Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

et döner fiyatları


Bone

Öne çıkan mesajlar

Mal said:

Günümüzdeki son hali 19.yy'da, Bursa'daki İskender Efendi'ye dayanmaktadır ve Erzurum'daki Cağ Döner ile aynı kaynaktan geldiği düşünülmektedir.


son hali nasıl iskender efendiye dayanıyor anlamadım. iskenderden sonra yaprak döner diye adlandırılmak zorunda kalan döner, bundan büyük eziyet görmemiştir herhalde.

iskender dediğin saçma sapan kıymalı bir yemek işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka arkadaşlarınız yok derecek kadar az. Her aktiviteyi buradan arkadaşlarınızla yapıyosunuz. Gezme kültürünüz yok. Türkiye'yi tanıma kültürünüz yok. İnsanını tanıma kültürünüz yok. Kafanız tek bakış, insan çeşitliliğine hazır değilsiniz. Geziyorum diyeniz de tatava. Türkiye'nin her yerini gezdim diyo, ara sokakta bir esnaf lokantasına uğramamıştır mesela. Duyulmuş yerlerini görmüştür.

Yani iskenderin İstanbul'daki leşliğinden dem vurdum ben, bir iki yerde ağza alınır. Bursa için de öyle. Diğerleri iğrenç. Benim damak tadım böyle, kültürüm böyle. başkası beğenmeyebilir.


Yes-lifer heheheh

hehe

h.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:


Myshkin said:

dusuncelihayvan said:

Tamam yani yerinde iyi yapan adam zaten gelir İstanbul'da yapar ama herşeyi yerinde yiyeceksin gibi bir laf yok bence.


mantığa hayran kaldım kardeş. yerel lezzet kavramı öpmüşsün resmen. italyadan hindistana, güney amerikadan uzak doğu mutfağına, bunları merak eden adam her zaman gider taşrada yer. sen italyan lezzetlerini tanıtmak isteyim gidip romada yemek yiyen kimseyi biliyor musun? bazı şeyler vardır yerinde güzeldir, adam az önce kestiği tavşanla yemek yapıyor, halihazırda köyde yaptığı şarapla kaymakla servis ediyor. büyük şehirde böyle bir şey yapabilme imkanın var mı?




dostum sen gastronomi dunyasinin ne halde geldigini biliyor musun? Ozel ucaklariyla dunyanin cesitli yerlerinden et sebze meyve getiren restaurantlar var. Swissotel de cipriani vardır. Git bak bakalim balik nerden geliyormus. Sana servis edilen balik daha sabah norvecten geliyor. aksami senin tabaginda. o yuzden bu yemege gidip 250-300 lira para veriyorsun bir tabaga.

illa ki her sey yerinde de iyidir ancak artik herseyi ayni kalitede ve ayni tazelikte istanbul gibi metropollerde de bulabilme imkanin var.


Bak bu söylediklerine bir itirazım yok. Ama yine de bir yerde dondurucuya girmiş-çıkmış, yolculuk geçirmiş şeyleri bir aşçının elinden yiyorsun. biryerde adam anasından babasından öğrendiği yüzlerce yıllık gelenekleri uygulayarak açıyor hamurunu, fırınından yapıyor. kesinlikle aynı olmaz. ama bahsettiğin restoranlara bir lafım yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cons said:

balon said:

Marty said:

bu arada, "5 sene x'de kaldim, bu isleri hepinizden iyi biliyorum" diyene sonradan gorme denir.


Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka arkadaşlarınız yok derecek kadar az..... başkası beğenmeyebilir.

http://medias.lepost.fr/ill/2009/08/02/h-20-1643665-1249234779.jpg



ahaha çok iyi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

dusuncelihayvan said:

o yuzden bu yemege gidip 250-300 lira para veriyorsun bir tabaga.

bi tabak yemeğe 300 lira veren aptaldır lan doğrudan. tartışmam bile. 20 sene bursada kaldım iskenderi bana sorucaksınız en çok bana!!!11!!!


hayat abi. Yaşam standardı. Şimdi sana bana aptal geliyor ama ao 300 lirayı saniye de kazanan bir insan olunca umrun da olmuyor. Para prestij için var işte. Beckham'mıydı neydi saniyede 280dolar mı ne kazanıyordu.
Düşünsene o parayı yemeğe vermeyip ne yapcaksın?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben maaşlarına takılmıyorumda bu restaurantların yada hizmet veren envai şirketleri garipsiyorum.

Düşünsenize insan, kendi zaaflarını bilip kendi türünü sömürüyor. Çok ilginç lan =) adam muhteşem bir manzaraya restaurant kuruyor içerisinin renginden mobilyalarına göre insanın güdülerini tetikleyecek şekilde döşüyor. En ünlü aşçıları getirip en pahalı malzemelerle yemek yapıyor sonra faiş fiyattan satıyor. Çok zenginlerde gidip swissotel de yemek yemek için dünyanın parasını bayılıyor.

çok çok ilginç..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

hayat abi. Yaşam standardı. Şimdi sana bana aptal geliyor ama ao 300 lirayı saniye de kazanan bir insan olunca umrun da olmuyor. Para prestij için var işte. Beckham'mıydı neydi saniyede 280dolar mı ne kazanıyordu.
Düşünsene o parayı yemeğe vermeyip ne yapcaksın?


kazandık, yaşasın? ühü


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...