di Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Araclarin arasindan kayip gectiginizi zannettiginiz anlarda frene dokunmasam, her sabah en az 3 tanenizi esekler cennetine gonderirim. Duzgun kullanin lan! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 evet özellikle kuryeler. geçenlede birinin üstüne çıkıyordum. adam gibi kullanın lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 geçen pat diye bi ses geldi arkadan ama böyle cılız ne oldu lan derken yerden motorcu kalktı sonra geldi abi tamam bişey yok dedi gitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 bence siz düzgün kullanın. motor hacı onlar 2 teker üzerinde gidiyor. motor bir tutkudur ayrıca... motorları araç yerine koymayan sürücüler tanıyorum. "gebersin itler. motor da neymiş araba varken" diyenleri tanıyorum. acayip doluyum bu konuda. umarım trafikte bu tarz birine denk gelmem.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Yazdigimi anlamamak icin geri zekali olmak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 anladım canım abim ben sadece bu konu hakkındaki görüşümü dile getirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Dusunce dedigin "bence siz duzgun kullanin" diye basliyorsa eyleme gecirdiklerini merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Motorların %90'ı kendini araç yerine koyup adam gibi kullanmıyor, ben niye adam yerine koyıym? Vuracaksın ki akıllanacak, başka türlü adam olmuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 said: motor bir tutkudur ayrıca "tutku ile alakalı yaklaşıyoruz, sistemi kapatıyoruz ve düşünmeden, mantıklı bi iş yapmıyoruz, onun için salakça kullanabiliriz" gibi bişi değil di mi bu sdfsdfsfs. düzgün kullanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Valla bizim foçada ev 4 yol ağzında her sene bi motorluya çok hızlı giderken çarpıyolardı.Ölüyodu yaralanıyodu falan ama acımıyodum yani.Çünkü hep çok hızlı gidiyodu motor tarafı. Ordan kalma sanırım hiç birine acımam ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 dasaaa said: said: motor bir tutkudur ayrıca "tutku ile alakalı yaklaşıyoruz, sistemi kapatıyoruz ve düşünmeden, mantıklı bi iş yapmıyoruz, onun için salakça kullanabiliriz" gibi bişi değil di mi bu sdfsdfsfs. düzgün kullanın. motora bok atanlara dedim onu. yahu şu forumda devamlı yanlış anlaşılıyorum yeter artık. ben "düzgün kullanamayız böyle kabul edin" dedim mi? var mı öyle bişey? sadece asıl dikkat etmesi gereken sizlersiniz, arabanın kalıbı daha büyük daha fazla hakimsiniz direksiyon aynalar fren vs.. ama motor öyle değil. trafikte bu tarz birbirimizi idare etmezsek nasıl yaşıcaz bu koca şehirde? (istanbul) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 di said: Yazdigimi anlamamak icin geri zekali olmak lazim. Yazdığını anladık. Haksızsın. Biz de trafikte araba kullanıyoruz hiç de senin dediğin gibi fren yapmam gerekmiyo. Çünkü 1. zaten etrafımda olan bitene hakimim. 2. Tampon tampona dayanmadan gerekli boşluğu bırakarak ilerliyorum. "Motosiklet araç değildir, kaldırımdan falan gitsinler" mantığındaki insandan sadece azıcık daha ilerisin. Zaten daha ikinci mesajında "gerizekalı" falan demenden belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Hah. Bu da yeni moda. "Ben gormedim, haliyle yok oyle bir sey". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Yok öyle bişey demedim. Araba sürücüsü, etrafına dikkat etmezse, konsantre olmazsa motosikleti görmemesi doğal bir durum. Öyle birşey şey sıkça oluyor tabi, ve motor sürücüsünün hatası değil, senin hatan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Bence okudugunu anlamadin sen. Diyorsun ki adam ustune de ciksa sen dikkat edeceksin, ben de diyorum ki dikkat etmesem esekler cennetine gider bu tipler. Ve bahsettigim sey ben seyir halindeyken gelip yanimdan gecmesi degil, onume bile gecemeden ustume dogru kirmasi, hic bir yeri goremedigi aynalariyla sagina soluna bakmadan serit degistirmesi vesaire. Bu arada Istanbul trafiginde her gun 60 km yol yapiyorum. Rotam da gayet les, Goztepe-Besiktas-Karakoy-Eyup. Hani benzer bir trafik cekmeden konusuyorsaniz bir kac kere beraber gidip gelelim derim. edit : Bir de farkinda misiniz ben nasil arac kullandigini bildigim ve hatali olduguna emin oldugum kisilerden bahsediyorum fakat siz gayet iskembeden cikarimlarinizla "sen duzgun kullan" diyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 nası senin hatan? motorsiklet sürücüsünün oralarda ne işi var abi? araba sürücüsünün evet öyle davranması gerekiyor, ama bu böyle gerektiği için deil, insanlar sapıkça kullandığı için. Girmeyin abi aralara falan, araba gibi gidin. sonra toslayınca "aynlara neden bakmorsun rereöreö" dalgınlığa gelir bişi olur, ne