Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 8

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

Videolar yayinlanmaya baslamisken yeni bir konumuz olsun ve acilisi user interface video #1 ile yapalim

http://www.youtube.com/watch?v=p92QfWOw88I

microsoft isletim sistemi mantigina cok dogru bir acidan yaklasmis. mouse icin tasarlanmis uygulamari parmaklarla kullanma fikri cok sakat olsa da, bazi uygulamalari hic acamamaktan kat be kat daha iyidir.

hiz/performans ve pil omru gibi sorunlar olmazsa windows 8 slate'ler ios'i de android'i de raflardan silecek gibi duruyor
Sosyal ağlarda paylaş

abi win7'den daha fazla donanım gücü istemiycek deniyo. e win7 zaten şimdiki tablet donanımına ağır kalıyo diye söyleniyo? win7'yi sadece cilalayıp arayüz eklemek değildir umarım yaptıkları şey. gerçi ARM desteği gelecek, ciddi değişiklik de var kernelde.

penth fanboiluk yap biraz =) anlat bildiklerini alöö!1
Sosyal ağlarda paylaş

Mantık olarak artar tabii ama Vista'da yapılan hatalardan biri, üreticilerin kullanacağı uyumlu donanımı tanımlamada olmuştu. "şu kadar RAM, şu hızda işlemci, şu şu teknolojileri destekleyen donanım vs. gerekli sertifika alabilmeniz için" şeklinde şartlar vardı "Vista compatible" etiketi taşıyabilmesi için bilgisayarın. Şimdi kapasite, işlem gücü ve teknolojiden ziyade direkt olarak belirli chipset vs. gibi şeylerin lafı geçecek deniyor.

Üreticiler kıl tabii biraz buna, adamların seçenekleri sınırlanıyor ama Win7 ile becerdikleri MacOS gibi akıcı arayüze (ve altyapıya) sahip işletim sistemi de ancak böyle oluyor. Apple'ın işletim sistemi ve donanımı kusursuz uyumla kullanması gibi aynı.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi microsoft da her tech sirketi gibi non-disclosure agreement imzalatiyor. Bizle biseyler paylasirken, soylememesi gereken seyler agzindan kacarsa basi belaya girer hic yoktan.

Yalniz boyle arm da caliscak, toucha uygun olucak diye intel ustundeki duz windows 7 sistemini, performansini bozarlarsa temelli mac a gecerim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Windows Microsoft'un ekmek kapisi, Windows Office ve Exchange olmasa benim Bing'deki isim olmazdi mesela :) O yuzden masaustu kullanicilarini kusturecek olsalar kesinlikle boyle bi ise girmezlerdi.

En basitinden dusunun nasil oldschool temalara falan gecebiliyorsunuz Win7'de bile, eminim bu tile view'u hic gormeme sansiniz olacaktir yani.

System on a Chip + su ana kadar gordugumuz Win8'in tablet piyasasini tamamen temizlemesini bekliyorum ben de. tablet'in gadget mertebesinden cikip adam gibi bilgisayar haline gelmesi lazim ki bunun ilk defa isigini gordum Win8'de. Umarim en sonunda bi tablet alabilecem ben de.

Ben de siz ne biliyorsaniz onu biliyorum, bi tek hem tile hem normal windows olayini biliyordum win8'de calisan arkadaslardan, o da aciklandi en sonunda zaten catliyodum cunku soyleyemedigimden :P Ama bekledigim/okudugum seyler: Nokia tablet ve mukemmel bi SkyDrive entegrasyonu. Dusunsenize, evinde masaustu, ofiste masaustu, elinde tablet, cebinde telefon, salonda xbox. hepsi birbirine bagli surekli, tablet ve pc'lerde kullanici hesabin surekli sync halde falan. Cok cok guzel seyler gelecek gibi geliyor bana, beklemedeyim. Agustos sirket ici betayi acabilirler, Win7'yi oyle yapmislardi, onu iple cekiyorum simdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
... Ama bekledigim/okudugum seyler: Nokia tablet ve mukemmel bi SkyDrive entegrasyonu. ...

Şu mesele hem Nokia'yı kurtaracak hem de MS'e tablet piyasasına sağlam giriş sağlayacak bence. Tabii Nokia hangi donanımı kullanacak, asıl mesele o. (Aslında çok büyük ihtimalle ARM olur gibi geliyo)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...