Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

biyoloji veya kimyadan anlayan güzel patiler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şu saydıklarımın karışımında hangi gazlar açığa çıkar ve ne oranda çıkar aşağı yukarı atabilir misin?

2 lt su
3 çay kaşığı maya (hani şu bakkalda satılan pak maya fln)
3 su bardağı şeker

Not: 1 çay kaşığını 3,7 ml olarak alınız.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Bildiğim kadarıyla maya şekerle beslenerek alkol çıkartır. Ama içilmeyen bir alkol sanırım, yani bir işe yaramaz.
Mesaj tarihi:
maya ve şeker karbondioksit çıkartır evet. ama 1 mi çıkar 2 mi onu bilmem. şey hatta maya bakterileri şekeri gıda diye tüketiyor, co2 atık olarak bize kalıyor. bakteri boku bir nevi.
Mesaj tarihi:
alkol fermantasyonu sonucu etanol çıkar öyle tam veriler alabilmen çok zor daha iyi bilen varsa açılar benim biyoloji bilgim etanol çıkar demeye yetiyo. ancak ne kadar ne çıkacağını tam olarak kestirmen çok zor bişey yani onun için hani tam bişeyler vermen gerekir ayrıca enzim aktivitesi için sıcaklık vb gibi koşullarda açığa çıkacak son ürün miktarını etkileyebilir. zira şarap üretirken falan sürekli olarak belli sıcaklıkta tutulur ph kontrolü işte falan yapılır
Mesaj tarihi:
Anelor said:

alkol fermantasyonu sonucu etanol çıkar öyle tam veriler alabilmen çok zor daha iyi bilen varsa açılar benim biyoloji bilgim etanol çıkar demeye yetiyo. ancak ne kadar ne çıkacağını tam olarak kestirmen çok zor bişey yani onun için hani tam bişeyler vermen gerekir ayrıca enzim aktivitesi için sıcaklık vb gibi koşullarda açığa çıkacak son ürün miktarını etkileyebilir. zira şarap üretirken falan sürekli olarak belli sıcaklıkta tutulur ph kontrolü işte falan yapılır

kabaca 1 mol glikozdan 2 mol etanol ve 2mol karbondioksit gelir fakat extra by-product gelip gelmiyecegi konusunda bi fikrim yok.
Mesaj tarihi:
Frantic'i dinle sen benim pek bi bilgim yok o konuda ama eğer alkol fermantasyonunu araştırırsan aradığın cevapları bulursun gibi geliyor konuyu açan arkadaşım
  • Yeni Oluştur...