o bariyerin yanlış yapılmasından:

Avrupan bir bariyer inşaatı:
http://img44.imageshack.us/img44/773/bariyerayak.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

araba kullananlar çk çok çok daha cahil ve çakaldan oluşuyor ya, şimdi burada hayatımı korumak ailemi korumak diye bıdı bıdı konuşanlar her sürücüyü kendi gibi görüyor. güldüm yemin ederim. tabi burdaki nolifer'lar da az cahil değil, daha 2 gün önce 180km hıza az diyen tipler vardı forumda.

araba sürücüsü hata yaptımı(ki bunun taksi dolmuş ve yolda telefonla konuşan dallamalrı saymıyorum) birşey olmuyo abi pardon deyip geçerler ama hala motorcuların 2 teker üzerinde olduklarını tek bir çarpmada ölenebileceğini düşünemezler.

çünkü tüm araba kullananlar süt dökmüş kedi ve en iyi sürücü okullarında eğitilmişler.

tabi bir de ankarada rahat trafik, istanbul dünyanın en pislik sürücülerinin olduğu yer olduğundan normaldir bu tepki. motorcusuda pisliktir araba kullananıda pisliktir. istanbulda sen beni nası geçersin diye motorla yarışan, yanımdan geçmesin diye motorları sıkıştıran, sağına bakmadan sağ dönüş yapan adamlar trafiğin %50sini oluşturuyor resmen.. daha milyon tane örnek verilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Adama "siz kaza yapınca benim ailem korkuyor" diyorsun oradaki iki kelime kol bacak kopmasına takılıp methiyeler düzüyor, "hatasızdık ama ölse gene bizim başımıza iş olacaktı" diyorsun "5 sene önce çarptıysa nolmuş" diyor. Cımbızla laf çekip cevap vermek so 90's diyebiliyorum anca.

Bir ihtimal daha var...

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/31142_389005876455_17900841455_4657083_3712726_n.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

araba kullananların hepsi şumayer diyen yok

ben trafikfe hep bi tane mal motorlu başıma iş cıkarmasın diye motor gördüm mü bırak geçsin diyorum

pizzacı argumanı yetersiz demek ne demek.piyasa kurye motorcu dolu.ve cogu kaldırımda son surat gitmekten tut trafikte abiidik gubidik hareketler yapıyorla

racingciler hele.racingi olupta hız yapmıyorum diyeniniz yoktur.alayı artist

hakkaten kendi halinde motor kullanlarda var fakat geneli böyle

araba ile motor denk olmadıgından araba ile yapılan ufak hatanın telafisi olabiliyor.süratmiş makasmış traktorle bile yapsan iyi birşey değil bunları savunan yok

ayrıca trafiği bilmek eşit değildir iyi soforluk

motorcuların cogunun araba kullanıyr olması.arabalarından inip motorlarına bindiklerinde şuutsuz sürdüklerini degiştirmiyor
Sosyal ağlarda paylaş

ben de 3 haftadir motor kullaniyorum, kawasaki ninjam var 250cc racing sayilir, tabi 600ler kadar degil ama gene de tarzi goruntusu racing.

bundan once de 10 yillik araba tecrubem var yollarda asagi yukari. otomatik vites duz vites kucuk araba buyuk cip, ford connect; kamyon ve minibus harici her turlu araci kullandim yani.

motor kullanirken verdigim dikkatin yarisini vermiyorum araba kullanirken dogruya dogru. cunku motorda bisey olursa sonuclarinin daha ciddi olacaginin farkindayim da.

benim 3 haftalik kisa tecrubemde dikkat ettigim konular onumdeki aracin icindekini gormeye calisiyorum aynasindan vesairesinden, yola mi bakiyor aynaya mi bakiyor telefonla mi konusuyor, yanindakiyle mi konusuyor, sigara mi yakiyor vs. yola ve aynalara seri sekilde bakiyorsa beni gordugunu farzediyorum ve dikkatli bi sekilde geciyorum, yok bakmiyorsa motora da korna koymuslar, basiyorum uyarip geciyorum.

donuslerde kavsaklarda mutlaka etrafin bosalmasini bekliyorum genelde gerekirse sagdaki soldaki gecsin gitsin diye bekliyorum.

sadece yol bosaldigi anlarda biraz gaz veriyorum makinaya, o da kisa deparlar gibi oluyor 50-100 metre arasi, sonra normal seyir hizina geri donuyorum, genelde bos yolda giderken seridi ortalayip gitmeye calisiyorum, kenarlara pek kacmiyorum cukur kanalizasyon kapagi vs yoksa, sonucta kapaklarin ve cukurlarin uzerinden gecmek tehlikeli bizim acimizdan.

arac kullananlarda ise ozellikle taksici ve minibuslerden, ve kadin soforlerden cok sikayetciyim. minibuscu ve taksiciler zaten seni pek sallamiyorlar hatta bazilari taciz ediyorlar bu yuzden sikayetciyim, kadin soforler ise genel olarak yola bakmiyor, koyun gibi araba kullaniyor, bu yuzden arkasindan geldigini yandan gecmekte oldugunu naparsan yap farketmiyor.

