Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Selaminko, Bir proje üstünde çalışıyorum, Danone'ye bir pr programı çıkartmam gerekiyor ve yardımlarınıza ihtiyacım var. Aklınıza gelen, Danone'nin çektiği pr sıkıntıları, yediği boklar, kişisel izlenimlerinizi aktarırsanız çok sevinirim. Mesela genel olarak baktığımız zaman Danone'nin Türk pazarında sıkıntı çekmesinin en büyük nedenlerinden biri Fransız markası olması. Bu konudaki yorumlarınız nelerdir, gerçekten böyle bir sıkıntı olduğuna inanıyor musunuz? Sizi rahatsız eden bir durum olmasa bile, halkın neden bu konuda bu denli tepkili olduğu konusunda fikirleriniz var mı? Varsa neler. Araştırmalar başlasın, teşekkürler. Öptüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 fransız markası olduğunu bilmiyordum ben mesela. söylediğin iyi oldu almayım daha :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 taffarelden sonra bitti danone dsfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 hep o FW mailler yüzünden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 sabanci ohhhh no baby. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 DANONE ISRAILE YARDOM YAPOYOR Danonede DOMUZ YAGI VAR tarzi spam mailler mutlaka vardir. cok insan inaniyo bunlara. anneme her gun geliyo bu tarz mailler. az kalsin sucuklu yumurta keyfimizi yok edicekti bu mailler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 bi ara email atıyolardı mesela danonenin içersinde çocukların büyümesini engelleyen kimyasallar var diye sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 çikolatalı pudingi iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Normal yoğurdu efsaneydi Danone'nin, sonradan bozdu tadını, daha bi tatlı oldu sanki. Ben mesela ondan almayı bıraktım, bi de fiyat faktörü var tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Danone'nin Fransız kökenli olduğunu bilen bence çok yoktur. O nedenle ana sorunları, bu olamazmış gibi geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 danette bitter güzel harbiden baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 evet bir ara spam maillerle ambargo koydular :)) sırf yabancı menşeili diyede belki sıkıntı cekılıyordur belkı ama yorum yapıcak olursam tek soyleyebılecegım sey yoğurdunun boktan oldugu , bi yörsan tava yogurduyla kıyaslayınca resmen yapay bısey yıyormus hissi veriyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 danone tr den çekilmedi mi hala batak olm o firma kaçın kurtulun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Creus Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 bir ara yoğurtları hakkında wom çıkmıştı. tü kaka için de pis şeyler var diye. sonrasında sadece testimonial yaptı bi iki tane ayşe özgün le sanırım bi iki reklamı oldu bu amaca hizmet. ama sonra durdu. insanlar da o reklamlardan sanırım mesajı alamadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Danone Turk pazarina cok fransiz. Hmm ilginc ben severek alirdim danone urunlerini TR'de iken. Danette danone taze sutlu tatli! (ya da oyle bir seydi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 o değilde hakkaten biz düzenli olarak danone puding yiyoruz güzel oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Creus said: bir ara yoğurtları hakkında wom çıkmıştı. tü kaka için de pis şeyler var diye. sonrasında sadece testimonial yaptı bi iki tane ayşe özgün le sanırım bi iki reklamı oldu bu amaca hizmet. ama sonra durdu. insanlar da o reklamlardan sanırım mesajı alamadı. evet bir ara resmen karalama kampanyası vardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 bir bilen olarak soyliyim danone bu kadar senede herhangi bir marka farkindaligi yaratamadi, urunlerini adam gibi konumlandiramadi ozellikle sabanci ile yollarini ayirdiktan sonra cok sert bir sekilde bozuldu iletisimi, bunun yaninda urunlerin kalitesindede cok sert bir dusus oldu her hafta danette girerdi bizim eve, fiyati cidden ucuzladi ama kalitesi dibe vurdu tikvesliyi iyi kullandilar, tikvesliyi biraz daha once cikarmalari lazim ama ayran yarisinda cuvalladilar. tikveslinin karton kutuda satilan ayranlari vardi, kutu kutu alirdik bunlardan cidden marketlerde bulunmazdi, sonra gidip plastik siseye koydular direk