Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kolsuz,askılı ve kısa giyilmeyecek

cetintas

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:

Suark said:

Rewendor said:

ot çekmenin zararlarıyla ilgili bilimsel makaleler ve sonuçlarında gerçekleşen ölümlerle ilgili istatistikler koyabiliyoruz ama ortaya, yani otun zararlı olması "fact" olarak kesin bir şekilde sunulabiliyor. Dünyanın her yerinde de zararlı, sadece "o zararları göze alana izin var" diyen ülkeler var.

Yasaklayacaklarsa aynı şekilde bilimsel kanıt bekliyoruz yasaklarına dair?

ya hu sen beklersin ben beklerim, ama osman abi beklemez? ihtiyaç duymaz.
Ne bileyim dedesi demiştir " askılı elbise kötüdür yeğeeen " bu o adam için direk facttir ve ona uygundur?

osman abi beklemez, ama oradaki ayşe bekler mesela, "niye zorla yasaklıyosunuz" diye sorar, iyiliğin için derler, o zaman ne kötülüğü var diye sorar.

Koskoca şehirde hiç mi zorlamaya tabi tutulan olmayacak bu genelgeyle? Aklın alıyor mu hepsinin istisnasız bunu istediğini?

olucaktır,olması için konmuştur zaten.yoksa neden çıkartırsın ki böyle bir bildiriyi.
Sosyal ağlarda paylaş

yine anlamsız bir laf anlatmanın icine girilmiş.. bir de ben sansımı deniyim istedim..

ebeveyn olarak tercihin cocugunun askılı kısa kollu vs giymemesi ise giydirmezsin.. Giydirmemenin sebebini cocguna guzelce anlatırsın ve "mantıklı" sebepler dahilinde isen cocugunun da bunu kabul ettigini dusunup baloya uzun giyinerek gitmesini saglarsın..

ANCAK bir cocugun ebeveyni izin veriyo kısa kollu giyinmesine o cocuk öyle de giyinmek istiyo ama bu sekilde suan baloya gidemiyor suan o cocugun OZGURLUKLERINI KISITLAMIS oluyorsun..

Sorun "kızlarımız kısa kollu giyindi diye 2 et parcası goren erkegimiz cıldırıyo, ben bile koluna surtturerek bosalmak istiyorum" ise ozaman git erkeklerini egit kızlarını kısıtlayacagına..
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Suark said:

( nasıl toplumun %1 i insan öldürmeye meyleden bir psikolojide olduğunu düşünüp akıl hastanesinde tutuyorsak )

ve baloda kolsuz elbise giyen kızları karşılaştırmak

paha biçilmez argüman

fizban said:

yok su an bulent arinc'i da gectin.

psikopat insanlarla etek giymek isteyen insanlari karsilastiriyorsun. umarim kizin olur da super mini giyer her gun, cildirip durursun.

ya işte abi sıkıntı burada.
Sizin için benim için aynı olmayabilir, ama başkası için aynı olabilir bu durum.
Ya ben gözükmeyen bir tanrıya tapıyorum
adam benim yediğim hayvana tapıyor
başka birisi cinsel organa tapıyor.

Hepimiz aynı dünyada yaşıyor ve hepimiz insanız. Düşünceler farklılık gösterebilir
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

YA ARKADAŞIM. Al kanıt yapıyorum sana

Bak diyorsun ki, "dünyada sizin gibi düşünmeyen kişiler de olabilir".

Sonra da savunduğun şey bu "bazı ailelerden kolsuz elbise giyen kızlarla ilgili şikayet gelmiş o yüzden yasaklamış olabilir".

O balolarda vs kolsuz elbise giyen kız görüldüyse eğer, demek ki bunu normal karşılayan aileler vardır. Demek ki senin mantığınla ilerlersek bu kişilerin düşüncesine saygı duyulması gerekir, tersi bencillik olur. Dolayısıyla bu yasak senin düşünce çerçevende yanlış.