bir de bazi mini cooper s li s2000li bmw li krolar var, onlar da kapismak istiyorlar, onlardan da sikayetciyim =)

ekleme: pizzaci ve yemek servisi yapan scooterli genclik sahiden deli gibi motor kullaniyor ona ben de katiliyorum, onu da gencliklerine veriyorum tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Spiegel said:

arac kullananlarda ise ozellikle taksici ve minibuslerden, ve kadin soforlerden cok sikayetciyim. minibuscu ve taksiciler zaten seni pek sallamiyorlar hatta bazilari taciz ediyorlar bu yuzden sikayetciyim, kadin soforler ise genel olarak yola bakmiyor, koyun gibi araba kullaniyor, bu yuzden arkasindan geldigini yandan gecmekte oldugunu naparsan yap farketmiyor.

bir de bazi mini cooper s li s2000li bmw li krolar var, onlar da kapismak istiyorlar, onlardan da sikayetciyim =)

ekleme: pizzaci ve yemek servisi yapan scooterli genclik sahiden deli gibi motor kullaniyor ona ben de katiliyorum, onu da gencliklerine veriyorum tabi.

durumu özetlemiş.
Sosyal ağlarda paylaş

spiegel in dediği gibi

öndekinin sol aynasına bakıp onu görmeye çalışmak, ki bu durumda oda sizi görüyordur.

gibi pek çok detay var sürekli yapılan. bunların çoğunu bizde yapmak zorunda değiliz. (opun frene basmak zorunda olmaması gibi) ancak hayatı tehlikede olan motosiklet sürücüsü olduğu için yapmak durumunda.

motorun yerine kamyon koyduğunuz vakit aynı şekilde siz bunlara dikkat edecektiniz çünkü hayatı tehlikede olan sizsiniz. otomobil pek çok insana trafikte olmaması gerektiği kadar rahat davranmasına sebep oluyor. özellikle yeni arabalar.

hayatınızın tehlikede olmaması, bunları yapmak zorunda olmadığınızı göstermemeli.

trafik çoğunlukla 2 taraftan biri hatalı dahi olsa durumu toparlamak üzerine kurulu.

tabiki eleştirin, küfür edin. kasıt varsa, karşı taraf hatayı kabullenmiyorsa dövün bile. ama bu, motosiklete özel bir durum olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

manve said:
ehehe valla normal sartlar altinda hani cok da guzel kivrilan bir alet namussuz =) hani bak su an kafam hafif guzel itiraf ediyim ama trafikte az degildir makas atarak gittigim, kaza yaparsam olursem en fazla kendime zararim ama hani o ivlenmenin, hizin, gucun verdigi zevki hic bir seye degismem. Sehirici trafiginde pek yapmisligim yoktur ama is sehirlerarasina donunce olay degisiyor. Benim saydigim 6 kere radara girdim, 2sinde ceza odemek zorunda kaldim(Plakayi takili unuttugumdan) gerisinde durmadim, kactim, pisman da degilim.

Böyle cahil ayılar işte problem örneğin.

Sakin ol sampiyon, bu ne sinir, adam gibi konusmayi ogren bi once. Gerci ne kuyruk acin var o da belli degil.

Trafikte kafasini camdan cikarip "ONONO BOKSONO AYOO" diye bagirip, yaptigin saygisizliktan dolayi birinden dayak yedin, onun icin burda saldiriyor olabilir misin? 35 plaka siyah bir motorluysa ben bile olabilirim. 2009 yazinda Istanbulda 4 ay motosiklet surdum, hayatimin en saygisiz, gorgusuz insanlarini da gormus bulundum.

7 yildir araba kullaniyorum, 4 sene de motosiklet kullandim, su gune kadar en ufak bir kazam yok, baskasini zora sokacak hic bir hareketim de olmadi. Soyledigim gibi 2 tane radar cezamdan baska baska hic bir cezamda yok. motosikletle 40k km civarinda yol yapmisligim var, 5-6 kere cok ciddi kaza tehlikesi atlattim, 1 keresinde kavga bile ettim. Ya karsi seritten gelirken senin onune kirip ara sokaga girerler, ya saga sinyal verip sola donerler, sol seritteyken donusu kacirdigini anlayip cat diye sagdaki sokaga girerler, 90km/h ile giderken arka tekerine 1 metre mesafeden takip ederler. turkiyede birak motosikleti bisiklet surerken bile olme ihtimalin varken, gelip burda atip tutmayin.

Plaka sokme olayina gelirsek; eger bir ulkede kamyonlarin, tirlarin, otobuslerin bile hiz siniri 90km/h iken motosikletin hiz sinirini 70km/h olarak belirlersen, o adamlarin canini tehlikeye atarsin. 80km/h ve 85km/h olmak uzere 2 kere radara girdim, 300 liraya yakin bir paraya patladi bana. Hadi parasini gectim, burda kimsenin gotu yemez arkandan 50 tonluk tir gelirken 70km/h ile gitmek. Adamin umrunda bile degilsin, kac kere sikistirdilar. Hatta cezamdan birisini kamyondan kacarken yedim, polise soleyince de "Ya plakani camurlugun altina sakla ya da komple cikar, burda durmasan bile senin pesine kimse takilmaz". Ben gidip 150km/h ile gezmiyorum, zaten turkiyedeki yollarda motosikletle 100km/h'nin uzeri pek yemiyor. Eger otobandaysam da kimsenin hiz limitini ipledigi yok zaten, ben de ona uygun olarak surerim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...