Untouchapple Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 korelilerin avrupalı oyunculardan asırı iyi oldugunu yinede düsünmüyorum morrow nadayı yenmisti sanırsam nasl'da bu yakınlarda ve daha niceleri genelde oyunlarda koreliler ezdi kıvamında degil gayet dengeli gidiyor diye görüyorum
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Untouchapple said: abi herkes idrayı kötülüyorda kendisi cok saglam macro game yapan aynı zamanda scoutu yapmasını bilen bir oyuncu bence gayet basarılı oyunlar sergiledi 2. oyunda nexusu geciktirdiki iyi bir harasmenttı dt gelcegini tahmin etti ve baseini tamamen korudu fakat timing pusha verdi oyunu timing pusha gitti mcnın natine kadar girdi sorna bütün kontorlübü kaybedip rafineriye nexus'a falan saldırdı ordusunun yarısı collosus wargatele kapışırken, rallyler yüzünden gereksiz hydra roach kaybetti, sonundada cok outdated bi ordu kompozisyonuyla (kionu bile doğru düzgün kurmadan) sacma sapan bi noktada combata girdi kaybetti. ikinci oyun facia idi zaten
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 NASL, Kuzey Amerika serverlarında oynanıyor. O yüzden latency olmayınca dedim zaten.
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 moon white-ra'yıo yenmiş.. latency fark etmiyo, kalite meselesi. boxer>idra.
Untouchapple Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 öyle zaten idra hatalar yaptı oldukca mesela roachlarını dt'nin saldırdıgı base'ine götürdü ama dt orda 10 saniye is yaptı roachlar baktı ama yinede gerek scoutlarının saglamlıgı ve güzel tahminleri olsun hos bir oyun seyrettirdi sahsen bana
xunn Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Boxer şu an niye top notch oyunlarda yok bunu konusalım.
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 July vs. nasl'de 6pool yaptı abi geçen hafta. Diğer koreliler de öyle oynuyorlarsa nasl'in bir ölçüt olmayacağını düşünüyorum. Korelileri diğer ülke oyuncularından ayıran en büyük etmen çok profesyonel şekilde yönetilen kulüpler olmaları ve beraber bir sürü taktik geliştirip sürekli beraber oyun oynayabilmeleri. Öte yandan IdrA mesela kiminle antreman yapıyor? SlayerS_ , prime, OGS evleri falan top playerlarla dolu, sürekli yeni ve güncel taktikler deniyorlar. IdrA da gidip SlayerS_ evinde 1 sene kalsa boxer'dan falan manner öğrense, ordaki çocuklarla cuma akşamları maklube yiyip hoş sohbete katılsa aslında dünyadaki en iyi zerg olabilecek kapasitede.
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 IdrA MC'ye karşı 2 maçta da öne geçti ve ünite kompozisyonları dışında iki maçı da çok iyi oynadı. MC'ye karşı bu kadar iyi ayakta kalabilecek 1 2 tane yabancı ya vardır ya yoktur, onun için bu mağlubiyetleri abartmamak lazım.
yildirimokur Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 MC'yi bi zergün yenmesi için yapmadığı şaklabanlık kalmaması lazım.(losira gibi; bi expin önüne bi arkaya bi aşağıya kanal atmalar vb. ) Düz oyunla yenilcek gibi deil prıtıss. Dt ve void Ray'i iyi karşıladı, ben de salak sunucular gibi idranın yeniceğini zannettim HAHAHAHAHAHA. Ama Dt vb gibi erken piç hareketleri karşılamak içinde zerg binbir maymunluk yapıyor : fazladan queen basıyor, evo chamb atıyor, sağa sola spore crawler vb... Yani Phoenix'i void ray'i, Dt'yi karşılasan bile açık ara bi öne geçme durumu yok. Hatta bi de base'den çıkamıyorsun, bu da cabası. MC, İdra'nın ninja exp almasına nasıl izin verdi, yakıştıramadım MC'ye.