Q.E.D

son cümleye itafen,
evet normal karşılayan aileler var ama yüksek ihtimal bunlar azınlıkta.
Bilmiyorum belki zorlama var belki de diğer çoğunluk tarafından sakıncalı gorulen bır durum var. Zaten genel bir durum olsa genelgeye ne gerek var.
Sosyal ağlarda paylaş

e başkası için aynıysa o zaman orda BÜYÜÜÜK bir toplumsal sorun vardır öyle düşünen insanların HEMEN eğitilmesi gerekir.

said:
Hepimiz aynı dünyada yaşıyor ve hepimiz insanız. Düşünceler farklılık gösterebilir

E zaten insan haklarını ihlal etmeyecek yelpazede farklı düşünceleri kısıtlamaya yasaklamaya çalışan zihniyeti burda yaptığımız gibi eleştirmemizin bir sebebi de bu. Bu davranışın yanlış olduğuna dair bir kamuoyu oluşturmak.
Sosyal ağlarda paylaş

bak suark, son kez acikliyorum. boyle 3 yasindaki cocuga aciklar derecede aciklayacagim, anlayamiyorsan yapacak birsey yok.

cinsel organa tapan insan, tapabilir. sakinca yok. adam olduren insan, adam oldurdugu icin, baskasina zarar veriyordur. onu tikmak lazim. mini etege tapan insan, tapabilir. sikinti yok. mini etek giydigi icin baskasina tecavuz eden insan, zarar veriyordur; iceri tikmak lazim.

etek giymeyi istemeyen insan, giymeyebilir. sikinti yok. etek giymeyi yasak kilan insan, demokrasiye dair en ufak bir fikir sahibi degildir, iceriye tikmaya dahi gerek yok, oy falan vermesin ama o. cobanin oyundan daha degersiz keza.
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

benim dedem suarkın nefes alması haramdır dedi. valilik suarkı assın

bak mesela diyelim ki böyle bir şey var,
şimdi senin gibi düşünen bir sürü insan türese, bizde zimbabwede bir kabilede yaşasak falan beni astırtabilirsin diğer insanları ikna ederek.
Ve bugunden sonra kimse adını suark koymaz falan.

10 kişilik bir evde büyüdüğünü düşün,
evdekiler masaya sandalye derse, sen dışarı çıktığında masaya sandalye dersin.
Etrafında kiler gülerler, yadırgarlar ama masa senin için sandalyedir.
Sosyal ağlarda paylaş

tanzimattan bu yana neredeyse 2 asır gecicek biz hala kıyafete takılıp kalıyoruz.
bu icine ettigimin muhafazakarlıgı insanları bu hale getirdi.
kapalı kapılar ardında her halt yeniyor ama dısarıda birden ahlak polisi oluveriyor insanlar.
adım gibi eminim Giresun da olan olay da bu sekildedir.birileri hemen ahlak polisligine soyunmusdur namus elden gitti die.
iste bu kafa yobazlıktır abicim,ister kabul et ister etme bi sekilde basta egitimle bu kafaları degistirmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Ardeth said:

e başkası için aynıysa o zaman orda BÜYÜÜÜK bir toplumsal sorun vardır öyle düşünen insanların HEMEN eğitilmesi gerekir.

e evet buna katılıyorum.

e tamam bu çerçevede bu yasağı nasıl ılımlı karşılayabiliyorsun o zaman onu anlamıyorum zaten? bu yasağı çıkaran insanlar öyle düşünüyordur diye demiyorum, sadece onu bir argüman olarak kullandığın için sordum.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

bak suark, son kez acikliyorum. boyle 3 yasindaki cocuga aciklar derecede aciklayacagim, anlayamiyorsan yapacak birsey yok.