biraktik, tat farki asiri fazlaydiki plastik icinde kalan ayranin direk tadi bozuluyor, karton cok daha iyiydi aptallik ettiler, sirf karton oldugu icin tercih ediliyordu zam yapsalar biel alirdi millet activia nin turkiyede cok tutmiycagi belliydi misal, bosuna asiri masraf yapip buyuk beklentilerle girdiler alt pazar segmentine hitap eden birtat urunleri ile kendi kendi ile rekabet ediyor misal, tuketicinin akfasini karistiriyor bu konuda sut danone kullaniyoruz misal, zaten kolayda urun sut o konuda yoruma gerek yokta misal cikolatali sutlere disney karakteri basmak icin yiginla para harciyor, telif oduyor bunun yerine fiyat indirimine gitse veya taso gibi biriktirilebilir, bagimlilik yapici bisiler verse sutun yaninda (oyun karti, 6 karton getir danette kap vs vs) uzun donemde cok daha fazla getirisi olur cok daha az masraf ile, ozellikle su fila ncikarmislar toy story li, yazik direk o masrafa cocuk gidip bi resim icin su tercihi yapmaz ki kantinlerden cok marketlerde satiliyor bu sular, cocuk dedigin suyu okulun kantinden alir yani simdilik bu kadar geliyor aklima, danone tuketicisiyim hani bide, tikvesli misal benim icin bir ask markasi ama danonenin marka genisletme veya farkindalik ayratma konusunda yan gelip yattiginida goruyorum piyasadaki en iyi yogurt lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 ha bdie fransiz olmasi kesinlikle yanlis algi, tikveslinin danone altinda oldugunu cogu insan bilmez misal, hic sorun degil o danone problemi yanlsi yerde ariyor eger fransiziz die basarili olamiyoruz diye dusunuyorsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 throine said: hep o FW mailler yüzünden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Danone yada onun muadili bir firmanın üretiği şu tatlı süt/yoğurtan birinin reklamında öyle bir lanse ediyorki normal süt içilse kalsiyum ihtiyacı imkanı yok tamamlanamaz gibi, halbuki onların yoğurdu/sütünde envai çeşit katkı maddesi var. Böyle salak reklamlar çıkarmasınlar yeterli bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Viktor said: ha bdie fransiz olmasi kesinlikle yanlis algi, tikveslinin danone altinda oldugunu cogu insan bilmez misal, hic sorun degil o danone problemi yanlsi yerde ariyor eger fransiziz die basarili olamiyoruz diye dusunuyorsa Öyle diyorsun ama tüketici de diyor ki fransız malı kullanacağıma has yerli malı yurdun malını kullanırım, neden ibne fransızlara para kazandırayım mantığı söz konusu gibi duruyor. Bunun nedeni fransızların türkiyeye karşı tutumu olabilir mi? AB meselesinden bakarsak olaya bir nefret durumu söz konusu diyebilir miyiz dersiniz? Ya da Ermeni lobileriydi bokuydu püsürüydü derken milliyetçi tutumun öne çıkması bir etken olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 abi turk tuketicisi emin ol cok takmiyor bu isleri, danone bagira bagira BEN FRANSIZIM demedigi veya ankete BIZ FRANSIZIZ BIZE GUVENIRMISIN? :D yazmadigi surece kimseee bilmiyor bile anketi veriyrosun ama, sikki goruyor dogru secenek ve milliyetci damari ile onu isaretliyor cirt diye, ayni odak guruplarina sor en cok belgesel izleyip jazz dinliyorlardir, oysa hande yener ve serdar ortacla 300-500 cekip abidik turk dizileri iel kaidn programlarini izliyorlar turk halkini iyi tanimalari lazim dogru tespit icin, yurtdisindaki arastirma yontemleri burda sokmuyor ne yazikki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 farkındalığı nasıl yaratmadı ya. 3 4 sene öncesine kadar küçük kapta çocukları için filan olan çikolatalı yoğurtlar filan direk danone olarak biliniyodu (selpak mendil gibi). ayrıca son yaptığı bana göre süt onlara göre çikolata reklamı hala ağızlarda. bir bilen olarak söylüyorum ben de yanlış anlaşılmasın. sıkıntı söyleyeceksek eğer, sütaşın danonenin etkin olduğu pazara girdikten sonra danonenin inovayon anlamında biraz geride kalması benim aklıma ilk gelen. ama mesela activia ile fena atak yapmadılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Ben fransız diye almıyorum mesela. Ayran izmit üretimi cenesuyu var, açık ara tr birincisi tad olarak, onu alıyorum, yoğurt az yağlı içim veya pınar alıyorum tadı damak tadıma uygun direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar