Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Biriyle tartıştığınızda nasıl bir süreç izlersiniz?

Bella

Öne çıkan mesajlar

Ben sinirlenmiyorum lan neredeyse hiç, sıfır. Aşırı derecede bir pasif agresiflik var. Öyle böyle değil. Böyle çıldırıp ağzıma geleni söylediğim çok seyrektir yani, çok çok çok seyrektir kontrolü kaybettiğim. İlk başta diyeceğimi diyorum. Tavrımı net bir biçimde ortaya koyuyorum. Fazla uzatmıyorum. Eğer kılıçları çektiysek ama hiç unutamıyorum olanları, yeri geldikçe azar azar kullanıyorum. Hafta, ay ya da yıl geçmiş olması fark etmiyor. Uygun bir an illa ki gelecek. O zamana kadar bir kenarda duruyor.

Korkunç ve yıkıcı bir psikoloji bu. Hem benim için hem karşı taraf için.

Hep sinirlenip camı çerçeveyi indirenlere özenmişimdir, hakkaten şu pasif agresif muhabbeti ömürden ömür yiyen bir şey. 40 yaşıma gelmeden kalpten gidersem bu bok yüzünden olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekşide biri şöyle yazmış baktım şimdi;

"kavga, bagrinma, inatla ustune gitme, kufur etme yerine sessizce, usul ve zeki hamlelerle, sozden ote karsindaki kisiyi sakinligi ve asla kizmamasiyla deli eden, sabirli ve sakin bazi insanlarin yaptigi bir cesit davranis bicimidir.

karsinizdaki insan demogoji sanatini o kadar iyi kullanir, her argumaninizi bir baska argumanla o kadar guzel curutur ki sinirden kuplere binersiniz. bu tur insanlar haksiz yere hakli cikmakta, sizi de hakli yere haksiz cikarmakta ustlerine yoktur."

Tartışmada tam bir savaş makinası oluyo böyle insanlar. Ben, böyle ciddi ciddi tartıştığım karşımdaki kişilerin yerinde olsam ağzıma yumruğu oturturum yani, cidden dayanılacak gibi değil. Göz göre göre yanlış olduğunu bildiğim bir şeyi sırf kendin dedin diye sakince savunup karşı tarafı da "bu fikrin mantıklı olduğuna" inandırabilmek korkunç bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

Bella said:

böyle bir şey olunca tartışma vs bir de üstüen arayıp sormazsa soğuyorum ben. zaman girmesi iyi birşey değil bence.

Sicagi sicagina rahatca konusup cozemeyecegin hatta bok edecegin konular var.Ama bir gece en azindan adam gibi yatip kalkip sakin kafayla olay cok daha rahat bir sekilde anlasilip sakince cozulebiliyor.Olay sicakken ve tartisma bir yerde sikismisken spamlemenin,uzerine gitmenin zarari var yarari 0
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...