bileyim daha geçen gün aynı gün içerisinde 2 araba ben arkadan gelirken önüme kırdı. Al diorm motorda olsaydım ölmüştük herhalde. girmeyin öle heryere kardeşim sizde. mesela biz otobüs,kamyon görünce napıorz? "AYNANA BAKSANA SAGINA SOLUNA NOOB" diyip üzerine mi gidiyoruz makas ata ata yoksa etrafından yamacından hemen kaçmaya mı çalışıorz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Motosiklet sürücüsü de hata yapmış olabilir ama çoğu zaman araç sürücüleri kendi hatalı oldukları durumlarda da motosiklet sürücüsünü hatalı zannediyorlar. di nasıl kullandığını bilmiyorum ama günde 3 kere trafikte motora çarpmamak için ani fren yapmak durumunda kalıyorsan, hatalı olduğunu varsayarım. Geçenlerde motokuryelerle yapılan bi röportajı izledim, adam ayda ortalama 4, 5 arkadaşımız ölüyor diyor. Buna rağmen bu adamlar o kadar gerizekalı o kadar aptallar ki bile bile araçların altına giriyorlar öyle mi? Biraz insaf. Hafif motosiklet kazası diye birşeyin olmadığını onlar hepimizden daha iyi biliyorlar, emin olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Yanlis varsayarsin zira ani fren degil, frene dokunmak yaziyor orda. Kusura bakma da direkt satasmak icin girismis gibi bir izlenim birakiyorsun. Baskasina soylenen laflari ustune alinarak daldin ustelik. Vazgec istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Adam gibi seyretseler ayda 4-5 tane arkadaşı ölmez.Hepsi kaç tane yayayı bile tehlikeye atıyolar hızlı giderek.Dediğim gibi 4 yolda gördüğüm kazaların hepsinde motor suçluydu. Kuryeciler ve pizzacılar seri katil gibi kullanıyolar.Gerçi onları suçluyoruz ama onlara teslim edilmesi gereken süreler bazen gerçekten imkansız oluyor.Yok 30dk içinde pizza gelmezse vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 ayda 4,5 arkadasim olse 1 ay sonunda arkadasim kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 di said: Yanlis varsayarsin zira ani fren degil, frene dokunmak yaziyor orda. Kusura bakma da direkt satasmak icin girismis gibi bir izlenim birakiyorsun. Baskasina soylenen laflari ustune alinarak daldin ustelik. Vazgec istersen. Ani frenleme değilse demek ki tehlikeli bi durum yok, frene dokunmak seni neden rahatsız ediyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 abi ahah dalga mi geciyosunuz ya, frene dokunmasam carpicam diyo onune atlayan motorcuya. atlamayin arabalarin onune biraz dikkat edin saginiza solunuza bakin diyo adam. kotu bisey demiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Dartanian said: Adam gibi seyretseler ayda 4-5 tane arkadaşı ölmez.Hepsi kaç tane yayayı bile tehlikeye atıyolar hızlı giderek.Dediğim gibi 4 yolda gördüğüm kazaların hepsinde motor suçluydu. Kuryeciler ve pizzacılar seri katil gibi kullanıyolar.Gerçi onları suçluyoruz ama onlara teslim edilmesi gereken süreler bazen gerçekten imkansız oluyor.Yok 30dk içinde pizza gelmezse vs. Ben de onu diyorum, adamlar mal. Ayda 4,5 desen yılda 50 60 tane tanıdığı meselkatşının cenaze namazını kılan adam, devamlı motor üstünde inadına aynı riskleri alıyor. Tamamen kendi gerizekalılığından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Marty said: abi ahah dalga mi geciyosunuz ya, frene dokunmasam carpicam diyo onune atlayan motorcuya. atlamayin arabalarin onune biraz dikkat edin saginiza solunuza bakin diyo adam. kotu bisey demiyo yok abi, dalga geçmiyor. büyük ihtimalle motor kullanıyor. tr'de ya hep ya hiç kafası vardır. "motorlar deli gibi gidiyor, aralara çok sert giriyor. araba ile allah korusun bi temas olsa benim kaporta bile çizilmez ama adamın beynini yerden kazırız" diyorsun "ben öyle kullanmıyorum, öyleyse yok öle bişi" diyor. bulgaristanlı motorcular zaten bunu yapan babacım, hep bulgarlar yüzünden. bu kış sovyet motorcular gelicek. o zaman daha iyi olucakmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Yaw işim gücüm yokmuş da bo topicde takılıyomuşum gibi oluyo ama :D Adam "frene dokunmasam" demiş. E o zaman zaten tehlikeli bi durum yok, frene dokunmak yettiyse. Adam yeterince boşluk bırakmış, motor da emniyetli bi şekilde girmiş araya, zaten olması gereken durum bu, fren dokunulsun diye var. Yok ani fren yaparak çarpmaktan kurtuluyosa bu adam, ve her gün 3 kere oluyosa bu olay, yani taraflardan birinde hata varsa, bu olayların %100ünde motor sürücüsünün hatalı olması imkansız. Hadi cahil cühela sürücüleri geçtim ama en bilinçli olanlarda bile "yea moto kuryeler deli gibi kullanıyo, zaten ölmesi normal bu şatlarda o yee" algısı yerleşmiş. Bu algının yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım. Yoksa motosiklet kullananların istisnasız tamamının hatasız olduklarını iddia edicekkadar salak değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar