Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yüzsüzlük mü, Çakallık mı bilemedim

küheylan

Öne çıkan mesajlar

Şimdi final sonuçları falan açıklanıyor, millet hocanın kapısında yatıp ders geçiyor ya çok canım sıkılıyor benim böyle olunca. Hatta telefon açıp hocam geçirin lütfen diyen insanlar var. Ciddi ciddi sinirleniyorum. Adam 6 ders alıyor 3ünü yalakalıkla veriyor 2sini de kendi geçiyor mis.

Bir eleman var özellikle önceki yıllarda çıkmış soruları ezberleyip sınava giriyor eğer benzer çıkmazsa kalıyor sürekli. Tek işi ezber adamın ama böyle böyle ders geçiyor.

Mühendis olacak bir de bu adam, yine dellendim bak.
Sosyal ağlarda paylaş

abi o yetenek işte hayatta yapamam "f alırım napim lan" zihniyetindeyim. o değil pazarlık da yapamam ben hani param var diye değil. bi arkadaşım var burger kingte bile pazarlık yapabilecek donanıma sahip anasını satim. yok abi bende o işte, 20 lira derse veririm geçerim yani pazarda bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Forex said:

4 senelik üni hayatımda 1 kere bile kopyaya yeltenmedim, arkadaşlarımın hepsi yeltendiler ve benim 22 maddeyi it gibi ezberlediğim sorularda onlar kitaptan bakarak yazdılar. Hepimiz geçtik ama ben kalsam büyük ihtimal gammazlardım

abi kopyayı ayrı tutuyorum. kendim de çekiyorum ara ara. cidden kızmıyorum ona çünkü yetenek bir yerde kopya çekmek. ayrıca mühenislik derslerinde de hiçbirşey bilmeden kopya çeksen de pek yemiyor gene bişiler bilmen lazım.

ama şu olay çok sinirime dokunuyor. 36 ortalama ile ders geçiyorsun biz de benim ortalamam 35 arasam hocayı banko geçicem, ki kadın büyük ihtimalle finalde 48 aldığım için geçtiğimi düşünüp bakmıyor ortalamaya falan öyle kalıyorum. bu adam FF iken CC ile geçiyor o dersi konuşup.
Sosyal ağlarda paylaş

Hocalarla kanka muhabbetine girişmek en mantıklısı tabi. Ben yapmadım ama yani maşallah bi baktım millette bütün hocaların telefonları var. Onu geçtim sabahları hocayla birlikte gelen tipler falan var ya yani şimdi böyle bir yavşaklık ortamında ben gerilirim mesela
Sosyal ağlarda paylaş

red @ o çok var be evli hocayla kampüsün alakasız bir yerinde elele gezen bile gördük geçenlerde.

hayatımda bi kere sınav sonucuyla ilgili hocaya gittim oda geçen haftaydı çok sağlam not beklediğim sınavdı test kısmında 25-30 puanlık kaydırma yapmışım bariz mallık yani :)

o gün hocam bazı kağıtlar gösterdi kızın biri aynen şunu yazmış "hocam vizem 90 finalde 70 alamıyorsam büte bırakın." böyle bir karaktersizlik var mı ya hocada gıcıklıgına 50 verip 90 vizesini öldürmüş.

birde faceden hocaya mesaj atan arkadaşım vardı geçen dönem adamla kanka olmuşlardı artık :)

şahsen akademik kadrosu dar olan bir bölümde okudğumdan bölümde epey aktif olduğumdan hocalarla dialogum iyi ama hiç not muhabbeti yapamam insan utanır yani.
Sosyal ağlarda paylaş

hayatın (sadece üniversite hayatının değil) ne kadar acımasız ve adaletsiz insanların ne kadar adi ve kaypak olduğunu uzunca başıma gelenlerle anlatabileceğim bir mesaj yazmak isterdim ama insanlar o kadar gereksiz yaratıklar ki haklarında yorum yapmak istemiyorum.

deal with it.

üniversite birinci sınıfa başladığımızda hani ilk ders muhabbeti vardır ya. o muhabbetleri ediyordu hocaların hepsi. işte hocalardan bir tanesi şöyle dedi -ne kadar güzel pırıl pırıl yüzler genç bakışlar görüyorum ama ne yazık bu yüzleriniz ve bakışlarınız dördüncü sınıfa geldiğinizde yerlerini bambaşka hallere bırakacak. hepiniz az çok hayatın ne olduğunu anlamanın verdiği o güvensizliği ifadelerinizde taşıyor olacaksınız.- kelimesi kelimesine olmasa bile buna çok yakın bişiydi.

bizim ünide c 70'ten başlıyor. birleşmiş milletlerde, nato'da, bilimum süper güçlerin meclislerinde bizim ünide döndüğü kadar politika dönmüyordur.

haklısın op ama dünya böyle. hayata atıldığımızda ne adiliklerle karşılaşacağız sen düşün.
Sosyal ağlarda paylaş

kopya çekmeyi destekleyip hocayla görüşüp 1-2 puan yükselten insanları çakallık veya yalakalık görmek enteresan olmuş.