Untouchapple Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 _Spartacus_ said: IdrA MC'ye karşı 2 maçta da öne geçti ve ünite kompozisyonları dışında iki maçı da çok iyi oynadı. MC'ye karşı bu kadar iyi ayakta kalabilecek 1 2 tane yabancı ya vardır ya yoktur, onun için bu mağlubiyetleri abartmamak lazım. iste bende bunu demeye calısıyorum fakat anti idra team var buralarda :D sahsen ben adamın kisiligine bakmıyorum oyunlarına bakıyorum cogu kisi idraya bm liginden dolayı pek iyi gözle bakmıyor ama hakkını yememek lazım
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 @deadwoll biraz fiziksel birşeyde var korelilerde.adamların yapıları daha hızlı oynamaya müsayit fiziksel olarak.profesyonel oyuncu zaten kazanmaya oynar eğlendirmeye değil.6pool la kazanması mümkünse onu yapar oda strateji,herkese yapmaz.doğru zamanda yaparsan çok faydalı.zaten bu adamları profesyonel yapan bu doğru zamanda doğru işi yapıyor.kanımca birde iş evde kalmakla olmuyor.koreye giden haypro mesela.adam prolarla oynama fırsatı buldu o kadar değerlendiremedi.mesela o fırsat white ra da olsa,el vermez kimseye
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 deadwoll said: July vs. nasl'de 6pool yaptı abi geçen hafta. Diğer koreliler de öyle oynuyorlarsa nasl'in bir ölçüt olmayacağını düşünüyorum. Korelileri diğer ülke oyuncularından ayıran en büyük etmen çok profesyonel şekilde yönetilen kulüpler olmaları ve beraber bir sürü taktik geliştirip sürekli beraber oyun oynayabilmeleri. Öte yandan IdrA mesela kiminle antreman yapıyor? SlayerS_ , prime, OGS evleri falan top playerlarla dolu, sürekli yeni ve güncel taktikler deniyorlar. IdrA da gidip SlayerS_ evinde 1 sene kalsa boxer'dan falan manner öğrense, ordaki çocuklarla cuma akşamları maklube yiyip hoş sohbete katılsa aslında dünyadaki en iyi zerg olabilecek kapasitede. idra slayers evinde 1 hafta bile kalamaz. önüne gelene küfreder sonra siktir olup gider. ayr5ıca slayers evinde bende 1 sene kalsam bende cok efsane olurum. hatta benim nickime dahada yakısık slayers
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 bu arada idra koreye gittiğini zaten direk eve gitti, ama ordaki takım antremanalrıan uyum sağlıyamadığı ınsanlarla anlaşamadığı ıcın cıktı kendi evine yerleşti.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 xunn said: Boxer şu an niye top notch oyunlarda yok bunu konusalım. adamın sakatlığı vardı baya zorlayan omzunda. bir de ismi önde zaten yeterince ihtiyacı yok en iyi olmaya su anda.
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 @Pentagram, abi aç bak July'ın maçına, 6pool denen olay rakibe küfür direk. Moman'e 2 maç üstüste 6pool yaptı yenildi 2-0, turnuvadan yeni döndüm yorgunum demiş sonra da. Moman de ropörtajda sevinemedim ama puan puandır tadında konuştuydu zaten. Yok yani avantajlı olduğundan vs. yapmadı, direk önem vermiyorlar NASL'e. Onlar için 2. planda. Ayrıca beni göndersen beni de muhtemelen kovarlar takım evinden sdf, ama IdrA az adam olsa iş yapar orda taktik teknik kapıp, kendini geliştirip. Gerçi şu da var Kore iyi güzel de, hepsi no-lifer, konuştukları dil dil değil, alfabe desen tatava. Zorlanır batıdan Kore'ye gidenler haliyle.
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 ya koreli var koreli var. nada falan gayet disiplinli biri nsan olarak önemsiyo girdiği bütün turnuvaları mesela.
