pontipati Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Büyük sayıların asal olmadığını bulmak için bildiğiniz bir program var mı? veya böyle bi program yazmayı bilen var mı?
fizban Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 herhangi bir dilde sunu yaz iste; c gibin yazdim. int main() { int i, num = 432141; for (i = 2; i < sqrt(num); i++) { if (num % i == 0) { printf("%d is not primen",num); return 0; } } printf("%d is primen",num); return 0; }
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 fizban said: herhangi bir dilde sunu yaz iste; c gibin yazdim. int main() { int i, num = 432141; for (i = 2; i < sqrt(num); i++) { if (num % i == 0) { printf("%d is not primen",num); return 0; } } printf("%d is primen",num); return 0; } NERD
Suark Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 hmm kendinden önceki sayılara böldür dicektim uzayabilir, önce bi 2-3-5 e böldür, bölünmüyosa bunların katları olmayan sırada ki her sayıya böldür. ama dur ya onları hesaplatırken de kastırır. sen hacı 2-3-5 e böldür, bölünmüyosa saldırsın 7 den itibaren başlasın o sayıya kadar bölmeye. gelmedi bişi aklıma ama vardır burda bilen denemiş olan fizbanınkıne baktım sımdı, güzelmiş o. 2-3-5 e böldür, bölünmüyosa karekök aldır, alınmıyosa ok herhalde.
Deacon Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 once 2'ye boldur, sonra dongu yap 3'ten baslayarak 2'ser 2'ser arttir kok n'e kadar. hatta wikiye bakarsan orda yaziodur, asallar 6k+i mi oyle bir seyde oluyor. bunu da hesaba katarsan normalden cok daha hizli bulursun.
fizban Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 sayinin buyuklugune gore degisik metodlar kullanilabilir tabi de; amac sonucta boyle bir kod yazmaksa en basidi yukarida benim yazdigim. syntax hatasi olabilir gerci dikkat etmedim. once 2'ye boldurup, 3 ten itibaren incrementleri 2 seklinde yapmak daha mantikli, ve sadece bir satir degistiriyor gerci.
pontipati Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 büyük derken 1000, 10000 basamaklı falan.Bunlar hesaplayamıyor.Mesela ben 10000 bas. bi sayı yazıcam o başlıycak işte o her sayıyı bölcek sırayla.Bildiğim bi program yok ve yazılan bulamadım
Deacon Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 bazi dillerde(e.g. java, python) bignumber class'i var. onlari kullancaksin o kadar buyuk sayilar icin. yoksa kendin yazicaksin o yapiyi. algoritma ayni olur iste sadece veri yapisi degisicek. daha efektif algoritmalar da vardir belki bilmiorm.
di Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Deacon said: bazi dillerde(e.g. java, python) bignumber class'i var. onlari kullancaksin o kadar buyuk sayilar icin. yoksa kendin yazicaksin o yapiyi. algoritma ayni olur iste sadece veri yapisi degisicek. daha efektif algoritmalar da vardir belki bilmiorm. Cevap burda.
Borastus Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 böyle 10000 basamaklı sayılar için hesaplama yapabileceğini zannetmiyorum BigIntegerler bile birkaç trilyonda bitiyor olsa gerek.
aquila Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 10k basamakli sayi ne ya, adam gibi sayilarla ugrasin.
reyou Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 99 dan beri calisan cpu var en buyuk asal sayiyi bulmak icin abd ile cin ayri ayri makinelerde calistiriyolar abd ninki 2 yil ondeymis
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 10k basamaklı sayı neyse de 10k basamaklı sayının asal olup olmadığını bulmak ne? Aylar sürer heralde sonuç üretmesi sdfsdf
pontipati Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 şu an bulunan en büyük asal sayı 10.000.000 küsür basamaklıydı galiba.bankacılıkta vs. şifrelemede kullanılıyor, sanırım rsa şifrelemesinin de temelinde asal sayılar var.büyük bas. asal sayı bulanlara da para ödülleri var. asal sayıları bulmak için dünya çapında araştırmalar var, insanlar bu araştırma ağlarına katılabiliyor.Ama bunlar sırayla her sayıyı deniyor-5456....2, 9982...5 vs. değil- diye biliyorum.
Öne çıkan mesajlar