Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 8

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
GERGE said:

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/feature-packs

Buradan Media Center anahtarını beleşe alabiliyorsunuz. Aldım şimdi ama e-posta kutuma gelmedi daha.

Şimdi geldi, 12 saat sonra neredeyse. YÜkledim, güzel çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Lan!

Bir loophole buldum sanırım yanlışlıkla. Windows 8 çıkmadan önce RTM sızdığında yüklediğimi biliyorsunuzdur konuyu okuyorsanız, Ağustos'un ortalarında yapmıştım. Microsoft ve Doğu Avrupa'dan bir ülkenin hatasıyla da açılı duran bir KMS sunucusundan aktive etmiştim çıkınca alırım diye. Microsoft kapatmadı Windows'ları öyle aktive edilen ama 6 ay süresi olduğu yazıyordu aktivasyon sayfasında, sonra deaktive olacağı.

Neyse işte, o Windows'u kullanıyordum hala Vatan'a kutulu Windows gelene kadar, sonra kutudan çıkan anahtarı girecektim. Biraz önce ama bu sayfadan beleş promosyonla Windows Media Center anahtarı aldım ve resmi Microsoft sunucularından aktive ettim. Bu arada anahtar sadece aktive olmuş Windows'larda kullanılabiliyor. Şu anda aktivasyon bilgilerimi kontrol ettiğimde Windows'uma bağlı anahtarın tamamen değiştiğini, ürünün adının Windows 8 Pro with Media Center olduğunu ve aktivasyonun orijinal anahtarla yapılmış gibi kalıcı olduğunu görüyorum. slmgr.vbs'i uzun uzun kurcaladım ve eski anahtardan iz yok, tamamen yasal görünümünde yani.

Nasıl olduğu ortada, ilerde Microsoft buna bir çözüm bulur ve benim Windows 8'i iptal eder mi bilmiyorum. Zaten kutu gelince alacağım mağazaya gidip.

Böyle işte =) RETAIL kanalından Microsoft'un, retail Windows 8 olarak aktive edildiğini yazıyor slmgr.vbs.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
The Verge böyle diyor:

If you’re installing fresh, you’ll need to burn the ISO to a bootable USB flash drive or DVD drive, using the very same Microsoft tool, and tell your computer to boot from those instead, and you’ll need to backup any critical files ahead of time so they aren’t wiped out when you reformat.

Güncelleme versiyonu hakkında diyor bunu. Sanırım kurulum aracını o güncelleme aracıyla yaratmak gerekiyor?
Sosyal ağlarda paylaş

indirmem 5 dakika, clean install kurmam 10 dakika sürdü. iso filan burn etmedim bu arada direk keep nothing'le herseyi temizledim.

stardock'un start8 ve fences 2.0'ı ile çok iyi oldu.

en sevdiğim yanıda 2 monitore ek olarak hdmi'dan bagli tv'yi de direk aktif calıstırması. win7'de off monitoru disconnect edip tv'ye oyle gecebiliyordum. win8 üçünüde direk çalıştırabiliyor..
Sosyal ağlarda paylaş

kendi kendine update edince cd-key calisiyor ya super hahaha
windows.old'u da sildiniz mi tamamdir :D

MSDN orjinal Windows 8 Pro English x86 edition iso ile denedim, canavar.

Komut satirini administrator olarak calistirip sunu yazdiniz mi aktive oluyor

slmgr.vbs /ipk {YOUR KEY HERE} (- ile girin)
slmgr.vbs /ato
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
hybrid boot'u kapattım ben. uyku ile ilgili bir şey. hybrid sleep diye bir şey var, ondan açılmaya da hybrid boot diyorlar. daha hızlı oluyormuş kapatıp açılma ama saydım ssd ile zaten 4 saniye sürüyor. detaylı bilgi: http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Sleep-and-hibernation-frequently-asked-questions

normal sleep olayı da 1 saniye sürüyor uyuykende, uyanırkende. hdd'li makineler ssd gibi hızlı olsun diye, write wear yapar ssd'de sadece. o nedenle Win+X de ve A'ya basarak sistem konsolonu aç yönetici olarak. sona bunu girerek olayı temelli kapa: powercfg -h off
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...