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 deadwoll said: @Pentagram, abi aç bak July'ın maçına, 6pool denen olay rakibe küfür direk. Moman'e 2 maç üstüste 6pool yaptı yenildi 2-0, turnuvadan yeni döndüm yorgunum demiş sonra da. Moman de ropörtajda sevinemedim ama puan puandır tadında konuştuydu zaten. Yok yani avantajlı olduğundan vs. yapmadı, direk önem vermiyorlar NASL'e. Onlar için 2. planda. . ah ben izlemedim yaptıysa yenmiştir dedim :P çünkü hala unutmam bir bw kore starleague finalini.bo5 in tüm maçlarında chees yapıldı.5 er 10 ar dk sürdü maçlar. yani adam nasıl bir oyun olduğu ile ilgilenmek istemiyor belli zamanlarda.yeneyim de nasıl yenersem yeneyim diyo.şey hatta yakın zamanda dreamhack finalinde mc white ra ya chees yaptı son maçta öyle yendi =)onu demek istedim. Şey birde awards konusu önemli.Kimi oyuncu koçu history de aptal bir adama 0-2 gibi net skorla yenildiğinin yazılı olmasını istemez.Bu yüzden her rakibe aynı oynamasını ister oyuncusunun.Jully nin takım koçu kimse sallamış sanırım
Oymanq Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Eşleşmeler ve Saatleri yorumlu:Çeyrek Finaller 11:00Socke vs Huk : Beklentilerin üstünde performans gösteren alman protoss socke grubunu lider bitirdi. Grubunda dimaga , bratok , morrow ve nightend gibi isimler varken gruptan çıkması bile zorken lider bitirmesi büyük başarıydı. 2.ci turda ise hollandalı zerg Ret karşısında oldukça zorlandı. ilk maçı varlık gösteremeden kaybettikten sonra potansiyelini maksimuma çıkardı shakuras ve ardından metalapolisteki maçları kazanarak çeyrek finale adını yazdırdı. Huk ise Bischu, Fury, HuK, Lalush, Moon, Tarson'un olduğu grupta zaten liderliğe oynuyordu fakat eze eze lider olamsı özellikle moona ve lalusha karşı oynadığı inanılmaz maçlar herkesi büyüledi. Mükemmel bir pvz oyununa sahip. Eskiye nazaran çok daha ilerletmiş oyununu her yönde.Tahminim: Huk şuan pvz olarak herkesi yenebilecek seviyede olmasına rağmen pvpde bishu'yu 2-1 yenebildi. Pvp'dede daha önce zorlandığını ve sevmediğini biliyoruz. Socke'un pvp'sinin iyi olduğunu düşünerek ben bir süpriz yaşanacağını ve Socke'un seriyi 2-1 kazanacağını düşünüyorum.July vs Sen: Turnuvaya MC'nin grubunda başlayan Sen diğer rakiplerini çok kolayca geçti. Adel, Cloud, Naugrim, TT1 onun ayarında oyuncular değildi. Bence çok şanslı bir 2.ci tur kurası çekip Sase ile eşleşti. Sase'nin ben harras ve farklı taktiklere karşı dayanamayacağını düşünüyordumki sase'yi rahat geçti. July zerg ise kısmen kolay bir gruba düştü. Thorzain engelini geçtikten sonra sjow , sushi , machine gibi adamların onu yenmesi zaten çok zordu ve grubu rahatça 1.ci bitirdi. 2.ci Turda mouz.Mana'ya karşı zaman zaman hatalar yapsada 2-1 kazanmayı bildi.Tahminim: Genele baktığımız zaman Sen daha iyi bir oyuncu gözükmesine rağmen ben july'nin mirror match upı kazanacağını düşünüyorum. 2-1 for July. MC vs Bomber: Turnuvanın 1 numaralı favorisi Mc gruplarda hiç zorlanmadı. ilk maçında Seni mükemmel bir force field kullanımıyla yendikten sonra diğer rakipleri zaten ona tüy siklet kalmıştı.2.ci turda ise ezeli rakibi idra karşısında beklenen aksine kolay bir galibiyet aldı. Fakat şimdi karşısında koreli bir terran var. Bomber gruplarda Xlord, Happy, Haypro, Mana , Sarens gibi oyuncularla oynadı ve grubu lider bitirdi. Sadece mana ve sarense 1er maç verdi. 