Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeşil Pasaport Olayı


Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Ya şimdi benim annemden hakkım var, hatta pasaportum da vardı ama süresi vs. yıllar önce doldu.

18 yaşından sonra erkeklerde hak bitiyor diye biliyorum, okuduğum kadarıyla vs. fakat öğrenci olma durumunda uzatma söz konusuymuş. 24 yaşına kadar uzatabilirsin vs. dediler.

Bir arkadaşım yine annesinden gelen hak ile 21 yaşında ilk defa yeşil pasaport çıkarttı. Orada kafam karıştı işte, yani okuyorum okuyorum hakkım yok gibi gözüküyor, lakin adam çıkartınca kuşkulandım.

Şimdi var mı benim hakkım uzatmak için ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
Benim de bir sorum olacak. Aynı şekilde benim de annemden dolayı yeşil pasaport alma hakkım var. En kısa sürede başvuracağım fakat pasaport şubeye giderken annemin de benimle gelmesi veya memur olduğuna dair bir belge götürmem gerekiyor mu?

Bir de galiba yeni çipli pasaportlar çıkmış, onu çıkartma işlemi biraz daha farklı uzun sürüyormuş. İlla ki çipli pasaport mu almam gerekiyor şuan benim?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

- Annenle senin birer adet kimlik fotokopin
- Annenin kadro ve derecesini gösteren çalıştığı yerden alacağı belge
- Parmak izin(gidince veriyorsun)
- 2 adet biyometrik resmin
- Öğrenci belgen
- Sadece defter ücreti yatırıyorsun 54 lira emniyette de yatırılacak yerler var ama banka daha rahat olabilir.
- Birde orada form doldurtuyorlar(alıpta eve götürebilirsin) annenle senin kimlik bilgini doldurucaksın annen imzalayacak onu.)
- Varsa eski pasaportunu götür şöyle bir bakarlar sadece ama olsun.

25 yaşın bitene kadar hak sahibisin okuduğun sürece.

ps:Çalışıyorsa hala annen o imzalanacak formu dolu götürdüğünde yardımcı oluyorlar bir de hani annene gerek olmayabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim de ayni sekilde annem ve babam dolayisiyla yesil pasaportum vardi, 18 yasina girdigimde iptal olmustu. gecen sonbahar erasmus ile ingiltereye gittim, mecburen yeni pasaportlardan cikarmistim, binbir turlu ugras sonrasi. geldigimde duydum ki yesili hala kullanabiliyormusum

-_______________________-'
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...
abi emniyette konuştuğum adam öğrenci olduğun sürece geçerli dedi, 25 yaşına kadar

mesela kız kardeşim seneye liseyi bitiriyor. Devamı garanti olmadığından ötürü sadece 1 senelik pasaport verebiliriz demişler. Ama öğrencilik durumu devam ettiği sürece o da 25 yaşına kadar alabilecek.

Benim içinde üniversite 3. sınıf bitmiş olmasına ve gelecek sene büyük ihtimal sene uzatmadan mezun olacağıma rağmen ucu tamamen açık duruyor. Çünkü uzatma ihtimali bende hep var. Ben mesela şuan 21 yaşındayım, 4 senelik uzatabiliyorum yeşili. Ama öğrencilik bittiği anda iptal oluyormuş pasaport,

İşte herkes şey diyor, çıkabildiğin kadar ülkeye çık ki ondan sonra normal pasaporta geçiş yapınca kolaylık olsun. Hatta İngiltere, ABD vs. hayallerin varsa yeşille önce başka ülkelere gidin sonra onlara rahat girersiniz diyorlar.

Bakalım, ingiltere hayalim vardı Kasım'da da İtalya veya İspanya yapacam sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...