cinsel organa tapan insan, tapabilir. sakinca yok. adam olduren insan, adam oldurdugu icin, baskasina zarar veriyordur. onu tikmak lazim. mini etege tapan insan, tapabilir. sikinti yok. mini etek giydigi icin baskasina tecavuz eden insan, zarar veriyordur; iceri tikmak lazim.

etek giymeyi istemeyen insan, giymeyebilir. sikinti yok. etek giymeyi yasak kilan insan, demokrasiye dair en ufak bir fikir sahibi degildir, iceriye tikmaya dahi gerek yok, oy falan vermesin ama o. cobanin oyundan daha degersiz keza.

bunların farkındayım zaten, ama işte sıkıntı şurada abi
sen ben, bunu bu şekilde düşünebiliyoruz,
orada ki çoğunluk bunu bu şekilde düşünmüyor olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

screwy said:

Suark osman amca yarın obur gun senin hayatında ozgurluk olarak nitelendirdigin biseyi mesela "kot giyinmeyi" begenmiyo diye kanunlarca yasaklanınca hala osman amcaya "e abi oyle dusunuyor olabilir" diyebilecek misin?

hayır tabiki tepkimi koyucam
ozaman niye hala osman amcayı savunuyorsun burda?
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Loxias said:

benim dedem suarkın nefes alması haramdır dedi. valilik suarkı assın

bak mesela diyelim ki böyle bir şey var,
şimdi senin gibi düşünen bir sürü insan türese, bizde zimbabwede bir kabilede yaşasak falan beni astırtabilirsin diğer insanları ikna ederek.
Ve bugunden sonra kimse adını suark koymaz falan.

10 kişilik bir evde büyüdüğünü düşün,
evdekiler masaya sandalye derse, sen dışarı çıktığında masaya sandalye dersin.
Etrafında kiler gülerler, yadırgarlar ama masa senin için sandalyedir.

zimbabwede kabilede değiliz, avrupa insan hakları bildirgesini imzalamış olan ve teoride de olsa insanların hak ve özgürlüklerinin korunmasını sağlamakla yükümlü bir cumhuriyetteyiz farkındaysan.

Açıkça temel hak ve özgürlüklerin ihlal edilmesini meşru görüyorsun.

Böyle abuk subuk şeyleri savunup ondan sonra toplum cahil dedi diye siyasetçileri suçluyosunuz... Açık açık insan hak ve özgürlüklerinin kısıtlanabileceğini savunuyorsunuz şurada.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Suark said:

Ardeth said:

e evet buna katılıyorum.

e tamam bu çerçevede bu yasağı nasıl ılımlı karşılayabiliyorsun o zaman onu anlamıyorum zaten? bu yasağı çıkaran insanlar öyle düşünüyordur diye demiyorum, sadece onu bir argüman olarak kullandığın için sordum.

Ben diyorum ki, bilmiyoruz tam olarak.
Neden vali böyle bir şey çıkartmış diye düşünüyorum, muhtemeln diyorum birileri gitti ona şikayette falan bulundu. E bu neden olmuş olabilir?
e insanlar muhtemelen aşamayacakları bir bariyerle karşılaştılar.

Ben yasağı savunmuyorum ki, ben direk yargılamaya karşıyım.
Bir de, durum belki orada ki insanlar için yasak değil, koruyucu bir şeydir gözüyle bakıyorum.
Giresun'u bilmiyorum, o yüzden sadece varsayım bunlar.

Yok eğer vali keyfe keder yasak çıkardıysa, tabiki yerin dibine kadar gidebilir kendi yasasıyla beraber.
Sosyal ağlarda paylaş

halkın bu kadarı aptal, bu kadarı cahil vs yerine lack of common sense demeyi tercih ediyorum artık.

mesela cahil olmayan birisinin ya da cahil olup olmadığını söyleyemediğiniz birisin durumunu açıklamanız gerektiğinde sağduyu yoksunu diyebilirsiniz. common sense tam sağduyu değil ya aslında, ondan lack of common sense de diyebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...