2.ci turda ise alman protoss hasuobsu 2-0 gibi net bir skorla yendi. Hasuobs her nekadar çok kaliteli bir oyuncu olsada bomberın seviyesinde değildi.Tahminim: MC'yi ilk defa turnuvada kendi seviyesine yakın bir terrana karşı göreceğiz. Kendi seviyesine yakın Sen'a karşı onu izledik ve pvz'sinin ne kadar kuvvetli olduğunu biliyoruz. Fakat bu sefer karşısında terran var ve rakibide en az onun kadar dişli. Ben açıkçası burdada bir süpriz bekliyorum ve Bomber'ın MC'yi eleyeceğini düşünüyorum. 2-1 Bomber kazanır. Umarım yanılırım. vs Naniwa vs Moon: Tartışmasız Avrupa'nın en iyi protoss oyuncusudur naniwa. Daha önceleri kendi seviyesinde olan oyuncular ile şimdi arasında dağlar kadar fark var. Grubunda Jimpo, Moman, Ret, Strelok, Tyler ile oynadı ve sildi süpürdü. 2.ci turda ise Bratok gibi makina bir terranı maç vermeden yenerek "beni sadece bir koreli yenebilir" mesajını verdi. Moon ise Huk'un olduğu grupta 2.ciliği zorlanmadan aldı. 2.ci turda tecrubeli protoss oyuncusu white_ra onun hızına yetişemedi ve 2-0 kazandı.Tahminim: Gerçekten çok çekişmeli bir maç olacak. Moon'un pvzsi tüm avrupalıları yenmeye yeticek kadar sağlam fakat naniwa dediğimiz adamda şuan avrupalıların en formda oyuncusu ve avrupalılara bile fazla geliyor. Düşünüyorum , tartıyorum fakat bir türlü işin içinden çıkamıyorum Son kararım ise 2-1 moon yönünde oldu.Yarı final maçları 14.00: Huk vs Socke galibi vs July vs Sen galibi Bomber vs Mc galibi vs Moon vs Naniwa galibi3.cülük maçı 16:30 Yarı final mağlupleriFinal 19.30 Bracket: http://dreamhack.binarybeast.com/xSC21106162/ Stream: http://www.teamliquid.net/video/streams/Day%5B9%5D
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 güzel post! benim tahminlerim: huk vs sock -- socke sen vs july -- july mc vs bomber -- bomber naniwa vs moon - naniwa açıkcası ben anlamadım moon nasıl whiterayı yendi ya, bi önceki maç Destructable rock lara baneling çarptırıodu moon ya, o maç herhalde kafası çok mu dağınıktı neydi
bottomsup Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 4g vs 4g de bukadar geriye düşen bi toss görmedim, ne saçmaladı öyle socke
Untouchapple Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 huk aldıki benim gözümde daha iyi bir toss kendisi 2 mactada üstünlügü görülür düzeydeydi
Untouchapple Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 sen'in muta gitmesi bir hata bence sonucta muta yapmak icin belirli bir ekonomi ayrılıyor ve bu nedenlede ground unitlerine karsı acık oluyorsunki july sen'in mutalarına ragmen bu sayede is yaptı sen'in 3. base'ini aldı ve workerlarını temizledi sonra infestorlar ile mutaliskleri oyaladı harasmentını engelledi ve kendi base'ine hava savunması yaparak harasment yapılamamasını garantiledi. july ekonomik üstünlügü zaten fazlasıyla saglamıstı ve hydralisk gitti. Sen'in tutunabilir bir unit kombinasyonu olmadıgı icinde yenildi muta yapmamalıydı. Yinede güzel oyundu july iyi bir oyun sergiledi
Öne çıkan mesajlar