şahsen hocayla konuşup not yükseltmek, kopya çekmeye göre daha kabul edilebilinir bir şey,
sonuçta hocanın kanaat notuyla alakası var, sizin hocayla ilişkilerinize göre değişebilir bu not.

hani sınavlarından 0 0 0 0 alan birisini A+ ile geçirsin demiyorum elbette, ama dönem sonu not ortalaması 43 olup 45'ten geçmesi gereken kişilerin hocayla konuşup not istemesi ayıp bir iş değil.

kopya çok daha yanlış bir hadise, kendinizi kandırmış oluyorsunuz, hocayı kandırmış oluyorsunuz, sınıf arkadaşlarınızı kazıklamış oluyorsunuz vs.
hocalardan 1-2 puan istemeyi çakallık olarak görüyorsanız, kopya çekmek daha büyük bir çakallık.
"yetenek" felan diyerek üstünü örtmek de mümkün.

bahsi geçen "soru ezberleme" olayını ise saçma buluyorum.
öğrencinin konunun içeriğini ve mantalitesini öğrenmesi lazım, soruları ezberlemesi değil.
hatta şöyle bir anım var konuyla ilgili.
lise 3'te herkesin izin alıp dersanelerde öss çalıştığı dönemdi.
geriye kalan, okula gelen öğrenciler için ise, matematik dersinin hocası türev-integral dersinde bize soru ezberletmişti.
kağıt üstünde vermişti formüller, soruları, "bunları ezberleyin gelip, sınavda soracam" demişti. ders işlememişti.
ama ben derste hocadan dinlemek istiyordum konuları, hocaya da anlatmıştım bunu.
herkes o sorulara çalışıp ezberleyip sınavlardan geçmişti, ben soru ezberlemediğim için kalmıştım. hoca ders işlemek istemiyordu, illa o soruları ezberleyecektik.
sonrasında bir yerden türev-integral kitabı bulup konuları ordan çalışmıştım da ancak öyle geçebildim o dersi.

soru ezberliyeceksek (özellikle üniversitede) o hocanın işlevi ne orda? onu da düşünmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

hocam ne kanaatı. üniversite hocalarını tanımıyor musun, çoğu pislik gibi davranıyor öğrencilerine. yüzünü bile zor hatırlıyorlar, kaldı ki ben dönem temsilcisiyim ona rağmen adımı bilen az hoca var.

kopya-hocadan puan isteme kıyaslamasına gelince, üstte bir mesajımda dediğim gibi direk kopya ile ders geçmek büyük yalan gibi geliyor. zaten tek soru için en az 1 sayfa işlem yapıyorsun ne kadar kopya çekebilirsin ki? illa ki bişiler biliceksin o konu hakkında.

ha dediğin gibi gerçekten 2-3 puan eksiktir gider konuşursun kaldı ki onun içinde fazla alçalmana gerek kalmaz hoca karşısında ama ben yapamıyorum onu da.

ama benim burda bahsettiğim adam bildiğin 25 aldığı sınavda puanını 45e çıkarttırıp en kötü CC ile geçen adam. ve 6 dersten 3ünü böyle geçince koyuyor adama.
Sosyal ağlarda paylaş

Tipik bir inek olarak kopya cekenlerden o kadar ama o kadar nefret ediyorum ki. Ben okuz gibi ders calisiyorum, salak salak seyleri ezberliyorum, herif geliyo ayni notu aliyor. Neyse ki bolum derslerinde zaten cheat sheet falan kullandigimizdan sorun olmuyor. Ezbere dayali bir bolum okusaydim ispiyonlardim heralde.

Hocayla konusma olayini da cok yadirgamiyorum ben. Abartip bildigin yalakalik yapmak hos degil de, bazi insanlar da hayatta oyle tutunuyor iste. Yapacak bir sey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

küheylan said:

üniversite hocalarını tanımıyor musun, çoğu pislik gibi davranıyor öğrencilerine. yüzünü bile zor hatırlıyorlar, kaldı ki ben dönem temsilcisiyim ona rağmen adımı bilen az hoca var.

neyseki bizim bölümde hocalar öyle kötü değildi.
konuda anlamadığın yerde derste sorunca açıklıyordu mesela. daha anlamazsan odasında anlatıyordu. yine anlamazsan konuyu özümseyebilmen için proje veya kitap veriyodu.

ayrıca iyi geçindiğin hocalar sana çok iyi davranıyordu. dönem temsilcisi felan değildim ama gayet güzel davranıyorlardı yani, sorun yaşamadım.

biraz da benim şansım herhalde :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...